Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post Reply
vivaldi

#551 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by vivaldi »

JThomas wrote:ma sve je to kod ovih izmiješano. veliki dio white supremacista su i kršćanski fanatici i islamofobi, mada strogo i teoretski gledano naravno nije isto. počeci white supremacy nastaju u kontekstu američkih crnih robova i bivših robova, od kojih većina nisu bili muslimani. ali danas se sve to miješa, kad je sve više imigranata iz svih dijelova svijeta, a muslimani su stereotipno doživljeni isto kao "obojeni". oni nam uzeše zemlju i poslove, to je ta priča.
ma to je nebitno, kako god da ga nazoves to niti sta mijenja niti sta rijesava, jedino pitanje je kako se preventivno boriti protiv toga.

jq mislim da je to nemoguce bez ozbiljnih represivnih mjera sirih razmjera, ali cisto sumnjam da bi to sada moglo proci u zapadnim zemljama.

ovaj psihopata ce se vec dogodine zaliti kako u zatvorskoj kantini ne dobija dovoljno raznvrsnog svjezeg voca :-)
trambusek88

#552 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by trambusek88 »

smijesni_ste wrote:Prijavite ovog govnara i video...postavio je dosada na desetine sličnih videa

Mislim da je stranac, a sad se malo uprpao pa je "pojasnio" video u svjetlu posljednjih dešavanja :twisted: :twisted:

Ima on na kanalu i naših pjesama. Nemoj da se ko igra da ga prijavljuje. Tu stranci mogu preslušati jedne i druge, pročitati prevod, uporediti tekstove, sve će im se kazati.
Ovu obožavam.
Last edited by trambusek88 on 15/03/2019 23:00, edited 1 time in total.
Man of steel

#553 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by Man of steel »

Challenger_ wrote:Mene, vala, neće uvući. Ni pod razno. A za ostale, po sopstvenom izboru sa svim posljedicama koje iz toga proizilaze.
Posljedice koje proizilaze iz tvog razmišljanja su primarne, sekundarne i tercijalne grobnice natrpane jadnicima koji su se zavaravali isto kao ti.

All we are saying is give peace a chance

Al u kurcu jarane, eno ti Sirije pa vidi šta te sutra može opet zadesiti.

Nemam ni malo sumnje da će se srpski ideolozi i vođe nacionalnih pokreta početi ponositi time što je njihova borba prepoznata i na dalekom Novom Zelandu.
Korisničkoime

#554 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by Korisničkoime »

Man of steel wrote:
Challenger_ wrote:Mene, vala, neće uvući. Ni pod razno. A za ostale, po sopstvenom izboru sa svim posljedicama koje iz toga proizilaze.
Posljedice koje proizilaze iz tvog razmišljanja su primarne, sekundarne i tercijalne grobnice natrpane jadnicima koji su se zavaravali isto kao ti.

Nemam ni malo sumnje da će se srpski ideolozi i vođe nacionalnih pokreta početi ponositi time što je njihova borba prepoznata i na dalekom Novom Zelandu.
Ovo je tacno, ako iko misli da ce se komsije zabrinuti ili biti posramljeni i jedne sekunde jer sa na bilo koji nacin dovode u vezu sa ovim teroristickim napadom taj je naivan ko francuska sobarica.
Vec sutra vidim njegovo ime na tribinama derbije Zvezda Partizan.
Ljudi ce se ponositi sto je neko konacno shvatio sta su oni radili 92 do 95 i odlucio da nastavi pa makar u malim koracima, ako im Mladic, Kradzic, Milosevic mogu biti junaci onda lako moze i ovaj amater.
JThomas

#555 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by JThomas »

može i ime za podgrupu. tarrant boys.
smijesni_ste

#556 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by smijesni_ste »

rajv0sa wrote:
Ima i onu Za Bosnu su zivot dali, po meni najbolja patriotska pjesma ikad.
Znam, ali daleko više srpske 'pjesme' forsira i jasno je na koju stranu vuče..ma nebitno nek radi ko šta hoće
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#557 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by Challenger_ »

Ovo čemu danas svjedočimo je posljedica potpunog raspada međunarodnih odnosa. Ovo se neće završiti bez uspostave novih odnosa i uspostave novih svevažećih pravila za sve.

Uspostaviće se kada se okonča ovaj puzajući svjetski rat.

Do tada, zbogom pameti.
animals

#558 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by animals »

Muslimani i krscani se kolju od samog postanka..
onda se obje ideologije trude da uniste zidove..
kad su ovi malo daleko, onda se krscani kolju izmedju sebe..
katolici-protestanti, pravoslavci ..muslimani izmedju sebe..
i sta znam vec ko se ne kolje..
i onda postoje ovakve individue, koje od malena nemaju ljubavi od svoji
roditelja, pa te frustracije i nabijanje kompleksa u daljnjem zivotu, tokom
neuspjelog skolovanja, izolovanosti od drustva nadju utjehu u mrznji i na kraju
oni najporemeceniji dodju do ovakog stadija da ubijaju neduzne ljude iz nekakvog
ubjedjenja u ispravnost svoji postupaka kroz religijske ili druge ideologije..
na ruku im idu i danasnji globalizam i sve manje morala u svim sferama zivota..
tako ce i ovaj slucaj biti aktualan par dana do sljedecg dogadjaja..
nazalost, mi smo ljudi zvijeri i ubijacemo se dok postojimo..
proklestvo u nama svima je tu..
neki ga savaladjuju, neki ne..
svima nama je zao, ali to nas brzo prodje, jer je to negdje daleko i zrtve su nam nepoznate..
sve dok se ne dogodi nekome od nas..
Niemand

#559 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by Niemand »

Korisničkoime wrote:
Niemand wrote: Nije bolan upuceno tebi il ljudima koji inace ni ne pisu po slicnim temama, vec onim forumskim spodobama koji su inace moralisali-djesu ti muslimani sa saucescima i izvinjenjima, ne vidim ih nesto na temi?, kad bi se desio koji teroristicki napad. Od neduznih ljudi su ocekivali da se izvinjavaju sto dijele istu religiju sa teroristima i napominjali kako oni kao veliki humanisti suosjecaju sa svim ljudskim bicima, samo sto danas ne da fali jedno il dvoje vec kompletna ta forumska ublehaska garnitura ni rijeci.
Ja ti kao musliman vjernik odmah mogu reci da nasi vala znaju srati kad neki "nas" mentol pobije ljude u nekom teroristickom aktu.
Jbt sjecam se Pariza 2552926 postova i analiza i videa kako bi se dokazalo da se radi o fals flag operaciji, zavjera, podmetanje, strane sluzbe odradile da se opravda opet napad ne neku zemlju i slicno. Jbt optuzujemo Srbe a mi gori od njih postajemo, valja lazi i vradamo se da bi opravdali zlocine ljudi koji nemaju nikakve veze s nama osim vjere.
Na to sranje krene onda kontrareakcija.
Mi muslimani smo u obavezi da ovim sto se nazivaju nasim stanemo u kraj, kako god znamo i umijemo ali mi ih opravdavamo, drugi ih podrzavaju, treci finansiraju, cetvrti im se pridruzuju, peti kao mi Bosnje odbijamo da vjerujemo da je sve to istina i onda svi skupa ne mozemo da se nacudimo politickom uspjehu Trumpa, LePena, AfD-a, Orbana i idemo tako daleko da Amere, Francuze i ostale nazivamo glupima. Al et mi znamo.
Sjecam se. Ne mozes mene kriviti za nesto sto neko drugi radi ili govori, jer taj neko sa mnom dijeli vjeru, rasu, naciju, vatever.

Nebitno, sta htjedoh reci je sljedece: moralne vertikale, koje su inace svakom loncu poklopac i 24/7 su na forumu, danas sute.
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#560 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by Challenger_ »

Man of steel wrote:

Cijenim tvoje mišljenje ali mislim da me nisi razumio. Montira se pozornica sveopštih antagonizacija na temelju generalizacija kao predtekstu željenom "ratu civilizacija".

Ne pristati na generalizaciju ne znači pjevati "give peace a chance".
Korisničkoime

#561 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by Korisničkoime »

JThomas wrote:može i ime za podgrupu. tarrant boys.
Nebi me cudilo.
bingov buraz

#562 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by bingov buraz »

MaxPayne wrote:Pogledajte ova čudovišta,jer ljudima ih ne želim nazvati,kako se naslađuju.
http://www.forum.hr/showthread.php?t=894451&page=5

Image
Taj je Džoni smrdio jedno vrijeme i po ovom forumu.Sad je među sebi ravnima.
Man of steel

#563 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by Man of steel »

Korisničkoime wrote:
Man of steel wrote:

Ovo je tacno, ako iko misli da ce se komsije zabrinuti ili biti posramljeni i jedne sekunde jer sa na bilo koji nacin dovode u vezu sa ovim teroristickim napadom taj je naivan ko francuska sobarica.
Vec sutra vidim njegovo ime na tribinama derbije Zvezda Partizan.
Ljudi ce se ponositi sto je neko konacno shvatio sta su oni radili 92 do 95 i odlucio da nastavi pa makar u malim koracima, ako im Mladic, Kradzic, Milosevic mogu biti junaci onda lako moze i ovaj amater.
Normalno da je tačno.

Moraš biti dobro glup ili jednostavno zlonamjeran da bi nešta tako porekao.

Krivica Karadžića se ogleda u tome što je dozvolio, upravo ovakvim kao što je masovni ubica iz Australije, da neometano 4 godine bez straha od bilo kakve kazne ubijaju, pljačkaju, siluju, vršljaju i one najprimitivnije pobude iskaljuju na drugim ljudima.
p206

#564 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by p206 »

Mene ovo uopšte ne čudi.
Pa u srednjem vijeku je sam Papa pozivao i finansirao krstaške ratove.

Što se tiče zapadnog svijeta i "bijele" rase...ona broji svoje zadnje dane. Žene na zapadu neće da rađaju djecu, nego idu u teretanu i slikaju se po instagramu, fb i ostalim sranjima. Radne snage fali i ona se mora uvesti,ako ne žele da Kina preuzme primat u svemu što se tiče ekonomije.
A radna snaga je iz Latinske Amerike za SAD, za Evropu iz Afrike i Azije(većinom muslimani); a za Australiju je Indonezija-većinom muslimani.
Tako da, oni mogu to pokušati zaustaviti nekim zidovima i ogradama, ali prirodni proces je nezustavljiv.
Man of steel

#565 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by Man of steel »

Challenger_ wrote:
Cijenim tvoje mišljenje ali mislim da me nisi razumio. Montira se pozornica sveopštih antagonizacija na temelju generalizacija kao predtekstu željenom "ratu civilizacija".

Ne pristati na generalizaciju ne znači pjevati "give peace a chance".
To je savim ok sa tvoje strane.

Ja sam više tip koji kad se jednom od mlijeko opeče onda i u jogurt puše.
Čitalac

#566 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by Čitalac »

Policija je saopštila da je drugi uhapšeni (Daniel John Burrough, 18 godina) optužen za izazivanje rasne mržnje. Za treću uhapšenu osobu i dalje se utvrđuje u kojoj je meri učestvovala u napadu.
Maraschino

#567 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by Maraschino »

LBVIEW wrote:
Kikibombona wrote:
arzuhal wrote:Nisu njega inspirisali Srbi (kao narod) ili hrišćanstvo (kao religija), nego (između ostalog) ratni zločinci iz reda srpskog naroda u čijim je političkim stavovima, programima, djelovanjima i zločinima on prepoznao nešto sebi blisko.
Izgleda totalno nadrealno gledati australskog teroristu kako kao motivaciju za masakr pusta srpsku nacionalisticku pjesmu. Hejjj, australski terorista, na 'kraju svijeta', u Novom Zelandu, slusa pjesmu o Karadzicu, Srbima, Turcima i Ustasama. :shock: Od toliko sranja na engleskom jeziku on nasao srpsku pjesmu. O jebote.

Eto kakvu su bruku Karadzic i ekipa nanijeli srpskom narodu. I da stvar bude gora, kod Srba nema sanage da priznaju sramotu i pociste smece iz svog dvorista.

Uzas.
Eno Crnadak i Ivanic kmece kako se bez razloga poistovjecuju australijski teroristi sa Srbima, presucujuci kako se to ustvari odnosi na cetnike i Karadzica. No, posto su to za iste prvi "gerilci - antifasisti" u Europi, a ovaj piso ,eroj, dodjosmo do jednacine cetnici = Srbi.
Dodik skoro u svakoj besjedi poveze svaki teroristicki akt sa BiH, kao to su oni sto su klali Srbe po Bosni i sto im je Bosna dala pasose.

Ovaj terorista je u najmanju ruku potomak nekog cetnika.
dezurni_ucenik

#568 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by dezurni_ucenik »

tandmand wrote:
triconja wrote:Sta kae sarajevska fgr na ovo sve?
Spremili su svijeće, cvijeće, vijence, slike i poruke
Danas nisu imali kad sutra će

i hoće da se izvinu ...

Teske su to teme za njih. Ne treba kvariti vikend.
bingov buraz

#569 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by bingov buraz »

Challenger_ wrote:Ne znam da li je ko postavio, ali, oglasio se predsjedavajući Predsjedništva BiH:
Dodik: U ime građana BiH upućujem saučešće povodom terorističkog napada na Novom Zelandu

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik uputio telegram saučešća generalnoj guvernerki Novog Zelanda Patsy Reddy
“U ime građana Bosne i Hercegovine i svoje ime, upućujem Vam izraze najdublјeg saučešća povodom terorističkog napada u Christchurchu, u kojem je 49 lјudi ubijeno, a više od 48 teško ranjeno", naveo je Dodik.

Novi Zeland se, kaže on, našao na meti terorizma koji na najsuroviji način odnosi živote nevinih lјudi i predstavlјa najveću prijetnju miru u svijetu.

"Izražavajući solidarnost sa građanima Novog Zelanda, najoštrije osuđujemo ovaj teroristički akt i u potpunosti dajemo podršku globalnoj borbi protiv terorizma.
Molim Vas da porodicama stradalih prenesete izraze našeg saosjećanja zbog bola koji ih je zadesio”, navodi se u telegramu saučešća.
Klix.ba
A to što je idol ovog teroriste isti onaj po kom on nazva studentski dom ništa?
daddy-kool

#570 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by daddy-kool »

https://www.stuff.co.nz/national/111324 ... appen-here
CHRISTIAN RELIGIOUS EXTREMISM

University of Auckland Professor Douglas Pratt is an international expert in religious terrorism and the author of Religion and Extremism: Rejecting Diversity.

He said the language, phrases and world-view of the suspected Dean Ave gunman's manifesto pointed to this being a form of Christian terrorism.

"This is not simply political, it is a deeply-engrained religious extremism.

"These people act on the premise that Muslims are the people to be feared because they are seen to be extreme, and this would be considered a pre-emptive strike."

Pratt, who has been tracking this type of terrorism since the London bombings, said there had always been an underground thread of this in New Zealand. It entwined with far-right white supremacist beliefs.

"As we become more secular religion goes more underground, including extreme forms of it. I was expecting at some stage it would manifest in a violent act."
Sanjarko

#571 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by Sanjarko »

Niemand wrote:
Vizionar 1985 wrote:Sta da napisem @niemand. Osudzujem ga. Zao mi je sto je se desio. Nemoramo se javiti na svaku temu.
Nije bolan upuceno tebi il ljudima koji inace ni ne pisu po slicnim temama, vec onim forumskim spodobama koji su inace moralisali-djesu ti muslimani sa saucescima i izvinjenjima, ne vidim ih nesto na temi?, kad bi se desio koji teroristicki napad. Od neduznih ljudi su ocekivali da se izvinjavaju sto dijele istu religiju sa teroristima i napominjali kako oni kao veliki humanisti suosjecaju sa svim ljudskim bicima, samo sto danas ne da fali jedno il dvoje vec kompletna ta forumska ublehaska garnitura ni rijeci.
Pa prirodno je to mozda. Da se ljudi brane kada neko s njima povezan na neki nacin. Pa i ja sam sam se ogradzivao od terorista i njihovih napada i slicno. A nisam na ovo htjeo da pisem jer umiru ljudi svuda, svaki dan. Jbg takvo je stanje. Ne mogu saucesce svi upucivati.

Jer imamo i mi svi skoro svojih ovdasnjih problema sa terorizmom, radikalima pa do licnih problema, zivotnih problema.
Sanjarko

#572 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by Sanjarko »

A ovi ti i nece se javiti.
Sanjarko

#573 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by Sanjarko »

Korisničkoime wrote: Ja ti kao musliman vjernik odmah mogu reci da nasi vala znaju srati kad neki "nas" mentol pobije ljude u nekom teroristickom aktu.
Jbt sjecam se Pariza 2552926 postova i analiza i videa kako bi se dokazalo da se radi o fals flag operaciji, zavjera, podmetanje, strane sluzbe odradile da se opravda opet napad ne neku zemlju i slicno. Jbt optuzujemo Srbe a mi gori od njih postajemo, valja lazi i vradamo se da bi opravdali zlocine ljudi koji nemaju nikakve veze s nama osim vjere.
Na to sranje krene onda kontrareakcija.
Mi muslimani smo u obavezi da ovim sto se nazivaju nasim stanemo u kraj, kako god znamo i umijemo ali mi ih opravdavamo, drugi ih podrzavaju, treci finansiraju, cetvrti im se pridruzuju, peti kao mi Bosnje odbijamo da vjerujemo da je sve to istina i onda svi skupa ne mozemo da se nacudimo politickom uspjehu Trumpa, LePena, AfD-a, Orbana i idemo tako daleko da Amere, Francuze i ostale nazivamo glupima. Al et mi znamo.
Ma ima svega. Sto ljudi, sto cudi. To nas ljude najbolje opisuje.
Niemand

#574 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by Niemand »

daddy-kool wrote:https://www.stuff.co.nz/national/111324 ... appen-here
CHRISTIAN RELIGIOUS EXTREMISM

University of Auckland Professor Douglas Pratt is an international expert in religious terrorism and the author of Religion and Extremism: Rejecting Diversity.

He said the language, phrases and world-view of the suspected Dean Ave gunman's manifesto pointed to this being a form of Christian terrorism.

"This is not simply political, it is a deeply-engrained religious extremism.

"These people act on the premise that Muslims are the people to be feared because they are seen to be extreme, and this would be considered a pre-emptive strike."

Pratt, who has been tracking this type of terrorism since the London bombings, said there had always been an underground thread of this in New Zealand. It entwined with far-right white supremacist beliefs.

"As we become more secular religion goes more underground, including extreme forms of it. I was expecting at some stage it would manifest in a violent act."
Previse ste zapeli za to "krscani" i "krscanski terorizam". Ne mozes kriviti posten svijet sto imaju nesto zajednicko sa budalom (iako nisam upratila sta je lik uopste na kraju, al je i nebitno). Stoga smatram da je uz taj tvoj link, prikladan i ovaj:

https://edition.cnn.com/2019/03/15/asia ... index.html
Churches are opening their doors after mosques were told to close for security issues in the wake of the Christchurch, New Zealand, terrorist attacks. Mosques are receiving messages of solidarity and flowers. A fundraiser for the victims is nearing $400,000. And a UK-based national forum for Christian-Muslim engagement is calling on Christians to go along to Friday prayers at their local mosques -- a call the archbishop of Canterbury endorsed.

...

Immediately after Friday's attacks in Christchurch, the Te Atatū Baptist Church in Auckland, New Zealand, announced on Facebook it was opening its doors to Muslims because mosques had been closed.
"Tonight we will open up The Meeting Place from 7pm to 8pm for prayer for Christchurch. Come and light a candle, say a silent prayer and stand with our fellow kiwis. All welcome," the post said.
"We especially invite the Muslim community whose mosques have been closed, to come and join us tonight."

...

In another show of solidarity, the New Zealand Jewish community shut its synagogues on Shabbat for the first time, according to a tweet by Isaac Herzog, head of the Jewish Agency for Israel.
LBVIEW

#575 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by LBVIEW »

Mark Tven wrote:Najjače, članak sa ovom vešću na kliksu komentarišu neke poturice, i prozivaju Obilića i kneza Lazara zlotvorima... :-) :lol:
Jos jedan serpski borac pade za 'krst casni i slobodu zlatnu". :izet:
Post Reply