Bravo majstore .... konačno jedan smislen post .... eto on kroz cijeli grad proš'o ... na parkingu izvadio pucu i rek'o onom čiki .... de zahmetile pomjeri se malo idem rokn't tam jednog iz osvete ... i ako mognem još kojeg bar ranit ... za uhar jecyprus wrote:I dalje se vidim priča o ''osveti''... Ja tu priču zaista ne mogu svariti... Lik je očito pucao na prvog policajca koji mu se našao na putu, a zatim i na ostale koji su se tu našli... Tu jednostavno nije moguće da je imao neku selektivnost u glavi... Jednostavno je kreten išao da rokne koliko god može policajaca, pritome računajući da će i sam postat ''mučenik''...
TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
- edo_79
#2401 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
-
OffTheWall
#2402 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
Nisam te to pitao, pitao sam dali je opravdano ovo što je uradio?direktni wrote:Činjenica je da se borio protiv RBiH i bio pripadnik Policije PCa, koja je počinila genocid. Činjenica je, da je bio na strani domaćih izdajnika koji su se pridružili agresoru na BiHa.OffTheWall wrote:Nigdje solidnog dokaza za to, no hajde, recimo da je to istina.To je po tebi opravdan čin?direktni wrote: ....počeo pucati i ubio ratnog zločinca, osobu koja je bila učesnik u genocidu....
Takodjer, dali bi bilo opravdano kada bi Hrvat ubio pripadnika Armije BiH radi pokolja u Trusini?
Nemoj se izvlačiti i okolišati, tužno je čitati
-
Bodkin
#2403 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
To sam ja isto pitao. Kazu bila neka emisijaprije par mjeseci ili clanak negdje. Pola likova sto to ovdje potenciraju imaju stav da je svako ko je bio u vrs zlocinac. Daeko od toga da mislim da nema ljudi kojima ruke nisu ciste u policijskim strukturama ali da je lik bio egzekutor, nema sanse da bi opstaopiupiu wrote:Hoce li mi neko objasniti na osnovu cega se "ZNA" da je ubijeni policajac bio ratni zlocinac? Cisto sumnjam da bi u Federaciji BiH bio proglasen Dan zalosti - kao sto jeste - da se radilo o ratnom zlocincu, je li tako?šatirana_ljubičica wrote:Znate šta ne kontam?Ne kontam toliko ulagivanje i licemjerje....Čemu to ba?!
Nisam za ubijanje nedužnih, nisam za ovakav način obračunavanja, ali IPAK, IPAK, kako možemo ovoliko čovjeka oplakivati, a ZNA SE da je bio ratni zločinac koji je pride zaposlen u MUP-U! Halooooo baaaaaaaa!
Ali, mozda nama ipak fali malo odmjerenosti, kontrole, zelje za postivanjem zakona bilo koje vrste - u najmanju ruku civlizacijskih.
Na primjer, ova lista koju vrtite po temi sve vrijeme nema nikakvo zaglavlje, nikakav izvor, nista. Samo imena ljudi, njihovi maticni brojevi, imena njihovih oceva ... Jesu li optuzeni? Pravosnazno osudjeni? Pod istragom? Na Interpolovoj potjernici? Kakva je to lista? Ko ju je objavio? Po kojoj zakonskoj osnovi? Je li svako ovdje moze doci i postaviti licne podatke ljudi i napisati 'ratni zlocinci' u naslov? Je li se Tuzilastvo BiH oglasilo po pitanju te liste? Jesu li vam jasne implikacije objavljivanje bilo kakve liste na kojoj se nalaze imena nevinih ljudi u ovom kontekstu? Je l' treba neko da podigne krivicnu prijavu protiv vas da biste poceli razmisljati i odgovorno se odnosili prema informacijama ove vrste? Ovo nije djeciji vrtic - vec zivot, javna rijec, javni forum.
I, za kraj jedno pitanje - koje to zakone BiH treba ukinuti s obrazlozenjem da je 'u Srebrenici pocinjen genocid'? Ozbiljno pitanje - koje proizilazi iz ove, jos jednom, javne rasprave.
- edo_79
#2404 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
Hoćemo malo pričati o vojsci RS i našim tovarišima iz Rusije i Ukrajine oko Maglaja ... jesi naš'o argument za koji ćeš se držat u PMOffTheWall wrote: Znači nešto kao naša fina Armija BiH skupa sa svojim El Mudjahid prijateljima?
https://frayo.cartodb.com/viz/2009c47a- ... cation=ufi
- mO k3
#2405 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
citaj sta tacno pise , na 1 milion koliko dolazi "ratnika" ... ovdje govorimo o promilimaOffTheWall wrote:Ne laprdajkakotakonikako wrote:
ne iznosi neistine. da dodam osudjujem svaki odlazak na strana ratista. i u siriju a i u ukrajinu i bilo gdje drugo.
btw - ode lepi a da mi nije odgovorio.
A evo i fina grafička statistikaBosna i Hercegovina je na neverovatnom četvrtom mestu u svetu, i prvom u Evropi po broju terorista u terorističkoj organizaciji “Islamska država” u odnosu na broj stanovnika. Ovi podaci su izneti u izveštaju Američke centralne obaveštajne agencije – CIA. U njemu se navodi da se trenutno na strani ove terorističke organizacije, koja je preuzela kontrolu nad dobrim delom teritorije Iraka i Sirije bori oko 350 državljana BiH (Federacije BiH), odnosno 92 na milion stanovnika. Ovakav odnos ovu zemlju svrstava na prvo mesto u Evropi i četvrto mesto u svetu.
http://www.rferl.org/contentinfographic ... 84940.html
Trebaš još nešto?
preko recimo 4 mil. njih dojde 400 ....
- šatirana_ljubičica
#2406 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
Nemoj tako biti siguran.Gdje ti živiš?Osvrni se malo oko sebe.Uključi mozak.Bodkin wrote:To sam ja isto pitao. Kazu bila neka emisijaprije par mjeseci ili clanak negdje. Pola likova sto to ovdje potenciraju imaju stav da je svako ko je bio u vrs zlocinac. Daeko od toga da mislim da nema ljudi kojima ruke nisu ciste u policijskim strukturama ali da je lik bio egzekutor, nema sanse da bi opstaopiupiu wrote:Hoce li mi neko objasniti na osnovu cega se "ZNA" da je ubijeni policajac bio ratni zlocinac? Cisto sumnjam da bi u Federaciji BiH bio proglasen Dan zalosti - kao sto jeste - da se radilo o ratnom zlocincu, je li tako?šatirana_ljubičica wrote:Znate šta ne kontam?Ne kontam toliko ulagivanje i licemjerje....Čemu to ba?!
Nisam za ubijanje nedužnih, nisam za ovakav način obračunavanja, ali IPAK, IPAK, kako možemo ovoliko čovjeka oplakivati, a ZNA SE da je bio ratni zločinac koji je pride zaposlen u MUP-U! Halooooo baaaaaaaa!
Ali, mozda nama ipak fali malo odmjerenosti, kontrole, zelje za postivanjem zakona bilo koje vrste - u najmanju ruku civlizacijskih.
Na primjer, ova lista koju vrtite po temi sve vrijeme nema nikakvo zaglavlje, nikakav izvor, nista. Samo imena ljudi, njihovi maticni brojevi, imena njihovih oceva ... Jesu li optuzeni? Pravosnazno osudjeni? Pod istragom? Na Interpolovoj potjernici? Kakva je to lista? Ko ju je objavio? Po kojoj zakonskoj osnovi? Je li svako ovdje moze doci i postaviti licne podatke ljudi i napisati 'ratni zlocinci' u naslov? Je li se Tuzilastvo BiH oglasilo po pitanju te liste? Jesu li vam jasne implikacije objavljivanje bilo kakve liste na kojoj se nalaze imena nevinih ljudi u ovom kontekstu? Je l' treba neko da podigne krivicnu prijavu protiv vas da biste poceli razmisljati i odgovorno se odnosili prema informacijama ove vrste? Ovo nije djeciji vrtic - vec zivot, javna rijec, javni forum.
I, za kraj jedno pitanje - koje to zakone BiH treba ukinuti s obrazlozenjem da je 'u Srebrenici pocinjen genocid'? Ozbiljno pitanje - koje proizilazi iz ove, jos jednom, javne rasprave.
-
OffTheWall
#2407 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
Ti mora da si ravnogorski ćetnik, gdje ćeš to reći! Genocid, Srbi, Dodik, to je kombinacija koju moraš koristiticyprus wrote:I dalje se vidim priča o ''osveti''... Ja tu priču zaista ne mogu svariti... Lik je očito pucao na prvog policajca koji mu se našao na putu, a zatim i na ostale koji su se tu našli... Tu jednostavno nije moguće da je imao neku selektivnost u glavi... Jednostavno je kreten išao da rokne koliko god može policajaca, pri tome računajući da će i sam postat ''mučenik''...
-
Walther
#2408 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
Vise manje svaki pripadnik "VRS" iz toga doba je ratni zlocinac. A kod ovog je citava porodica bila u VRS. Provjeri pricu brata... U tom dijelu BiH nije bilo klasicnog rata ili potrebe za neko "brani" Srbe. Ko je usao u VRS sigurno to nije uradio je bio ugrozen.piupiu wrote:Hoce li mi neko objasniti na osnovu cega se "ZNA" da je ubijeni policajac bio ratni zlocinac? Cisto sumnjam da bi u Federaciji BiH bio proglasen Dan zalosti - kao sto jeste - da se radilo o ratnom zlocincu, je li tako?
-
Bodkin
#2409 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
Sta znaci obicni cetnik? Alo je ucestvovao u ubijanju civila, sanse su jako male da ne bi bio na potjernici, a ne jos u policiji. Mi jesmo vukojebina, al nismo ruandašatirana_ljubičica wrote:piupiu wrote:Hoce li mi neko objasniti na osnovu cega se "ZNA" da je ubijeni policajac bio ratni zlocinac? Cisto sumnjam da bi u Federaciji BiH bio proglasen Dan zalosti - kao sto jeste - da se radilo o ratnom zlocincu, je li tako?šatirana_ljubičica wrote:Znate šta ne kontam?Ne kontam toliko ulagivanje i licemjerje....Čemu to ba?!
Ako je učestvovao u ubijanju civila u sklopu jedinice, i bio ''obični četnik'' ne mora značiti da će se naći na potjernici...
Ne bi se to pričalo da nema istine u tome.
-
Bodkin
#2410 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
Evo o ovakvim nebulozama pricamWalther wrote:Vise manje svaki pripadnik "VRS" iz toga doba je ratni zlocinac. A kod ovog je citava porodica bila u VRS. Provjeri pricu brata... U tom dijelu BiH nije bilo klasicnog rata ili potrebe za neko "brani" Srbe. Ko je usao u VRS sigurno to nije uradio je bio ugrozen.piupiu wrote:Hoce li mi neko objasniti na osnovu cega se "ZNA" da je ubijeni policajac bio ratni zlocinac? Cisto sumnjam da bi u Federaciji BiH bio proglasen Dan zalosti - kao sto jeste - da se radilo o ratnom zlocincu, je li tako?
- šatirana_ljubičica
#2411 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
Sta znaci obicni cetnik? Alo je ucestvovao u ubijanju civila, sanse su jako male da ne bi bio na potjernici, a ne jos u policiji. Mi jesmo vukojebina, al nismo ruanda[/quote]Bodkin wrote:
Ako je učestvovao u ubijanju civila u sklopu jedinice, i bio ''obični četnik'' ne mora značiti da će se naći na potjernici...
Jesmo, gori od Ruande.
-
OffTheWall
#2412 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
Zar sam ja nešto krivo rekao? BiH ima najveći broj boraca u Islamskoj Državi sa obzirom na broj stanovnika, kratko jasno.mO k3 wrote:citaj sta tacno pise , na 1 milion koliko dolazi "ratnika" ... ovdje govorimo o promilimaOffTheWall wrote:Ne laprdajkakotakonikako wrote:
ne iznosi neistine. da dodam osudjujem svaki odlazak na strana ratista. i u siriju a i u ukrajinu i bilo gdje drugo.
btw - ode lepi a da mi nije odgovorio.
A evo i fina grafička statistikaBosna i Hercegovina je na neverovatnom četvrtom mestu u svetu, i prvom u Evropi po broju terorista u terorističkoj organizaciji “Islamska država” u odnosu na broj stanovnika. Ovi podaci su izneti u izveštaju Američke centralne obaveštajne agencije – CIA. U njemu se navodi da se trenutno na strani ove terorističke organizacije, koja je preuzela kontrolu nad dobrim delom teritorije Iraka i Sirije bori oko 350 državljana BiH (Federacije BiH), odnosno 92 na milion stanovnika. Ovakav odnos ovu zemlju svrstava na prvo mesto u Evropi i četvrto mesto u svetu.
Trebaš još nešto?
preko recimo 4 mil. njih dojde 400 ....
Slobodnoedo_79 wrote:Hoćemo malo pričati o vojsci RS i našim tovarišima iz Rusije i Ukrajine oko Maglaja ... jesi naš'o argument za koji ćeš se držat u PMOffTheWall wrote: Znači nešto kao naša fina Armija BiH skupa sa svojim El Mudjahid prijateljima?
- edo_79
#2413 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
šatirana_ljubičica wrote:Sta znaci obicni cetnik? Alo je ucestvovao u ubijanju civila, sanse su jako male da ne bi bio na potjernici, a ne jos u policiji. Mi jesmo vukojebina, al nismo ruandaBodkin wrote:
Jesmo, gori od Ruande.[/quote]
Sranje u Ruandi ..................
-
Walther
#2414 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
Pokusaj svariti tako sto ces na google earth provjeriti koliko ima od njegove kuce do policijske stanice i koliko Srba je proslo pored njega prije policijske stanice. Inace je to mali grad i nema 150 policajaca koji se mogu naci u policijskoj stanici.cyprus wrote:I dalje se vidim priča o ''osveti''... Ja tu priču zaista ne mogu svariti... Lik je očito pucao na prvog policajca koji mu se našao na putu, a zatim i na ostale koji su se tu našli... Tu jednostavno nije moguće da je imao neku selektivnost u glavi... Jednostavno je kreten išao da rokne koliko god može policajaca, pri tome računajući da će i sam postat ''mučenik''...
-
Bodkin
#2415 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
Pa siguran nisam ai sam poprilicno siguran. Kako ti mozes biti sigurna da je moguce?šatirana_ljubičica wrote:Nemoj tako biti siguran.Gdje ti živiš?Osvrni se malo oko sebe.Uključi mozak.Bodkin wrote:To sam ja isto pitao. Kazu bila neka emisijaprije par mjeseci ili clanak negdje. Pola likova sto to ovdje potenciraju imaju stav da je svako ko je bio u vrs zlocinac. Daeko od toga da mislim da nema ljudi kojima ruke nisu ciste u policijskim strukturama ali da je lik bio egzekutor, nema sanse da bi opstaopiupiu wrote:
Hoce li mi neko objasniti na osnovu cega se "ZNA" da je ubijeni policajac bio ratni zlocinac? Cisto sumnjam da bi u Federaciji BiH bio proglasen Dan zalosti - kao sto jeste - da se radilo o ratnom zlocincu, je li tako?
- edo_79
#2416 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
Jbt pa mog'o hin je sve pobit sa 2 okviraWalther wrote:Pokusaj svariti tako sto ces na google earth provjeriti koliko ima od njegove kuce do policijske stanice i koliko Srba je proslo pored njega prije policijske stanice. Inace je to mali grad i nema 150 policajaca koji se mogu naci u policijskoj stanici.cyprus wrote:I dalje se vidim priča o ''osveti''... Ja tu priču zaista ne mogu svariti... Lik je očito pucao na prvog policajca koji mu se našao na putu, a zatim i na ostale koji su se tu našli... Tu jednostavno nije moguće da je imao neku selektivnost u glavi... Jednostavno je kreten išao da rokne koliko god može policajaca, pri tome računajući da će i sam postat ''mučenik''...
- mO k3
#2417 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
zato sto lazes , kada uzmes sve informacije i parametrea , koja je zemlja vise kriscanska koja je zemlja vise muslimanska kao sto je bih docices do zakljucka da je broj ratnika isilove vojske koja su sa podrucja bih jako malen brojOffTheWall wrote: Zar sam ja nešto krivo rekao? BiH ima najveći broj boraca u Islamskoj Državi sa obzirom na broj stanovnika, kratko jasno.Slobodnoedo_79 wrote:Hoćemo malo pričati o vojsci RS i našim tovarišima iz Rusije i Ukrajine oko Maglaja ... jesi naš'o argument za koji ćeš se držat u PMOffTheWall wrote: Znači nešto kao naša fina Armija BiH skupa sa svojim El Mudjahid prijateljima?
- šatirana_ljubičica
#2418 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
Pa siguran nisam ai sam poprilicno siguran. Kako ti mozes biti sigurna da je moguce?[/quote]Bodkin wrote:[
Nemoj tako biti siguran.Gdje ti živiš?Osvrni se malo oko sebe.Uključi mozak.
Tako što imam primjer iz bliže okoline.
-
Bodkin
#2419 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
Pa i nismo basšatirana_ljubičica wrote:
Jesmo, gori od Ruande.
-
OffTheWall
#2420 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
Pa tako reci čovječe, što okolišašdirektni wrote:@OffTheWall,
Moj stav je kristalno jasan. Ništa ja ne okolišam. Svi koji se nisu oduprli agresiji na BiH, a po Zakonima RBiH su na to bili dužni, su domaći izdajnici. Prvenstveno mislim na osobe koje su imali aktivno učešće na strani agresora sa Istoka i Zapada. Tu se priča završava.
Bošnjaci smiju ubijati Srbe i Hrvate ako misle da su počinili zločin, dok Srbi i Hrvati ne smiju dirati Bošnjake koji su uradili istu stvar.
Kristalno jasno, hvala
-
Bodkin
#2421 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
Imas primjer gdje je neko bio egzekutor u srebrenici, a sad je policajac?šatirana_ljubičica wrote:
- skafiskafsnjak
#2422 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
http://www.novihorizonti.net/zasto-napa ... -vehabija/
Nek nam je Bog na pomoci ... jadni mi sa OfThewall , Lepim Lukicem i takvima ...
Nek nam je Bog na pomoci ... jadni mi sa OfThewall , Lepim Lukicem i takvima ...
Last edited by skafiskafsnjak on 29/04/2015 09:19, edited 1 time in total.
-
OffTheWall
#2423 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
Čekaj, netko stvarno misli da je ovaj policajac ubijao po Srebrenici i onda radio u policiji?Bodkin wrote:Imas primjer gdje je neko bio egzekutor u srebrenici, a sad je policajac?šatirana_ljubičica wrote:
I onda ovaj, umjesto da ga ubije negdje u mraku, došao naoružan pucati po policijskoj postaji...naravno, da osveti oca
- šatirana_ljubičica
#2424 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
Bodkin wrote:Imas primjer gdje je neko bio egzekutor u srebrenici, a sad je policajac?šatirana_ljubičica wrote:
Nije u Srebrenici... A sad radi u državnoj službi.Da.
- mO k3
#2425 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
11,2 Millionen (2013)Belgien, 40 = oko 500
5,614 Millionen (2013) 27 = oko 140
oko 4 mil. Bosna vecinom muslimanska po jednom milionu 92= oko 350
Hajde dalje lazi
11,2 Millionen (2013)Belgien, 40 = oko 500
5,614 Millionen (2013) 27 = oko 140
oko 4 mil. Bosna vecinom muslimanska po jednom milionu 92= oko 350
Hajde dalje lazi