Nijemci barem jos jedno dvjesta godina ne bi trebali imati pravo da se za bilo sta pitaju u Njemackoj.klavirdžija wrote:Koliko god se "smirivale tenzije", ovo je novi početak novog vala njemačkog protivljenja useljenicima i novokomponovanom islamu. Posljedice će biti najteže po običan narod i stvarne izbjeglice, koliko god da ih stvarno ima.
Rezultati će biti najvidljiviji na sljedećim izborima, "umjerenjacima" se smiješi izborna katastrofa i neki novi njemački Trump.
Teroristicki napad u Berlinu
- Edin H.
#401 Re: Teroristicki napad u Berlinu
- insomnia78
#402 Re: RE: Re: Teroristicki napad u Berlinu
Kako cudno i neuobicajeno Napadaci na CH su bjezali skoro dva dana. Oni likovi iz kasnijeg atentata u Parizu su takodje bili u bjekstvu. Mohamed Merah se skrivao mjesecima. Itd, itdGeeTnT wrote:...nema ni objave o preuzimanju odgovornosti...Matzan wrote:http://www.klix.ba/vijesti/svijet/pakis ... /161220135
Jako čudno ili atipično za teroriste je da je ovaj zločinac-terorista, po svoj prilici, pobjegao sa mjesta masakra.
Koliko sam upratio terorističke akte u zadnjih nekoliko godina, teroristi se baš nisu nešto pretjerano trudili da izvuku živu glavu.
Ko zna, vidjet ćemo šta će istraga pokazati.
- Pandakonda
#403 Re: Teroristicki napad u Berlinu
Frauke u Njemačkoj, Le Pen u Francuskoj. Da ne bude toliko iznenađenje kao što je bilo da je Trump dobio 
-
Bodkin
#404 Re: Teroristicki napad u Berlinu
Naravno. Napisao sam ispod da borba protiv ove posasti trazi ogranicavanje odredjenih prava i zadiranje u neka drugaGeneral War wrote:...ja, pa sutra u crkvu, prekosutra u biblioteku...jebi ga teroristi ne biraju mjesto okupljanja...sad je drugi par opanaka sto je samo islam na tapetu.Bodkin wrote:
Ako ne smijes po zakonu da upadnes u dzamiju, promijeni zakon
-
Deda Kurcoje
#405 Re: Teroristicki napad u Berlinu
SS Waffen divizija se kompletno prevrce u grobu...a, ovakvi atentati ce ih vratiti u zivot. Zivi bili, pa vidjeli.
- GeeTnT
#406 Re: Teroristicki napad u Berlinu
Znam ba insomnia78..ali slike i cijeli dogadjaj smo pratili sa snimaka, a centar Berlina i nijedna kamera...
- raoul duke
#407 Re: Teroristicki napad u Berlinu
Pitam se u ime koje religije je ovo ucinjeno, Jediizam?
- insomnia78
#408 Re: RE: Re: Teroristicki napad u Berlinu
Nece Le Pen dobitiPandakonda wrote:Frauke u Njemačkoj, Le Pen u Francuskoj. Da ne bude toliko iznenađenje kao što je bilo da je Trump dobio
- GeeTnT
#409 Re: Teroristicki napad u Berlinu
..ta ce jediizam?raoul duke wrote:Pitam se u ime koje religije je ovo ucinjeno, Jediizam?
-
izgubljena dusa
#410 Re: Teroristicki napad u Berlinu
Lijepo receno (napisano)listopad wrote:Muslimanima ce se njihov fizicki i verbalni progon kriticara i reformatora njihove religije nazalost obiti pravo o glavu. Naravno da je pogresno ovakve dogadjaje pripisivati iskljucivo vjeri i ne moze ih se vaditi van konteksta globalne krize kapitalizma i ratova sirom islamskog svijeta za koje je Zapad jedan od glavnih krivaca. Ali nije Zapad kriv za unutrasnje vjerske podjele muslimana ciji sunitski ekstremisti recimo vise mrze siite od krscana i Zidova. Kada se tamo svaki dan medjusobno raznose, sto ocekivati tek ovdje. U Europi zivi nekoliko milijuna muslimana iz Azije i Afrike gdje uzivaju ista prava kao i domacini. No veliki broj tih muslimana ocigledno zanimaju samo njihova prava na slobodno prakticiranje vjere, svoje (retrogradne) obicaje i striktnu kontrolu zenskih clanova uze i sire obitelji sto pocinje njihovim pokrivanjem. Dok se sve to desava, socijalni standardi znatno opadaju, jer ovdasnje elite vode prvenstveno rat protiv "svoje" radnicke klase uvozom jeftinije konkurencije. Ljevica umjesto da socijalno pitanje stavi u prvi plan, ona se bavi osjecajima uvrijedjenih islamskih konzervativaca i fanatika i multikulti glupostima dok sve kriticare vjerskog radikalizma cesto nazivaju rasistima, iako upravo ti ljudi naglasavaju potrebu za solidarnoscu kojoj vjerski zidovi izmedju clanova drustva ne smiju biti prepreka. Sada se cude zasto desnica sve vise jaca i koja jedva ceka da se ovakvi napadi dese.kamberovica polje wrote:Da cim spomenes da Islamu treba reforma ili standardizacija da ti ne smije svaki kozojeb tumačit kako on hoće odma si četnik, ustaša, islamofob, iluminat, čovjek gušter, Nele Karajlić...
Sent from my SM-G360F using Tapatalk
- klavirdžija
#411 Re: Teroristicki napad u Berlinu
Nimalo, milioner koji je poveće pare zaradio upravo na kvalitetnim komadima budale.House wrote:hrle1976 wrote:Alex Jons kao da je doktoriro na klix forumu
kvalitetan komad budale
- klavirdžija
#412 Re: Teroristicki napad u Berlinu
Ja tipujem na Turčina 2.-3. generacije. Ono, nema damu da pogine usput ko ovi prethodni.graue_maus wrote:ovo mi nesto mirise na nijemca kao napadaca......
-
Deda Kurcoje
#413 Re: Teroristicki napad u Berlinu
Islam ne prihvata nikakvu kritiku. Muslimani ne prihvataju nikakvu kritiku. Tacno je, cim kritikujes, odmah dobivas etiketu ustase, cetnika, vlaha, itd. Za atentate su uvijek krivi ili Amerikanci ili Jevreji (antisemitizam kod danasnjih stanovnika Sarajeva, nepoznat do rata 1992), nikada muslimani.
- General War
#414 Re: Teroristicki napad u Berlinu
i onda imas Tursku demokratiju, a ne evropsku...cudna mi cuda nekoga proglasiti teroristom ili vec sto ti ne stima, pod borbom protiv terorizma svasta se moze dodatno "odraditi" npr: ukloniti politicki neprijatelji, produziti vlast u nedogled...i sve to vidis.Bodkin wrote:Naravno. Napisao sam ispod da borba protiv ove posasti trazi ogranicavanje odredjenih prava i zadiranje u neka drugaGeneral War wrote:...ja, pa sutra u crkvu, prekosutra u biblioteku...jebi ga teroristi ne biraju mjesto okupljanja...sad je drugi par opanaka sto je samo islam na tapetu.Bodkin wrote:
Ako ne smijes po zakonu da upadnes u dzamiju, promijeni zakon
- Pandakonda
#415 Re: Teroristicki napad u Berlinu
Jel' vam to krivo što nemate insidere kao on ?klavirdžija wrote:Nimalo, milioner koji je poveće pare zaradio upravo na kvalitetnim komadima budale.House wrote:hrle1976 wrote:Alex Jons kao da je doktoriro na klix forumu
kvalitetan komad budale
- General War
#416 Re: Teroristicki napad u Berlinu
A Gavrilo? Bosanski Islamski fundamentalista Br 1 ?Deda Kurcoje wrote:Islam ne prihvata nikakvu kritiku. Muslimani ne prihvataju nikakvu kritiku. Tacno je, cim kritikujes, odmah dobivas etiketu ustase, cetnika, vlaha, itd. Za atentate su uvijek krivi ili Amerikanci ili Jevreji (antisemitizam kod danasnjih stanovnika Sarajeva, nepoznat do rata 1992), nikada muslimani.
- GeeTnT
#417 Re: Teroristicki napad u Berlinu
...nigdje se muslimani ne kritikuju kao ovde...pa znas li kako djikan jedva ceka da se nesto na kugli desi kako bi napao Bosnjaka....pa umal i Breivika nisu na islam preveli...Deda Kurcoje wrote:Islam ne prihvata nikakvu kritiku. Muslimani ne prihvataju nikakvu kritiku. Tacno je, cim kritikujes, odmah dobivas etiketu ustase, cetnika, vlaha, itd. Za atentate su uvijek krivi ili Amerikanci ili Jevreji (antisemitizam kod danasnjih stanovnika Sarajeva, nepoznat do rata 1992), nikada muslimani.
- insomnia78
#418 Re: RE: Re: Teroristicki napad u Berlinu
General War wrote:A Gavrilo? Bosanski Islamski fundamentalista Br 1 ?Deda Kurcoje wrote:Islam ne prihvata nikakvu kritiku. Muslimani ne prihvataju nikakvu kritiku. Tacno je, cim kritikujes, odmah dobivas etiketu ustase, cetnika, vlaha, itd. Za atentate su uvijek krivi ili Amerikanci ili Jevreji (antisemitizam kod danasnjih stanovnika Sarajeva, nepoznat do rata 1992), nikada muslimani.
Francuzi su neki dan hapsili neke iz ETA-e
- hrle1976
#419 Re: Teroristicki napad u Berlinu
Ti nisi na tekucem. Nebitno zbog koga, islam je izgubio kreditibilost medju Europljanjima, sta misli treca generacija Alziraca u Francuskoj, niko njih ne benda 2%. Moderna Europa nevjeruje u Boga i te prazne stvari, nevjeruje u zatucanost bilo koje vjere. Moderna Europa ima druge moralne mjere. I ako islam ne prihvati sve sto ide, jeste da se cerka seksa skim hoce i kad hoce, da se pije, jede svinjetina, slavi Bozic parama, da se gleda golotinja i sl. Jednostavno ako ne poprimi norme modernog zivota timljudi ce biti na meti kao zidovi primjerice tokom Hikmeta. Ovo kamion tamo vamo je samo da ubrza proces a on bi za koju godinu sam po sebi dosao na tu tacku. Ti misli kako hoces ali ja sam sahita vec 35 godina i mogu svaki potez izracunati unaprijed. Moderna Europa takodje ne tolerise razlicnost, vidis da EU projekat je svi smo isti. Nemozes hodati pokriven i uzdizati neke vjerske hirove. To nije vise dobro doslo u Europi od 1972!Bodkin wrote:
To nije odgovor na moje pitanje. Stotine hiljada muslimana odraslo i umrlo u evropi bez problema.
Znaci nije problem islama i evrope nego danasnjih kozojeba i nekih autoriteta koji im tumace vjeru.
Last edited by hrle1976 on 20/12/2016 20:32, edited 1 time in total.
- Čitalac
#420 Re: Teroristicki napad u Berlinu
Novinarka HRT-a iz Ciriha malopre kaže kako je tamošnja javnost uznemirena i da se sve češće spominje takozvana "izraelizacija". Drugim rečima, građani traže da ih država što više kontroliše kako bi na vreme sprečila eventualne terorističke napade.
Švajcarci su, inače, u septembru na referendumu sa 65 odsto glasova "za" ovlastili federalnu službu bezbednosti da nadzire sve privatne komunikacije građana.
U suštini, sasvim je moguće da će građani većine evropskih zemalja razmišljati na sličan način i da će, iz straha od terorizma, dobrovoljno odustajati od privatnosti i ličnih sloboda.
Švajcarci su, inače, u septembru na referendumu sa 65 odsto glasova "za" ovlastili federalnu službu bezbednosti da nadzire sve privatne komunikacije građana.
U suštini, sasvim je moguće da će građani većine evropskih zemalja razmišljati na sličan način i da će, iz straha od terorizma, dobrovoljno odustajati od privatnosti i ličnih sloboda.
-
asdf1
#421 Re: Teroristicki napad u Berlinu
Znaci nije jos potvrdjeno da je ISIS preuzeo odgovornost? Mislim da sam cuo da jest, i to nedugo nakon napada.
- Drvosjeca iz Dejcica
#422 Re: Teroristicki napad u Berlinu
Jah, ako dođe do toga što prizivaš cijeli dan na forumu muslimani sigurno neće ko Jevreji u Evropi sjediti skrštenih ruku moj Hrle. Ti eto daj da ti se djeca i žena jebu okolo, da se drogiraju i da piju, ja svojoj to ne dozvoljavam.hrle1976 wrote:Ti nisi na tekucem. Nebitno zbog koga, islam je izgubio kreditibilost medju Europljanjima, sta misli treca generacija Alziraca u Francuskoj, niko njih ne benda 2%. Moderna Europa nevjeruje u Boga i te prazne stvari, nevjeruje u zatucanost bilo koje vjere. Moderna Europa ima druge moralne mjere. I ako islam ne prihvati sve sto ide, jeste da se cerka seksa skim hoce i kad hoce, da se pije, jede svinjetina, slavi Bozic parama, da se gleda golotinja i sl. Jednostavno ako ne poprimi norme modernog zivota timljudi ce biti na meti kao zidovi primjerice tokom Hikmeta. Ovo kamion tamo vamo je samo da ubrza proces a on bi za koju godinu sam po sebi dosao na tu tacku. Ti misli kako hoces ali ja sam sahita vec 35 godina i mogu svaki potez izracunati unaprijed.Bodkin wrote:
To nije odgovor na moje pitanje. Stotine hiljada muslimana odraslo i umrlo u evropi bez problema.
Znaci nije problem islama i evrope nego danasnjih kozojeba i nekih autoriteta koji im tumace vjeru.
- Drvosjeca iz Dejcica
#423 Re: Teroristicki napad u Berlinu
Ma ti kozojebi će reći bilo šta što bi njima moglo koristiti.asdf1 wrote:Znaci nije jos potvrdjeno da je ISIS preuzeo odgovornost? Mislim da sam cuo da jest, i to nedugo nakon napada.
- hrle1976
#424 Re: Teroristicki napad u Berlinu
Nisu ovo retardiranosti vec je to o skrstenih ruku. Pogledaj samo omjer 
- Edin H.
#425 Re: Teroristicki napad u Berlinu
Bojim se da te niko nece pitati, ako im je ceif, zakon nije na tvojoj strain da nekome nesto ne dozvoljavas.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Jah, ako dođe do toga što prizivaš cijeli dan na forumu muslimani sigurno neće ko Jevreji u Evropi sjediti skrštenih ruku moj Hrle. Ti eto daj da ti se djeca i žena jebu okolo, da se drogiraju i da piju, ja svojoj to ne dozvoljavam.hrle1976 wrote:Ti nisi na tekucem. Nebitno zbog koga, islam je izgubio kreditibilost medju Europljanjima, sta misli treca generacija Alziraca u Francuskoj, niko njih ne benda 2%. Moderna Europa nevjeruje u Boga i te prazne stvari, nevjeruje u zatucanost bilo koje vjere. Moderna Europa ima druge moralne mjere. I ako islam ne prihvati sve sto ide, jeste da se cerka seksa skim hoce i kad hoce, da se pije, jede svinjetina, slavi Bozic parama, da se gleda golotinja i sl. Jednostavno ako ne poprimi norme modernog zivota timljudi ce biti na meti kao zidovi primjerice tokom Hikmeta. Ovo kamion tamo vamo je samo da ubrza proces a on bi za koju godinu sam po sebi dosao na tu tacku. Ti misli kako hoces ali ja sam sahita vec 35 godina i mogu svaki potez izracunati unaprijed.Bodkin wrote:
Znaci nije problem islama i evrope nego danasnjih kozojeba i nekih autoriteta koji im tumace vjeru.Ta tvoja priča je toliko retrogradna i nakaradna da nisi svjestan kakve gluposti evo cijelo poslijepodne baljezgaš.