Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
- times12
#576 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
Meni je ovaj lik zanimljiv sa svojim analizama. Danas se dotakao i masakra na NZ.
https://m.youtube.com/watch?v=bdmuiFy3oPY
https://m.youtube.com/watch?v=bdmuiFy3oPY
- Point.
#577 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
Cijenim da će ga poslati u trajne BanovićeLBVIEW wrote:Jos jedan serpski borac pade za 'krst casni i slobodu zlatnu".Mark Tven wrote:Najjače, članak sa ovom vešću na kliksu komentarišu neke poturice, i prozivaju Obilića i kneza Lazara zlotvorima...![]()
- Kaligrafija
#578 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
Kako nastaju teroristi, bilo islamski, krscanski ili bilo koji...!? Obicno osobe sa nekom traumom u zivotu, nezadovoljstvo vlastitim zivotom, labilan karakter, manjak seksa, internet ideologije koje dijele slicni glupaci, zelja za paznjom javnosti, nikad vodje uvijek pratioci u zivotu, pa zele da se iskazu necim, makar to bilo i negativno...U zadnje vrijeme uticaj imaju i video igre i povecano nasilje u drustvima sirom svijeta koje se prenosi u video sadrzajima na internetu, a manifestuje medju mladjim generacijama...I za svaki od tih slucajeva, najbolje bi psihijatrija dala ocjenu, sociopatija ili psihopatija! Ponekad i sizofrenija...dosta rjedje...!
Nedavno skinem jedan app za android i hajde ima reklame, kad izleti mi reklama za igru, gledam i ne mogu da vjerujem, igra je mucis neki mali animirani lik buddy, tako nesto se zove, od srednjovjekovnih sprava za mucenje do ne znam cega i to je sva poenta igre...i to je regularno na google play kao nesto smijesno, a vamo prica o nekim plavim kitovima i nekim debilnim igrama zbog koje se djeca kao ubijaju, a sto ce ova igra proizvesti hiljade malih psihopata, nikom nista...!! Bukvalno igra govori djetetu da je muciti normalno i smijesno, pa se cudite sto se stvaraju generacije debila...!!
Edit: ovo je ta igra, ima oznaku za blago nasilje...! 100 miliona downloada, od strane isto toliko debila...! Plus Editors' Choice...! Ovo stvara male sadiste...! Hajde starija raja kad igra pucacine sa ratnom tematikom, zna zasto igra, ne iz nekih uvjerenja, vec da pobijedi osobu sa druge strane, igre radi igre, mada i tu bude koji kreten...! Ali ova i slicne igre, ovo je cisti sadizam, mucis da bi mucio...i sutra dijete poslije ovakvih igara, muci zivotinju, a onda kasnije i ljude i ubija bez imalo milosti, kao sto su mnogi ovde komentarisali za ovaj video teroriste, da ubija ko u video igri, ko da nisu ljudi...!

Nedavno skinem jedan app za android i hajde ima reklame, kad izleti mi reklama za igru, gledam i ne mogu da vjerujem, igra je mucis neki mali animirani lik buddy, tako nesto se zove, od srednjovjekovnih sprava za mucenje do ne znam cega i to je sva poenta igre...i to je regularno na google play kao nesto smijesno, a vamo prica o nekim plavim kitovima i nekim debilnim igrama zbog koje se djeca kao ubijaju, a sto ce ova igra proizvesti hiljade malih psihopata, nikom nista...!! Bukvalno igra govori djetetu da je muciti normalno i smijesno, pa se cudite sto se stvaraju generacije debila...!!
Edit: ovo je ta igra, ima oznaku za blago nasilje...! 100 miliona downloada, od strane isto toliko debila...! Plus Editors' Choice...! Ovo stvara male sadiste...! Hajde starija raja kad igra pucacine sa ratnom tematikom, zna zasto igra, ne iz nekih uvjerenja, vec da pobijedi osobu sa druge strane, igre radi igre, mada i tu bude koji kreten...! Ali ova i slicne igre, ovo je cisti sadizam, mucis da bi mucio...i sutra dijete poslije ovakvih igara, muci zivotinju, a onda kasnije i ljude i ubija bez imalo milosti, kao sto su mnogi ovde komentarisali za ovaj video teroriste, da ubija ko u video igri, ko da nisu ljudi...!

- fakat
#579 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
Slazem se. Imigracija se ne moze zaustaviti a posebno ne danas kad se tako lako putuje i kad je trziste rada otvoreno za sviju. A imigranti su najmanje krivi sto se bijela porodica raspada. Nego najgore je kad ovi neonacisti kazu da im stranci otimaju poslove. Kao ne mogu da rade u Mc Donaldsu, ....p206 wrote:Mene ovo uopšte ne čudi.
Pa u srednjem vijeku je sam Papa pozivao i finansirao krstaške ratove.
Što se tiče zapadnog svijeta i "bijele" rase...ona broji svoje zadnje dane. Žene na zapadu neće da rađaju djecu, nego idu u teretanu i slikaju se po instagramu, fb i ostalim sranjima. Radne snage fali i ona se mora uvesti,ako ne žele da Kina preuzme primat u svemu što se tiče ekonomije.
A radna snaga je iz Latinske Amerike za SAD, za Evropu iz Afrike i Azije(većinom muslimani); a za Australiju je Indonezija-većinom muslimani.
Tako da, oni mogu to pokušati zaustaviti nekim zidovima i ogradama, ali prirodni proces je nezustavljiv.
- pustopoljina
#580 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
Tako nekako.animals wrote:Muslimani i krscani se kolju od samog postanka..
onda se obje ideologije trude da uniste zidove..
kad su ovi malo daleko, onda se krscani kolju izmedju sebe..
katolici-protestanti, pravoslavci ..muslimani izmedju sebe..
i sta znam vec ko se ne kolje..
i onda postoje ovakve individue, koje od malena nemaju ljubavi od svoji
roditelja, pa te frustracije i nabijanje kompleksa u daljnjem zivotu, tokom
neuspjelog skolovanja, izolovanosti od drustva nadju utjehu u mrznji i na kraju
oni najporemeceniji dodju do ovakog stadija da ubijaju neduzne ljude iz nekakvog
ubjedjenja u ispravnost svoji postupaka kroz religijske ili druge ideologije..
na ruku im idu i danasnji globalizam i sve manje morala u svim sferama zivota..
tako ce i ovaj slucaj biti aktualan par dana do sljedecg dogadjaja..
nazalost, mi smo ljudi zvijeri i ubijacemo se dok postojimo..
proklestvo u nama svima je tu..
neki ga savaladjuju, neki ne..
svima nama je zao, ali to nas brzo prodje, jer je to negdje daleko i zrtve su nam nepoznate..
sve dok se ne dogodi nekome od nas..
- kamen spoticanja
#581 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
premisa je nazalost pogresnaKikibombona wrote:Izgleda totalno nadrealno gledati australskog teroristu kako kao motivaciju za masakr pusta srpsku nacionalisticku pjesmu. Hejjj, australski terorista, na 'kraju svijeta', u Novom Zelandu, slusa pjesmu o Karadzicu, Srbima, Turcima i Ustasama.arzuhal wrote:Nisu njega inspirisali Srbi (kao narod) ili hrišćanstvo (kao religija), nego (između ostalog) ratni zločinci iz reda srpskog naroda u čijim je političkim stavovima, programima, djelovanjima i zločinima on prepoznao nešto sebi blisko.Od toliko sranja na engleskom jeziku on nasao srpsku pjesmu. O jebote.
Eto kakvu su bruku Karadzic i ekipa nanijeli srpskom narodu. I da stvar bude gora, kod Srba nema sanage da priznaju sramotu i pociste smece iz svog dvorista.
Uzas.
srpsku ideologiju,razvoj nacije,nacionali program,dugorocne ciljeve determinirali su ,kako sami srbi kazu,nacionalni pjesnici njegos,branko radicevic i slicni...
jucer sam malo copy paste-ovao neke stihove istih...
po njima ovde nema nista lose u onome sto je radio radovan ili ratko...cak su vrlo cesto i zbunjeni reakcijama tzv zapadnog svijeta kad im se genocidne namjere osudjuju...
zato je uostalom cedo jovanovic statisticka greska
pocistiti smece iz svog dvorista znacilo bi praviti novi nacionalni program a to lipi priznat ces ne pada na pamet nikome...
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#582 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
Često sam pisao i najavljivao fenomen "sirijizacije planete". Da se korigujem dok je još vremena. Riječ je, u stvari, o balkanizaciji planete.
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#583 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
U temelje unipolarnog svijeta su stavili Balkan-error i sada error lagano detonira.
Nek' im je sa srećom.
______
Nek' im je sa srećom.
______
- SmokingMan
- animus
#585 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
https://www.reddit.com/r/serbia/comment ... urce=share
Istorija nastanka te pjesme koja je izgleda vrlo bitna kod tih ekstremista. Lik sto svira harmoniku je crnogorac osudjen za genocid nad Bosnjacima u Foci.
Istorija nastanka te pjesme koja je izgleda vrlo bitna kod tih ekstremista. Lik sto svira harmoniku je crnogorac osudjen za genocid nad Bosnjacima u Foci.
- animus
#586 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
Koliko je mrznje na Balkanu da je dovoljno da prodjes ovuda ili da malo nesto procitas o istoriji i da se covjek zarazi. Postali smo inspiracija raznim frikovima. Krscanski ekstremista vidi uzor kako se treba boriti protiv muslimana a muslimanski ekstremista nalazi snagu u zrtvama Bošnjaka. Najebat ćemo svi radi toga. Nece nas nista zaobici. Sve zavisi kako ce se karte promijesati.
Najveci problem je srpska ideologija koja je uzrok svega i koja se ništa nije promijenila od tada.
Najveci problem je srpska ideologija koja je uzrok svega i koja se ništa nije promijenila od tada.
-
hAZNADAR
#587 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
Neka ga. Dobro je ponekad imati otvorenu raspravu sa jednim otvorenim,... barem se ne krije iza necega,..Point. wrote:Cijenim da će ga poslati u trajne BanovićeLBVIEW wrote:Jos jedan serpski borac pade za 'krst casni i slobodu zlatnu".Mark Tven wrote:Najjače, članak sa ovom vešću na kliksu komentarišu neke poturice, i prozivaju Obilića i kneza Lazara zlotvorima...![]()
-
hAZNADAR
#588 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
Nasa prica je samo medijski poznatija od nekih drugih. Mrznje i konfrontacija pun svijet,.. ima i drugih konflikta sa muslimanima, islamofobija,.. a historijski gledano mnogo drugih znacajnijih likova protiv islama,..nego ovi sto je on probrao. Pa i ta glupa pjesma je samo jedna u nizu cetnickih, i ne bas najpopularnija u srpskih nacionalista ali poznata zato sto je slucajno neko ranije izabrao i nazvao kebab.animus wrote:Koliko je mrznje na Balkanu da je dovoljno da prodjes ovuda ili da malo nesto procitas o istoriji i da se covjek zarazi. Postali smo inspiracija raznim frikovima. Krscanski ekstremista vidi uzor kako se treba boriti protiv muslimana a muslimanski ekstremista nalazi snagu u zrtvama Bošnjaka. Najebat ćemo svi radi toga. Nece nas nista zaobici. Sve zavisi kako ce se karte promijesati.
Lik je jednostavno preko interneta, yutuba, izabrao heroje, ideologije, konflikte,... koji su najvise spomenuti.
Nas odavno spominju bjelosvjetski desnicari zbog izgleda i navodno najopasniji zbog toga. Isto kao nekada Jevreje zbog infiltracije. A BiH i rat odavno kao primjer gdje multietnicnost moze odvesti, sto je po desnicarima neminovnost suzivota sa muslimanima. Nismo inspiracija zbog vece koncentracije mrznje vec zbog geografije.
Plus lobiji dijaspore. Svako naravno prica svoju pricu. Bosnjaci promovisu pricu o nepravdi, diskriminaciji, genocidu, agresiji,.... docim Srbi i Hrvati pricu o leglu terorizma, muslimani napali prvi i poznate mitove o bivsim otpadnicima. Licno sam imao priliku cuti od nekog Svede, Danca,.. pricu o srpskoj Bosni, poturicama prevjerama koji su zbog kompleksa porijekla postali najveci neprijatelji krscanstva i evropskih vrijednosti. Likovi koji neznaju ni svoju historiju ali "znaju" etnogenezu Bosnjaka - odakle? Pa naravno - upoznali neke koji su im napunili glavu tim. Problem kod srpskog nacionalizma je taj sto ne kaci samo politiku. Svako plasira u svijetu neku svoju istinu, verziju gdje je neko drugi poceo, neko drugi vise kriv,.... srpski nacionalisti obavezno tu kace i genetiku, civilizacijsku i maltene rasnu inferiornost Bosnjaka,.. i ko to kupi - taj moze izrasti u bilo sta.
- animus
#589 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
Izgleda svaki neparni svjetski rat pocinje odavde. 
- Hajlac
#590 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
Na temi o maj*unu Trumpu ranije sam postavljao slike vezano za sve vise upotrebljavan fasisticki simbmol "white power" koji i sam Trump poluofirno upotrebljava na mega-skupovima ksenofobnih zatucanih masa jos od 2016-e, a evo vidimo da i ovaj monstrum koristi isti simbol:

(desna ruka - WP)

(desna ruka - WP)
- insomnia78
- kamen spoticanja
#592 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
sinoc je u Srebrenici odrzana promocija knjige : Bitka za Srebrenicu-rat za civilizaciju",
http://mondo.ba/a830660/Info/Drustvo/Pr ... enici.html
dakle rat za civilizaciju...
dakle...
http://mondo.ba/a830660/Info/Drustvo/Pr ... enici.html
dakle rat za civilizaciju...
dakle...
-
Korisničkoime
#593 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
Ponajprije bi mogli najebati Bosnjaci-muslimani jer nam je kao i obicno lakse metar u guzicu nego centimetar u glavu. Mi umjesto da se distanciramo da se ukljucimo aktivno protiv terorizma da osudjujemo zloupotrebu nasih zrtava dio naseg drustva otvoreno koketira sa ekstremistima i njihovom ideologijom koja se znatno razlikuje od cetnika ili ustasa. Nijedan pripadnik cetnickog ravnogorskog pokreta ili ustasa se nije raznio u Londonu ili tamanio sve sto stigne po Parizu dok ovi s kojima nasi koketiraji to rade redovno. Pored toga ako ih pustimo previse u nase drustvo a to radimo neki svjesno neki nesvjesno najebat cemo prvo od njih jer ti ljudi ne priznaju i ne tolerisu bilo kakvu razliku spram njihovog vidjenja vjere i u njihovim ocima je gori Bosnjak musliman koji povremeno pije ili koji nije svakog oetka na dzumi ili koji ne klanja kao oni nego bilo koji srbin, hrvat ili neko treci. Tako da su dobre Bosnje vec davno svukle gace i naguzile se samo je sada pitanje ko ce nam ga metnuti.animus wrote:Koliko je mrznje na Balkanu da je dovoljno da prodjes ovuda ili da malo nesto procitas o istoriji i da se covjek zarazi. Postali smo inspiracija raznim frikovima. Krscanski ekstremista vidi uzor kako se treba boriti protiv muslimana a muslimanski ekstremista nalazi snagu u zrtvama Bošnjaka. Najebat ćemo svi radi toga. Nece nas nista zaobici. Sve zavisi kako ce se karte promijesati.
Jebes to meni i nije zao mene zao mi je djece i buducih narastaja koji ce placati kratkovidnost i grijehe svojih oceva.
- insomnia78
#594 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
Nasi koketiraju sa teroristima? Koji nasi?Korisničkoime wrote:Ponajprije bi mogli najebati Bosnjaci-muslimani jer nam je kao i obicno lakse metar u guzicu nego centimetar u glavu. Mi umjesto da se distanciramo da se ukljucimo aktivno protiv terorizma da osudjujemo zloupotrebu nasih zrtava dio naseg drustva otvoreno koketira sa ekstremistima i njihovom ideologijom koja se znatno razlikuje od cetnika ili ustasa. Nijedan pripadnik cetnickog ravnogorskog pokreta ili ustasa se nije raznio u Londonu ili tamanio sve sto stigne po Parizu dok ovi s kojima nasi koketiraji to rade redovno. Pored toga ako ih pustimo previse u nase drustvo a to radimo neki svjesno neki nesvjesno najebat cemo prvo od njih jer ti ljudi ne priznaju i ne tolerisu bilo kakvu razliku spram njihovog vidjenja vjere i u njihovim ocima je gori Bosnjak musliman koji povremeno pije ili koji nije svakog oetka na dzumi ili koji ne klanja kao oni nego bilo koji srbin, hrvat ili neko treci. Tako da su dobre Bosnje vec davno svukle gace i naguzile se samo je sada pitanje ko ce nam ga metnuti.animus wrote:Koliko je mrznje na Balkanu da je dovoljno da prodjes ovuda ili da malo nesto procitas o istoriji i da se covjek zarazi. Postali smo inspiracija raznim frikovima. Krscanski ekstremista vidi uzor kako se treba boriti protiv muslimana a muslimanski ekstremista nalazi snagu u zrtvama Bošnjaka. Najebat ćemo svi radi toga. Nece nas nista zaobici. Sve zavisi kako ce se karte promijesati.
Jebes to meni i nije zao mene zao mi je djece i buducih narastaja koji ce placati kratkovidnost i grijehe svojih oceva.
- animus
#595 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
Bosnjaci jesu najmanji i kao muslimani u Europi smo najvise ugrozeni u tom nekom sukobu. Ali, uvijek ima ono ali. Svi ce najebati samo je pitanje koliko. Nikad se ne zna kako ce se konflikt zavrsiti i mozda najmanje zavisi od ovdasnjih naroda. Sve zavisi kako ce se karte promijesati. Ko bi 1942 partizanima dao i najmanju sansu da ce preziviti rat. Takvih primjera ima koliko hoces. Pametan i spreman narod moze smanjiti svoje zrtve ali na ishod uticu drugi.
- pustopoljina
#596 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
Svaki, a bio jedan neparni...animus wrote:Izgleda svaki neparni svjetski rat pocinje odavde.
Ono sto mi jesmo jeste da smo dio starog svijeta i mjesavina i kao takvi u mogucnosti da prvi dozivimo prednosti i mane...kao otvoreni laboratorij.
Stari svijet je obicno mononacionalan i ima dugu istoriju, novi svijet izmijesan i bez tako duge istorije.
Stari svijet dozivljava nuznost mijesanja, a novi starenje vlastite istorije i nakupljanje gresaka, grijeha, losih odnosa, diskriminacije...
Stari i novi svijet i dva nacina, koja u prostoru i vremenu pokazuju dobre i lose karskteristike. I mi- izmedju...kondenzovane karakteristike jednog i drugog-nakupljene nepravde, nacionalno, izmijesanost i nuznost suzivota.
Onako, kako smo mi prosli kroz potpuno sulud i besmislen rat proci ce i ovaj dio svijeta, koji je dosad bio zbrinut i siguran. Niko nije nista dobio, psiha je gora nego prije rata, nove nepravde, nova mrznja. Nije se isplatilo i nikad se nece isplatiti nista drugo osim suradnje. Niko ne moze sam. Nije u ljudskoj prirodi.
Onako kako je istok dozivio pad i letargiju, nazadovanje... dozivljavamo i mi sada, a poslije nas ce dozivjeti to isto zapad...nakon sto dozive sulude i besmislene sukobe.
Onako, kako se javio globalizam, pojavice se isti opet, nakon balkanizacije koja se desava.
Moje je misljenje da mijesanje i suzivot nemaju alternativu i stoji kao krajnje rjesenje...ali to tek mora postati svima, na svakom dijelu planete postati jasno...i ja to necu dozivjeti.
sve ovo sto se desava je prirodan i logican ciklus sazrijevanja ljudskog roda. I nasi mali zivoti su tu posve nebitni, isto kao mrav u mravinjaku. Jucer u siriji, danas u christchurch, sutra u vasem gradu...dok se ne okanimo corava posla.
-
swanfilter
#597 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
Sta je sa ostalim ukljucenim u napad? Nikakva imena se ne spominju
-
Bodkin
#598 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
Vidi se da je ovo duboka socijalna analiza.fakat wrote:Slazem se. Imigracija se ne moze zaustaviti a posebno ne danas kad se tako lako putuje i kad je trziste rada otvoreno za sviju. A imigranti su najmanje krivi sto se bijela porodica raspada. Nego najgore je kad ovi neonacisti kazu da im stranci otimaju poslove. Kao ne mogu da rade u Mc Donaldsu, ....p206 wrote:Mene ovo uopšte ne čudi.
Pa u srednjem vijeku je sam Papa pozivao i finansirao krstaške ratove.
Što se tiče zapadnog svijeta i "bijele" rase...ona broji svoje zadnje dane. Žene na zapadu neće da rađaju djecu, nego idu u teretanu i slikaju se po instagramu, fb i ostalim sranjima. Radne snage fali i ona se mora uvesti,ako ne žele da Kina preuzme primat u svemu što se tiče ekonomije.
A radna snaga je iz Latinske Amerike za SAD, za Evropu iz Afrike i Azije(većinom muslimani); a za Australiju je Indonezija-većinom muslimani.
Tako da, oni mogu to pokušati zaustaviti nekim zidovima i ogradama, ali prirodni proces je nezustavljiv.
Trziste rada su ti isti bijelci otvorili i mogu ga i zatvoriti. Bijela porodica se raspada
Kakvi infantilni komentari
-
Bodkin
#599 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
A jest odvratno kad ovako napisu strano ime kako se izgovaraSmokingMan wrote:3,2,1....
- LBVIEW
#600 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
kamen spoticanja wrote:premisa je nazalost pogresnaKikibombona wrote:Izgleda totalno nadrealno gledati australskog teroristu kako kao motivaciju za masakr pusta srpsku nacionalisticku pjesmu. Hejjj, australski terorista, na 'kraju svijeta', u Novom Zelandu, slusa pjesmu o Karadzicu, Srbima, Turcima i Ustasama.arzuhal wrote:Nisu njega inspirisali Srbi (kao narod) ili hrišćanstvo (kao religija), nego (između ostalog) ratni zločinci iz reda srpskog naroda u čijim je političkim stavovima, programima, djelovanjima i zločinima on prepoznao nešto sebi blisko.Od toliko sranja na engleskom jeziku on nasao srpsku pjesmu. O jebote.
Eto kakvu su bruku Karadzic i ekipa nanijeli srpskom narodu. I da stvar bude gora, kod Srba nema sanage da priznaju sramotu i pociste smece iz svog dvorista.
Uzas.
srpsku ideologiju,razvoj nacije,nacionali program,dugorocne ciljeve determinirali su ,kako sami srbi kazu,nacionalni pjesnici njegos,branko radicevic i slicni...
jucer sam malo copy paste-ovao neke stihove istih...
po njima ovde nema nista lose u onome sto je radio radovan ili ratko...cak su vrlo cesto i zbunjeni reakcijama tzv zapadnog svijeta kad im se genocidne namjere osudjuju...
zato je uostalom cedo jovanovic statisticka greska
pocistiti smece iz svog dvorista znacilo bi praviti novi nacionalni program a to lipi priznat ces ne pada na pamet nikome...