Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post Reply
agent_zero

#501 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by agent_zero »

Niemand wrote:Nek im se Bog smiluje.

Izuzev haubice i animalsa, ostali uglavnom raspredaju o srbima, krscanima, arijevcima, brejviku itd., bez da se osvrnu uopste na zrtve.

A sve je to bolan nebitno, dosla su takva vremena da se svi osjecaju ugrozeno i upiru prstom u druge, samo u februaru je bilo xy antisemitskih napada, prije mozda sedmicu zena u njujorku hodala okolo i napadala bijelce suzavcem, danas prebrojavaju mrtve i povrijedjene po dzamijama.. Ovi protiv onih.

Citam ovu temu i naumpade mi kako smo na nekoj drugoj temi pisali, mislim da je bilo nesto u stilu u kojoj zemlji je najsigurnije/najrahatnije zivjeti, i novi zeland je bio nesto ko dzenet, ono, kraj svijeta dje pocinje mir, nema ovih nasih budalastina..

Ironicno. Sve je ovo zalosno.
Tačno. Nigdje pijeteta prema žrtvama.

A tema došla kao naručena SDA fašistoidima po portalu i forumu da počnu dnevnu dozu svojih bljuvotina.
155_mm

#502 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by 155_mm »

smijesni_ste wrote:
155_mm wrote:
smijesni_ste wrote:Prijavite ovog govnara i video...postavio je dosada na desetine sličnih videa

Mislim da je stranac, a sad se malo uprpao pa je "pojasnio" video u svjetlu posljednjih dešavanja :twisted: :twisted:

"pojasnio" tako sto pominje HR a ne BiH.
:-)
Nebitno, samo prijavljivati...ne mogu ignorisati puno reporta za govor mržnje i ostalo :twisted:
slazem se sa tobom. ali kazem da mu je pojasnjenje za kurca. nazalost ovakvi kao doticni su veoma aktivni na yt i uopste internetu. tu prikazuju genocid, klanja i ostale zlocine nad bosnjacima kao odbrana hriscanske europe. pa nije ni cudo sto se svi ovi atentatori pozivaju na njih.
MaxPayne

#503 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by MaxPayne »

Pogledajte ova čudovišta,jer ljudima ih ne želim nazvati,kako se naslađuju.
http://www.forum.hr/showthread.php?t=894451&page=5

Image
pustopoljina

#504 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by pustopoljina »

Bodkin wrote:
I meni se cini da tebi trebaju. A na stranu to sto su radikali daleko opasniji.
I ovo ti govorim kao ateista. Znaci nemam nikakvog razloga da branim crkvu
Znaci, ja stvarno ne kontam o cemu pricas i oko cega se raspravljas? Ko napada crkvu? Ko to misli da branis crkvu?
Ti si meni zivi dokaz da multiverzumi postoje.
Korisničkoime

#505 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by Korisničkoime »

MaxPayne wrote:Pogledajte ova čudovišta,jer ljudima ih ne želim nazvati,kako se naslađuju.

Image
Ejs jes ti nasao koga ces da gledas i da mu se cudis. Pa ti ljudi ili njihovi preci su do prije dvije decenije radili puno gore stvari a ovih ih i tada i sada ih slavili.
Sutra bi isto ponovili.
Uostalom uskoro ce i vrijeme poskoka pa su kamenjari nadrkaniji nego inace
pustopoljina

#506 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by pustopoljina »

smijesni_ste wrote:Prijavite ovog govnara i video...postavio je dosada na desetine sličnih videa

Mislim da je stranac, a sad se malo uprpao pa je "pojasnio" video u svjetlu posljednjih dešavanja :twisted:
Zasto dijelis ta s.anja? Zasto mu pomazes da ima jos vise klikova???
Bodkin

#507 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by Bodkin »

pustopoljina wrote:
Bodkin wrote:
I meni se cini da tebi trebaju. A na stranu to sto su radikali daleko opasniji.
I ovo ti govorim kao ateista. Znaci nemam nikakvog razloga da branim crkvu
Znaci, ja stvarno ne kontam o cemu pricas i oko cega se raspravljas? Ko napada crkvu? Ko to misli da branis crkvu?
Ti si meni zivi dokaz da multiverzumi postoje.
Ok
smijesni_ste

#508 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by smijesni_ste »

pustopoljina wrote:

Mislim da je stranac, a sad se malo uprpao pa je "pojasnio" video u svjetlu posljednjih dešavanja :twisted:
Zasto dijelis ta s.anja? Zasto mu pomazes da ima jos vise klikova???
Da bi što više ljudi prijavilo video jer samo tako će YT reagovati

Što se tiče klikova, ima ih i previše i bez mog "dijeljenja"
ozdrlje_donje

#509 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by ozdrlje_donje »

Korisničkoime wrote:
MaxPayne wrote:Pogledajte ova čudovišta,jer ljudima ih ne želim nazvati,kako se naslađuju.

Image
Ejs jes ti nasao koga ces da gledas i da mu se cudis. Pa ti ljudi ili njihovi preci su do prije dvije decenije radili puno gore stvari a ovih ih i tada i sada ih slavili.
Sutra bi isto ponovili.
Sto je najzalosnije za avatar ima sliku jednog od najvecih humanista i ljudskih bica uopste :roll:
Čitalac

#510 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by Čitalac »

Savet bezbednosti UN-a osudio "gnusni i kukavički" teroristički napad.
The members of the Security Council reaffirmed that terrorism in all its forms and manifestations constitutes one of the most serious threats to international peace and security.
triconja

#511 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by triconja »

Niemand wrote:Meni je nakon ove teme jasno s kim ja ovdje forumam. Onih moralnih vertikala i svjetionika demokratije koji su se inace zgrazali nad terorizmom sa svojim tuznim smajlicima danas ocito nema na forumu. Da to nema nikakve poveznice sa balkanskim, bosanskim muslimanima, pa hajde. Jos me vise ljuti sto ti isti koji danas sute su i oni koji su meni prvoj pisali da sam kozojebka i da idem iz svoje zemlje "nedje tamo".

I citam tako da je ovaj lik pisao kako on nema nista protiv muslimana koji zive u svojim zemljama dokle god ne dolaze na njegovu zemlju, dodam na to cetnicku ideologiju i forumske zelje i pozdrave za sretan put nedje tamo, kao i misteriozni izostanak pola foruma na ovoj temi sa svojim tugy plaky smajlicima i zakljucim da sam fakat budala.

Na citavoj temi ima par ljudskih komentara. Ocekujem do sutra da zavrsimo sa pricom u stilu-ta i zasluzili ste po metak nedje izmedju sedzde i sjedenja, sta cete u dzamijama uostalom..

Danas je svijet slao jasne poruke, ljudske, dok forumska licemjerna bagra ni rijeci.
Prosjecan forumas ce bilo kakvu tragediju iskoristit da hrakne po necemu, ne trebas ocekivat ista pozitivno od takvog nastupa.
aldinjo

#512 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by aldinjo »

insomnia78 wrote:Pa dje imaju krscane u blizini?
Nemaju ni amerikanci nigdje u blizini muslimansku zemlju pa opet ubijaju muslimane gdje stignu.
155_mm

#513 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by 155_mm »

Harmonikaš iz spota pesme "Od Bihaća do Petrovca sela", koju je slušao terorista Brenton Tarant kada je krenuo da izvrši masakr u džamijama na Novom Zelandu, bio je osuđivan za ubistva muslimana i to u Nemačkoj.

Njegovo ime je Novislav Džajić. On je zajedno sa Nikolom Jorgićem, koji je producent pesme, uradio ovu stvar kako bi isprovocirali vojnike.

On se 1998. suočio sa optužnicom za genocid, ali je osuđen samo na pet godina zbog nedostatka dokaza, a pušten je pre isteka kazne.

Zanimljivo je da je njemu suđeno u Minhenu ali njihov Vrhovni sud nije mogao da utvrdi da li je imao nameru da počini zločin.
Naime, na suđenju su tvrdili da je u muslimanskom selu Đeđevu, 21. aprila 1992, mučio 13 muslimana koje je ubio a dva meseca kasnije je ubio i 14 stanovnika sela Trnovače.

Proglašen je krivim za 14 slučajeva ubistva i jedan pokušaj ubistva, i osuđen na pet godina zatvora.

Sve vreme je na suđenju tvrdio da je žrtva klasične zamene identiteta.

Inače, ova pesma ima i žargonski naziv na engleskom "Remove kebab", što u neformalnom prevodu znači "ukloni muslimana".
https://www.kurir.rs/vesti/drustvo/3221 ... %2bprometa
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#514 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

sinuhe wrote:Teroristicko djelo >krscanskih< islamofoba bi bila dovoljna i ocigledna klasifikacija.

Jos samo dodati "krscanskih", jer i medju hidusima, budistima, judaistima, i dr. ima takvih oho-ho, i sve na mjestu.
insomnia78

#515 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by insomnia78 »

ozdrlje_donje wrote:
Korisničkoime wrote:

Image
Sutra bi isto ponovili.
Sto je najzalosnije za avatar ima sliku jednog od najvecih humanista i ljudskih bica uopste :roll:
Odvadi i ti malo
hAZNADAR

#516 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by hAZNADAR »

славянин wrote:
aldinjo wrote:
Muslimani nisu pokrenuli nijedan rat u zadnje tri decenije a kršćani jesu protiv muslimana mnogo. I opet im se muslimani izvinjavaju. :roll:
Pa po tebi jeli normalno ovo zabijanje autima u ljude,ubijanje,raznosenje i slicno ?? To je nusprodukt "krscani napadaju muslimane" - ako krscani napadaju muslimane odkud onda toliki muslimani bjeze u zapadne zemlje i zemlje koje ih napadaju ??

Rekao sam ja - ovo iznad sto ovaj pise je primjer svega pogresnog... zbog ovoga imamo i porast desnice po cijeloj evropi i usa.Jer ovakvi ispred tolikog broja muslimana su najglasniji.

I jos da dodamo na nezavidan broj zemalja sa muslimanima kao vecinom jos retoricki izrazava mrznju i jos se ponasa kao da je srednji vijek - nazalost mislim da te zemlje imaju snagu i vojnu moc bilo bi vjerovatno svega. Ratovi se vode protiv nekakvih krscana a zapad se davno razisao sa krscanstvom - poneki tradicionalni obred ili praznik tipa bozic djeda mraz i slicno koji u sustini su komercijalni praznici davno odmaknuti od religije je to sto je ostalo od krscanstva - ali to ne sprjecava za "prosvjetljene" muslimane kojim je bitno koliko daleko zena sama bez pratnje otici da ratuju protiv nekakvih krscana.
I onda jos ko kec na desetku ovakva retardirana budala pobije svijet... i onda u krug ... :oops: :oops:
Cega bi bilo da te zemlje imaju vecu silu? Tehnoloska i vojna moc u zemljama sa krscanskom vecinom su ne tako davno doveli do dva svjetska rata sa najvecim bilansom pobijenih na najbestijalnije nacine(neslavno prvo mjesto u histioriji ljudskog roda), kolonijalizma isto sa milionima ubijenih, brutalnih krvoprolica i otimacine prirodnih resursa, zagadjenja planete,... iz iste civilizacije imamo i fasizam, boljsevike, nacizam, rasizam, antisemitizam, islamofobiju, ... sa daleko gorom mrznjom i nehumanom retorikom i praksom nego srednji vijek,...

Zapad je od samog pocetka politickog pluralizma imao desnicu koja tu postoji mnogo duze nego muslimanski imigranti. I toj desnici je uvijek bio potreban unustrasnji ili vanjski neprijatelj bio to Jevrej, Cigan, crnac, latino, native starosjedioc, homoseksualac, liberal, doseljenik, musliman,... inace gubi smisao postojanja jer vlast ne zna drugacije ugrabiti nego na neciju stetu.

Cuj da je muslimanima oruzja bilo bi svega. :roll: Kao da slusam necija opravdavanja genocida iz susjedstva. Nasao si pravi momenat da popljujes ono sto uvijek pljujes.
aldinjo

#517 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by aldinjo »

agent_zero wrote:
Niemand wrote:Nek im se Bog smiluje.

Izuzev haubice i animalsa, ostali uglavnom raspredaju o srbima, krscanima, arijevcima, brejviku itd., bez da se osvrnu uopste na zrtve.

A sve je to bolan nebitno, dosla su takva vremena da se svi osjecaju ugrozeno i upiru prstom u druge, samo u februaru je bilo xy antisemitskih napada, prije mozda sedmicu zena u njujorku hodala okolo i napadala bijelce suzavcem, danas prebrojavaju mrtve i povrijedjene po dzamijama.. Ovi protiv onih.

Citam ovu temu i naumpade mi kako smo na nekoj drugoj temi pisali, mislim da je bilo nesto u stilu u kojoj zemlji je najsigurnije/najrahatnije zivjeti, i novi zeland je bio nesto ko dzenet, ono, kraj svijeta dje pocinje mir, nema ovih nasih budalastina..

Ironicno. Sve je ovo zalosno.
Tačno. Nigdje pijeteta prema žrtvama.

A tema došla kao naručena SDA fašistoidima po portalu i forumu da počnu dnevnu dozu svojih bljuvotina.
:lol: :lol: :lol: :run: Baš dobro kažu: Nije bolest sve što boli. :run:
ozdrlje_donje

#518 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by ozdrlje_donje »

Zasto Insmonia? Sta to znas so bi Milana moglo ocrniti u vezi s sovimizmom, nacionalizmom ili kretenlikom uopste?
Korisničkoime

#519 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by Korisničkoime »

@francuz
Ne jebi Milan je top.
Sanjarko

#520 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by Sanjarko »

Sta da napisem @niemand. Osudzujem ga. Zao mi je sto je se desio. Nemoramo se javiti na svaku temu.
insomnia78

#521 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by insomnia78 »

Pomalo momci. Pomalo
Korisničkoime

#522 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by Korisničkoime »

ozdrlje_donje wrote:Zasto Insmonia? Sta to znas so bi Milana moglo ocrniti u vezi s sovimizmom, nacionalizmom ili kretenlikom uopste?
Pusti @francuza on svakom mahanu pronadje.
insomnia78

#523 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by insomnia78 »

Al jedan od najvecih ljudi i humanista :lol:
sinuhe

#524 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by sinuhe »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote:
sinuhe wrote:Teroristicko djelo >krscanskih< islamofoba bi bila dovoljna i ocigledna klasifikacija.

Jos samo dodati "krscanskih", jer i medju hidusima, budistima, judaistima, i dr. ima takvih oho-ho, i sve na mjestu.
Nisam napisao krscanskih, ali vidim da ima ljudi kojima bi puno znacilo da je krscanski terorista pa onda i da zakljucim da jeste.
ozdrlje_donje

#525 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by ozdrlje_donje »

Da, jedini uz Ramba koji se otvoreno protivio velikosrpskom divljanju po Jugoslaviji. To sto je vezano za temu a da ne govorimo o ostalim njegovim kvalitetama.
Post Reply