Terorizam u Parizu!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mali_balon

#3226 Re: Terorizam u Parizu!

Post by mali_balon »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Herr Flick wrote:Na 0:34 vidi se kako terorista izlazi napolje a ovi u njega milion metaka ,a budale lika :-) :-)

konta da je supermen
Ja policije i govana, dobro pa nije bilo vise mrtvih talaca. Nasa policija je za ove amatere Cak Norris
insomnia78

#3227 Re: Terorizam u Parizu!

Post by insomnia78 »

Kakvi takvi uspjeli su spasiti sve taoce, medju nijima trogodisnje djete i desetomjesecnu bebu
richard lavlje srce

#3228 Re: Terorizam u Parizu!

Post by richard lavlje srce »

Warashii wrote:
Ima ovdje svega i svačega. Ima ih i onih koji podržavaju, nismo valjda slijepi, prošetamo ulicama bh gradova ali koji je procenat tih ljudi?
Jel to ogromna manjina govori u ime ostalih?
Ali ti i da si normalan musliman i dobar komšija meni hrišćaninu, ja te ne čujem od te manjine , toliko je ta manjina glasna.

Mislim da je ova esklacija nasilja koje praktikuju radikalni muslimani, ipak muslimansko pitanje prije svega.
Trebaju ga sami riješiti, jer ako budu rješavali zvanični organi, vrlo je vrjeovatno da će potkačiti i nekog čiji je jedini grijeh što je djeli vjeru sa životinjama koje su streljale ljude.
Last edited by richard lavlje srce on 10/01/2015 10:41, edited 1 time in total.
kakavdanakneiskustvu

#3229 Re: Terorizam u Parizu!

Post by kakavdanakneiskustvu »

insomnia78 wrote:Kakvi takvi uspjeli su spasiti sve taoce, medju nijima trogodisnje djete i desetomjesecnu bebu

:thumbup:
mali_balon

#3230 Re: Terorizam u Parizu!

Post by mali_balon »

Sreca pa je taj terorista bio amater. Velika sreca.
Warashii

#3231 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Warashii »

VjecitiStudent wrote:
Warashii wrote:
Ima ovdje svega i svačega. Ima ih i onih koji podržavaju, nismo valjda slijepi, prošetamo ulicama bh gradova ali koji je procenat tih ljudi?
Koliko kršćana podržava naciste? Je li iko zbog tog svrstao kršćanstvo u vjeru smrti?
Ne lupajte ljudi.
Ne brkaj idiote i vjeru.
Idiota, blago rečeno, u našim redovima itekako ima, nemojmo se zavaravati.
Ja ne tvrdim da ih nema. Ali zbog onih kojih ima sad ispada da su svi muslimani teroristi?
Uostalom kada neke muslimane iz BiH nemozes uvjeriti u suprotno kako onda dokazati suprotno nekom ameru.
sinuhe

#3232 Re: Terorizam u Parizu!

Post by sinuhe »

Zumreta Alilović mora da je od onih fiiinih i praaavih vjernika :lol:
Warashii

#3233 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Warashii »

richard lavlje srce wrote:
Warashii wrote:
Ali ti i da si normalan musliman i dobar komšija meni hrišćaninu, ja te ne čujem od te manjine , toliko je ta manjina glasna.

Mislim da je ova ekslacija nasilja koje praktikuju radikalni muslimani, ipak muslimansko pitanje prije svega.
Trebaju ga sami riješiti, jer ako budu rješavali zvanični organi, vrlo je vrjeovatno da će potkačiti i nekog čiji je jedini grijeh što je djeli vjeru sa životinjama koje su streljale ljude.
Ti da si dobar komšija i čovjek znao bi i kakav sam ja kao čovjek.
VjecitiStudent

#3234 Re: Terorizam u Parizu!

Post by VjecitiStudent »

sinuhe wrote:
:(
mali_balon

#3235 Re: Terorizam u Parizu!

Post by mali_balon »

Warashii wrote:
Koliko kršćana podržava naciste? Je li iko zbog tog svrstao kršćanstvo u vjeru smrti?
Ne lupajte ljudi.

Ma velika vecina tih komentatora su balavci i hipsteri i nepismeni maloumnici koji nemaju svoje misljenje nego govre ono sto je u tom trenutku u trendu, ko onaj majmun sto je "srusio" krst, eto bio alija u zatvoru i on sad veliki musliman i voli aliju.
Tako i ovi majmuni, ja veliki musliman on ismijavao moju vjeru e nek su ga ubili, to je taj mentalni sklop, to su oni sto istetoviraju neka harfove i subotom se ubiju od alkohola.
richard lavlje srce

#3236 Re: Terorizam u Parizu!

Post by richard lavlje srce »

sinuhe wrote:
Listaj , ima još njih.
Iznenadjen sam koliko je bolest uznapredovala.
Ja sam Srbin, imamo i mi bolesnika ali mislim da su Vaši krvožedniji.

Najviše me čude komentari ljudi koji su otišli na taj zapad jer im život u njihovoj kasabi nije godio.
Mahom mladi ljudi.
insomnia78

#3237 Re: Terorizam u Parizu!

Post by insomnia78 »

Elem da rezimiramo
20 mrtvih, medju njima i trojica terorista
9 uhapsenih, za sada
1 u bjekstvu
Charlie Hebdo desetkovan ali ce po svemu sudeci nastaviti izlazit, dobili su milion eura pomoci od vlade i svi mediji u Francuskoj su im ponudili svoje resure na raspolaganje

Karikature ce se nastaviti kao i zajebancija sa svim i svacim, vec je nastavljeno odmah tu noc
Postoji jos satiricnih emisija i medija osim CH

Svi politicari, ukljucujuci i Le Pen pozvali na jedinstvo i smirivanje tenzija, povezujuci ovo sa radikaliziranim pojedincima a ne sa islamom

Skoro svi imami i predstavnici muslimana u Francuskoj se ogradili od napada i pozvali svoje sljedbenike da se prikljuce republikanskom marsu u nedelju, FN je jedina partija ciji su predstavnici zvanicno nepozeljni ali su pozvani i njihovi glasaci

U nedelju ce u Parizu uz nevidjene sigurnosne mjere biti odrzan ogroman mars podrske
Osim u Parizu najavljeni su skupovi u Lionu, Marseju, Nantu...

Bilo je slucajeva osvete prema muslimanima i dzamijama ali dosta manje nego se ocekivalo i na srecu bez zrtava
sinuhe

#3238 Re: Terorizam u Parizu!

Post by sinuhe »

richard lavlje srce wrote:
sinuhe wrote:
Listaj , ima još njih.
Iznenadjen sam koliko je bolest uznapredovala.
Ja sam Srbin, imamo i mi bolesnika ali mislim da su Vaši krvožedniji.

Najviše me čude komentari ljudi koji su otišli na taj zapad jer im život u njihovoj kasabi nije godio.
Mahom mladi ljudi.
Uzelo maha. Ko je kriv? -Niko. Hoće li se šta pokušati uraditi? -Neće.
Slatkoriječiva ograđivanja? -E to da, apsolutno.
dpjokala26

#3239 Re: Terorizam u Parizu!

Post by dpjokala26 »

sha_ba wrote:meni je strasnije kad vidim da su autori ovih komentara mahom djeca....
gdje živis? vani? nasa djeca odrasli su u uglavnom etnički čistim sredinama, srbi u srpskom dijelu, hrvati u hrvatskom dijelu i bošnjaci u bošnjačkom dijelu. vecina zadojena mrznjom prema drugim i drugacijim.
Warashii

#3240 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Warashii »

sinuhe wrote:
Uzelo maha. Ko je kriv? -Niko. Hoće li se šta pokušati uraditi? -Neće.
Slatkoriječiva ograđivanja? -E to da, apsolutno.
A sta bi to ti kao uradio?
Hapsio? Jel ti ikada palo na pamet koliki to kontraefekat stvara, pogotovo kada znamo da se ne hapse recimo pripadnici ravnogorskog pokreta.
insomnia78

#3241 Re: Terorizam u Parizu!

Post by insomnia78 »

Mediji kazu da je Said bio pod povremenim nadzorom od 2009 do ljeta 2014
2011 je posjetio Jemen zbog "ucenja o svojoj religiji" i poslije povratka nije imao vise nikakvog kontakta sa sumnjivim likovima
Od 2011-2014 ni telefonski ni putem interneta se nije mogao povezati sa radikalnim skupinama izvan Francuske te mu je 2014 ukinut nadzor i pracenje
KENJAC

#3242 Re: Terorizam u Parizu!

Post by KENJAC »

Molim sve forumase i sve one koji imaju uvida u nase prvo-branilacke akte , da ovdje objave svako eventualno pokretanje tuzbe i eventualne kazne za "tzv. govor mrznje"! Sto puta sam pitao , a evo pitam ponovo : "Sta se desilo i dali je kaznjena osoba koja je za vrijeme Majskih poplava u BiH (svojim ocima) vidjela preko 100 leseva u prodavnici TUS u Doboju" ""Sta se desilo (ocigledno nista , jer i sad ih vidim po forumu) sa svim onima kojima su svi Srbi ubice i koljaci, sa svim onima koji velicaju pokolj u Srebrenicu ...." ??? Treba da se desi pokolj u Parizu da bi se sjetili da ima nesto sto ne stima i kod nas sto se tice slobode govora ? Sama cinjenica da smo sakriveni iza naseg nicka nam daje siroke mogucnosti da lajemo nekaznjeno , da vrijedjamo, pa cak da psujemo i familiju. Nesto treba mijenjat !
sha_ba

#3243 Re: Terorizam u Parizu!

Post by sha_ba »

dpjokala26 wrote:
sha_ba wrote:meni je strasnije kad vidim da su autori ovih komentara mahom djeca....
gdje živis? vani? nasa djeca odrasli su u uglavnom etnički čistim sredinama, srbi u srpskom dijelu, hrvati u hrvatskom dijelu i bošnjaci u bošnjačkom dijelu. vecina zadojena mrznjom prema drugim i drugacijim.
nema to veze s tim gdje ja zivim... ako bolje pogledas vecina ovih komentatora zive u mrskoj Evropi... ne bih bas rekla da se skoluju u specijalnim skolama ZE i da odbijaju sve socijalno ekonomske uslove i prava...
alanx

#3244 Re: Terorizam u Parizu!

Post by alanx »

Teroristi:

Image

Ne znam samo kako ih Isis ili AlQaida nisu bicevali prije ovih napada.
Ovo po plazi more bit sve osim Islamski...
piupiu

#3245 Re: Terorizam u Parizu!

Post by piupiu »

tataćusak wrote:
Warashii wrote:
Sezam wrote:Fino rece jedan pametan covjek sinoc na televiziji, "kakva je to religija sa tako malo samopuzdanja u sebe, pa si dozvoljava biti na smrt uvrijedjenom jednom obicnom karikaturom?"
Niti je pametan on niti onaj ko ga smatra pametnim. Pa nisu svi muslimani svijeta uzeli puške u ruke i ubijali sve redom.
Klasična podrivacka priča.
Klasični debil dva čovjeka=islam :-) :-) :-)
Haj, ba, omladinci, stvarno ste dosadni sa svojom pateticnom jadniiii miiiiii pricom. Nit znate sta je satira, nit sta je metafora … samo bukvalno, slovo za slovo, valjda tamo gdje se ucite ovoj prici metafore nisu u upotrebi. Citajte sustinu. A, mogli biste i obratiti paznju na svoj jezik. “Klasicni debili”, “podrivacka prica” … koji djeciji, sanerski bezobrazluk.
insomnia78

#3246 Re: Terorizam u Parizu!

Post by insomnia78 »

alanx wrote:Teroristi:

Image

Ne znam samo kako ih Isis ili AlQaida nisu bicevali prije ovih napada.
Ovo po plazi more bit sve osim Islamski...
To je bilo dok nisu dosli tobe
Kasnije ide to
Image
A_A_AKCIJA

#3247 Re: Terorizam u Parizu!

Post by A_A_AKCIJA »

agnostic_front wrote:
A_A_AKCIJA wrote:E pa, odradio si zadaću polovično. Istraži malo zašto je Vedrana otpuštena sa TV. Šta je napisala, pa dobila nogu. Onda reci braniš li njeno pravo na slobodu govora?

Degutantno je licitirati brojkama mrtve djece, složićeš se. Svakako su stotine hiljada civila u pitanju, u svim navedenim zemljama. Poenta je hoćeš li takođe vatreno braniti nečije pravo na život, kao nečije pravo na slobodu govora, pogotovo ako su uzročno povezani?

Ili nije isto, nismo isti, ne vrijedimo isto...???
Ama bolan insanu, ne zanima me ta osoba. Već sam napisao, neka piše šta hoće, njeno pravo. Ovaj sam tekst citirao samo da vidim odakle ona cifra.

Jeste degutatno, ali zašto ona može da napiše stotine hiljada, bez da se ja smijem zapitati? Je li degutatno što ona pretjeruje?
Pa meni je recimo degutatno da se na sve načine relativizuje ovaj zločin u Parizu, i to upravo brojkama o ubijenim u ovim navedenim zemljama.

Naravno da ću braniti pravo na život, kao i pravo na slobodu govora, ne znam zašto me to pitaš uopšte. Isto kao što smatram da su karikaturisti trebali imati pravo na život, tako smatram i da su ubijeni civili trebali imati pravo na život. Šta je ovdje uzročno povezano?

Meni je svačiji život isti, nebitno ko je i odakle. Samo ne vidim teme o ubijanju muslimanske djece u Pakistanu, Nigeriji, progonu muslimana u Burmi. Ne vidim statuse na FB u ovim ubistvima. Književnica Rudan napiše da nije u redu da se toliko priča o ubistvu pakistanske djece od strane ekstremista. Zato što književnica mrzi Zapad, neće da piše o zločinima koje Zapad nije počinio. Isto tako i na FB, ne piše se o zločinima koje Zapad nije počinio.
Šta ti hoćeš da me isprovociraš, da napišem da nije bilo zločina od strane koalicijskih snaga u ovim ratovima? Jeste, bilo je, ne sporim. OK?
Ako te ne zanima, nemoj onda da donosiš ikakve vrijednosne sudove, niti da pitaš podrugljivo, ko je ona. Ja sam ti samo odgovorio da ako te zanima, malo više istražiš. Iznenadio bi sa kada bi vidio da ste po pitanju sloboda govora na istoj strani.

Uzročna povezanost postoji i to je sama suština problema. U svijetu koji je ovoliko globaliziran, niko se ne može ponašati da ga nije briga šta se dešava par sati avionom od njega, a pogotovo ako ti je država puna nesretnika koji su došli iz tih uništenih zemalja.

Terorizam je godinama problem na istoku i Africi, ali koga briga, dok mu ne zapuca oko glave. Da se zadube malo više, vidjeli bi zašto su ti novopečeni teroristi u njihovom gradu, zašto su tu, ko im je uništio državu i sisteme vrijednosti i dao im gorivo da postanu ogorčeni.

I ne želim da te isprovociram, samo želim da vidiš veću sliku i da sebi pokušavaš odgovoriti zašto živimo u svijetu u kakvom živimo. Ovdje gomila idiota pokušava optužiti jednu vjeru za to. Ja na sve gledam kao na bolni kraj ere kolonijalizma, gdje se jedan alat (terorizam i radikali), obija o glavu onima koji su ga koristili godinama da unište pojedine države sa ciljem njihove kontrole. ISIS je bukvalno do neki dan bio potpomognut od koalicionih snaga u ratu u Siriji, kao i Bin Laden u Afganistanu, plemena u Libiji...
uzgajivac

#3248 Re: Terorizam u Parizu!

Post by uzgajivac »

French police chief who was investigating the Charlie Habdo's attack, "suicided" last night.

https://www.youtube.com/watch?v=R8KB2LH_xwM
Warashii

#3249 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Warashii »

piupiu wrote: Haj, ba, omladinci, stvarno ste dosadni sa svojom pateticnom jadniiii miiiiii pricom. Nit znate sta je satira, nit sta je metafora … samo bukvalno, slovo za slovo, valjda tamo gdje se ucite ovoj prici metafore nisu u upotrebi. Citajte sustinu. A, mogli biste i obratiti paznju na svoj jezik. “Klasicni debili”, “podrivacka prica” … koji djeciji, sanerski bezobrazluk.
Sta lupas ti ?
Nek ti eto znas. Ko, gdje i sta uci? Mislim da si se ti pomalo zagubio u tom svom "ja znam sve" fazonu .
Jeste podrivacki, kako nije ako zbog cina manjine se osudjuju svi .
Po rjecima tog "pametnog lika" svi oni koji za sebe kazu muslimani su fakticki krivi .
A to niti je satira niti metafora .
I vezano za ono gore sto je neki kao pametan lik "izjavio", nije to niko pametan izjavio.
To je napisao na Twitter-u lik sa nickom "God" koji nije izjavio bas onako kao sto je onaj gore napisao nego
Ako je jedan crtež prijetnja vašoj vjeri, onda je vaša vjera očito bezvrijedna
.
Last edited by Warashii on 10/01/2015 11:37, edited 1 time in total.
O'zone
Globalni moderator

#3250 Re: Terorizam u Parizu!

Post by O'zone »

Braća Kouachi i Coulibaly su bili jako bliski prijatelji
10. januar 2015. u 10:54

Ured glavnog tužioca u Parizu navodi da nije ispravno to što su mediji objavili identitet braće Kouachi, javlja Anadolu Agency.

Glavni tužilac Francois Molins organizovao je sastanak u vezi sa napadima na Charlie Hebdo, Montrouge i supermarket.

Kako je rekao, 16 osoba je privedeno u vezi sa navedena tri događaja, a među njima se nalazi i supruga Cherifa Kouachija. Još uvijek se traži djevojka Amedija Coulibalyja, koji je izveo napad na Montrouge i supermarket.

Molins navodi da je do sada ispitano više od 100 osoba, a braća Kouachi i Coulibaly su bili jako bliski prijatelji.

Djevojka Coulibalyja je tokom događaja 500 puta zvala djevojku Saida Kouachija. Molins je istakao da su bile jako dobre prijateljice.

"Bilo je pogrešno što su mediji objavili informacije o braći Kouachi", poručio je Molins.

Prema njegovim riječima, braća Kouachi u zgradi štamparije nikoga nisu držali za taoca jer osoba koju su mediji prikazali kao taoca se sakrila da je ne vide napadači.

Molins dodaje da se jedna povrijeđena osoba u napadu na Charlie Hebdo nalazi u teškom zdravstvenom stanju.

Amedy Coulibaly koji je osumnjičen da je prekjuče usmrtio policajku, a juče kidnapovao i u supermarketu držao šest osoba ubijen je u operaciji francuskih policajaca. U operaciji su ranjena dva policajca.

S druge strane, u štampariji na sjeveru Pariza ubijena su braća Cherif i Said Kouachi koji su u srijedu izveli napad na redakciju satiričnog magazina Charlie Hebdo u Parizu i usmrtili 12 osoba.
Post Reply