Terorizam u nas - Operacija Rez

Post Reply
Alfons Kauders

#51 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by Alfons Kauders »

agent_zero wrote:
aldinjo wrote:Od takvih kao ti i ne čudi mržnja prema muslimanima bez imalo stida. Ali muslimana hvala Allahu sve više, makar crko od muke.
Evo još jednog kandidata za haps.

Ono nisu muslimani, ono su terorističke vehabijske bradate spodobe, koje treba ukloniti iz ove zemlje jednog za svagda.

Kao i one koji su ih doveli i takve kao ti što ih podržavaju i pravdaju.

Daleko vam dunjaluk odnosno džehenem od mog bio za vijeke vjekova.
:thumbup:

samo bih dodao... "ne birajuci sredstva"
Bodkin

#52 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by Bodkin »

aldinjo wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
aldinjo wrote:Taguti u borbi protiv muslimana i islama na ovim prostorima.
Niđe veze. Ako tužilaštvo ima dokaze onda nema se tu šta dalje pričati, ako nema treba ljude pustiti. Unaprijed davati takve zaključke mogu samo zlonamjerni.
Tu šuplju možeš pisati naivnim ljudima. Dovoljno je da imaš dužu bradu i već si jedan od osumnjićenih.
Opismeni se prvo
Alfons Kauders

#53 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by Alfons Kauders »

sumirprimus wrote:
Alfons Kauders wrote:
sumirprimus wrote:ma ne mos ljude na pravdi boga ubijat.
zajeb demokratskih sistema.
jes da nismo sistem,al jebiga,neki red mora postojat.
sudski gonit,zabranit postojanje i pripadnost ovakvim organizacijama...
obrazovanje...
obrazovanje...
obrazovanje...
gubljenje vremena i novca

ovo je rat, ne neka hrpa idiota koji kradu kola i kasetofone

nismo mi objavili rat njima, vec oni nama... i ne vidim zasto ih ne tretirati kao druge neprijatelje u ratu... unistiti... a ako se koji preda, zatvoriti na 40 godina
ha, zivimo u sistemu bez sistema,malo reda nam ne bi skodilo u svim segmentima...
jos uvijek sam ubijedjen da je gonjanje sudskim putem zasad jedini ispravan put.. sto se tice sankcija.
slazem se - suditi ovim koji se dobrovljno predaju

a ostale tretirati kao neprijatelje na bojnom polju
sumirprimus

#54 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by sumirprimus »

Alfons Kauders wrote: slazem se - suditi ovim koji se dobrovljno predaju

a ostale tretirati kao neprijatelje na bojnom polju
glas razuma nije zgoreg..
sjetite se 90ih...
almirony

#55 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by almirony »

Alfons Kauders wrote:milicijo... po ko zna koji put...

ne hapsite ih... vec pucajte...

oko za oko, zub za zub... kako oni s nama, tako i mi s njima

i posto se necu plaho javljati, a znam da ce pojedinci popizdit... upamtite samo jednu stvar... nema mira dok god takva govna disu, ili oni, ili mi
Odavno si mi bio jedan od jačih forumaša, vidim da se nisam zajebo u procjeni :thumbup:
BHCluster

#56 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by BHCluster »

FUP: Svi uhapšeni su osumnjičeni za terorizam i kršenje Zakona o slobodi vjere
Image
U okviru policijske akcije kodnog naziva "Rez" u Sarajevu je slobode lišeno 11 osoba koje se dovode u vezu s krivičnim djelom terorizma i finansiranja terorizma, pripremanja krivičnog djela, podstrekavanja i navođenja osoba na odlazak na strana ratišta, te u vezu s kršenjem Zakona o slobodi vjere i pravnom položaju crkava i vjerskih zajednica u BiH, kazala je Marina Zović iz Federalne uprave policije.

P.S.
Nije losa ova koka u uniformi.
Mlohavi

#57 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by Mlohavi »

Alfons Kauders wrote:
ja skratio... al u mene je rokerska...

vidis sta ti je sudbina, nekad nas je murija ganjala kose, brada i brkova... a danas rokeri gospoda ljudi kakve sve marve ima
:thumbup: :kiss:

Ostatak posta ti je malo preostar. Dok nam je mira, neka se procesljaju njihovi redovi na sve moguce nacine i neka se inficiranima pokusa obezbijediti rehabilitacija. U nekom, ne daj Boze, ratu, nazalost moralo bi se odmah potegnuti za nekim dobro usmjerenim metkom i na samom pocetku rascistiti s haridzijama.

Ne moze sa svima isto, slicnog izgleda su i neki iskreni ljudi predani svojoj vjeri. O njima sve najbolje, imao sam cast upoznati par takvih. 8)
Last edited by Mlohavi on 22/12/2015 13:10, edited 1 time in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#58 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by Tomahawk11 »

Cuj muslimani....kakvi ba muslimani, ono po vazdan supljira, brada, kratke pantolice i smislja kako ce kakav belaj napraviti.
Toga na ovim prostorima nije bilo, nego se uvezlo, pa i lokalni poceli primati.
A ko prima? Uglavnom sljam, alkoholicari, narkomani, lopovi, kao eto dosli tobe, pa prisli vjeri....ustvari im tako lakse da pod velom vjere nastave biti ono sto su i do tad bili.
Uglavnom, da skratim, ko god podrzava neko ubijanje, kaze da se treba prvo obracunati sa muslimanima u BiH, taj ne da nije vjernik, nego je kjafir da ne moze biti veci. Zapravo, kriv vjernik je gori od nevjernika, licemjerstvo je nesto najgore po islamu.
Zato mi nije jasan onaj ko podrzava ove spodobe. To moze samo onaj ko je dio njih ili dijeli s njima naopaku ideologiju i tumacenje vjere.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#59 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by JoseMujica »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Dajem svaku podršku policiji i istražnim organima. Problem koji ja vidim ovdje je što će vjerovanto, kao i do sada, pola njih do sutra ili do kraja sedmice biti na slobodi. Ipak nemoguće je ljude držati u zatvoru zbog drugačijeg izgleda, duge brade ili kratkih hlača ako već nema drugih dokaza koji bi ukazivali na pripreme terorističkih napada, podršku teroristima ili na podstrekavanje na terorizam. Vjerujem da tužilaštvo ima dobre i jake dokaze.
vrijeme je da Tužilaštvo radi svoj posao kako treba a ne da im optužnice budu ko iskinute stranice iz slobodne bosne
JoseMujica

#60 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by JoseMujica »

Tomahawk11 wrote:Cuj muslimani....kakvi ba muslimani, ono po vazdan supljira, brada, kratke pantolice i smislja kako ce kakav belaj napraviti.
A ko prima? Uglavnom sljam, alkoholicari, narkomani, lopovi, kao eto dosli tobe, pa prisli vjeri....ustvari im tako lakse da pod velom vjere nastave biti ono sto su i do tad bili.
Uglavnom, da skratim, ko god podrzava neko ubijanje, kaze da se treba prvo obracunati sa muslimanima u BiH, taj ne da nije vjernik, nego je kjafir da ne moze biti veci. Zapravo, kriv vjernik je gori od nevjernika, licemjerstvo je nesto najgore po islamu.
Zato mi nije jasan onaj ko podrzava ove spodobe. To moze samo onaj ko je dio njih ili dijeli s njima naopaku ideologiju i tumacenje vjere.
:thumbup: odlično zapažanje
Drvosjeca iz Dejcica

#61 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Alfons Kauders wrote:
obrazovanje...
obrazovanje...
obrazovanje...

nismo mi objavili rat njima, vec oni nama... i ne vidim zasto ih ne tretirati kao druge neprijatelje u ratu... unistiti... a ako se koji preda, zatvoriti na 40 godina
Uh, ovdje izrečeno svašta nešto što se kosi sa svim principima demokratije, vladavine prava, ljudskih i kolektivnih prava. Da se razumijemo, podržavam ovakve akcije policijskih agencija u BiH (namjerno kažem u BiH), ali ne podržavam anarhiju, ubijanje i protjerivanje ljudi koje zagovarate samo zato što izlgedaju drugačije. :oops:
Tomahawk11
Globalni moderator

#62 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by Tomahawk11 »

JoseMujica wrote:
Tomahawk11 wrote:Cuj muslimani....kakvi ba muslimani, ono po vazdan supljira, brada, kratke pantolice i smislja kako ce kakav belaj napraviti.
:thumbup: odlično zapažanje
Znas kako, ko ne zeli da vidi, pravi se lud i slijep.

Ovo me podsjeti na The Kite Runner Novel by Khaled Hosseini. Ako volis citati, a nisi imao priliku - preporucujem. Izmedju ostalog mozemo vidjeti pravo lice bradonja.
Oligarh

#63 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by Oligarh »

aldinjo wrote: Od takvih kao ti i ne čudi mržnja prema muslimanima bez imalo stida. Ali muslimana hvala Allahu sve više, makar crko od muke.
A to nije bilo prije muslimana u Bosni i Hercegovini?! Sve dok nije Visoki saudijski komitet došao i rekao kakvi moramo muslimani biti? Sve je počelo od petobanke za mlade džematlije 1993. a onda se došlo i do vila u Sokolju. Sve u kazamate, čak i za verbalnu podršku onim koljačima.
Drvosjeca iz Dejcica

#64 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

JoseMujica wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Dajem svaku podršku policiji i istražnim organima. Problem koji ja vidim ovdje je što će vjerovanto, kao i do sada, pola njih do sutra ili do kraja sedmice biti na slobodi. Ipak nemoguće je ljude držati u zatvoru zbog drugačijeg izgleda, duge brade ili kratkih hlača ako već nema drugih dokaza koji bi ukazivali na pripreme terorističkih napada, podršku teroristima ili na podstrekavanje na terorizam. Vjerujem da tužilaštvo ima dobre i jake dokaze.
vrijeme je da Tužilaštvo radi svoj posao kako treba a ne da im optužnice budu ko iskinute stranice iz slobodne bosne
Ništa bolja situacija nije ni kod optužnica za obični kriminal, utaje poreza, pronevjere...itd. Još kod ovih optužnica za terorizam situacija je i najbolja jer stranci to prate.
JoseMujica

#65 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by JoseMujica »

čitao

al i bez toga znam iz iskustva...od ovih što ih znam, svaki današnji bradonja je bivši alkos ili narkos...bradunjanje je samo nova kanalizacija urodženog radikalizma koja mu daje naizgled "racionalno" opravdanje
Mlohavi

#66 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by Mlohavi »

Drvosjeca iz Dejcica wrote: Uh, ovdje izrečeno svašta nešto što se kosi sa svim principima demokratije, vladavine prava, ljudskih i kolektivnih prava. Da se razumijemo, podržavam ovakve akcije policijskih agencija u BiH (namjerno kažem u BiH), ali ne podržavam anarhiju, ubijanje i protjerivanje ljudi koje zagovarate samo zato što izlgedaju drugačije. :oops:
Niko normalan to ne zagovara, nazalost vidim i ja da prisutno je tu i nekoliko bolesnih umova.
Alfons Kauders

#67 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by Alfons Kauders »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Alfons Kauders wrote:
obrazovanje...
obrazovanje...
obrazovanje...

Uh, ovdje izrečeno svašta nešto što se kosi sa svim principima demokratije, vladavine prava, ljudskih i kolektivnih prava. Da se razumijemo, podržavam ovakve akcije policijskih agencija u BiH (namjerno kažem u BiH), ali ne podržavam anarhiju, ubijanje i protjerivanje ljudi koje zagovarate samo zato što izlgedaju drugačije. :oops:
zaboli me za izgled

zaboli me i za vjeru

zaboli me i za ideologiju

stvar je jasna, ko mase onom kretenskom zastavom i ko pristane da na bilo koji nacin pomaze doticnoj organizaciji, kao i drugim slicnim organizacijama... je automatski objavio rat drzavi i gradjanima

to je problem, ne kratke tole

postoji jasna razlika izmedju ovakvih kretena i obicnih vjernika... postoji i razlika izmedju ovih skotova i "obicnih" bradonja (kako god odlucili da ih zovemo)...

zna se na koga se ovo odnosi, kao sto sam rekao, odnosi se na neprijatelje drzave i naroda, koji su nam objavili rat i koji su ubijali nase vojnike i policajce... za takve ne smije biti milosti ni tolerancije
republikauzicka

#68 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by republikauzicka »

Bravo :thumbup:
sumirprimus

#69 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by sumirprimus »

prve tri su ti ko pocetak kakve punk pjesmice. :D
Drvosjeca iz Dejcica

#70 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

JoseMujica wrote:čitao

al i bez toga znam iz iskustva...od ovih što ih znam, svaki današnji bradonja je bivši alkos ili narkos...bradunjanje je samo nova kanalizacija urodženog radikalizma koja mu daje naizgled "racionalno" opravdanje
Stoji to definitivno. Upoznao jednog slučajno, bivši kriminalac, drugovao sa jednim poznatim SA kriminalcem dosta vremena, danas brada..."veliki vjernik", poziva u islam, kaže jedina prava vjera sve ostalo je zalutalo...itd. :cry:
BHCluster

#71 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by BHCluster »

Alfons Kauders wrote:
zaboli me za izgled

zaboli me i za vjeru

stvar je jasna, ko mase onom kretenskom zastavom i ko pristane da na bilo koji nacin pomaze doticnoj organizaciji, kao i drugim slicnim organizacijama... je automatski objavio rat drzavi i gradjanima

postoji jasna razlika izmedju ovakvih kretena i obicnih vjernika... postoji i razlika izmedju ovih skotova i "obicnih" bradonja (kako god odlucili da ih zovemo)...

zna se na koga se ovo odnosi, kao sto sam rekao, odnosi se na neprijatelje drzave i naroda, koji su nam objavili rat i koji su ubijali nase vojnike i policajce... za takve ne smije biti milosti ni tolerancije
:thumbup:
Mlohavi

#72 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by Mlohavi »

JoseMujica wrote:čitao

Vecina takvih koji su se primili te ideologije, primili su se za vrijeme rata i prvih godina nakon rata. Kasnije je vecina pionira vehabizma na ovom prostoru ublazila svoje stavove a svoja pocetna, najradikalnija uvjerenja prenijeli su na zbunjene mladice koji su im pristupali iz najrazlicitijih razloga.
Najocitiji primjer profil drzavljana BiH koji su poginuli i jos ginu u Siriji.

Nisu oni 20godisnjaci(kojih je najvise)imali dovoljno vremena da predu put od alkoholicara i narkomana do "mudzahida" u Siriji. Sad pioniri drze zene za suknje i stancaju djecu a sjeme terorizma niklo u nekim drugim glavama. Sta ces, jebena je sudbina, udri drzavo. 8)
Last edited by Mlohavi on 22/12/2015 13:39, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#73 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by Alfons Kauders »

sumirprimus wrote:prve tri su ti ko pocetak kakve punk pjesmice. :D

jbg sluso jutros atheist rap :D

Mlohavi

#74 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by Mlohavi »

Alfons Kauders wrote:
zaboli me za izgled

zaboli me i za vjeru

Ovdje vec shvatam i mogu :thumbup: na cijeli post.

Ovi koji tvrde da slijede izvorni islam moraju sami izmedu sebe rascistiti, ko su ti koji prijete ovoj drzavi i ovom narodu. Normalni ljudi i nasi sunarodnjaci medu njima(bez obzira na izgled)moraju na svaki moguci nacin pomoci organima BiH da se otkriju neprijatelji BiH i njenih naroda.
oridjidji

#75 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by oridjidji »

BHCluster wrote:
oridjidji wrote:
BHCluster wrote: A kakva je svrha ove zastave (koja je pronadjena u ovoj akciji) na teritoriji Bosne i Hercegovine?
Image
Nikakva ako je ne prate propratne kriminalne aktivnosti i dokazi. Sama po sebi nije dokaz, kao ni svastika ili zastava ravnogorskog pokreta u sobi.
Drago mi je da razumijes da ova zastava predstavlja isto sta i zastava sa kukastim krstom i zastava ravnogorskog pokreta. A stvarno ne vidim razlog zasto bi neko ko je normalan imao bilo koju od te tri zastave.
Sta bi rekao za ovoga lika? :D

Image

ili ovog

Image

Realno sprdnja.

Na zastavi pise "nema boga sem Allaha i Muhamed je Allahov poslanik". Ovaj krug simbolizuje obriz pecata poslanika Muhammed a.s. koji je pronadjen u jednom bunaru, ne mogu se sjetiti tacno gdje. Uglavnom sada znamo ko istice ovakvu zastavu u prvi plan i kakva je ideologija pomenute skupine. Za one koji su upoznati koliko ta ideologija donosi zla samome Islamu, znaju da isti zloupotrebljavaju ne samo simbole, vec i Islam kao religiju za ostvarenje svojih politickih ciljeva.

To sto su radikalni i identificiraju se sa necim losim, ne znaci da prave po defaultu krivicno djelo i da su teroristi. Tu ih mozemo podijeliti u nesvjesne i svjesne navijace, potencijalne promotere i koljace. Zastava nije dokaz nicemu bez adekvatnih materijalnih dokaza.
Post Reply