stakasa wrote:tranquil wrote:Dobro nema potrebe za ljutnju, po profilu ubice stičem dojam da je htio da pobije što više smeđih imigranata, barem tako se identificirao, možda griješim, ali takav sam imao dojam. Ne znam zašto je nazivanje stvari bijelim umjesto hrišćanskim terorizmom bilo kakvo relativiziranje. Takođe, moguće je da su obje stvari, jedno ne isključuje drugo. Samo pričam na osnovu onoga što do sada znamo.
Ali prihvatam i da je vrlo moguće da je hrišćanski fanatik, samo nisam to do sada upratio, snimke nisam gledao. Neko pominje neki lanac, ako ima hrišćanskih obilježja onda rado povlačim riječ i slažem se sa definicijom hrišćanski terorista.
Ne grijesis nego razvodnjavas i skreces fokus, da ne upotrijebim neku grublju rijec. Ali eto, tvoje pravo
Ti griješiš sigurno vezano za moju motivaciju. Nemam nikakvih motiva razvodnjavanja ili ko zna čega, samo pokušavam skontati šta ga je motiviralo, i koliko se vidi rasna motivacija je u prvom planu, i vidio sam ono crno sunce, koje je simbol rasno nabrijanih arijevaca, i više vuče na paganštinu, pa nisam baš mogao to odmah spojiti sa hrišćanstvom.
Nemam ništa protiv da se ovo nazove i hrišćanskim terorizmom, pošto je i to vrlo moguće, i neki pominju krstove i latinski vjerski tekst, i to ide često uz bijelu nadmoć na zapadu.
Znam da je napao ljude u džamiji, ali osnova za kvalifikaciju terorizma je uvijek bila samo ideologija napadača, a ne njegov identitet i identitet žrtava.