hAZNADAR wrote:Korisničkoime wrote:Cisti krscansko desnicarski terorizam, zapravo ovo desnicarski je visak jer krscanski sam po sebi iskljucuje lijevicu.
Ima li ovo veze sa krscanstvom kao vjerom naravno da nema.
Ima li ovo veze zapadnom civilizacijom naravno da nema.
Nemaju ni ISIL ni Al Qaida veze sa Islamom pa stalno slusamo i islamskom terorizmu.
Poenta je u tome sto i jedni i drugi u temelju svojih postupaka na ovaj ili onaj nacin pronalaze vjeru, bilo kao motiv bilo kao opravdanje bilo kao potporu ili potvrdu svojih sumanutih politickih i drustvenih vidjenja.
Radikalnim desnicarim se evropa temelji na krscanskim principima i krscanstvu, to naravno nema veze s vezom nego se temelji na renesansi a kasnije i na idustrijskoj revoluciji ne kao privrednoj nego kao drustvenoj pojavi, ali to i dalje njih ne sprijecava da trkeljalju o tome.
Ono sto Al Qaida, ISIL i ostali kozojebi rade nema veze sa Islamom ali se oni opet ma isti pozivaju to nikada nikog nije sprijecilo da njihova zlodjela oznaci kao islamski terorizam tako da ne vidim razloga da ovo sada ne bude krscanski terorizam.
Cista glupost i predrasuda. Krscanski uopce ne iskljucuje ljevicu, imas silu kscana vjernika, i svestenika u socijaldemokratiji u Evropi.
Radikalna ekstremna desnica je susta suprotnost krscanskim principima.
Koliko je god greska da mediji grijese pa svakog muslimanskog imena proglase islamskim teroristom - tako je i jednog sto slavi Valhalu, naciste,... povezivati sa krscanstvom.
Lik nije to uradio u ime krscanstva, sa citatima iz Biblije i kao clan neke radikalne krscanske grupe,...
Pod lijevicom sam mislio na radiklanu ljevicu koja je bila sklona nasilju kao npr. RAF (Rote Armee Fraktion), 2. Juni itd. Naravno takvih grupa u Evropi vise nema osim nekih pokreta koji nasilje ispoljavaju u ulicnim nasilnim demonstracijama. Svi navedeni su ateisti i radi se o ljevici kojoj je marksisticko ucenje temelj a shodno istom religija opijum za narodne mase.
Povezivati ljevicu i socijaldemokratiju nije sasvim ispravno ta pojava se ponavlja stalno na podruciju balkana pa su socijaldemkrati komunjare i crveni a u sustini radi se o dva razlicita politicka pokreta.
Nadalje citaj moj post naravno da ovo nema veze sa krscanstvom ali desnicari se vole koristiti i koriste se religijom, KKK u Americi se itekako poziva na krscanstvo, Arijsko bratsvo isto itd.,itd. meni je to sasvim dovoljno.