Terorizam u Parizu!
- uglavnomja
#2351 Re: Terorizam u Parizu!
trazi onaj iz kosher radnje da specijalci prestanu opsadu dvojice brace pa nece ubiti taoce. i sad neka cifra 6 talaca 
- It_is_a_Leclerc
#2352 Re: Terorizam u Parizu!
Imamo pobjedu

- svjedok_007
#2353 Re: Terorizam u Parizu!
Šta bi rekli na ovaj vjerodostojan hadis?It_is_a_Leclerc wrote:Inače, facebook vjernici ne znaju da je Muhamed a.s. tokom života bio često okružen nemuslimanima koji su ga tukli, pljuvali, kamenovali, ali on ipak nikad nije tražio da iko od tih ljudi bude ubijen.iceman2010 wrote:Muhamed Velic na svom facebook profilu.Muhammed, a.s., je ogledalo istine. On je kao takav, kao Allahova vrijednost - čist i zaštićen od svake prljavštine i svakog zla. Njemu se, kao i Kur'anu, ne može nauditi, jer su Allahove vrijednosti zaštićene Allahovom supervizijom.
U ova dva dana su u mnogim medijima, kao podrška ubijenim karikaturistima u Parizu, objavljene mnoge karikature Allahovog Poslanika, a.s.!
Svaka ta karikatura ne govori ama baš ništa o Allahovom Poslaniku, a.s., to prije svega i samo govori o onima koji te karikature crtaju, pišu i objavljuju. To su karikature o njima, jer je Muhammed, a.s., ogledalo istine, kako stoji u jednoj predaji. Zato muslimane to ne treba da brine, uznemirava i tangira. Neka se muslimani drže svog posla i svoje lijepe vjere!
Naravno, nikakvo ubijanje i nikakav teror nema veze s Allahovim Poslanikom. On je poslat kao Milost svim svjetovima i poslat je da upotpuni plemenite ćudi kod ljudi, a nije poslat da bi se ubijalo zbog njega. I u tom slučaju, ubice mogu zazivati Allahovo ime i mogu se pozivati na Muhammeda, a.s., ali oni zapravo govore samo o sebi, da su ubice i da s Poslanikom, a.s., nemaju nikakve veze.
Čestiti i normalni muslimani, a takvi muslimani samo mogu i biti, nemaju nikakve veze s ovim provokacijama, terorom i ubijanjem koje se vrši. To nije njihov rat. "Njihov" je samo u onoj mjeri što im svi fakturišu račune na njihovu muslimansku adresu.
Muslimani se moraju uozbiljii i osvijestiti pa te račune niti trebaju primiti, a osobito ih ne smiju i ne trebaju plaćati!
To s nama nema veze!
Rekao je Allahov Poslanik sallallahu alejhi we sellem:
"Ko će ubiti K'aba ibn Ešrefa, uistinu on vrijeđa Allaha i Njegova Poslanika." Ustade Muhmmed ibn Mesleme pa reče: "Allahov Poslaniče, želiš li da ga ja ubijem?" Reče: "Da." (Bilježi Buharija)
Last edited by svjedok_007 on 09/01/2015 15:58, edited 1 time in total.
- O'zone
- Globalni moderator
#2354 Re: Terorizam u Parizu!
#BREAKING Israel concerned over 'terror offensive' in France: Lieberman
- jasko_ba
#2355 Re: Terorizam u Parizu!
Svaka cast momakIt_is_a_Leclerc wrote:Imamo pobjedu
http://r adiosarajevo.ba/novost/176859/sipa-prati-komentatore-ugodno-je-biti-glup-i-mrziti
Last edited by jasko_ba on 09/01/2015 16:00, edited 1 time in total.
- area51
#2356 Re: Terorizam u Parizu!
To je običan "vojnik" sa b92,on mora tako
- It_is_a_Leclerc
#2357 Re: Terorizam u Parizu!
Ozbiljno ?! Kad radiš na B92 natjeraju te da osudiš zločinački čin bez ALI. Strašno ! Jel ima u toj Srbiji ko da zaštiti jadne relativizatore zločina, infantilne teoretičare zavjere i ostale genijalce koje je Kesić nokautirao ?!area51 wrote:To je običan "vojnik" sa b92,on mora tako
- AcaLukas
#2358 Re: Terorizam u Parizu!
BlueBlood wrote:![]()
Pod prvo, Phillip Morillon je Srebrenicu napustio 1993. godine. Pored toliko gamadi naso pljuvati nevinog cojveka
Pod drugo, tugovali su po cijelom zapadnom svijetu zbog Srebrenice, Iraka itd. Intelektualca Alena Lektica je primila Njemacka.
Oni na zapadu su protestovali kada je Bush ulazio u Irak, a nevidim da raznim Alenima Lekicima smetaju ubijanja po Iraku danas. Ne smeta jer ih ubijaju vehabije.
- Ljakan
#2359 Re: Terorizam u Parizu!
U sustini zaboli koga ona stvar sta se desilo pisu da bi sebi popunili vrijeme i ubili dosadu.Isto kao i vecina vas ovde.Da su svi carli isli bi goloruki fatat ove sto su se zatvorili i cuvaju taoce.Jebes rijeci daj djela.
Last edited by Ljakan on 09/01/2015 16:04, edited 1 time in total.
- undefined007
#2360 Re: Terorizam u Parizu!
Aca skini se sa "bijelog". 
- Mister Yes
#2361 Re: Terorizam u Parizu!
Between 2006 and 2008, about 40% of newborns in France had one foreign-born grandparent
Bilo je samo pitanje vremena kada će da pukne
- Lincoln-Burrows
#2362 Re: Terorizam u Parizu!
Auuuu , gadna li citata.svjedok_007 wrote: Šta bi rekli na ovaj vjerodostojan hadis?
"Ko će ubiti K'aba ibn Ešrefa, uistinu on vrijeđa Allaha i Njegova Poslanika." Ustade Muhmmed ibn Mesleme pa reče: "Allahov Poslaniče, želiš li da ga ja ubijem?" Reče: "Da." (Bilježi Buharija)
To onda znači da su opravdano ubili ove karikaturiste.
- area51
#2363 Re: Terorizam u Parizu!
Izvini ali dozvolićeš i nama koji smo skloni "teorijama zavjere" da kažemo da iza ovoga stoji taj i taj a da pri tom nikoga ne tjeramo u pichku materinu.It_is_a_Leclerc wrote:Ozbiljno ?! Kad radiš na B92 natjeraju te da osudiš zločinački čin bez ALI. Strašno ! Jel ima u toj Srbiji ko da zaštiti jadne relativizatore zločina, infantilne teoretičare zavjere i ostale genijalce koje je Kesić nokautirao ?!area51 wrote:To je običan "vojnik" sa b92,on mora tako
- Idemedosumom
#2364 Re: Terorizam u Parizu!
Tom logikom bih ja svaki dan trebao vikati kako sam protiv terorizma, vehabija, silovanja, krađe, ucjene, droge... Jer ima tamo neki abu ahmad koji je diler droge, a ja se nisam ogradio, znaci da ga podrzavam? znaci da je islam=drogiranje? Takve bagre ima mnogo, brojčano i u kontinuitetu. Nemoguće je od svega se ograditi, kada bi 24h dnevno viko.zvizdan wrote:Kako se, pobogu, ne treba kao vjernik musliman ograditi od necega sto idioti cine u ime tvoje vjere, u biti i u tvoje ime? Pa ti ljudi tekbiraju okolo, galame kako su osvetili Poslanika. Evo sad pricaju kako oni zele biti, mozes misliti, sehidi. Ocito da smatraju kako sve ovo cine u ime islama i kako su neka vrsta islamskih heroja. Zasto mislis da svaki prosjecan covjek na Zapadu obavezno podrazumijeva kako to nema veze sa islamom?Idemedosumom wrote:@leclerc
"Tebi se čini"![]()
Izuzetni argumenti, koji se u biti svode na direktno vrijeđanje mene kao forumaša zbog ne slaganja s mojim mišljenjem, psovanje vjere, svetinje i sl.
Niti jedan od kmetova na forumu nije iznio validan argument zašto bi se svi muslimani svijeta "morali" ograđivati, osuđivati i haman unaprijed izvinjavati za teroristički napad u Parizu.
Eto vehabije će preko noći ojačati ako ja ne budem plakao zbog ubijenih francuza.
Pa u Iraku i Siriji imas zlocinacku tvorevinu koja sebe naziva, pazi sad, Islamska drzava, na zastavi im sehadeteyn, kredo tvoga i moga vjerovanja. I onda malo kolju pod tom zastavom. I ti mislis da se ne trebas ograditi od toga kao musliman? Da ne treba glasno kazati da je to zadnja bagra koja zloupotrebljava ime islama za svoju nakaradnu ideologiju? Kao, podrazumijva se da to nije islam. Kako se podrazumijeva, ko podrazumijeva, ti i ja?
A da ce takve bolesne ideje snaziti ne bude li osude od strane muslimana, od uleme do obicnih vjernika, prirodno je da hoce. I svakim danom vise snaze. Ko to ne vidi, ili ne zeli vidjeti ili je jednostavno, hebiga, poglup.
A ISIS ima svoju posebnu temu, otiđi tamo i vidi šta ja mislim o toj skupini razbojnika.
- It_is_a_Leclerc
#2365 Re: Terorizam u Parizu!
Tipična izmišljotina.Lincoln-Burrows wrote:Auuuu , gadna li citata.svjedok_007 wrote: Šta bi rekli na ovaj vjerodostojan hadis?
To onda znači da su opravdano ubili ove karikaturiste.
Mogu i ja napisati ovdje kako je Buharija zapisao da ne treba jesti voćni jogurt od jagode, već isključivo od breskve. Ovo je taj nivo, otprilike
-
afafaf
#2366 Re: Terorizam u Parizu!
Taj imaginarni Abu Ahmad sigurno nece dilati drogu u ime islama tako da sigurno neces trebati ogradjivati od toga.Idemedosumom wrote:Tom logikom bih ja svaki dan trebao vikati kako sam protiv terorizma, vehabija, silovanja, krađe, ucjene, droge... Jer ima tamo neki abu ahmad koji je diler droge, a ja se nisam ogradio, znaci da ga podrzavam? znaci da je islam=drogiranje? Takve bagre ima mnogo, brojčano i u kontinuitetu. Nemoguće je od svega se ograditi, kada bi 24h dnevno viko.zvizdan wrote:Kako se, pobogu, ne treba kao vjernik musliman ograditi od necega sto idioti cine u ime tvoje vjere, u biti i u tvoje ime? Pa ti ljudi tekbiraju okolo, galame kako su osvetili Poslanika. Evo sad pricaju kako oni zele biti, mozes misliti, sehidi. Ocito da smatraju kako sve ovo cine u ime islama i kako su neka vrsta islamskih heroja. Zasto mislis da svaki prosjecan covjek na Zapadu obavezno podrazumijeva kako to nema veze sa islamom?Idemedosumom wrote:@leclerc
"Tebi se čini"![]()
Izuzetni argumenti, koji se u biti svode na direktno vrijeđanje mene kao forumaša zbog ne slaganja s mojim mišljenjem, psovanje vjere, svetinje i sl.
Niti jedan od kmetova na forumu nije iznio validan argument zašto bi se svi muslimani svijeta "morali" ograđivati, osuđivati i haman unaprijed izvinjavati za teroristički napad u Parizu.
Eto vehabije će preko noći ojačati ako ja ne budem plakao zbog ubijenih francuza.
Pa u Iraku i Siriji imas zlocinacku tvorevinu koja sebe naziva, pazi sad, Islamska drzava, na zastavi im sehadeteyn, kredo tvoga i moga vjerovanja. I onda malo kolju pod tom zastavom. I ti mislis da se ne trebas ograditi od toga kao musliman? Da ne treba glasno kazati da je to zadnja bagra koja zloupotrebljava ime islama za svoju nakaradnu ideologiju? Kao, podrazumijva se da to nije islam. Kako se podrazumijeva, ko podrazumijeva, ti i ja?
A da ce takve bolesne ideje snaziti ne bude li osude od strane muslimana, od uleme do obicnih vjernika, prirodno je da hoce. I svakim danom vise snaze. Ko to ne vidi, ili ne zeli vidjeti ili je jednostavno, hebiga, poglup.
A ISIS ima svoju posebnu temu, otiđi tamo i vidi šta ja mislim o toj skupini razbojnika.
- Red Wolf
#2367 Re: Terorizam u Parizu!
Sad cuh izjavi ovaj radnik stamparije da je na vratima sreo dvojicu naoruzanih ljudi,rukovao se sa njima i ispricao
,konto da su murijasi,oni mu rekli da ne ubijaju civile,ovaj prosao i kaze kad je shvatio ko su odlucio da odigra loto jer je imao srecu da ga neroknu
,pa u pm,kako oni setaju i rukuju se sa ljudima okolo a murija nista,pa koliki je to obruc oko njih 100km2,smijurija,kad oni imaju vremena da se setaju i rukuju sa ljudima
- Lincoln-Burrows
#2368 Re: Terorizam u Parizu!
Pa to opet ne znači da je u tih 40% baš 40% muslimana,Mister Yes wrote:Between 2006 and 2008, about 40% of newborns in France had one foreign-born grandparent
francuske kolonije su bile Madagaskar, Vijetnam, Kambođa, Sirija i dosta afričkih zemalja
i odatle su uglavnom doseljenici. A puca zbog toga što Francuska ne priznaje nacionalno izjašnjavanje
već su svi Francuzi a sve što odskače od toga se marginalizira i sada imamo kritičnu masu marginaliziranih.
-
BlackPool
#2369 Re: Terorizam u Parizu!
It_is_a_Leclerc wrote:Ti, dakle, tvrdiš da je sve ovo namontirano. Pretpostavljam i da su ljudi "namontirano" mrtvi i da će se vratiti kući kad sve završi.spinel_ wrote:Code: Select all
Iz usporenog snimka saopštenja za javnost francuske policije saznajemo da su Telma i Luiz dobro, da su svratili i do štamparije te i tamo usput pobili neke ljude. Onda su otišli do Šamonija na skijanje. Uzeli su samo poludnevnu kartu tako da se vjerovatno neće predugo zadržati, no pošto se Telma i Luiz kreću haman pa svjetlosnom brzinom - ovo u Šamoniju se dešava tek u naredni utorak pa će nam svima trebati nekoliko dana da nadođemo i da se apdejtujemo... Sumnja se i da koriste autoceste iz paralelnog univerzuma, a dokazano je da koriste parkinge paralelnog univerzuma za paralelno parkiranje dok masakriraju civile.
evo ja jucer trazi odgovor ali ne dobih iste.. Zar je moguce da u visemilionskom gradu dvojica ludjaka se sprdaju i zajebavaju sa stotinama hiljada do zuba naouruzanih specijalaca i visemilionskim gradom. I to sve od neinteligentnih kozojeba.
I onda ljudi ismijavaju filmove Seagala, Van Damma, Stallonea.. Pa realniji su scenariji u njihovim filmovima nego ovo sto se desava u centru Evrope.
Evo, aplauz !
Jebote par novinarcica kad treba zaradit na kradji bogatstva drugih zemalja. To se sine zove kolateralna steta. I otkud znas da nisu i ti novinarcici sklonjeni i promjenjen im identitet?
-
dudlov
#2370 Re: Terorizam u Parizu!
Ljakan wrote:U sustini zaboli koga ona stvar sta se desilo pisu da bi sebi popunili vrijeme i ubili dosadu.Isto kao i vecina vas ovde.Da su svi carli isli bi goloruki fatat ove sto su se zatvorili i cuvaju taoce.Jebes rijeci daj djela.
-
afafaf
#2371 Re: Terorizam u Parizu!
Ne kaze se bezveze "Francuzi-nacionalna manjina u Francuskoj"Lincoln-Burrows wrote:Pa to opet ne znači da je u tih 40% baš 40% muslimana,Mister Yes wrote:Between 2006 and 2008, about 40% of newborns in France had one foreign-born grandparent
francuske kolonije su bile Madagaskar, Vijetnam, Kambođa, Sirija i dosta afričkih zemalja
i odatle su uglavnom doseljenici. A puca zbog toga što Francuska ne priznaje nacionalno izjašnjavanje
već su svi Francuzi a sve što odskače od toga se marginalizira i sada imamo kritičnu masu marginaliziranih.
- It_is_a_Leclerc
#2372 Re: Terorizam u Parizu!
Jeste. A ovi iz Srebrenice žive u Tuzli, a u tabutima su goveđe kosti. Rekao neki lik na RTRS-u prije par godina.BlackPool wrote:It_is_a_Leclerc wrote:Ti, dakle, tvrdiš da je sve ovo namontirano. Pretpostavljam i da su ljudi "namontirano" mrtvi i da će se vratiti kući kad sve završi.spinel_ wrote:Code: Select all
Iz usporenog snimka saopštenja za javnost francuske policije saznajemo da su Telma i Luiz dobro, da su svratili i do štamparije te i tamo usput pobili neke ljude. Onda su otišli do Šamonija na skijanje. Uzeli su samo poludnevnu kartu tako da se vjerovatno neće predugo zadržati, no pošto se Telma i Luiz kreću haman pa svjetlosnom brzinom - ovo u Šamoniju se dešava tek u naredni utorak pa će nam svima trebati nekoliko dana da nadođemo i da se apdejtujemo... Sumnja se i da koriste autoceste iz paralelnog univerzuma, a dokazano je da koriste parkinge paralelnog univerzuma za paralelno parkiranje dok masakriraju civile.
evo ja jucer trazi odgovor ali ne dobih iste.. Zar je moguce da u visemilionskom gradu dvojica ludjaka se sprdaju i zajebavaju sa stotinama hiljada do zuba naouruzanih specijalaca i visemilionskim gradom. I to sve od neinteligentnih kozojeba.
I onda ljudi ismijavaju filmove Seagala, Van Damma, Stallonea.. Pa realniji su scenariji u njihovim filmovima nego ovo sto se desava u centru Evrope.
Evo, aplauz !
Jebote par novinarcica kad treba zaradit na kradji bogatstva drugih zemalja. To se sine zove kolateralna steta. I otkud znas da nisu i ti novinarcici sklonjeni i promjenjen im identitet?
-
kobac40
#2373 Re: Terorizam u Parizu!
Jedna od dosadasnje tri zapaljene dzamije. Aix Les Bains !

Hoce li reis Kavazovic i ovo osuditi?

- AcaLukas
#2374 Re: Terorizam u Parizu!
Zar nije prvo Kuran, pa tek onda hadisi? Ili se Sure kod vas mogu ignorisati kad nadjete opravdanje negdje drugo?svjedok_007 wrote: Šta bi rekli na ovaj vjerodostojan hadis?
- It_is_a_Leclerc
#2375 Re: Terorizam u Parizu!
kobac40 wrote:Jedna od dosadasnje tri zapaljene dzamije. Aix Les Bains !
Evo šta se desi kad potrčiš pisati, a nisi informisan.Istovremeno, u ovo vrijeme, koje se s pravom naziva blagdanskim, sa zaprepaštenjem gledamo stravične slike zločina u Parizu i paljenje džamija u državama Evropske Unije. Taj strašni zločin prema ljudima i mržnja prema muslimanima koje se u našim društvima već dugo podgrijavaju, nažalost, eskalirale su u nasilje. Zločin u Parizu i širenje mržnje prema muslimanima ne smije nas paralizirati. Moramo ostati zajedno da bismo pobijedili zlo, mržnju, mrak i strah koji nam se želi nametnuti i s jedne i s druge strane.