TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
-
archi_a
#1126 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
Molim ove sto podrzavaju "otcepljenje" pisija, ako su vec doleprsali na forum da malo granaju sa nama, da spuste malo loptu..... Od par hiljada forumasa koji su ostavili post na ovoj temi, mozda ima desetak onih koji su opravdali sam cin ubistva (vjerovatno u afektu od silnih epiteta koje su sinoc dobili svi Bosnjaci na vasoj rezimskoj televiziji i od strane dodika i kompanije). Ostali ovdje iskljucivo brane sebe, nas narod i drzavu Bosnu i Hercegovinu. Niko ovdje ne podrzava terorizam i nismo zasigurno teroristi. Mozemo se igrati rijecima, ali ne serite puno. Sve se zna i zna se da je rs nastala na genocidu i krvi i kostima ubijenih bosnjaka. To su facti. Lijep pozdrav Sad mozemo nastaviti u "smirujucem" tonu 
-
moke_31
#1127 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
Bože dragi kako ste naivni. Srbi kontrolišu sve sigurnosne službe osim OSE. Da nije bilo ovog napada ne bi se nikad ni znalo da "je postojalo upozorenje od terorističkog napada", nego kad se on desio onda su to izjavili. Na kraju krajeva, ovo upozorenje od terorističkih napada je na snazi konstatno, odnoso po potrebi kad zatreba. Samo kad se nešto desi onda lupe "bilo je upozorenje prije dan, dva, tri".insomnia78 wrote:Ocekujes da ti obavjestajna agencija objasni nacin i izvor preko kojeg je dosla do saznanja a mogucem TN?area51 wrote:="Janjicar"]I meni je ova informacija OSA-e klasičan debilizam.Ti da bi proslijedio određenu informaciju ostalim policijskim agencijama da se sprema kakav teroristički atak,napad...bilo šta moraš valjda imati nekakve dokaze ili informacije na osnovu čega si plasirao tu informaciju.insomnia78 wrote: Il je mozda ceko smjenu zbog toga sto je tad najvise policajaca prisutno?
Mozda i to, zato ne trebamo govoriti ni da je vehabija nit ovo nit ono dok se ne izadje s konkretnim dokazima.
Cuj OSA za napad znala prije 3 dana, trebala je znat prije 5 godina s obzirom koliko poremecenih osoba, koliko oruzja i koliko ljudi s posljedicama rata ima na ulici.
Ovako,šprdnja...
Kakav debil moraš biti da vjeruješ da se to lafo upozorenje moglo odnositi na ovog momka iz Sapne koji niti je selefija, niti ga je ijedna policijska i sigurnosna služba pratila, niti ga je je evidentirala zbog kriminala i sl.
Čisto ubistvo iz osvete i srbi to dobro znaju, ali cilj je to prikazati na bilo koji drugi način samo da nije to što jeste. Ali sam siguran da su se zvornički zločinci sasrali. Ko je sljedeći?
Šablon je uspostavljen na globalnom nivou: kad musliman izvši krivično djelo on je TERORISTA a bilo ko drugi kad isto to uradi onda je to samo krivično djelo sa nekim motivom, osveta, psihička bolest i sl.
Onaj užas sinoć na RTS-u je samo još jedan od dokaza sa kakvim narodom i kolektivnom svijesti tog naroda mi moramo dijeliti životni prostor i upozorenje svim Bošnjacima da rat faktički još nije završen i vodi se samo drugim sredstvima. Oni nikada neće doživjeti neku katarzu, pacificirati se i promijeniti svoj odnos prema drugim narodima koji žive oko njih. Evo imali su 20 godina od rata da promijene životnu filozofiju ali se bukvalno nije ništa desilo. Sa njima izgleda samo treba albanski recept primjeniti, ostalo je sve uzalud i samozavaravanje.
-
Drinski
#1128 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
Ako su bakir, fadil i zlaje budale pa to ne kontaju, nemoj ti biti.moke_31 wrote:
Onaj užas sinoć na RTS-u je samo još jedan od dokaza sa kakvim narodom i kolektivnom svijesti tog naroda mi moramo dijeliti životni prostor i upozorenje svim Bošnjacima da rat faktički još nije završen i vodi se samo drugim sredstvima. Oni nikada neće doživjeti neku katarzu, pacificirati se i promijeniti svoj odnos prema drugim narodima koji žive oko njih. Evo imali su 20 godina od rata da promijene životnu filozofiju ali se bukvalno nije ništa desilo. Sa njima izgleda samo treba albanski recept primjeniti, ostalo je sve uzalud i samozavaravanje.
- ultima_palabra
#1129 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
Ako je razlog napada osveta, a ne politička i vjerska pozadina, onda ne vidim kako je ovo teroristički napad.
- skupljac_zeljeza
#1130 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
Nekome treba za nešto da jeste.ultima_palabra wrote:Ako je razlog napada osveta, a ne politička i vjerska pozadina, onda ne vidim kako je ovo teroristički napad.
- area51
#1131 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
Ma kakav teroristički akt,ovo je akt miroljubive koegzistencije,akt unapređenja suživota,mira,ljubavi,tolerancije...O'zone wrote:Još ti meni nisi odgovorio gdje si vidio u ovom terorističkom napadu vehabije?GAU8 wrote:
Naravno da se treba spominjati, da se ne smije zaboraviti.
Ali ne treba biti opravdanje za ovakve incidente. Je li ti razumiješ šta sam ja napisao?
Pitao bi te da je neko u SAD-u ili nekoj drugoj zapadnoj državi napao policijsku stanicu i ubio policajca
-
Drinski
#1132 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
JA sam svoj stav iznio, ali se nadam da ce se tako utrkivati politicari iz Sarajeva da posjete i onog Dardagana koga su izmlatili na Bajram, ako vec ne mogu formirati jednu policiju.
- O'zone
- Globalni moderator
#1133 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
Ja pitam gdje su u ovom terorističkom aktu vehabije?!area51 wrote:Ma kakav teroristički akt,ovo je akt miroljubive koegzistencije,akt unapređenja suživota,mira,ljubavi,tolerancije...O'zone wrote:Još ti meni nisi odgovorio gdje si vidio u ovom terorističkom napadu vehabije?GAU8 wrote:
Ali ne treba biti opravdanje za ovakve incidente. Je li ti razumiješ šta sam ja napisao?![]()
Pitao bi te da je neko u SAD-u ili nekoj drugoj zapadnoj državi napao policijsku stanicu i ubio policajca
- skupljac_zeljeza
#1134 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
Tek danas formiran tim...area51 wrote:Ma kakav teroristički akt,ovo je akt miroljubive koegzistencije,akt unapređenja suživota,mira,ljubavi,tolerancije...O'zone wrote:Još ti meni nisi odgovorio gdje si vidio u ovom terorističkom napadu vehabije?GAU8 wrote:
Ali ne treba biti opravdanje za ovakve incidente. Je li ti razumiješ šta sam ja napisao?![]()
28.04.2015. | PIŠE: ANADOLIJA
Tužiteljstvo BiH formiralo specijalni tim za istragu napada u Zvorniku
Po nalogu glavnog tužitelja formiran je istražni tim u koji su uključeni tužitelji iz Odsjeka za terorizam Tužiteljstva BiH, kao i istražitelji i stručni suradnici, koji će raditi na istrazi sinoćnjeg terorističkog napada u Zvorniku, prenosi Anadolija.
-
Drinski
#1135 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
Čekaj da ih nađu, naći će nekoga.O'zone wrote:
Ja pitam gdje su u ovom terorističkom aktu vehabije?!
-
moke_31
#1136 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
Bio bi samo napad na policijsku stanicu. Pa do se u SAD-u redovno dešava, obračuni sa bandama, pucanje po policijskim stanicama uobičajeno, ali ja još nikad nisam pročitao naslov da je napad na policijsku stanicu u SAD-u okarakterisan kao teroristički čin.area51 wrote:Ma kakav teroristički akt,ovo je akt miroljubive koegzistencije,akt unapređenja suživota,mira,ljubavi,tolerancije...O'zone wrote:Još ti meni nisi odgovorio gdje si vidio u ovom terorističkom napadu vehabije?GAU8 wrote:
Čak i kad su napadači "crni" muslimani
- area51
#1137 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
Piši propalo28.04.2015. | PIŠE: ANADOLIJA
Po nalogu glavnog tužitelja formiran je istražni tim u koji su uključeni tužitelji iz Odsjeka za terorizam Tužiteljstva BiH, kao i istražitelji i stručni suradnici, koji će raditi na istrazi sinoćnjeg terorističkog napada u Zvorniku, prenosi Anadolija.
-
sahara1428
#1138 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
Našli su ga, a i prije su ga "nalazili" pa ga pustili...Drinski wrote:Čekaj da ih nađu, naći će nekoga.O'zone wrote:
Ja pitam gdje su u ovom terorističkom aktu vehabije?!
-
oridjidji
#1139 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
Problem lezi u tome sto je napao policijsku stanicu, a ona je element sistema, pa se napad na istu tretira napadom na sistem, sto se svakako moze nazvati teroristickim aktom. Kada se utvrde cinjenice i utvrdi motiv napadaca, onda ce se moci o nekoj drugoj kvalifikaciji samog napada na policijsku stanicu u Zvorniku.ultima_palabra wrote:Ako je razlog napada osveta, a ne politička i vjerska pozadina, onda ne vidim kako je ovo teroristički napad.
Do utvrdjivanja cinjenica ocekujemo svu raskos zlouptrebe pomenutog dogadjaja u politicke svrhe u manjem entitetu.
- kakotakonikako
#1140 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
ne valjaj gluposti.area51 wrote:Ma kakav teroristički akt,ovo je akt miroljubive koegzistencije,akt unapređenja suživota,mira,ljubavi,tolerancije...O'zone wrote:Još ti meni nisi odgovorio gdje si vidio u ovom terorističkom napadu vehabije?GAU8 wrote:
- Altsa
#1141 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
nikakav debilizam nije..ako se obavijesti da postoji makar i mala sumnja na napade odmah se podize borbena gotovost jedinica i pojacava obezbijedenje objekata...ali ko da dodik hebe drzavne agencije on ima svoju policiju u kojoj sve junak do junaka sa srebrenickih ratista.area51 wrote:I meni je ova informacija OSA-e klasičan debilizam.Ti da bi proslijedio određenu informaciju ostalim policijskim agencijama da se sprema kakav teroristički atak,napad...bilo šta moraš valjda imati nekakve dokaze ili informacije na osnovu čega si plasirao tu informaciju.Janjicar wrote:Mozda i to, zato ne trebamo govoriti ni da je vehabija nit ovo nit ono dok se ne izadje s konkretnim dokazima.insomnia78 wrote: Il je mozda ceko smjenu zbog toga sto je tad najvise policajaca prisutno?
Cuj OSA za napad znala prije 3 dana, trebala je znat prije 5 godina s obzirom koliko poremecenih osoba, koliko oruzja i koliko ljudi s posljedicama rata ima na ulici.
Ovako,šprdnja...
- skupljac_zeljeza
#1142 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
Nemoj tako. Evo Sipa našla. I tu je tu negdje samo da se još 'dotjera'.area51 wrote:Piši propalo28.04.2015. | PIŠE: ANADOLIJA
SIPA uhapsila Avdulaha Hasanovića koji se dovodi u vezu sa napadom u Zvorniku
Napadač Nerdin Ibrić se u posljednja tri mjeseca intenzivno družio sa Hasanovićem koji je jutros uhapšen po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine, javlja Federalna televizija.
Hasanović je ranije hapšen u akciji SIPA-e Damask zbog sumnje da je bio pripadnik IDIL-a. Bio je uhapšen u septembru 2014. godine, kada i Husein Bilal Bosnić. Do prošle godine je boravio u Siriji.
-
Hafis
#1143 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
dupliA1fa wrote:Auuu A.F.H, garant Aburahman Fejsal Huseini...O'zone wrote:Evo ima još
http://www.klix.ba/vijesti/bih/uhapsena ... /150428021
Pripadnici zajedničkog istražnog tima SIPA-e i MUP-a RS-a sinoć su uhapsili jednu osobu inicijala A. F. H. zbog terorističkog napada u Zvorniku., inaöe bliski saradnik Al Bagdadija, bivsa desna ruka Osame bin Ladena....
Last edited by Hafis on 28/04/2015 10:44, edited 1 time in total.
- Reglan
#1144 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
Ako je radio sa vehabijama i po njihovim naredbama onda je glup ko kurac. Za ovo je krivo tuzilastvo, imaju informacije o tim vehbosima sto ratuju po Siriji i drze ih na slobodi. 
- ultima_palabra
#1145 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
Ako je htio ubiti tačno određene policajce, onda takva kvalifikacija otpada.oridjidji wrote:Problem lezi u tome sto je napao policijsku stanicu, a ona je element sistema, pa se napad na istu tretira napadom na sistem, sto se svakako moze nazvati teroristickim aktom. Kada se utvrde cinjenice i utvrdi motiv napadaca, onda ce se moci o nekoj drugoj kvalifikaciji samog napada na policijsku stanicu u Zvorniku.ultima_palabra wrote:Ako je razlog napada osveta, a ne politička i vjerska pozadina, onda ne vidim kako je ovo teroristički napad.
Do utvrdjivanja cinjenica ocekujemo svu raskos zlouptrebe pomenutog dogadjaja u politicke svrhe u manjem entitetu.
-
statixx
#1146 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
Sad je vec gotovo nevazno. Kakve banana institucije imamo, sat poslije napada ministar sigurnosti izlazi sa izjavom da je rijec o "klasicnom terorizmu". Mislim ok, ali reci nam nesto vise ako je tako. Ko, kako, zasto, u ime koga?ultima_palabra wrote:Ako je razlog napada osveta, a ne politička i vjerska pozadina, onda ne vidim kako je ovo teroristički napad.
Meni ovo vise lici na situacije u kojima psihicki labilna licnost pukne pa odluci da uzme pravdu u svoje ruke.
Prica o terorizmu ima smisla, jer cilj je uvijek izazvati strah medju ljudima, a jedan od nacina je udariti na instituciju koja simbolise red i sigurnost. Medjutim, vehabijska ideologija temelji se na mrznji prema drugim muslimanima, i mislim da nemaju veze sa ovim.
-
sahara1428
#1147 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
Naime pre manje od godinu dana u javnost je procureo podatak koji je digao veliku prašinu u obaveštajnim krugovima u BiH da na strani terorističke organizacije Islamska država ratuje 20 džihadista iz vehabijskog kampa koji se nalazi u Cerskoj kod Zvornika i Vlasenice, a koji su na ratišta otišli preko vehabijske zajednice u Beču.
Sagovornik blizak bezbednosnim strukturama izjavio je da su oni u Siriju upravo otišli iz kampa u Cerskoj za koji se veruje da mu je pripadao u ubijeni Ibrić i da je tamo imao obuku u rukovanju oružjem. Naime u tom kampu su obaveštajci ranije zabeležili česte obuke članova kampa u rukovanju pešadijskim naoružanjem.
Obaveštajci su prikupili informacije da ih na područiju Cerske ima oko 20 ali to nije stalan broj jer se on često menja jer jedni odlaze, a drugi pristižu.
Podsetimo u ponedeljak uveče oko 19 časova Nerdin Ibrić (24) naoružan automatskom puškom uleteo je u zgradu policijske stanice u Zvorniku i u napadu ubio jednog a ranio dvojicu policajaca. U razmeni vatre sa policijom Ibrić je ubijen.
"ZADIVLJEN SAM"
Sagovornik blizak bezbednosnim strukturama izjavio je da su oni u Siriju upravo otišli iz kampa u Cerskoj za koji se veruje da mu je pripadao u ubijeni Ibrić i da je tamo imao obuku u rukovanju oružjem. Naime u tom kampu su obaveštajci ranije zabeležili česte obuke članova kampa u rukovanju pešadijskim naoružanjem.
Obaveštajci su prikupili informacije da ih na područiju Cerske ima oko 20 ali to nije stalan broj jer se on često menja jer jedni odlaze, a drugi pristižu.
Podsetimo u ponedeljak uveče oko 19 časova Nerdin Ibrić (24) naoružan automatskom puškom uleteo je u zgradu policijske stanice u Zvorniku i u napadu ubio jednog a ranio dvojicu policajaca. U razmeni vatre sa policijom Ibrić je ubijen.
"ZADIVLJEN SAM"
- skupljac_zeljeza
#1148 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
A da li je po njihovim naredbama? Kako to oni naređuju?Reglan wrote:Ako je radio sa vehabijama i po njihovim naredbama onda je glup ko kurac. Za ovo je krivo tuzilastvo, imaju informacije o tim vehbosima sto ratuju po Siriji i drze ih na slobodi.
- Reglan
#1149 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
Pa evo kazu da su uhapsili tog nekog sto je vec ranije hapsen u akciji Damask. A i rodjaci ovog malog kazu da je poceo da se druzi sa tim vehabijamaskupljac_zeljeza wrote:A da li je po njihovim naredbama? Kako to oni naređuju?Reglan wrote:Ako je radio sa vehabijama i po njihovim naredbama onda je glup ko kurac. Za ovo je krivo tuzilastvo, imaju informacije o tim vehbosima sto ratuju po Siriji i drze ih na slobodi.
Code: Select all
http://radiosarajevo.ba/novost/187119/mediji-u-selu-napadaca-nerdina-ibrica-mjestani-u-nevjerici-video- BHCluster
#1150 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
...
Last edited by BHCluster on 28/04/2015 10:50, edited 1 time in total.