Kikibombona wrote:spreca wrote:
Bolje sprijeciti nego lijeciti.........bez obzira na sve ipak su prijetnja......sad dok su jos malobrojni mozda i nisu ali kad se omasove onda ce biti kasno za sve
To je tacno.
I ima ih sve vise i vise. Ko to ne vidi laze sebe ili je ignorant.
Medjutim, ne mozes ljude hapsiti ako se nisu ogrijesili o zakone drzave. Ako ne zelimo da nas neko maltretira radi uvjerenje i izgleda, ne treba isto zeljeti drugome.
Sigurnosne sluzbe trebaju raditi svoj posao i to je to. Maltretirati nekoga zato sto vjeruje u nesto nije ispravno (najblaze receno).
Mislim da je ovo posao za IZ BiH koja po ovom pitanju nije nista uradila.
IZ BiH je krenula malo agresivnije, ipak su se brzo slozili bosnjacki politicari i IZ BiH u borbi protiv terorizma, medjutim napravili su jednu gresku, IZ BiH sada moze optuzivati sve neistomisljenike, protivnike i kad imaju razloga za to i kad nemaju i legalno zloupotrebljavati sistem za vlastite obracune i provocirati akcije protiv istih pod predpostavkom da su "teroristi". Malo me to podsjeca na Titovu IZ BiH, zelene knjige, iskonstruisane prijetnje i montirane procese, hodza zetonira hodzu, tamo lik najebe ni kriv ni duzan jer je rekao da je nesto trulo u sistemu ili se vratio sa studija iz Egipta, Jordana ili Irana.
Recimo objekat u koji su upali u Osijeku, tacnije mesdzid, pokrenuta je incijativa da se uvakufi i bude pod okriljem IZ odavno. Da zakon pri podizanju toga mesdzida nije prekrsen, tvrdi Samir Avdic koji je inicijator njegove izgradnje, te poziva Tuzlastvo da ga pozove na saslusanje ili prevedu, uhapse ako imaju sumnju ili dokaze da je zakon prekrsen.
Isto tako na nekoliko lokaliteta na kojima su pretresi napravljeni prema iskazu jednog od svjedoka i pronaci jednu Isis zastavu, bas i ne nude nadu da tuzilastvo ima jackpot.
Mislim da im je veliki corak sto su za tako krupne stvari optuzili Bilala Dervisica, vise puta ranjavanog i dokazanog patriotu, kojeg je drzava nagradila zlatnim ljiljanom za njegove ratne zasluge.