Vazno je postici cilj
Kako produhovljeno razmisljanje
Ibn, da li je po tebi i ovo sofisticirano razmisljanje, i u kojem je ono smjeru...?muhaz Poslano: 18/06/2004 15:01
...ako je ko rusio stari most to su bile hrvatske ustase...i to su jedini istinski zocinci i rusitelji...to je jedno...druga stvar...ako ce neko rusit most to ce vjerovatno bit hrvatsko-ustaski zlocinci i teroristi...to je jedino sto se moze desiti...
Utoliko gore sto ste ga srusili, i jos se pravdate (Znam da su neki i ponosni)Ero wrote:Joj kad vi pocnete pricati negdje iz bosne o starom mostu i teorije svoje davati isto da ja kazem znam sta je bilo u sarajevu , vi pojma nemate! MOST je obiljezje grada a ne nacije i vjere!Stoga zdrao
Stvar je da Hrvatskoj ne bi naskodilo kad bi sad neko ponovo srusio Stari most. Kao sto nije ni kad su ga prvi put rusili. I kad su unistili Pocitelj, Zitomislice, Hamzice, Mokronoge....i druga mjesta u Zapadnoj Hercegovini.Edit wrote:Ibn, da li je po tebi i ovo sofisticirano razmisljanje, i u kojem je ono smjeru...?muhaz Poslano: 18/06/2004 15:01
...ako je ko rusio stari most to su bile hrvatske ustase...i to su jedini istinski zocinci i rusitelji...to je jedno...druga stvar...ako ce neko rusit most to ce vjerovatno bit hrvatsko-ustaski zlocinci i teroristi...to je jedino sto se moze desiti...
Kad vec pocinjes nabrajati objekte - razmisli i pod cijom je kontrolom bila pravoslavna crkva u Mostaru (da ne idemo daleko od starog mosta) i iz kojih je razloga ona srusena...
Da se vratimo na temu: neko je dakle postavio informaciju o navodnim teroristickim pripremama za rusenje starog mosta, i vjerovatno ga zanima nase misljenje o vjerovatnoci da se tako nesto zaista i sprema ili dogodi.
Ako niste do sad shvatili, moj je stav - da je moguce: jer teroristi - bas kao i vojnici - djeluju po logici "cilj opravdava sredstvo". Ako je cilj - politicki ili vojno dokrajciti protivnika, onda nema te materijalne ( a cesto ni ljudske) zrtve na koju "vodje" nece pristati. To je i sam muhica lijepo ilustrirao - jer kad bi samo bilo "pametno" ....
Ako ubijedi svijet da su samo hrvati spremni to i uciniti, sam ce i postaviti eksploziv i potpaliti ga - da naskodi mrskom neprijatelju i ostvari dugorocnu prednost ...
To je ona teroristicka i vojna logika o kojoj govorim : visi su ciljevi za isprane mozgove uvijek dovoljno visoki ....
Ali, najzanimljivije mi je da se na muhicin navod uopce niste osvrnuli. Toliko o fasizmu.