Sta znaci vole? Ko se voli danas? Poenta je da je maloumno reci bilo sta o engleskoj okupaciji skotske iz danasnje prizme.Fudo387 wrote:A taj odnos kao nema veze spram tih odnosa jos iz srednjeg vijeka, pa sve do danas?Bodkin wrote:
Zato ti nisi. Pretpostavljam da odnos skotske prema brexitu treba gledati kroz englesku okupaciju skotske u srednjem vijeku
Oni se kao vole?
Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
-
Bodkin
#676 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
-
Bodkin
#677 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
Pa nebitno. Ti je kao da ides da citas isis forum. Ima boljih stvari u zivotu za trositi vrijeme.славянин wrote:Te margine drustva i prave najveca s*anja - na svim "stranama"..Bodkin wrote:
Znaci vi ovo malo vremena sto vam je dato na svijetu trosite na citanje margine drustva. Niste ni bi normalni
PS: Taj forum ima veliku pratnju nazalost i ne znam kako opstaje i radi vec dugo vremena.Forum zapadnog ekvivalenta ISISa....
I btw ja svakako mislim da su ovi zapadni desnicari daleko opasniji od isisa i ostalih gluposti
-
Fudo387
#678 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
Auuu momak, ne ide to tako.Bodkin wrote:Sta znaci vole? Ko se voli danas? Poenta je da je maloumno reci bilo sta o engleskoj okupaciji skotske iz danasnje prizme.Fudo387 wrote:A taj odnos kao nema veze spram tih odnosa jos iz srednjeg vijeka, pa sve do danas?Bodkin wrote:
Zato ti nisi. Pretpostavljam da odnos skotske prema brexitu treba gledati kroz englesku okupaciju skotske u srednjem vijeku
Oni se kao vole?
Jesu oni malo civilizovaniji od tih tvojih prekodrinskih zombija, al’ ako im ispadne sansa da ga zaklanfaju braci englezima, i zaklanface ga.
Fino, kulturno, jedina razlika je sto gajde bas i ne paraju usi k’o gusle.
-
Bodkin
#679 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
Pa ne znam, mozda kod tvojih sa bosfora ide tako. Garant su ti britanci nazadna nacija. Ipak zene nisu imale pravo glasa prije 300 godina i nisu imali kanalizaciju. PametnoFudo387 wrote:Auuu momak, ne ide to tako.Bodkin wrote: Sta znaci vole? Ko se voli danas? Poenta je da je maloumno reci bilo sta o engleskoj okupaciji skotske iz danasnje prizme.
Jesu oni malo civilizovaniji od tih tvojih prekodrinskih zombija, al’ ako im ispadne sansa da ga zaklanfaju braci englezima, i zaklanface ga.
A imali su priliku x puta do sad samo sto to nije ni tema ni poenta
-
hAZNADAR
#680 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
Da li smo mi onda plasirajuci istinu o zadnjem ratu - nesvjesno reklamirali srpsku politiku kod onih kojima je bitna samo strana a ne moral? Umjesto antireklame napravili reklamu?славянин wrote:Treba uzeti u kontekst da vecina svijeta nema pojma o balkanu,Bosni,Srbiji itd .. pa tako i ti desnicari.Jedino sto znaju jeste da su Srbi klali muslimane i onda u nekom morbidnom zaokretu ta pjesma (koju zapravo ismijavaju) im je postala kao simbol "odstranjivanja kebaba"....hAZNADAR wrote: U Banjaluci su neke druge pjesme popularnije. A himna i dalje nece nece biti rvatska ni turska,.... i par Bajinih.
Zbilja cudno kako je ova zaboravljena glupa pjesma gdje trubac falšira na pocetku, pjevac distonira tu i tamo, a klavijaturista ne ubode svaki put,... postala globalni hit medju desnicarima. Mozda zbog engleskog prijevoda?
- славянин
#681 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
Za naciste,teroriste i ludjake da....hAZNADAR wrote: Da li smo mi onda plasirajuci istinu o zadnjem ratu - nesvjesno reklamirali srpsku politiku kod onih kojima je bitna samo strana a ne moral? Umjesto antireklame napravili reklamu?
-
Fudo387
#682 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
Sto se tice “mojih” s Bosfora, ja im jebem i majku i tromajku, i njima sto su dosli, i sto su tebe sa sobom dojebali.Bodkin wrote:Pa ne znam, mozda kod tvojih sa bosfora ide tako. Garant su ti britanci nazadna nacija. Ipak zene nisu imale pravo glasa prije 300 godina i nisu imali kanalizaciju. PametnoFudo387 wrote:Auuu momak, ne ide to tako.Bodkin wrote: Sta znaci vole? Ko se voli danas? Poenta je da je maloumno reci bilo sta o engleskoj okupaciji skotske iz danasnje prizme.
Last edited by Fudo387 on 16/03/2019 18:38, edited 1 time in total.
-
ajax89
#683 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
Nisu ga ni prevodili samo su napisali kako se fonetski izgovara, jednostavnije je nego uvoditi reči u originalu (kako se pišu) iz jednog jezika u drugi.Bodkin wrote:Iskasape ime. Ne mozes prevesti neko ime. Mislim mozes ali uzasno izgleda kad se cita
-
Bodkin
#684 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
Fudo387 wrote:Sto se tice “mojih” s Bosfora, ja im jebem i majku i tromajku, i njima sto su dosli, i sto su tebe sa sobom dojebali.Bodkin wrote:Pa ne znam, mozda kod tvojih sa bosfora ide tako. Garant su ti britanci nazadna nacija. Ipak zene nisu imale pravo glasa prije 300 godina i nisu imali kanalizaciju. PametnoFudo387 wrote: Auuu momak, ne ide to tako.
-
Fudo387
#685 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
Pa ja, sam’ su oni falili i tvoj pradedo da im konje vode okolo, pa da se handrimo s vama do kijameta.
- Kikibombona
#686 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
Ja mislim da nije pogresno. Ako mozes, prilozi dokaze za suprotno.hAZNADAR wrote:Totalno pogresno, posebno ovo boldirano,.... al nema veze,.. vjeruj mi i objasnjavanje bi bilo of topic.Kikibombona wrote:
Srpski narod ima 500-godisnju rupu u historiji. Ogroman period ponizenja i nacionalne stagnacije. Srbi su za vrijeme otomanske vladavine bili na marginama drustvenog i javnog zivota na vlastitoj zemlji. Niti su imali politicki utjecaj, niti su imali umjetnicki, niti naucni, niti graditeljski itd. Pokoren narod. I to, da stvar bude gora, pokoren od naroda druge kulture i vjere. Srbi su se povlacili na planine da bi odrzali vjeru i kulturu. Bili su gradjani drugog reda ako ne bi primili islam. Vecinu stanovnistva u gradovima, vecinu elite, su cinili muslimani.
Ogromna frustracija i ogromno ponizenje. Mene ne cudi da su Branko i Njegos bili puni gorcine prema visestoljetnom okupatoru. Oni su rodjeni i zivjeli u tom vremenu.
Srbi skoju politicku misao kreiraju za nacional-romantizma, dosta poslije Osmanlija cija stigmatizacija dobija svoj politicki smisao u balkanskim ratovima i pretenzijama na Bosnu.
U ovoj prici je bitno danas - historijat ne. A danas je srpski nacionalizam popularan kod bjelosvetskih desnicara.
Potpuno se slazem da je bitno danas i sutra. To i govorim sve vrijeme. Njegoseva djela se ne mogu posmatrati kroz danasnju prizmu, nastala su u potpuno drugacijim vremenskim okolnostima. Fatalno je voditi politiku danas na matrici kreiranoj prije 200 ili 500 godina.
Posljednji rat je bio apsolutno zlocinacki. Velika sramota i greska srpske drzave i naroda. Koliko je bilo lose dovoljno govori da bjelosvjetski sljam u takvoj politici nalazi uzor.
Last edited by Kikibombona on 16/03/2019 18:46, edited 1 time in total.
-
breuer
#687 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
podugačka je lista tih "umjetnika" koji su nastajali pred rat, kulminaciju doživjeli tokom istog, a nastavili živjeti i nakon i postali neka vrsta druge linije mejnstrima među Srbima na Balkanu...od Vojvodo Sinđeliću, pa obrada Točka i Johnnya Štulića (Marš na Drinu i Tamo daleko), do obnavljanja četničkih i formiranja potpuno novih, koje su fuzija svega...Lepi Mića koji je tokom rata urlao o odbrani Srpskog Sarajeva je učesnik svih mogućih rijalitija u Srbiji, dok su i ostali vrlo zapaženi...ne znam koji je razlog za planetarnu "slavu" takve muzike, ali mi je jasno da su ljudi na svim meridijanima podložni najnižim mogućim strastima koje im ista obilato nudi...pjevaju ih Kinezi u obradama, imaš razne LEGO i sl. obrade, 8-bit verzije...nevjerovatnohAZNADAR wrote:U Banjaluci su neke druge pjesme popularnije. A himna i dalje nece nece biti rvatska ni turska,.... i par Bajinih.
Zbilja cudno kako je ova zaboravljena glupa pjesma gdje trubac falšira na pocetku, pjevac distonira tu i tamo, a klavijaturista ne ubode svaki put,... postala globalni hit medju desnicarima. Mozda zbog engleskog prijevoda?
-
hAZNADAR
#688 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
Da li?славянин wrote:Za naciste,teroriste i ludjake da....hAZNADAR wrote: Da li smo mi onda plasirajuci istinu o zadnjem ratu - nesvjesno reklamirali srpsku politiku kod onih kojima je bitna samo strana a ne moral? Umjesto antireklame napravili reklamu?
Siroko javno mijenje sastavljeno od obicnih porodicnih, socijalno funkcionalnih, zargonski receno normalnih ljudi vec duze vrijeme u svojim komantarima na portalima je redovno na strani onih koji su protiv muslimana bez obzira o cemu se radilo. Primjerice na video zapise represalija izraelske vojske nad civilima - uvijek "nije to bez razloga, ili to je jedna strana price, iscenirano, muslimanska propaganda,..."
Na vijest o presudi generalu Mladicu uz popratne slike genocida u svijetu se vecina javnog mjenja zgrozi,.. ali ako u vijest provuces da su zrtve uglavnom muslimani - jasno je na kojoj je strani. Danas je vise bitna strana na kojoj si a manje moral.
Za stormfront si u pravu. Oni su i dalje antisemiti. Ali sve je danas moguce. Kako god kod nas mogu nastupiti bratski zajedno cetnici i ustase zbog interesa - mozes isto ocekivati i kod desnicara i cionista.
Last edited by hAZNADAR on 16/03/2019 18:53, edited 1 time in total.
-
hAZNADAR
#689 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
Bas si pokvaren. Znas da je kratkog fitilja i hoces ga opet,...Bodkin wrote:Fudo387 wrote:Sto se tice “mojih” s Bosfora, ja im..........Bodkin wrote:
Pa ne znam, mozda kod tvojih sa bosfora,.......
- славянин
#690 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
Imas porast anti-imigrantskih stavova dobrog dijela populacije - ali to ne znaci da su totalni manijaci kao desnicari koji pokusavaju da nadju nacin i prekroje citam sistem vlasti pri tome uzrokujuci svjetsku katastrofu. Izraelsko - Palestniski konflikt se ne tice bas puno "obicnog" covjeka na zapadu tu vlade stupaju na scenu..hAZNADAR wrote:
Da li?
Siroko javno mijenje sastavljeno od obicnih porodicnih, socijalno funkcionalnih, zargonski receno normalnih ljudi vec duze vrijeme u svojim komantarima na portalima je redovno na strani onih koji su protiv muslimana bez obzira o cemu se radilo. Primjerice na video zapise represalija izraelske vojske nad civilima - uvijek "nije to bez razloga, ili to je jedna strana price, iscenirano, muslimanska propaganda,..."
Na vijest o presudi generalu Mladicu uz popratne slike genocida u svijetu se vecina javnog mjenja zgrozi,.. ali ako u vijest provuces da su zrtve uglavnom muslimani - jasno je kojoj je strani.
Za stormfront si u pravu. Oni su i dalje antisemiti. Ali sve je danas moguce. Kako god kod nas mogu nastupiti bratski zajedno cetnici i ustase zbog interesa - mozes isto ocekivati i kod desnicara i cionista.
Tvoja konstatacija da veliki broj ljudi na zapadu razmislja kao ovi ludjaci je zlonamjerna - jednako kao reci da vecina muslimana slijedi isisovu ideologiju. To su margine drustva kako neko rece.. ali takve margine su cesto veoma glasne i oslanjaju se na ovakva nedjela da se "cuju" same takve akcije zapravo su simbioticke - jer indirektno jedni drugim pomazu u sirenju zla.
- seln
#691 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
ajax89 wrote:Nisu ga ni prevodili samo su napisali kako se fonetski izgovara, jednostavnije je nego uvoditi reči u originalu (kako se pišu) iz jednog jezika u drugi.Bodkin wrote:Iskasape ime. Ne mozes prevesti neko ime. Mislim mozes ali uzasno izgleda kad se cita
Otkud ova avetinja, zar nije kod Kuke?
-
Bodkin
#692 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
Prvi je poceo. Sto bih ja morao trpiti njegovo hinjsko podvaljivanje. Ti i ja smo se sto puta “zakacili” pa nikad nije bilo hinjakahAZNADAR wrote: Bas si pokvaren. Znas da je kratkog fitilja i hoces ga opet,...
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#693 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
I čisto instrumentalne obrade zapadnjaka. Upravo da ne vjeruješ kakva je to fascinacija.breuer wrote:...pjevaju ih Kinezi u obradama, imaš razne LEGO i sl. obrade, 8-bit verzije...nevjerovatno
-
hAZNADAR
#694 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
Ja sam svjedok da moral sve manje ima ulogu u rasudjivanju a sve vise naši i njihovi tj na kojoj strani. Segregacija prisutna odavno na zapadu. Jos vise na svjetskoj politickoj sceni. A Bannonova vizija, politika,... sve pristutnija.славянин wrote:Imas porast anti-imigrantskih stavova dobrog dijela populacije - ali to ne znaci da su totalni manijaci kao desnicari koji pokusavaju da nadju nacin i prekroje citam sistem vlasti pri tome uzrokujuci svjetsku katastrofu. Izraelsko - Palestniski konflikt se ne tice bas puno "obicnog" covjeka na zapadu tu vlade stupaju na scenu..hAZNADAR wrote:
Da li?
Na vijest o presudi generalu Mladicu uz popratne slike genocida u svijetu se vecina javnog mjenja zgrozi,.. ali ako u vijest provuces da su zrtve uglavnom muslimani - jasno je kojoj je strani.
Tvoja konstatacija da veliki broj ljudi na zapadu razmislja kao ovi ludjaci je zlonamjerna - jednako kao reci da vecina muslimana slijedi isisovu ideologiju. To su margine drustva kako neko rece.. ali takve margine su cesto veoma glasne i oslanjaju se na ovakva nedjela da se "cuju" same takve akcije zapravo su simbioticke - jer indirektno jedni drugim pomazu u sirenju zla.
Tarrant jeste ludjak, terorista,... ali dio jedne internacionale. Desnicarska internacionala se ne sastoji samo od celavih tetoviranih budala
-
Fudo387
#695 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
Pa cekaj, drljavi o istorijskim kontestima, onaj drugi reklamira advance, treci smrdi o srpskim zemljama, sve kao pozivi na razumijevanje, u biti, sve trojica pravdaju manijaka koji je jucer pobio one ljude, i nadaju se jos kojem da rafala okolo.hAZNADAR wrote: Bas si pokvaren. Znas da je kratkog fitilja i hoces ga opet,...
I kad mu ukazes na istorijski kontest, on se iskrevelji i kao sad cu te prijaviti da dobijes ban?
Wow, uspio je.
-
hAZNADAR
#696 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
utrnFudo387 wrote:
Pa cekaj, drljavi o istorijskim kontestima, onaj drugi reklamira advance, treci smrdi o srpskim zemljama, sve kao pozivi na razumijevanje, u biti, sve trojica pravdaju manijaka koji je jucer pobio one ljude, i nadaju se jos kojem da rafala okolo.
I kad mu ukazes na istorijski kontest, on se iskrevelji i kao sad cu te prijaviti da dobijes ban?
Wow, uspio je.
Last edited by hAZNADAR on 16/03/2019 19:04, edited 1 time in total.
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#697 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
Ko pravada i nada se još? Pa ti ne da si za bana, ti si za stručnu opservaciju.Fudo387 wrote:Pa cekaj, drljavi o istorijskim kontestima, onaj drugi reklamira advance, treci smrdi o srpskim zemljama, sve kao pozivi na razumijevanje, u biti, sve trojica pravdaju manijaka koji je jucer pobio one ljude, i nadaju se jos kojem da rafala okolo.
Wow, uspio je.
- Bloo
- Globalna šefica
#698 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
Ako mogu nastupiti zajedno i bošnjački (koji je pogrdni naziv za ove) desničari/nacionalisti i četnici i ustaše odnosno političari kada im je to interesu, ne treba da čudi da i obični puk u Bosni i Hercegovini naginje ekstremu.славянин wrote:Imas porast anti-imigrantskih stavova dobrog dijela populacije - ali to ne znaci da su totalni manijaci kao desnicari koji pokusavaju da nadju nacin i prekroje citam sistem vlasti pri tome uzrokujuci svjetsku katastrofu. Izraelsko - Palestniski konflikt se ne tice bas puno "obicnog" covjeka na zapadu tu vlade stupaju na scenu..hAZNADAR wrote:
Da li?
Muslimani, pravoslavci ili katolici ili ateisti ili pak Bošnjaci, Hrvati i Srbi i Bosanci - pogledaj samo komentare na određene vijesti i reakcije (šta pisane, šta kao fizičko prisustvo na određenim događajima).
Gore boldiranu rečenicu možeš primijeniti na sve... muslimani protiv ovih i onih, pravoslavci protiv ovih i onih...
Sladostrasno naslađivanje na ljudsku nesreću i jad i najprizemnije prijetnje i mržnja.
Na dalje, čak i kod bosanskih muslimana je primjetna rasistička nota kada dođe do situacije sa migrantima.
Tako da niko nije operisan od ove vrste ekstrema.
-
Fudo387
#699 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
Ti, bodkin i onaj tven.Challenger_ wrote:Ko pravada i nada se još? Pa ti ne da si za bana, ti si za stručnu opservaciju.Fudo387 wrote:Pa cekaj, drljavi o istorijskim kontestima, onaj drugi reklamira advance, treci smrdi o srpskim zemljama, sve kao pozivi na razumijevanje, u biti, sve trojica pravdaju manijaka koji je jucer pobio one ljude, i nadaju se jos kojem da rafala okolo.
Wow, uspio je.
- LBVIEW
#700 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
Pa znas, cetnik sto ima lepu seku, misli na "srpske zemlje dje su srpski grobovi".Fudo387 wrote:Koja srpska zemlja?Mark Tven wrote:Kikibombona wrote: Lose sam se izrazio, ostao nedorecen. Mislio sam da je drzava Srbija, RS i RSK, vecina srpskog naroda, povela sramni rat nicim racionalnim izazvana, s ciljem otimacine zemlje drugih naroda.![]()
Još jedan u nizu bisera sistemske indoktrinacije...sad se i srpska zemlja otima od "drugih" naroda. Ne znaš šta je veći smehotres i devijacija uma od dve podkonstatacije ovog Kikija.