Terorizam u nas - Operacija Rez

Post Reply
Fudo387

#776 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by Fudo387 »

pemanapemani wrote:Odnosno, Albancima je država bila na prvom mjestu i nisu pristali na velikosrpsko nadjebavanje o zaraćenim stranama
Strasno im je drzava bila na prvom mjestu, toliko da su se na prvi pucanj svi kolektivno uhvatili noge put Albanije i Makedonije.
Dobili su drzavu na racun bosanske patnje, svijetu je bilo dosta masovnih grobnica i milosevicevih mesara.
Arteta

#777 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by Arteta »

Walther wrote:
Arteta wrote:
Walther wrote:
Jasta je... 99.9% rata je odluceno "prije" Alije, ARBIH, mudzahedina i tekbira. Kao i vecina zlocina. A neprijatelja je ojacala Srbija tj. bivsa JNA.
Neprijatelja je najvise ojacala
1.Islamizacija ARBIH
2.Protjerivanje Srba i Hrvata, sela su popaljena samo zato sto zive Srbi u njima i tako su sigurno dobili nove neprijatelje i nove stanovnike bosnjackih kuca u Vlasenici, Visegradu ili Zvorniku.
A jel? Vecina teritorije padne, pa onda islamizacija i neprijatelj ojaca? Jel to ta logika generale?
2. Hrvate in Srbe protjerivalo da se neprijatelj koji je svakako uzeo veci dio Bosne ojaca? I to je tebi logicno, naravno...
Ocito tebi logika ne ide nikako.
Hrvate i Srbe se protjerivalo jer su drugaciji i jer su nam vodje bile primitivne, a takvi potezi su dodatno osnazili neprijatelja.
Mlohavi

#778 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by Mlohavi »

Ne znamo a vjerovatno nikad necemo ni znati ko, koliko i iz kojih razloga nam je pomagao. Samo Pakistanu naklon do poda!!! Pomogli su, bez ikakvih posljedica po nas i bez trazenje bilo cega zauzvrat.

Hvala i ovim drugima, Iranu i Saudiji prije svega, al' uz pomoc nam ovi Boga mi uvalise i svoja tumacenja islama. Isprljase nijet i utrpase nam omanji vreli krompir islamskog svijeta. Hvala jarani. :thumbup:
Fudo Bosna

#779 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by Fudo Bosna »

asurbanipal wrote:
Fudo Bosna wrote:

Alija je prvi bošnjačlki lider koji je okupio bosansku, ( i samim tim i bošnjačku vojsku, koja se, prvi put u novijoj povijesti , borila za svoju a ne tuđe domovine), tako da Alija nije "razbijač " nego bitan razlog golog , fizičkog, opstanka Bošnjaka kao naroda i Bosne kao države !!!

Reis je nebitan u povijesti Bosne ...

Za koju državu se borio ? Za fildžan džamahiriju ?

Za oslobođenje cijele Bosne smo se borili , ARBIH, 1992-1995, (i drugi patriotski dijelovi OSBIH); a rah Alija je bio civilni zapovjednik i Predsjedništvo BiH, te Armije, a zašto do toga nije došlo, pitajte Atifa Dudakovića, najboljeg ili jednog od 2-3 najbolja generala naše ARBIH, (Dudaković i rah. general Alagić), pogledaj film,pa će ti valjda biti jasno da nam : NISU DALI DA OSLOBODIMO CIJELU BOSNU, DA NAM JE NAMETNUT KRAJ RATA BEZ POBJEDNIKA:

E sad ako "ne znaju" presjednik presjedništva, članovi generalštaba, Karavelić, Dudaković , rah Alagić, a "znaju" razni grebivjetri na forumu, koji se predstavljaju lafo patriotima, da se nije kao "htjela" Domovina osloboditi ali NAMA OSLOBODIOCIMA TO NIJE DOPUŠTENO, može se lupetati i piskarati šta se hoće, i biti "vječita" opozicija :D

Ako lažu: Alija, Atif, Alagić, Karavelić, generali Hrvatske vojske, ... valjda laže i Holbruk, nato komanda, "oni , NATO, "molili", ARBIH da oslobodi cijelu BIH", a Alija neće , on "htio " fildžan državu ? :pisnula:
Fudo Bosna

#780 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by Fudo Bosna »

Mlohavi wrote:Ne znamo a vjerovatno nikad necemo ni znati ko, koliko i iz kojih razloga nam je pomagao. Samo Pakistanu naklon do poda!!! Pomogli su, bez ikakvih posljedica po nas i bez trazenje bilo cega zauzvrat.

Hvala i ovim drugima, Iranu i Saudiji prije svega, al' uz pomoc nam ovi Boga mi uvalise i svoja tumacenja islama. Isprljase nijet i utrpase nam omanji vreli krompir islamskog svijeta. Hvala jarani. :thumbup:
Nisu bitni, barem kada je bio goli opstanak u pitanju ti "razlozi", valjda smo trebali u duploj agresiji, i napadu 4-5 evropske Armije,JNA tzv, reći,"Hvala,ne treba nam Vaša pomoć", pustiti da nas pobiju i gatati "zašto" nam neko pomaže a pokolji po Istočnoj Bosni i kasnije 1993, izdaja dijelova HVO-a? :-)

P.S.

A ako nam je neko i "uvalio" , wehabizam, puno manje šiizam i slično, tom , manjem postotku vjernika, Bošnjaka, svoje tumačenje islama tome smo krivi mi sami, što smo bili "budale" i ne znamo cijeniti, opet manjina , ne večina Bošnjaka/muslimana,svoj mezheb i svoju vjersku tradiciju , večina to nije i neće nikada prihvatiti...
Last edited by Fudo Bosna on 28/12/2015 21:36, edited 1 time in total.
Captain Hindsight

#781 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by Captain Hindsight »

Ček' samo da provjerim na kojoj sam temi. Aha. Dobro sam. Ona o terorizmu i saudijskim četnicima. :thumbup: :mrgreen:
Fudo Bosna

#782 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by Fudo Bosna »

A ako nam je neko i "uvalio" , manjem postotku vjernika, Bošnjaka, svoje tumačenje islama tome smo krivi mi sami, što smo bili "budale" i ne znamo cijeniti, opet manjina , ne večina Bošnjaka/muslimana,svoj mezheb i svoju vjersku tradiciju , večina to nije i neće nikada prihvatiti...
Mlohavi

#783 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by Mlohavi »

Fudo Bosna wrote:
Nisu bitni, barem kada je bio goli opstanak u pitanju ti "razlozi", valjda smo trebali u duploj agresiji, i napadu 4-5 evropske Armije,JNA tzv, reći,"Hvala,ne treba nam Vaša pomoć", pustiti da nas pobiju i gatati "zašto" nam neko pomaže a pokolji po Istočnoj Bosni i kasnije 1993, izdaja dijelova HVO-a? :-)
Ne znam zbog cega meni upucujes ovaj post al' hajde...

Bitni jesu bili tad ali nismo imali bas nekog izbora. Nego, zbog cega vecini ni danas nisu bitni danas ti razlozi? Pomogla braca, Allah ih nagradio necemo o tome, a zatim od mog naroda kmeka i pomaganja kad neki bradati momci pripucaju po vojnicima OSBiH, ili po nasim policajcima?
Zbog cega 20 godina nakon rata ne znamo gotovo nista o toj pomoci? To se ni danas ne trebamo pitati ko je skupio tu pomoc, koliko i kakve pomoci nam je upiceno, kojim nam je putevima dostavljena i preko koga distribuirana u BiH?
Fudo Bosna wrote:A ako nam je neko i "uvalio" , manjem postotku vjernika, Bošnjaka, svoje tumačenje islama tome smo krivi mi sami, što smo bili "budale" i ne znamo cijeniti, opet manjina , ne večina Bošnjaka/muslimana,svoj mezheb i svoju vjersku tradiciju , večina to nije i neće nikada prihvatiti...
Sta mislis ima li to neke veze s tim sto ni dan danas ne znamo nista o toj pomoci koju nam braca muslimani poslase?
Fudo Bosna

#784 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by Fudo Bosna »

Mlohavi wrote:
Fudo Bosna wrote:
Ne znam zbog cega meni upucujes ovaj post al' hajde...

Bitni jesu bili tad ali nismo imali bas nekog izbora. Nego, zbog cega vecini ni danas nisu bitni danas ti razlozi? Pomogla braca, Allah ih nagradio necemo o tome, a zatim od mog naroda kmeka i pomaganja kad neki bradati momci pripucaju po vojnicima OSBiH?
Zbog cega 20 godina nakon rata ne znamo gotovo nista o toj pomoci? To se ni danas ne trebamo pitati ko je skupio tu pomoc, koliko i kakve pomoci nam je upiceno, kojim nam je putevima dostavljena i preko koga distribuirana u BiH?

Nije tema , a interesantno da niko ne postavlja pitanje odakle SDS-ovcima tone i tone oružja iz bratske Srbije i milijardi maraka kojima se finansirala agresija na BiH, ili ko je finansirao i slao MTS djelimičnoj agresiji HVO i hrvatske vojske 1993-1994 ??? :D

(Rusa bilo daleko više nego nama (nepotrebnih) mudžahedina, ali "nisu" Rusi problem, Srbija sa milijardama pomagala, "no problem" kojim je putevima taj milijarderski budžet stizao u RS u ratu, "ma nije bitno", Rusija, Grčka , "no problem", problem je pomoć ARBIH :roll: Mislim zaboli me, nisam Boga mi ništa hajrovo kao običan vojničić kasnije demobilisan pa na radnoj obavezi, nisam pobjegao do kraja rata, teško obolio, ali ostao, a mogao "puhnuti", ali me ova .alijska priča , stvarno nervira) :-)

Tema je ZLO ZVANO TERORIZAM, i ne vidim razloga uopće dovoditi vezu između rata i heroja naše odbrane, sa SMEĆEM TERORIZMA; samo sam dopunio, dao mišljenje na tvoj post, a konačno se treba vratiti temi, zlu TERORIZMA !
Last edited by Fudo Bosna on 28/12/2015 22:07, edited 4 times in total.
Danguba

#785 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by Danguba »

Arteta wrote:
Walther wrote:
Arteta wrote: Neprijatelja je najvise ojacala
1.Islamizacija ARBIH
2.Protjerivanje Srba i Hrvata, sela su popaljena samo zato sto zive Srbi u njima i tako su sigurno dobili nove neprijatelje i nove stanovnike bosnjackih kuca u Vlasenici, Visegradu ili Zvorniku.
A jel? Vecina teritorije padne, pa onda islamizacija i neprijatelj ojaca? Jel to ta logika generale?
2. Hrvate in Srbe protjerivalo da se neprijatelj koji je svakako uzeo veci dio Bosne ojaca? I to je tebi logicno, naravno...
Ocito tebi logika ne ide nikako.
Hrvate i Srbe se protjerivalo jer su drugaciji i jer su nam vodje bile primitivne, a takvi potezi su dodatno osnazili neprijatelja.
:-)

hoces jos i gusle pa u desetercu nastavi...
Last edited by Danguba on 28/12/2015 22:05, edited 1 time in total.
Mlohavi

#786 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by Mlohavi »

Fudo Bosna wrote:
Tema je ZLO ZVANO TERORIZAM, i ne vidim razloga uopće dovoditi vezu između rata i heroja naše odbrane, sa SMEĆEM TERORIZMA; samo sam dopunio, dao mišljenje na tvoj post, a konačno se treba vratiti temi, zlu TERORIZMA !
Nisi dopunio nista, nisi dao ni misljenje na moj post(za to je bio preduslov da razumijes post), a nisam vala ni ja dovodio heroje nase odbrane u vezu s terorizmom. "Terorizam u nas" je usko vezan za pomoc koju su nam dali za vrijeme rata ali da nastavimo po starom dobrom obicaju, necemo nista ispitivati niti u bilo sta sumnjati. Posluzilo nas je to pravo dobro u ovim godinama postojanja BiH. 8)

Barem s tobom necu vise. Back to You, Terorizam.
Danguba

#787 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by Danguba »

Mlohavi wrote:
Sta mislis ima li to neke veze s tim sto ni dan danas ne znamo nista o toj pomoci koju nam braca muslimani poslase?
Opet donacije iz rata. :-)
Znate li vi koliko kosta jedan dan rata sa vojskom od 250.000 ljudi? Da ne duzim dalje, lopova je bilo a koliko su ukrali, to ne znam ali ni priblizno koliko narod misli.

Drugo, donacije(svake zemlje) su najmanje isle preko legalnih vlasti BiH. Bilo je pojedinacnih donacija na ruke i to su mutne donacije a ostalo je sve islo preko raznih svjetskih organizacija.
Fudo Bosna

#788 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by Fudo Bosna »

Vratimo se temi...
uglavnomja

#789 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by uglavnomja »

Fudo Bosna wrote:

Nije tema , a interesantno da niko ne postavlja pitanje odakle SDS-ovcima tone i tone oružja iz bratske Srbije i milijardi maraka kojima se finansirala agresija na BiH, ili ko je finansirao i slao MTS djelimičnoj agresiji HVO i hrvatske vojske 1993-1994 ??? :D

a ja fakat, nikad mi nije palo na pamet da se zapitam odakle srbima iz bosne oruzje iz srbije :lol: :lol: :lol:

a heboga onaj ceh sto nam je poklonio 84 iq :D
Fudo Bosna

#790 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by Fudo Bosna »

uglavnomja wrote:
Fudo Bosna wrote:

a ja fakat, nikad mi nije palo na pamet da se zapitam odakle srbima iz bosne oruzje iz srbije :lol: :lol: :lol:

a heboga onaj ceh sto nam je poklonio 84 iq :D
:D

Ovo je kao "smiješno"?

Baš "smješno", nije jelte "upitna" sva moguća pomoć Srbije, Rusa, Grka , Rumuna, "izbrisana granica" 92-95, na Drini, a "nije" agresija, plate direkt iz Beograda uredno stizale oficirima vojske VRS, "no problem", pa čovjeće je li to sve moglo bez jedne državne, hijerarhijski uspostavljene i osmišljene organizacije iz sudsjedne nam države i saradnje sa gorepomenutim drugim, "bratskim" državama...

Ali možemo se ovako "šegačiti " do sabaha, tema je "Terorizam u nas - Operacija Rez"...
Mlohavi

#791 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by Mlohavi »

Fudo Bosna wrote:
Ali možemo se ovako "šegačiti " do sabaha, tema je "Terorizam u nas - Operacija Rez"...
Iz jednog u drugi off covjek ide al' nas stalno upozorava o cemu je tema. :evil: Dobar Fudo :thumbup:
Maharadza

#792 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by Maharadza »

Mlohavi wrote:Ne znamo a vjerovatno nikad necemo ni znati ko, koliko i iz kojih razloga nam je pomagao. Samo Pakistanu naklon do poda!!! Pomogli su, bez ikakvih posljedica po nas i bez trazenje bilo cega zauzvrat.

Nisu oni krivi što neki Bošnjaci jednostavno ne žele da budu munafici kao većina "umjerenih" Bošnjaka Muslimana koji loču, slave tuđe blagdane i novu godinu "silvester" a Džamiju vide iznutra samo 2x godišnje za Bajrame, a ovamo se busaju u prsa kako su VELIKI Muslimani jer eto ne jedu pašćetinu! :-)
Mlohavi

#793 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by Mlohavi »

Maharadza wrote:
Nisu oni krivi što neki jednostavno ne žele da budu munafici kao većina "umjerenih" Bošnjaka Muslimana koji loču, slave tuđe blagdane i novu godinu "silvester" a Džamiju vide iznutra samo 2x godišnje za Bajrame! :-)
Hoce te ta velika slova, mashaAllah. :D

Vala, sve to u Holandiju pa nek tamo buse usi, vodaju cuke i prosljavljaju tude blagdane.
oridjidji

#794 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by oridjidji »

pemanapemani wrote:
oridjidji wrote:

Kosovo se desilo poslje BiH, a svijet je do tada naucio ko je Milosevic.Na kraju Ameri su s Njemcima tada najveci posao odradili, pokrecuci NATO akciju protiv Srbije, pa i danas Sveder place radi toga i govori da su prekrsili medjunarodno pravo cime Srbi manipulise i natrljavaju ostalima na nos. :D Koliko je bilo interesovanje Amerikanaca svjedoci i njihova baza Bonstil tamo, jedina takva na Balkanu. Zato im po Kosovu statue dizu Albanci. ;)

Albanci su ipak imali nacionalnu drzavu, a dobili su jos jednu, sto sa Bosnjacima nije slucaj. Za razliku od Bosnjaka, Albanci su oduvijek imali jak lobi, Bosnjaci su sve to morali graditi i grade i danas.
Odnosno, Albancima je država bila na prvom mjestu i nisu pristali na velikosrpsko nadjebavanje o zaraćenim stranama na šta je pristala legalna vlast RBiH.

Prvo se desila Slovenija, onda Hrvatska, Makedonija, pa Crna Gora, onda Kosovo, a BiH nikako da se desi, jer je nama uvijek neko drugi kriv.

Džaba svi argumenti - svijet mrzi muslimane, voli Srbe, krst je krst (plus je plus), međunarodni zvaničnik rekao generalu Armije RBiH da Bošnjaci ne smiju imati političara kojeg će podržavati više od 10% istih, Vatikan je od stoljeća sedmog na Drini (jebote ko Amazon, rekao bi čovjek da rijeka presjeca dva kontinenta po širini) i slične nebuloze.

Mudžahedini se pravdaju agresijom Hrvatske i zabijanjem noža u leđa od strane HVO (do 1993. bili saveznici u pm :-) ).

Mislim da bi veći patriotski bosanskohercegovački efekt u to vrijeme imalo postavljanje, recimo, Stjepana Šibera za glavnog komandanta, nego 10 hiljada mudžahedina, ali eto.
Na primjeru BiH se vidi jasan dvostruki arsin MZ prema ovoj zemlji. Embargo na oruzje su imali svi u ratu, da bi nam masnije na crnjaka uvaljivali oruzje. Ono prema cemu MZ nije jednako postupila u odnosu na druge jug. Republike u BiH pokazuje kraj rata i stanje koje danas imamo . Levalizovali su zlocinacku tvorevinu u srcu Evrope u kojoj se desio najveci zlocin protiv covjecnosti u novijoj historiji Evrope. Hocemo li to opravdati? BiH nije vracena ni priblizno na ustav koji je imala do rata, poredeci je sa Slovenijom, Hrvatskom, pa i Crnom Gorom jasno je kome je u njoj ucinjena nepravda i da nije MZ slijedila isti primcip.

To sto govori neko drugi i kako drugi vide historiju BiH i pominje vodju i nedopustivih 10% to ke po meni pretjerivanje.

Ne slazem se s ovim ko je kome zabio ledja Hvo nama ili mi njima.
Walther

#795 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by Walther »

Arteta wrote: Hrvate i Srbe se protjerivalo jer su drugaciji i jer su nam vodje bile primitivne, a takvi potezi su dodatno osnazili neprijatelja.
Da ponovimo timeline agresije na BiH? Neprijatelj ni trebao pomoc da zauzme ogroman dio BIH, protjera ili unisti sve sto je bilo nesrpsko. Sve to se desilo u vec u POCETKu rata... U vecini krajeva uopste nije bilo organizovane vojske, jos manje stvari da bi "osnazile neprijatelja".
pemanapemani

#796 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by pemanapemani »

Fudo387 wrote:
pemanapemani wrote:Odnosno, Albancima je država bila na prvom mjestu i nisu pristali na velikosrpsko nadjebavanje o zaraćenim stranama
Strasno im je drzava bila na prvom mjestu, toliko da su se na prvi pucanj svi kolektivno uhvatili noge put Albanije i Makedonije.
Dobili su drzavu na racun bosanske patnje, svijetu je bilo dosta masovnih grobnica i milosevicevih mesara.
Međunarodna zajednica je baš, onako, do dna osjetljiva na masovne grobnice, ratne zločine i nasilje općenito. :-)

Albanci imaju jak lobi. Uhvatili su se noge i vratili se nakon 2 mjeseca. Ključno je da im nikad nije palo na pamet da uništavaju državotvornost pristajanjem na pregovore sa teroristima. Odnosno, prihvatanjem matrice da su jedna od zaraćenih strana. Od prvog do zadnjeg dana su jasno stavljali do znanja čitavom svijetu da je to agresija Srbije.
Oni su uspjeli dokazati svijetu agresiju bez ikakvih pravnih temelja o državnosti Kosova.

S druge strane, BiH je imala Badinterovu komisiju i međunarodno pravo na svojoj strani, a pristali smo na pregovore sa teroristima i paravojnim formacijama i time ih ustoličili kao jednu od ravnopravnih strana u sukobu :-) .

U maju 1992. BiH je bila na prvom mjestu i nije bilo spominjanja etničkih varijacija na zadatu temu.

Manje od godinu dana poslije (Bošnjački sabor), na sva zvona se govori o neminovnosti etničke podjele BiH.

Konzistentnost u pi.ku materinu.
Captain Hindsight

#797 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by Captain Hindsight »

E jesu saudijski četnici (skupa sa Jatacima) prefrigani, svaka im čast. Spinovaše temu u par poteza, iako sam Vas upozorio da im je to namjera čim su počeli stavljati slike nacista.

ali da okrenemo raspravu prema (što se kaže) ćabi. Ima li vijesti o uhapšenim teroristima i simpatizerima kanibala? Koji bi od uhapšenih mogao biti policijski doušnik? Siguran sam da su bar dvojica. :mrgreen:
BHCluster

#798 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by BHCluster »

Image
Gojeni H

#799 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by Gojeni H »

Sarajmen wrote:Muratović Elvir, Murić Kemal, Salković Semir, Alajbegović Zulfo, Tabaković Edin, Peco Darko, Mašin Elvir i Kešan Adis osumnjičeni su da su počinili krivično djelo organiziranje – pripadanje terorističkoj grupi iz člana 202d) Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine (KZ BiH), u vezi sa krivičnim djelom terorizam iz člana 201. stav 1. u vezi sa stavom 5. tačka a) i i) KZ BiH...
Gdje je Bilal?
XXS

#800 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by XXS »

Fatmir Alispahic se pravi lud, a Ef. Velic mutav. Ko biva nema ta pita.
https://youtu.be/PnsghPuLtU0

A otkud onda kosti nase djece po Siriji i Iraku. Kako onda da se u nekim slucajevima tuku jedni protiv drugih jer su zavrsili u raznim frakcijama.
Ko je njima dilao duhovnu drogu i za cij racun oni ginu?
Treba li ih cinkati da spasimo nasu djecu i momke?

Fatmir Alispahic se pravi lud, a Ef. Velic mutav!
Post Reply