Terorizam u nas - Operacija Rez

Post Reply
Alfons Kauders

#226 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by Alfons Kauders »

julisiz es grant wrote:
Bodkin wrote:Vidim svi ih zovu profesorima. Cega su oni profesori? Od kad to vehbosi vjeruju u zapdni sistem titula?
Završio fakultet u S. Arabiji.
u drzavi u kojoj i danas ljudi robijaju i bivaju pogubljeni jer su osudjeni kao "vjestice"?

nauka na nivou :D zajebali su i travnik i megatrend :D
julisiz es grant

#227 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by julisiz es grant »

Alfons Kauders wrote:
julisiz es grant wrote:
Bodkin wrote:Vidim svi ih zovu profesorima. Cega su oni profesori? Od kad to vehbosi vjeruju u zapdni sistem titula?
u drzavi u kojoj i danas ljudi robijaju i bivaju pogubljeni jer su osudjeni kao "vjestice"?

OT: Kad je jednom poodavno bila tema nešta oko fakulteta, šta treba upisati i šta ne...valjda si kritikovo ove što upisuju fakultete od kojih nema hljeba, šta li. Uglavnom neki te od njih pita šta si ti završio a ti mu odgovoriš: fakultet islamskih nauka...ono ko ozbiljno, bez smajlija :D
Ja se upišo od smijeha :D
Alfons Kauders

#228 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by Alfons Kauders »

julisiz es grant wrote:
Alfons Kauders wrote:
julisiz es grant wrote: Završio fakultet u S. Arabiji.

OT: Kad je jednom poodavno bila tema nešta oko fakulteta, šta treba upisati i šta ne...valjda si kritikovo ove što upisuju fakultete od kojih nema hljeba, šta li. Uglavnom neki te od njih pita šta si ti završio a ti mu odgovoriš: fakultet islamskih nauka...ono ko ozbiljno, bez smajlija :D
Ja se upišo od smijeha :D
ko kaze da je to bila zajebancija? :D
julisiz es grant

#229 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by julisiz es grant »

Efendija, znači :D
Bodkin

#230 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by Bodkin »

julisiz es grant wrote:
Zavrsio sam i ja pa nisam prof. A i cega je profa? Tumacenja jedne knjige?
Drvosjeca iz Dejcica

#231 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Kikibombona wrote:Mene se ovdje optuzivalo za svasta nesto, ali moram konstatovati da su pojedini komentari strasni...

Kakvo ubijanje i hapsenje na osnovu vjerovanje i izgleda...?

Da li ste normalni?

Treba raditi u skladu sa zakonima i to je to. Sigurnosne sluzbe definitivno moraju biti aktivnije.

IZ BiH mora uloziti napor (do sada nisu uradili nista konkretno) da se ucini nesto po ovom pitanju koje moze biti opasno za BiH i posebno za Bosnjake/muslimane.
Da se i sa Kikijem složim u nečemu. :thumbup:
Tomahawk11
Globalni moderator

#232 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by Tomahawk11 »

I, sta bi, jesu li ili nisu planirali vatromet za Novu?!
KIseljak12

#233 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by KIseljak12 »

Bodkin wrote:
julisiz es grant wrote:
Zavrsio sam i ja pa nisam prof. A i cega je profa? Tumacenja jedne knjige?
Jednog tumacenja jedne knjige. :skoljka:
KB9

#234 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by KB9 »

hapsi gamad, zgazi da ne postoje vise
Dr. Kuca

#235 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by Dr. Kuca »

Treba razbijat ovo vehabijsko leglo ovdje! treba papa dolaziti 2 puta mjesecno, kako bi bilo sve vrh.
spreca

#236 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by spreca »

Kikibombona wrote:Mene se ovdje optuzivalo za svasta nesto, ali moram konstatovati da su pojedini komentari strasni...

Kakvo ubijanje i hapsenje na osnovu vjerovanje i izgleda...?

Da li ste normalni?

Treba raditi u skladu sa zakonima i to je to. Sigurnosne sluzbe definitivno moraju biti aktivnije.

IZ BiH mora uloziti napor (do sada nisu uradili nista konkretno) da se ucini nesto po ovom pitanju koje moze biti opasno za BiH i posebno za Bosnjake/muslimane.
Bolje sprijeciti nego lijeciti.........bez obzira na sve ipak su prijetnja......sad dok su jos malobrojni mozda i nisu ali kad se omasove onda ce biti kasno za sve
sinuhe

#237 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by sinuhe »

Opet, rijec je o trendu u islamskom svijetu. To sto nama stvaraju neke neugodnosti pa bi to neki sasjekli u korijenu i predstavljali se kao "evropski muslimani" je druga stvar.
KB9

#238 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by KB9 »

vjerovanje i izgled sto se u ogromnoj vecini slucajeva te bradate budale na kraju raznesu il ubiju bruku ljudi?
Kikibombona

#239 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by Kikibombona »

spreca wrote: Bolje sprijeciti nego lijeciti.........bez obzira na sve ipak su prijetnja......sad dok su jos malobrojni mozda i nisu ali kad se omasove onda ce biti kasno za sve
To je tacno.

I ima ih sve vise i vise. Ko to ne vidi laze sebe ili je ignorant.

Medjutim, ne mozes ljude hapsiti ako se nisu ogrijesili o zakone drzave. Ako ne zelimo da nas neko maltretira radi uvjerenje i izgleda, ne treba isto zeljeti drugome.

Sigurnosne sluzbe trebaju raditi svoj posao i to je to. Maltretirati nekoga zato sto vjeruje u nesto nije ispravno (najblaze receno).

Mislim da je ovo posao za IZ BiH koja po ovom pitanju nije nista uradila.
oridjidji

#240 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by oridjidji »

belfy wrote:
oridjidji wrote:
kamberovica polje wrote:Ustaše i četnici- glavni argumenti vehabijskih simpatizera.
Mozemo to objasniti na sljedeci nacin, opravdaniji je strah Bosnjaka od cetnika i uja nego od vehabija, ali isto tako i Srbima i Hrvatima od vehabija nego od cetniks i uja u njihovim redovima.

Na kraju prijetnja sistemu i jednih, drugih, a bome trecih je izvjesna. Samo dok se jedna minimalizira, druga se medijski naglasava jer prve i druge zbog Dejtona imamo kao partnere na politickoj sceni BiH, a trece nemamo.
pa prvo ih sravnas u isti red, a onda razvrstas. ili su ista prijetnja ili nisu. ako vec imamo tri strane (a imamo) i ako svaki laju na one druge dvije, onda bi bio red da se poistovjece i prema istima isto odnosi. i to ne da kazemo da svako pocisti u svome stadu. ne. nego da svako cisti svaku od te tri.
Pa bas se i ne ciste, jedva da odgovaraju za ratni zlocin prije 20 godina, dok im rčp simboli vire iz džepa, ali zato kad medijski trebaju podbosti Bošnjake i optužiti za terorizam, onda su prvi u redovima za to. Nebi to bio problem, da tome sistem jednako poklanja pažnju, ali baš nismo gledali cijeli upad na imanje nekog osumnjičenika za ratni zločin. Prije će biti da naš MUP želi poslati poruku, ovim preventivnim upadima, znajte pratimo vas. Nije problem u tome, nek prate, ali barem nek oni zadrže nivo profesionalnosti i recimo ne dopuštaju medijima da radi sumnje i istražnih procesa koji nisu gotovi, nekoga javno optužuju kao da su već krivi. Sistem je to nekoliko puta odvelo u greške, juče optužiš nekoga zbog medijskog pritiska u brzim procesima, a već sutra puštaš na slobodu oslobađajući ih svih odgovornosti, pa potom država gubi pravne bitke i plača oštetu istima.
spreca

#241 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by spreca »

Kikibombona wrote:
spreca wrote: Bolje sprijeciti nego lijeciti.........bez obzira na sve ipak su prijetnja......sad dok su jos malobrojni mozda i nisu ali kad se omasove onda ce biti kasno za sve
To je tacno.

Medjutim, ne mozes ljude hapsiti ako se nisu ogrijesili o zakone drzave. Ako ne zelimo da nas neko maltretira radi uvjerenje i izgleda, ne treba isto zeljeti drugome.

Sigurnosne sluzbe trebaju raditi svoj posao i to je to. Maltretirati nekoga zato sto vjeruje u nesto nije ispravno (najblaze receno).

Prijetnja su demokratiji.....znamo sta bi bilo da su masovniji.....sutra ce imati svoje predstavnike u parlamentu......sto je po meni nedopustivo zbog shvatanja koja nisu evropska a mismo u evropi zelimo tuda a oni nam mogu biti veliko breme na tom putu.....kao god pa cak sam i ubjedjen da su nam "instalirani" inace nema objasnjenja....mozda zbog toga sto jimamo cetnika i ustase pa eto nek i oni imaju vehabije radi balansa :mrgreen:
Alfons Kauders

#242 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by Alfons Kauders »

spreca wrote:
Kikibombona wrote:
To je tacno.

Prijetnja su demokratiji.....znamo sta bi bilo da su masovniji.....sutra ce imati svoje predstavnike u parlamentu......sto je po meni nedopustivo zbog shvatanja koja nisu evropska a mismo u evropi zelimo tuda a oni nam mogu biti veliko breme na tom putu.....kao god pa cak sam i ubjedjen da su nam "instalirani" inace nema objasnjenja....mozda zbog toga sto jimamo cetnika i ustase pa eto nek i oni imaju vehabije radi balansa :mrgreen:
kakvog balansa?

cetnici i ustase bi da ubijaju bosnjake
vehabije bi da ubijaju bosnjake

ne vidim tu neki balans, samo vidim da smo jebani :D
spreca

#243 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by spreca »

Alfons Kauders wrote:
kakvog balansa?

:thumbup: sve si tu pravu......mislio sam na drugi balans.....a to je da smo svi isti kuzhis :mrgreen:
Alfons Kauders

#244 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by Alfons Kauders »

Kikibombona wrote:
To je tacno.

to je do zakonodavca

mogu i ja vjerovati da je potrebno raspirivati vjersku i nacionalnu mrznju, ali to je protuzakonito... mogu i ja vjerovati da imam pravo klevetati ljude s kojim se ne slazem, ali i to je protuzakonito

i niko ih ne maltretira radi "uvjerenja i izgleda"... u protivnom bi svaki dan privodili par desetina ljudi sa slicnim uvjerenjima i izgledom od maoche do mostara...
oridjidji

#245 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by oridjidji »

Kikibombona wrote:
To je tacno.

IZ BiH je krenula malo agresivnije, ipak su se brzo slozili bosnjacki politicari i IZ BiH u borbi protiv terorizma, medjutim napravili su jednu gresku, IZ BiH sada moze optuzivati sve neistomisljenike, protivnike i kad imaju razloga za to i kad nemaju i legalno zloupotrebljavati sistem za vlastite obracune i provocirati akcije protiv istih pod predpostavkom da su "teroristi". Malo me to podsjeca na Titovu IZ BiH, zelene knjige, iskonstruisane prijetnje i montirane procese, hodza zetonira hodzu, tamo lik najebe ni kriv ni duzan jer je rekao da je nesto trulo u sistemu ili se vratio sa studija iz Egipta, Jordana ili Irana.

Recimo objekat u koji su upali u Osijeku, tacnije mesdzid, pokrenuta je incijativa da se uvakufi i bude pod okriljem IZ odavno. Da zakon pri podizanju toga mesdzida nije prekrsen, tvrdi Samir Avdic koji je inicijator njegove izgradnje, te poziva Tuzlastvo da ga pozove na saslusanje ili prevedu, uhapse ako imaju sumnju ili dokaze da je zakon prekrsen.

Isto tako na nekoliko lokaliteta na kojima su pretresi napravljeni prema iskazu jednog od svjedoka i pronaci jednu Isis zastavu, bas i ne nude nadu da tuzilastvo ima jackpot.

Mislim da im je veliki corak sto su za tako krupne stvari optuzili Bilala Dervisica, vise puta ranjavanog i dokazanog patriotu, kojeg je drzava nagradila zlatnim ljiljanom za njegove ratne zasluge.
Alfons Kauders

#246 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by Alfons Kauders »

spreca wrote:
Alfons Kauders wrote:
kakvog balansa?

:thumbup: sve si tu pravu......mislio sam na drugi balans.....a to je da smo svi isti kuzhis :mrgreen:
al nismo isti... to je fol

pripadnici ovih sekti se odricu i stite pripadnosti nasoj naciji... pluju po nasoj drzavi, kulturi, obicajima... ubijaju gradjane, policajce, vojnike... oni su se vec "odrodili" od nas i ja ih uopste ne smatram pripadnicima mog naroda... to su samo imenom, a iskreno se nadam da ce uskoro i imena presaltat na arapska, cisto da nas ne brukaju
oridjidji

#247 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by oridjidji »

Sarajmen wrote:
Iza Horizonta wrote:
Kikibombona wrote:
drage pare
Pretjerujete, možda je ispravnije reći da nije uradila dovoljno. Ovo su vrlo osjetljiva pitanja i svaka riječ ima svoju težinu.
''Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović: Zakoni u BiH moraju se poštovati
Moraju se poštovati zakoni ove zemlje, svako ih mora poštovati i država kada vrši akt prisile kao i oni koji bi aktom sile ili nasilja provodili neke svoje hirove u ovoj zemlji. Zakon se mora poštovati i ja smatram da država treba i mora raditi svoj posao prema zakonima i pravilima, izjavio je danas u Banjaluci reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein Kavazović.
smrdim/reisu-l-ulema-husein-e ... postovati/
Korektna izjava. :thumbup:
oridjidji

#248 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by oridjidji »

Alfons Kauders wrote:
spreca wrote:
Alfons Kauders wrote:
kakvog balansa?

pripadnici ovih sekti se odricu i stite pripadnosti nasoj naciji... pluju po nasoj drzavi, kulturi, obicajima... ubijaju gradjane, policajce, vojnike... oni su se vec "odrodili" od nas i ja ih uopste ne smatram pripadnicima mog naroda... to su samo imenom, a iskreno se nadam da ce uskoro i imena presaltat na arapska, cisto da nas ne brukaju
A kakvo je ime Muhamed, Atif. Latif, Ragib? Turska ili arapska? :D
Alfons Kauders

#249 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by Alfons Kauders »

oridjidji wrote:
Alfons Kauders wrote:
spreca wrote: :thumbup: sve si tu pravu......mislio sam na drugi balans.....a to je da smo svi isti kuzhis :mrgreen:

A kakvo je ime Muhamed, Atif. Latif, Ragib? Turska ili arapska? :D
haj dobro trebo sam reci "prezimenom"

sta me jebes na sabahu :D
oridjidji

#250 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by oridjidji »

Alfons Kauders wrote:
spreca wrote:
Alfons Kauders wrote:
kakvog balansa?

I ovaj se vjerovatno odreko BiH.

Image
Post Reply