Terorizam u Parizu!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
jao_situacije

#126 Re: Terorizam u Parizu!

Post by jao_situacije »

Tercius wrote:Ja se samo iskreno nadam da nakon sto su jednog vec ubili ovoj dvojici vec odvaljuju misice,hrskavice i tetive od kostiju...i to neposredno na licu mjesta prvo ovi https://www.youtube.com/watch?v=DNXOsXO57AY a po dolasku u sluzbene prostorije i po pocetku drugog poluvremena ovi https://www.youtube.com/watch?v=JMGC7b6kU6Y ....
Oni vjerovatno neće doživjeti suđenje...
emigrazione

#127 Re: Terorizam u Parizu!

Post by emigrazione »

Ako nekome nesto znaci, mene zaboli neka stvar za ovo danas i ne znam cemu tolika halabuka po netu :-)
Citajuci ova sranja ovdje imam osjecaj da bi se zubima poklali, a zasto i zbog cega 8-)
Cybernetic

#128 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Cybernetic »

.
Last edited by Cybernetic on 09/10/2015 12:43, edited 2 times in total.
kamberovica polje

#129 Re: Terorizam u Parizu!

Post by kamberovica polje »

emigrazione wrote:Ako nekome nesto znaci, mene zaboli neka stvar za ovo danas i ne znam cemu tolika halabuka po netu :-)
Citajuci ova sranja ovdje imam osjecaj da bi se zubima poklali, a zasto i zbog cega 8-)
Halabuka je u tome što je ovo jedan od onih događaja koji imaju snagu da promijene kurs historije a posebno gledajući u kontekstu klime koja danas vlada u svijetu a posebno u Europi. I sve ovo je daleko bliže nama u BiH nego što mnogi misle.
Baltazar_khan

#130 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Baltazar_khan »

1:16 NBC i dalje ostaje pri svojoj tvrdnji, lokalni mediji javlajju kako akcija traje ili da se akcija bliži kraju. Ne zna se zapravo što se događa.

0:57 NBC NEWS tvrdi, pozivajući se na izjave dvojice američkih dužnosnika, da je jedan osumnjičeni ubijen, a dvojica da su uhićena. Francuski mediji još uvijek pišu da je akcija u tijeku.
uglavnomja

#131 Re: Terorizam u Parizu!

Post by uglavnomja »

to troje ljudi, kako ti kazes, samo su dio mreze koja pokriva citav svijet.
dvojica brace su od 2003., od kad policija zna za njih, i dzihadskom biznisu, poceli su sa regrutacijom boraca za irak, pa je onda dosla sirija i odlazak tamo ...

pa nisu oni sami.

ima ih u svakoj zemlji eu.

ne umanjuj vaznost i brojnost i narocito uvezanost stoke.
FreakyStyley

#132 Re: Terorizam u Parizu!

Post by FreakyStyley »

Cybernetic wrote:Problem je ocigledno daleko veci od samo grupice vehabija. Situacija me podsjeca na stanje kod Srba kada govore kako je Tito bio legenda, kako se u njegovo doba najbolje zivjelo, a ne propustaju koncerte Baje Malog Knindze. Pa tako i sa dobrim dijelom muslimana u BiH koji otvoreno pravdaju ovaj cin barbarizma. Iskreno se nadam da ce se policija pozabaviti ne samo balkanskim kozojebima nego i "umjerenim" licemjerima, njihovim apologetima, mada je nerealno ocekivati takvu akciju. Ako ista, na neki nacin je dobivena slika o stanju u zemlji i o tome kakav se sve olos nakotio tokom i poslije rata.

A Dino Merlin i recimo Tariq Ramadan, koji veli da su ubojice izdale islam, neka jedu govna. Nakon ovog masakra nista vise nece biti isto. Ne samo u Francuskoj nego cijeloj Evropi. Nema vise price o religiji mira i o tome kako ovakvi cinovi nemaju veze sa islamom. Kada krscanski fanatici ubiju ljekara koji drzi kliniku za abortus, nitko ne tvrdi da to nema veze sa krscanstvom. To ima svaku sa krscanstvom pa tako i ovaj cin sa (politickim) islamom. Zrtve klerofasistickih kukavica su olovkom i gumicom branile jedno od najelementarnijih principa demokracije i za to su polozili zivote. Njihova smrt ne smije biti uzaludna. Poruka njihovih karikatura je glasila da i muslimani moraju vec jednom nauciti da sloboda religije podrazumijeva i slobodu od religije. Oni su svojom borbom za pravo na kritiku islama branili i pravo muslimana na slobodno prakticiranje svoje vjere. No ocigledno je da tzv. islamski kulturni krug jos zadugo nece izaci iz najmracnijeg srednjeg vijeka.
Apsolutno se slazem sa svime.

Meni je najgora u svemu ova eskalacija mrznje kod nas do koje uvijek dodje kada se spomenu homoseksualci, Jevreji, Islam, teroristi...

Tvrdnja da su islamski fundamentalisti u BiH mala i marginalna grupa po meni nema smisla, nego je samo trpanje glave u pijesak. Nema svako bradu i kratke pantole, ali pun kurac ljudi razmislja na slican nacin kao i takve bradate karikature, nebitno sto piju vikendom i klade se :lol: . Jednostavno im je OK mrziti Jevreje i pravdati terorizam.

Od rata do danas, doduse sporo, ali bez prestanka, se desava jedna promjena paradigme medju bosnjackim muslimanima i upravo njima najvise steti. Samo, ovce to ne vide, a one koje bi to trebalo zanimati boli kurac.

Tako da, na sve probleme koje ova jadna drzava (mnogi ce reci zasluzeno) ima nadovezuje se i ovakav Islam. A Islam je ovdje stoljecima i ovakav je oblik poprimio tek nedavno. Bice samo gore. I zaista ne mislim da je to pretjerivanje ili panicarenje.

Da se razumijemo, za mene je svaka religija jednako smece, ali Islam u BiH je uvijek bio nesto drugo iz razloga sto je prakticiran i shvatan na nacin puno primjereniji europskoj civilizaciji. Ovi jadnici svakog iskrenog bh. muslimana vracaju par vijekova unazad.
Tercius

#133 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Tercius »

jao_situacije wrote:
Tercius wrote:Ja se samo iskreno nadam da nakon sto su jednog vec ubili ovoj dvojici vec odvaljuju misice,hrskavice i tetive od kostiju...i to neposredno na licu mjesta prvo ovi https://www.youtube.com/watch?v=DNXOsXO57AY a po dolasku u sluzbene prostorije i po pocetku drugog poluvremena ovi https://www.youtube.com/watch?v=JMGC7b6kU6Y ....
Pa i ne trebaju doziviti kao i svako ko drugog lisi zivota iz svojih nekih ideala, uvjerenja, mrznje, objesti i sta ja znam cega vec .
zunazu

#134 Re: Terorizam u Parizu!

Post by zunazu »

emigrazione wrote:Ako nekome nesto znaci, mene zaboli neka stvar za ovo danas i ne znam cemu tolika halabuka po netu
Pitaj svoje starije da ti objasne kako su oni i njihovi stariji redovno stradali zbog toga što nikad nisu znali "čemu tolika halabuka".

Ovdje ljudi ne vide ništa dok ih direktno u glavu ne strefi.

Ako neko misli da ovo nema veze i sa našom budućnošću mora biti pravo slijep kod očiju. Možemo mi glumiti da je drugačije ali je naša budućnost direktno povezana sa važnijim kretanjima u svijetu, a Evropi posebno. Mi smo mala zemlja, ionako nesređena, etnički uneređena, većinski muslimanska, sa čak podjelama i među muslimanima (koje su "uveli" upravo ovakvi kakvi su "herojski" ubili grupu novinara i crtača) i mi nemamo taj luksuz puno da biramo šta ćemo i kako ćemo.
Last edited by zunazu on 08/01/2015 01:27, edited 1 time in total.
kries

#135 Re: Terorizam u Parizu!

Post by kries »

CUI BONO
latinska izreka, tko ima korist (od toga), prvo je pitanje koje treba postaviti nakon strašnog zločina u Parizu. Uhvačeni su navodno radikalni muslimani koji su bili pripadnici ISIL-a. Javna je tajna da je ISIL projekt izraelske službe Mossad, te da sve radi po uputama nalogodavaca. Ti tzv radikalni islamisti ubijaju muslimane i ruše najciviliziraniju državu arapskog svijeta Siriju. Baš u Siriji kršaćni, židovi i muslimani, žive u mirnom suživotu stolječima. To treba uništiti, jer ne odgovara fašističko-cionističkim ciljevima.
E sad koja je korist od toga. Prvo okretanje pažnje javnosti od zločina u Siriji i Palestini, te drugo,pridobivanje europske javnosti za radikalnije mjere prema "islamistima". Gle slučaja, baš je ovih dana francuska javnost bila usmjerena prema priznanju Palestinske države i procesuiranju ratnih zločina koje izraelska vojska provodi nad nedužnim Palestincima. Ujedno je i francuski predsjednik Holland nagovijestio drugačiju politiku naspram Rusije.
Zločin je zločin i nema te vjere, filozofije ili svjetonazora koje može opravdati ubojstvo nevina čovjeka. Jednako vrijdi za Palestince u Gazi, Kurde u Kobaneu ili novinare u Parizu.da j
Islamski svijet mora shvatit da u sekularnoj Europi nema svetih krava ni osoba na čiji se račun ne može uputiti kritika,šala ili satira. Ubijeni novinari su se jednako odnosili prema Isusu Kristu, bišem predsjeniku Sarkozy-u kao i proroku Muhamedu. Zaprepastili su me komentari na članke u Klixu, koliko podrške ubojicama. Postoje ljudi koji misle da je spolno općenje s 9 godišnjom djevojčicom normalna stvar a ja mislim da je to pedofilija. Posroje i oni koji misle da je bogorodica bezgriješno začelo, a za mene je to glupost. Uglavnom neka vjeruje tko god što hoće, ali neka ne ubija.
emigrazione

#136 Re: Terorizam u Parizu!

Post by emigrazione »

kamberovica polje wrote:
emigrazione wrote:Ako nekome nesto znaci, mene zaboli neka stvar za ovo danas i ne znam cemu tolika halabuka po netu :-)
Halabuka je u tome što je ovo jedan od onih događaja koji imaju snagu da promijene kurs historije a posebno gledajući u kontekstu klime koja danas vlada u svijetu a posebno u Europi. I sve ovo je daleko bliže nama u BiH nego što mnogi misle.
Kurs historije, kurs khurtza moga...ne budali, sta sad ce ici redom i trijebiti muslimane po Evropi :-)
ko ih jebe neka rjesavaju svoje probleme, sto se mene tice meni je dosta ovih slika i ubijanja za citav zivot...ljudi u ovom momentu negdje ginu zbog mnogo banalnijih razloga, ko o njima prica
jao_situacije

#137 Re: Terorizam u Parizu!

Post by jao_situacije »

Tercius wrote:
jao_situacije wrote:
Pa i ne trebaju doziviti kao i svako ko drugog lisi zivota iz svojih nekih ideala, uvjerenja, mrznje, objesti i sta ja znam cega vec .
Nisam mislio tako.. nema veze :)
MyTao

#138 Re: Terorizam u Parizu!

Post by MyTao »

Vjera "mira" ponovo na djelu.
Ripicipi

#139 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Ripicipi »

emigrazione wrote:
kamberovica polje wrote:
Kurs historije, kurs khurtza moga...ne budali, sta sad ce ici redom i trijebiti muslimane po Evropi :-)
ko ih jebe neka rjesavaju svoje probleme, sto se mene tice meni je dosta ovih slika i ubijanja za citav zivot...ljudi u ovom momentu negdje ginu zbog mnogo banalnijih razloga, ko o njima prica
Tako si vjerovatno kulir'o i Bugojno, Mevlida itd.
Havatar

#140 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Havatar »

Ako neke religije mogu da se predstavljaju kao vjere ljubavi iako njihovi pripadnici dnevno ubiju deset puta vise muslimana iz vjerskih razloga zbog cega ne bi mogao islam da se predstavlja kao vjera mira :?: Tu islamomrzacku propagandu koju kupite sa rasistickih i fasistickih sajtova ostavite za svoju kucu .
Šveđanin

#141 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Šveđanin »

O'zone wrote:

:lol:
Svako bi ovo trebao pogledati ukoliko već nije.. :lol:

:thumbup:
MyTao

#142 Re: Terorizam u Parizu!

Post by MyTao »

ODB wrote:
Štra je ovo ba :shock: Je li ovo fakat laž ?[/quote]

Laz je kao i 9-11 i ovo u Francuskoj.
MyTao

#143 Re: Terorizam u Parizu!

Post by MyTao »

Havatar wrote:Ako neke religije mogu da se predstavljaju kao vjere ljubavi iako njihovi pripadnici dnevno ubiju deset puta vise muslimana iz vjerskih razloga zbog cega ne bi mogao islam da se predstavlja kao vjera mira :?: Tu islamomrzacku propagandu koju kupite sa rasistickih i fasistickih sajtova ostavite za svoju kucu .
Znaci opravdano je, jer i drugi ubijaju :-)
Šveđanin

#144 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Šveđanin »

Ljudi jel znate vi na koga podsjećate sa tim "ali, međutim, ma jeste ali ipak, ma slažem se ali nije to baš tako, ma jeste zločin ali ipak...".. jel znate? Jeste ovo za osudu, ali ipak.. međutim i tako.. ajde malo razmislite.. ;-)
Havatar wrote:Ako neke religije mogu da se predstavljaju kao vjere ljubavi iako njihovi pripadnici dnevno ubiju deset puta vise muslimana iz vjerskih razloga zbog cega ne bi mogao islam da se predstavlja kao vjera mira :?: Tu islamomrzacku propagandu koju kupite sa rasistickih i fasistickih sajtova ostavite za svoju kucu .
Vratio se havatar!!! <3 <3 <3 Uzvikni ti nevjernicima.. i treba.. :-)
Havatar

#145 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Havatar »

MyTao wrote:
Nije nego ne vidim da je vama kojima je stalo da kazete kako islam nije vjera mira isto tako stalo da kazete da neke druge nisu vjere ljubavi a ima mnogo vise argumenata , nego mislite da ispoljite svoje najprimitivnije nagone i mrznju prema muslimanima na talasu zaljenja za poginulima i da niko nece ustati da kaze da to radite da ga ne bi okaraktrisali i da ce vam to proci. Kao sto vidis nije proslo.
emigrazione

#146 Re: Terorizam u Parizu!

Post by emigrazione »

Tako si vjerovatno kulir'o i Bugojno, Mevlida itd.
Nista ja nisam kuliro, danas je situacija takva da je nekako ocekivano da nekada negdje neka budala uzme kalas i pocne pucati...uopste ne mora biti nikakav vehabija, imali smo sranja po Americi, sranje sa onim Breivikom, gledas sranja iz Sirije, Iraka, raznesenu djecu po Gazi...odrvenis brate jednostavno na sve ovo, plus ono sto smo ovdje predeverali..
FreakyStyley

#147 Re: Terorizam u Parizu!

Post by FreakyStyley »

Havatar wrote:
MyTao wrote:
Nije nego ne vidim da je vama kojima je stalo da kazete kako islam nije vjera mira isto tako stalo da kazete da neke druge nisu vjere ljubavi a ima mnogo vise argumenata , nego mislite da ispoljite svoje najprimitivnije nagone i mrznju prema muslimanima na talasu zaljenja za poginulima i da niko nece ustati da kaze da to radite da ga ne bi okaraktrisali i da ce vam to proci. Kao sto vidis nije proslo.
Ja mislim da je to vise jer je ova tema striktno vezana za Islam.

Svaka religija je smece koje je ljudskom covjecanstvu nanijelo mnogo boli, smrti i uopste unazadilo i zauvijek usporilo intelektualni, spiritualni i kakav god razvoj covjeka.
Havatar

#148 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Havatar »

Šveđanin wrote:Ljudi jel znate vi na koga podsjećate sa tim "ali, međutim, ma jeste ali ipak, ma slažem se ali nije to baš tako, ma jeste zločin ali ipak...".. jel znate? Jeste ovo za osudu, ali ipak.. međutim i tako.. ajde malo razmislite.. ;-)
U mom komentaru se govori o skroz desetom od ovog sto si napisao a to je da se zeli iskorisstiti prilika kako eto sad muslimani nemaju pravo da govore kako je vjera mira. Imaju i mogu posto jeste tako i ne mogu oni koji su nocas prizivali kristalne noci da drze pridike i odredjuju ko moze sta da kaze i kako da se predstavlja.
MyTao

#149 Re: Terorizam u Parizu!

Post by MyTao »

Havatar wrote:
MyTao wrote:
Mala je razlika kod krscanstva, judaizma i islama... Meni podjednako smetaju i Americki krscani koji podrzavaju Izraelsku okupaciju Palestine, jer vjeruju da se Isus nece vratiti dok Jerusalem ne bude ponovo Jevrejski, koliko i Islamisti koji zive u kamenom dobu. Pored njih podjednako mi smetaju i Jevreji koji vjeruju da su boziji narod i to im daje za pravo da idu rusiti, paliti i ubijati u njegovo ime po Palestini. Malo manje, ali mi smetaju i ljudi drugih religija, iako ne ubijaju kao ovi, nema od njih nikakve koristi (budizam, hinduizam itd.)

ALI!!!!! Ovo je tema o napadima u Parizu, koji su pocinili MUSLIMANI, zasto trazis da se ovdje mora osuditi i druge religije svaki put kad neko napise kako je bolesno ovo sto su muslimani uradili????
uglavnomja

#150 Re: Terorizam u Parizu!

Post by uglavnomja »

Šveđanin wrote:Ljudi jel znate vi na koga podsjećate sa tim "ali, međutim, ma jeste ali ipak, ma slažem se ali nije to baš tako, ma jeste zločin ali ipak...".. jel znate? Jeste ovo za osudu, ali ipak.. međutim i tako.. ajde malo razmislite.. ;-)

salonski vehabija :oops:

nego havatru, najvise muslimana zadnjih godina ubijaju muslimani ... mojne suplje o krizarskim ratovima i slicnim relativizacijama danasnjeg stanja.
Post Reply