Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post Reply
choxnox

#1127 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by choxnox »

Pa vidis kako se svim silama trude nategnuti pricu da se radi o terorizmu jer se eto radi o Turcinu - "muslimanu", ali ne ide pa ne ide :izet:
Na kraju ce ispasti da je terorista jer je eto terorisao svoju rodbinu i/ili poznanike :lol:
LBVIEW

#1128 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by LBVIEW »

Bodkin wrote:
LBVIEW wrote:
SanskiBiser wrote: Mladenova smrt je kontroverzna ali istina je da puno onih koji bi inace otisli za cetnicima i bili ubijeni nakon toga ostali su u partizanima zbog njega. Samo takvih ljudi kao Mladen je bilo oko Tita na desetine do kraja rata cak i karizmatcnijih. Dzemal Bijedic je jedan od takvih bio pa je i njegova smrt i pad aviona isto kontroverzna i predmet teorija zavjera...
Ne znam, tako danas pricaju.
A vala, pokazali su i na djelu 90-tih, nije tu bilo puno razlika izmedju ideoloskih protivnika nekad u odnosu prema Bosnjacima. :oops:
Ma to je ta prica. Svi su oni isti, zlocin u genima. Vise su srbi medju partizanima pobili cetnika nego bosnjaci.

Al bitno je da ti znas sta eto srbi tu negdje pricaju. Sad im je vjerovati na rijec jel :lol:
To su jednostavno cinjenice, svidjale se nekom ili ne - danas kod Srba, i kod lijevih, i kod desnih, postoji koncenzus u vezi odnosa prema Bosnjacima. U tom istom partizanskom Potkozarju su otkrivene najvece masovne grobnice pored kojih su ljudi sasvim normalno zivjeli - pametnom dosta. :oops:
A za Mladena vrijedi nova oficijelna verzija, vjerovao ti ili ne.
jeza u ledja

#1129 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by jeza u ledja »

LBVIEW wrote: To su jednostavno cinjenice, svidjale se nekom ili ne - danas kod Srba, i kod lijevih, i kod desnih, postoji koncenzus u vezi odnosa prema Bosnjacima.
Eksi bogati?

Citam temu, svasta shvatis o pojedincima. Ti i ex-liberal mozete u isti kos.

Inace, smatram poprilicno suludim trazenje smisla u naprdjivanju nekog idiota koji je bio u stanju ovo napraviti. Mislim, koliko covjek treba biti glup i bolestan da mu ovakvo nesto padne na pamet? I sad trebamo razglabati o tome sta je pisac htio da kaze... :-)

Interesantno, par likova koji doslovce kazu kako cetnici nebulozno potezu poveznice sa Bosnjacima svaki put kada se kakav bradonja raznese i da je stoga potrebno da Bosnjaci rade isto danas. :-) Koliko znam, genocid i rat u Bosni su prominentna tema u propagandi ISIL-ovaca i slicne mrake.

Mislim da se ljudi koji misle da je napominjanje na genocidnost srpskog nacionalizma svjetskoj javnosti i dalje relevantno, a s obzirom na globalna desavanja, zestoko varaju. Ko ce to slusati, kad je takva islamofobicna politika danas mainstream u svijetu?
Imam osjecaj da bi promovisanje te politike samo poboljsalo polozaj Srbije, RS i srpskog nacionalizma u glavama obicnih ljudi na Zapadu, ne obratno. :-)
insomnia78

#1130 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by insomnia78 »

jeza u ledja wrote:
LBVIEW wrote: To su jednostavno cinjenice, svidjale se nekom ili ne - danas kod Srba, i kod lijevih, i kod desnih, postoji koncenzus u vezi odnosa prema Bosnjacima.
Eksi bogati?

Inace, smatram poprilicno suludim trazenje smisla u naprdjivanju nekog idiota koji je bio u stanju ovo napraviti. Mislim, koliko covjek treba biti glup i bolestan da mu ovakvo nesto padne na pamet? I sad trebamo razglabati o tome sta je pisac htio da kaze... :-)

Interesantno, par likova koji doslovce kazu kako cetnici nebulozno potezu poveznice sa Bosnjacima svaki put kada se kakav bradonja raznese i da je stoga potrebno da Bosnjaci rade isto danas. :-) Koliko znam, genocid i rat u Bosni su prominentna tema u propagandi ISIL-ovaca i slicne mrake.

Mislim da se ljudi koji misle da je napominjanje na genocidnost srpskog nacionalizma svjetskoj javnosti i dalje relevantno, a s obzirom na globalna desavanja, zestoko varaju. Ko ce to slusati, kad je takva islamofobicna politika danas mainstream u svijetu?
Imam osjecaj da bi promovisanje te politike samo poboljsalo polozaj Srbije, RS i srpskog nacionalizma u glavama obicnih ljudi na Zapadu, ne obratno. :-)
Slabo znas. Tacnije receno nemas pojma
jeza u ledja

#1131 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by jeza u ledja »

insomnia78 wrote: Koliko znam, genocid i rat u Bosni su prominentna tema u propagandi ISIL-ovaca i slicne mrake.

Slabo znas. Tacnije receno nemas pojma
To je opste poznato, a i logicno. No ti se iz nekog razloga odlucio javiti. :?

Pet sekundi guglanja, otprilike shodno tvom nivou pisanja, vjerovatno bih inace nasao bolje izvore:

https://globalvoices.org/2017/06/23/isi ... ropaganda/
https://clarionproject.org/why-bosnia-matters/
“There is a war between the West and Islam,” Aimen Dean, a Saudi Arabian volunteer who fought in Bosnia in 1994 and later went on to be a British spy against Al Qaeda told the BBC. “Bosnia gave the modern jihadist movement that narrative. It is the cradle.”
https://www.theatlantic.com/internation ... ar/462702/
https://www.brookings.edu/wp-content/up ... nglish.pdf
He describes jihad as an individual
responsibility (fard ain) for all Muslims, and insists
that the fighting and killing in the eternal battle between unbelief and belief will continue until judgment day. Syria, Iraq, Mali, Bosnia, Chechnya, and
Pakistan are among the battlefields Ansari mentions as places where the infidels are to be fought.
Tebi treba dati orden koliko malo mozga koristis da bi napisao post.
insomnia78

#1132 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by insomnia78 »

Isti oni izvori koji su predvidjali Asadov kraj za tri mjeseca?
славянин

#1133 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by славянин »

insomnia78 wrote:Isti oni izvori koji su predvidjali Asadov kraj za tri mjeseca?
Moguce moguce , ko bi vjerovao svim tim izvorima. Insomnija ti si upucen reci konkretno agende isisa i tako objasni.Ne samo da imas mentalnu vezu sa bosnom nego direkt link sa rukovodstvom isisa cim tako znas sta je tacno a sta ne.
Image
insomnia78

#1134 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by insomnia78 »

Evo i tebe.
Man of steel

#1135 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by Man of steel »

ISILovci ti misle na taj način da sve što je zadesilo muslimane u Bosni u stvari Allahova kazna jer nisu bilo dovoljno dobri muslimani.

Najgora stvar u slučajevim svih terorističkih napada je što sve više polaziraju ljude i automatski ih stavljaju u određene skupine koje po defaultu rađaju sve više ovakvih budala.

Niko veću uslugu teroristima nije uradio nego kada se uz riječ terorizam dodalo i ono islamski. To što sad muslimani zahtjevaju da se i u drugim slučajevima radi isto može biti itekako opasno. Ako je jednom greška napravljena ne treba je ponavljati.
insomnia78

#1136 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by insomnia78 »

Kakve sad slika ovog lika ima veze sa bilo cim?
Sve i da je tako kakve veze narod nad kojem je ucinjen genocid ima sa time sto neko koristi isti za svoje ciljeve?
Jos se porede sa Srbima. Ne vidis razliku?
славянин

#1137 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by славянин »

insomnia78 wrote:Evo i tebe.
Image
Kazu "poyy falis nam mnogo" :D :D
hAZNADAR

#1138 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by hAZNADAR »

jeza u ledja wrote:
Eksi bogati?

Znaci guraj pod tepih,...?

Promovisali mi ili ne - srpski nacionalizam je odavno inspiracija bjelosvetskim desnicarima. Citam to otkada san naucio par jezika. Remove kebab je odavno na repertoaru desnicara.

Koga briga za velikosrpske ili hdzeovske nebuloze o poveznicama terorizma i Bosnjaka buduci da smo od samog pocetka protiv terorizma, borimo se protiv toga, dio smo medjunarodnih koalicija protiv toga, svi segmenti drustva ukljucujuci i vjerske institucije protiv toga, politika protiv toga,... kojem to islamskom teroristi u svijetu mi mozemo biti po bilo cemu inpiracija? Lafo zbog Srebrenice, nasih zrtava nesto rade i to bez naseg blagoslova? Pa i Tarrant napisa da se sveti za ubijenu djevojcicu u Svedskoj - njena porodica se naravno zgrozava nad tim i ogradjuje. Nisu na njegovoj strani. Mi nismo na strani terorista.

A na drugoj strani imas RS koja ima istu politiku kao za rata, istu ideologiju, iste pjesme, istu teoriju o plemenitom karakteru nastanka i istu opravdanost postojanja. Sto je svim islamofobima itekako inspiracija i to ovaj dogadjaj upravo i dokazuje. Tarrant je samo dio necega krupnog sto odavno pulsira i raste,... razlika je samo sto je sam od sebe bezdusan, lud, bez savjesti,... i imao muda uraditi nesto na sta mnogi svrsavaju. Isto kao sto je velika vecina Banjalucana sto nije bacala kamenje na polaganju kamen temeljca za obnovu dzamije Ferhadije - ipak podrzala to. Politika u RS javno pravi saveznistva sa desnicarima u Evropi i u Izraelu. Nikada se nije ogradila od simpatija koje desnicari odavno iskazuju prema Mladicu, Karadjicu.

Da, dokle god sam ziv cu reci za RS da je genocidna tvorevina, da je politka genocidna, ideologija genocidna,... ne zato sto sam u sluzbi neke propagande, imam neki interes, nekoga kopiram.... vec prosto zato sto je to istina i sto je sirenje istine opet nesto bolje od radikalizma.

A ex-liberal sa svojom izjavom o cetnicima je neuporediv, originalan,,..... i moci ces nekoga poistvjetiti sa njim samo ako nadjes da je pohvalio i izdigao na pijedestal neke druge fasiste. LBVIEW samo tako moze biti u istom kosu - a ne zato sto je rekao puku istinu o koncenzusu u RS koju ne mozes nikako oboriti.
insomnia78

#1139 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by insomnia78 »

славянин wrote:
Image
Sto? Jel zato sto sam “musliman”?
hAZNADAR

#1140 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by hAZNADAR »

славянин wrote:
Image
Zbog cega mislis da je insomnija terorista i da pripada istoj ideologiji kao ti sa slike?
jeza u ledja

#1141 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by jeza u ledja »

insomnia78 wrote:Isti oni izvori koji su predvidjali Asadov kraj za tri mjeseca?
i to ti replika jel? hajde ba ne znas jesil poso il si doso
славянин

#1142 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by славянин »

Odkud znas da su oni muslimani, jer to ih diskriminises sto imaju bradu i klasificiras tek tako :D
славянин

#1143 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by славянин »

hAZNADAR wrote:
Zbog cega mislis da je insomnija terorista i da pripada istoj ideologiji kao ti sa slike?
De budi ozbiljan (ako ovakvu salu ne mozes skontati onda imas problem :D )

Jedva sam cekao ovo skakanje "Sto jer sam musliman jel jel" :lol:
insomnia78

#1144 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by insomnia78 »

jeza u ledja wrote:
i to ti replika jel? hajde ba ne znas jesil poso il si doso
Pa naravno da je replika. Stvari koje se pisu o Daeshu (poznavanje kako sistem funkcionira isl) su vecinom lupanje naucenih fraza. Ti silni “analiticari” moraju nekako prodavati suplju
hAZNADAR

#1145 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by hAZNADAR »

славянин wrote:
hAZNADAR wrote:

tebi to sala? Na ovoj temi vrlo jasnog naslova postiras sliku teroriste koji je javno pozivao na ubijanje Bosnjaka i da nam se sipa otrov u pice - u sali pa privali ?
Last edited by hAZNADAR on 19/03/2019 22:28, edited 1 time in total.
insomnia78

#1146 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by insomnia78 »

славянин wrote:
hAZNADAR wrote:

Znaci poredjenje mene sa teroristima je sala?
Nekako previse vuce na one koje mozes procitati tipa “evo vidite protiv cega smo se mi borili a vi nas bombardovali”
славянин

#1147 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by славянин »

insomnia78 wrote: Pa naravno da je replika. Stvari koje se pisu o Daeshu (poznavanje kako sistem funkcionira isl) su vecinom lupanje naucenih fraza. Ti silni “analiticari” moraju nekako prodavati suplju
Jel mislis da isis u u idelogiji a posebno u medijskim kampanjama stradanje i genocid nad muslimanima u bih nije postavljeno kao jedan od primjera zasto se treba boriti protiv "krstasa" i jevreja.
horkesh

#1148 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by horkesh »

hAZNADAR wrote:
славянин wrote:
Image
славянин

#1149 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by славянин »

hAZNADAR wrote: tebi to sala? Na ovoj temi vrlo jasnog naslova?
Veoma interesantno - jer na temi ovog jasnog naslova poce prica o nemanjicima ili kome vec i srpskom uzroku zasto je ovaj otisao ubijati svijet.
insomnia78

#1150 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by insomnia78 »

славянин wrote:
insomnia78 wrote: Pa naravno da je replika. Stvari koje se pisu o Daeshu (poznavanje kako sistem funkcionira isl) su vecinom lupanje naucenih fraza. Ti silni “analiticari” moraju nekako prodavati suplju
Jel mislis da isis u u idelogiji a posebno u medijskim kampanjama stradanje i genocid nad muslimanima u bih nije postavljeno kao jedan od primjera zasto se treba boriti protiv "krstasa" i jevreja.
Sve i da je tako mi ne mozemo uciniti nista povodom toga. Niti to neko odobrava.
I na koji nacin se to moze porediti sa srpskim velicanjem zlocina? Eto, sutra je presuda Dr. Koljacu pa da vidimo komentare
Post Reply