Ozbiljno, jesu li ga osudili za terorizam?Mister Yes wrote: nebitno burazeru. Zaboravi
TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
-
Fudo387
#3451 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#3452 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
Druze Drinski, cijenim te iako cesto ukrstimo rukavice,ali nisam iz mjesanog braka,mada je porijeklo šarenoDrinski wrote:Mislim da ne bi sada forumase trebali pojedinačno prozivati. Ja recimo mislim da je uvazeni kolega iz mjesovitog braka, lijeve orijentacije, a svako onaj ko je recimo za vrijeme rata bio u Tz, zna na sta ciljam. Nista loše generalno.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#3453 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
Roditelji koji su bili zivotno ugrozeni,me nisu naucili mrznji,pa sto bi neki tamo forumasi ?insomnia78 wrote: Kakve veze ima ratni put tvojih roditelja sa tvojom orjentacijom
Cekaj, ti si patriota zato sto ti je otac ratov'o?
I ti jesi prosrpski orjentiran
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#3454 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
Nismo valjda došli da spominjemo roditelje, mješanu krv i sl?_BataZiv_0809 wrote:Druze Drinski, cijenim te iako cesto ukrstimo rukavice,ali nisam iz mjesanog braka,mada je porijeklo šarenoDrinski wrote:Mislim da ne bi sada forumase trebali pojedinačno prozivati. Ja recimo mislim da je uvazeni kolega iz mjesovitog braka, lijeve orijentacije, a svako onaj ko je recimo za vrijeme rata bio u Tz, zna na sta ciljam. Nista loše generalno.Oba roditelja Jugosloveni
- SmokingMan
#3455 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
Ne čačkajte u dijasporu.... 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#3456 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
Premali za ratovanje.Fudo387 wrote: Smijesno mi je to, bio sam premali...a svega se sjecas.![]()
Starce ti ne bih vise petljao u ovu pricu.
Dovoljno velik da se sjecam majke pri povratku iz vojne ambulante.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#3457 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
Dozer, naklon do poda!Dozer wrote:Bog te maz'o... 137 stranica za 2 dana...
Ali, nisam iznenadjen jer ovo, zaista, samo pokazuje i dokazuje sta ljude u ovoj zemlji najvise tangira i na sta se najvise i najbrze zakace... Katastrofa...
I onda ide standardno natezanje jel' radi ovoga ili onoga, ko je kriv, zasto je kriv, a mozda i nije kriv, a sta je uzrok, a da li postoji uzrok, a da li je taj uzrok isti kao neki drugi uzrok... itd...![]()
A realnost je prilicno jednostavna - bio rat, ginulo se na sve strane, pri cemu su Srbi napravili i "poneki" genocid, pucali smo jedni na druge...
Rat je prestao prije 20 godina, ali u glavama ljudi, pogotovo mladih, ostale su velike rupe, rane i oziljci. Kao i svugdje, poslijeratni period je uvijek podlozan svemu i svacemu, a ponajprije kreiranju i nametanju nekih novih ideologija i svijesti. Ili, revitalizaciji nekih starih ideja i ideologija.
Kod nas su se kroz rat i poslije njega, a sta se desava jos uvijek, revitalizirale 3 stare i dobro poznate nebuloze - cetnistvo, ustasstvo i mladomuslimanstvo. Mnogi ce reci - sve razlicito. Ali, u osnovi sve je to isto - radikalno i nazadno.
I onda, kroz raznorazne "institucije", ponajvise vjerske, upravo se mladi pumpaju i indoktriniraju da sluze tim nekakvim radikalnim ideologijama.
Nemojte da se zavaravate da su fanatizam i radikalizam zvani cetnistvo (Srpska/pravoslavna varijanta), ili ustasstvo (Hrvatska/katolicka varijanta) na bilo koji nacin manje ili vise radikalni od treceg pandana/verzije (Bosnjacko/Islamizam). Sve je to ista nebuloza, samo nosi drugo ime i "zaklinje" se u nesto svoje, a na kraju se svodi na jedno te isto - mi smo naj (pametniji, jaci, cisci, ispravniji, bla-bla, itd, itb.).
Nazalost, iz ovog zadnjeg, zvornickog primjera, ali i iz nekih prethodnih (Mevlid, Bugojno, Maoca, Romanija, Mostar i sl.), vidimo da danas uopste nije problem pronaci i "modifikovati" ljudsku bombu spremnu da se na neki nacin "detonira" bilo kad i bilo gdje. Ovo sad su primjeri iz Bosnjacke/islamske "kuhinje", a koji su uvezeni od nekih jos radikalnijih struktura s Bliskog istoka.
Pandan ovome, doduse jos uvijek u blazoj varijanti (sto ne znaci da i to ne moze sutra eskalirati), jesu mladi cetnici i ustase koje cesto vidjamo po kojekakvim skupovima krcatim radikalnom i nimalo miroljubivom ikonografijom i retorikom. Ko garantuje da sutra neki mladjahni radikal iz ovih redova nece uzeti "sijac" i sprasiti redenik od 200-300 metaka u neku dzamiju ili skolu s bosnjackom djecom ili policijsku stanicu s bosnjackom vecinom policajaca?
Niko. Niti to iko moze garantovati.
I gdje smo onda...? Nigdje, naravno. Majke ce opet plakati, porodice biti unesrecene, a djeca ubijenih ce dobiti svoju "rupu" u glavi, svoje licne oziljke u dusi, i automatski ce postati podlozni nekim svojim radikalima koji ce ih momentalno "nanisaniti" i cekati momenat da im "postave upaljac" i detoniraju.
Pravo pitanje ovdje i u ovoj situaciji je sljedece:
Na koji nacin u potpunosti obuzdati i blokirati bilo koji naredni ovakav dogadjaj?
Moj odgovor:
1. Rigoroznim zakonskim metodama, odnosno ekpresnom zabranom postojanja bilo kojeg radikalnog pokreta (i cetnike, i ustase, i vehabije), a zatim automatskim hapsenjem svih koji se bilo gdje na teritoriji pojave s bilo kakvim obiljezjem spomenutih pokreta/organizacija/sekti, a zatim i automatskom zatvroskom kaznom od minimalno jedne godine. Ukoliko nakon toga doticni opet bude uhapsen radi iste stvari, tada ide u zatvor na minimalno 5 godina. Trece hapsenje - dozivotni zatvor (i mrs u 3 pm).
2. Ubacivanjem (undercover) policajaca u redove tih struktura (ukljucujuci i vjerske objekte), a zatim hapsenje svih onih koji na bilo koji nacin huskaju bilo koga na bilo sta radikalno, odnosno koji na takvim mjestima propagiraju nekakvu "izdignutost" svojih ideja i shvatanja iznad onih koji ne pripadaju toj grupi (samo nemojte poceti kenjati o komunizmu, represiji i sl., jer ovo nema nikakve veze s tim). Kazne iste kao i u prethodnom slucaju.
Naravno, u bilo kojem slucaju, ukoliko se radi o nekome ko je strani drzavljanin, ili ima dvojno drzavljanstvo, automatski mu se oduzima BH drzavljanstvo, i nakon prve odsluzene kazen (1 god.) slijedi ekspresna deportacija iz BiH.
Ovo bi bilo da se ja pitam. Ali, eto...nazalost...ne pitam se...
Ali, posto mi imamo drzavu kakvu imamo, kao i politicare kakve imamo, od svega ovoga nece biti nikada nista jer nasim politickim strukturama ovakvi (zvornicki) dogadjaji odgovaraju. I to svima njima, na sve 3 "zaracene" strane.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#3458 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
Teorije krvi i tla, omiljena tema dijaspore. O tempora o mores!KatarinaKosaca wrote:
Nismo valjda došli da spominjemo roditelje, mješanu krv i sl?
-
Bodkin
#3459 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
a kad je to prestalo?KatarinaKosaca wrote:Nismo valjda došli da spominjemo roditelje, mješanu krv i sl?_BataZiv_0809 wrote:Druze Drinski, cijenim te iako cesto ukrstimo rukavice,ali nisam iz mjesanog braka,mada je porijeklo šarenoDrinski wrote:Mislim da ne bi sada forumase trebali pojedinačno prozivati. Ja recimo mislim da je uvazeni kolega iz mjesovitog braka, lijeve orijentacije, a svako onaj ko je recimo za vrijeme rata bio u Tz, zna na sta ciljam. Nista loše generalno.Oba roditelja Jugosloveni
- KatarinaKosaca
#3460 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
U pravu si. Ipak, svaki put pročitati je jednako degutantno..Bodkin wrote:a kad je to prestalo?
-
Bodkin
#3461 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
KatarinaKosaca wrote:U pravu si. Ipak, svaki put pročitati je jednako degutantno..Bodkin wrote:a kad je to prestalo?
-
VjecitiStudent
#3462 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
Oca Ratka Mladića su ubile ustaše, kad je mali Ratko imao godinu dana. Jel' sad i njegove zločine treba pravdati zbog toga?Fudo387 wrote:Za ove sto na sva usta pricaju o terorizmu...moze li iskren stav sta bi oni uradili?
Kao beba si otet iz majcinog narucja i odveden, otac ti je ubijen, spletom okolnosti tvoji otmicari i ubice tvog oca vracaju te nakon
nekoliko godina majci. Odrastas u okruzenju gdje te svaki dan podsjecaju na zlo koje su ti uradili, otvoreno likuju zbog toga, sreces
ljude za koje si saznao da su ucestvovali u svemu, cak sta vise dio su sistema za koji izdvajas novcana sredstva...itd, itd.
Ovo pod uslovom da su sve ove price tacne.
Dakle, postoji li i mala sansa da ti jednog dana padne mrak na oci i uradis isto sto je ovaj nesretnik uradio?
#etojedrugo
- Dozer
#3463 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
A oni koji stalno povlace te supljikate o krvi, mijesanim, ovakvim, onakvim...nisu ni svjesni koliko glupi, zatucani i zadojeni ispadaju. Pogotovo danas kada postoje DNK analize i kada je vec utvrdjeno da na planeti, osim nekih urodjenickim plemena na krajevima svijeta, ne postoje nikakvi cistokrvni. 
-
Fudo387
#3464 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
A ko pravda ikakve zlocine?VjecitiStudent wrote:Oca Ratka Mladića su ubile ustaše, kad je mali Ratko imao godinu dana. Jel' sad i njegove zločine treba pravdati zbog toga?Fudo387 wrote:Za ove sto na sva usta pricaju o terorizmu...moze li iskren stav sta bi oni uradili?
Kao beba si otet iz majcinog narucja i odveden, otac ti je ubijen, spletom okolnosti tvoji otmicari i ubice tvog oca vracaju te nakon
nekoliko godina majci. Odrastas u okruzenju gdje te svaki dan podsjecaju na zlo koje su ti uradili, otvoreno likuju zbog toga, sreces
ljude za koje si saznao da su ucestvovali u svemu, cak sta vise dio su sistema za koji izdvajas novcana sredstva...itd, itd.
Dakle, postoji li i mala sansa da ti jednog dana padne mrak na oci i uradis isto sto je ovaj nesretnik uradio?
#etojedrugo
Nije ratko ubijao nikakve bivse pripadnike franceticeve legije zaposlene u mup-u NDH, vec loklanu sirotinju. Poredjenje ti je blago receno
bolesno.
Ne rece mi, sta bi ti uradio u kozi tog momka?
-
palermo
#3465 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
Pa ako ćemo pravo, vehabije i jesu najveća opasnost za Bošnjake, a samim time i Bosnu i Hercegovinu. Vehbije udaraju na same temelj bošnjačke nacije, ruiniraju stoljetne vrijednosti Bošnjaka, uspostavljaju neki novi sistem vrijednosti apsolutno nekommpatibilan sa onim vrijednostiam zbog kojih su se Bošnjaci i održali i konačno konstituirali kao politički Narod. Ili da ti to plastičnije prikažem, nikakav rat, niti četnici ili ustaše neće mene otjerati iz Bosne i Hercegovine, ako se zapuca biti ću tu, kao što sam bio i 92, i djeca će mi biti, ali ako vrijednosti koje promoviraju vehbije budue postale vrijednosti koje bošnjačka zajednica bude prihvatala kao svoje, onda ću i ja reći doviđenja Bosno i Hercegovini ovdje mi nije mjesto.Walther wrote:da... to je najveca opasnost po BIH... cetnici su ne bas tako davno pobili 60.000 ljudi marsiraju po BIH a problem je 10 vehabija...Lajavikrelac wrote:I šta treba reći? Vehabizam nije opasnost oni su jako fini i pošteni ljudi nešto kao Amiši?
koja prica tito dragi
Naravno, ovo što sam napisao, nema nikakve veze sa bezobzirnom manipulacijom koja se vrši od strane Milorada Dodika i svih onih kojima je je Mićo drag i srcu prirastao, niti ima veze sa instrumentalizacijom jednog zločinačko/terorističkog čina od strane onih koji bi najradije da Bošnjaka nema.
Mr Yes
-
Drinski
#3466 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
ne kuzite poentu, ni ti ni Kata, nego onako kritikujete napamet.Bodkin wrote:KatarinaKosaca wrote:
a kad je to prestalo?
Last edited by Drinski on 30/04/2015 13:50, edited 1 time in total.
-
channel10
#3467 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
palermo wrote:Pa ako ćemo pravo, vehabije i jesu najveća opasnost za Bošnjake, a samim time i Bosnu i Hercegovinu. Vehbije udaraju na same temelj bošnjačke nacije, ruiniraju stoljetne vrijednosti Bošnjaka, uspostavljaju neki novi sistem vrijednosti apsolutno nekommpatibilan sa onim vrijednostiam zbog kojih su se Bošnjaci i održali i konačno konstituirali kao politički Narod. Ili da ti to plastičnije prikažem, nikakav rat, niti četnici ili ustaše neće mene otjerati iz Bosne i Hercegovine, ako se zapuca biti ću tu, kao što sam bio i 92, i djeca će mi biti, ali ako vrijednosti koje promoviraju vehbije budue postale vrijednosti koje bošnjačka zajednica bude prihvatala kao svoje, onda ću i ja reći doviđenja Bosno i Hercegovini ovdje mi nije mjesto.Walther wrote:da... to je najveca opasnost po BIH... cetnici su ne bas tako davno pobili 60.000 ljudi marsiraju po BIH a problem je 10 vehabija...Lajavikrelac wrote:I šta treba reći? Vehabizam nije opasnost oni su jako fini i pošteni ljudi nešto kao Amiši?
koja prica tito dragi
Naravno, ovo što sam napisao, nema nikakve veze sa bezobzirnom manipulacijom koja se vrši od strane Milorada Dodika i svih onih kojima je je Mićo drag i srcu prirastao, niti ima veze sa instrumentalizacijom jednog zločinačko/terorističkog čina od strane onih koji bi najradije da Bošnjaka nema.
Mr Yesovo za majstorsko trolanje, ma kako čovjek samo ubaci dijasporu kao subjekt priče......legenda
Problem je sta sa takvima raditi. Nista im ne mozes sto je najgore jer imaju pravo vjerovati u sta hoce, pa makar to bio i Milorad.
-
Drinski
#3468 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
ma ipak sam bio jako blizu_BataZiv_0809 wrote:Druze Drinski, cijenim te iako cesto ukrstimo rukavice,ali nisam iz mjesanog braka,mada je porijeklo šarenoDrinski wrote:Mislim da ne bi sada forumase trebali pojedinačno prozivati. Ja recimo mislim da je uvazeni kolega iz mjesovitog braka, lijeve orijentacije, a svako onaj ko je recimo za vrijeme rata bio u Tz, zna na sta ciljam. Nista loše generalno.Oba roditelja Jugosloveni
- KatarinaKosaca
#3469 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
Kakva god da je poenta, forma tipa "ovaj forumaš je sigurno iz mješovitog braka" je Latićevski fašisoidna. Ja sam iz mješanog braka i šta? Jesam li radi toga manje Bosanka? Jesam li radi toga manje vrijedna? I dijete mi je još "mjepanije". Hoće li ga tvoji istimišljenici prozivat jednog dana radi toga?Drinski wrote:ne kuzite poentu, ni ti ni Kata, nego onako kritikujete napamet.
O-d-v-r-a-t-n-o i fašisoidno..
-
155_mm
#3470 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
ma njemu i sratku je to sve isto. bosnjacki momcici od 12 godina, ustase cak i dahije. jel tako vjeciti?Fudo387 wrote:A ko pravda ikakve zlocine?VjecitiStudent wrote:Oca Ratka Mladića su ubile ustaše, kad je mali Ratko imao godinu dana. Jel' sad i njegove zločine treba pravdati zbog toga?Fudo387 wrote:Za ove sto na sva usta pricaju o terorizmu...moze li iskren stav sta bi oni uradili?
#etojedrugo
Nije ratko ubijao nikakve bivse pripadnike franceticeve legije zaposlene u mup-u NDH, vec loklanu sirotinju. Poredjenje ti je blago receno
bolesno.
Ne rece mi, sta bi ti uradio u kozi tog momka?
- Dozer
#3471 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
Moze li mi neko objasniti nesto, naravno od ovih koji, kao, stalno nesto spocitavaju nekome to nesto "mijesani" i sl. - sta je poenta toga?
Sta znaci to "mijesani" u realnom zivotu? Da li su ti "mijesani" nesto kao manje vrijedni, pametni, inteligentni, nadareni, ili bilo sta drugo, od onih "cistih"...?
Ako se prica o krvi, onda, kao sto vec rekoh - cisti NE POSTOJE!
Ako je vezano za vjeru, onda je to pogotovo imbecilno, retardirano i sve najgrdje sto moze biti jer - vjera je imaginarna stvar i tu ne moze ni postojati nesto "mijesano".
Jedina realna mijesana kombijacija moze biti medjurasna, ostalo su prdimahovine i izmisljotine kojekakvih maloumnih "arijevaca". Pljutz...
Sta znaci to "mijesani" u realnom zivotu? Da li su ti "mijesani" nesto kao manje vrijedni, pametni, inteligentni, nadareni, ili bilo sta drugo, od onih "cistih"...?
Ako je vezano za vjeru, onda je to pogotovo imbecilno, retardirano i sve najgrdje sto moze biti jer - vjera je imaginarna stvar i tu ne moze ni postojati nesto "mijesano".
Jedina realna mijesana kombijacija moze biti medjurasna, ostalo su prdimahovine i izmisljotine kojekakvih maloumnih "arijevaca". Pljutz...
Last edited by Dozer on 30/04/2015 13:56, edited 3 times in total.
-
Drinski
#3472 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
Sto se onda mijesas u diskusiju, kada nemas pojma o cemu smo pricali.KatarinaKosaca wrote:Kakva god da je poenta, forma tipa "ovaj forumaš je sigurno iz mješovitog braka" je Latićevski fašisoidna. Ja sam iz mješanog braka i šta? Jesam li radi toga manje Bosanka? Jesam li radi toga manje vrijedna? I dijete mi je još "mjepanije". Hoće li ga tvoji istimišljenici prozivat jednog dana radi toga?Drinski wrote:ne kuzite poentu, ni ti ni Kata, nego onako kritikujete napamet.
O-d-v-r-a-t-n-o i fašisoidno..
Last edited by Drinski on 30/04/2015 13:53, edited 1 time in total.
-
Drinski
#3473 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
Ne.Dozer wrote: Sta znaci to "mijesani" u realnom zivotu? Da li su ti |mijesani" nesto kao manje vrijedni, pametni, inteligentni, nadareni, ili bilo sta drugo...?
- KatarinaKosaca
#3474 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
Ipak, nije im vjerovatDozer wrote:Moze li mi neko objasniti nesto, naravno od ovih koji, kao, stalno nesto spocitavaju nekome to nesto "mijesani" i sl. - sta je poenta toga?
Jedina realna mijesana kombijacija moze biti medjurasna, ostalo su prdimahovine i izmisljitine kojekakvih maloumnih "arijevaca". Pljutz...
-
155_mm
#3475 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
ma prica se da "mjesani" imaju najveci pa to nabija ovima "cistima" komplekse manje vrijednisti.Dozer wrote:Moze li mi neko objasniti nesto, naravno od ovih koji, kao, stalno nesto spocitavaju nekome to nesto "mijesani" i sl. - sta je poenta toga?