Teroristi iz moje ulice ...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
FARMAS

#1 Teroristi iz moje ulice ...

Post by FARMAS »

Prije par dana "boraveci" na fb. dodao me je prijatelj iz srednje skole, sa kojim vec nekih 15.tak godina nisam imao kontakta, onako na prvu prepoznam mu profilnu sliku, dok mu je ime i prezime napisano na arapskom, i hajde prihvatim ja, kada nakon pregledavnja cijelog profila shvatim da je covjek boravio u Siriji u dva navrata, boreci se na strani ISIL-a, slika pregsrt sa "bracom" na prvoj liniji, poziranja sa puskama, kraj pick-upova sa teskim mitraljezima i sl.
Pogledavsi mu prijatelje shvatim da ih je barem 80% kao i on sam, neki ocito van BIH, neki u BIH, slike klanja, zarobljenih vojnika, zastave ISIL-a, cijeli folklor i propaganda radikalizma na sve strane.
I na kraju dodjem do zakljucka da su to jbt ljudi iz nase zgrade, ulice, naselja, ljudi potencijalni teroristi, simaptizeri ISIL-a koji zive sa nama u bukvalnom smislu, nazovi problem koji je prisutan, bukvalno teroristi iz nase ulice ... :-)

Sa druge strane niko od nadleznih nista ne poduzima, pocev od drzavnog tuzilastva pa do kantonalnih tuzilastava, lako je svima njima uci u kraj, slikaju se, oznacavaju mjesta na kojim borave, onako sve javno ko svi sretni i bez ikakvog straha od eventualnog procisuiranja i suceljavanja sa zakonom.
Nije moje da im okacim profile javno na forum, mada bih mogao kao sto su gradjani jednog gradica u Srbiji prije par godina uradili sa lokalnim dilerima, ljepeci im slike po gradu, sve u svemu problem koji treba sve da nas zabrine, problem koji nije samo kod nas prisutan vec i u zemljama EU. kao i regiji, nadlezni sute, a ovi nastavljaju po svom ... :-?
KUZNETSOV

#2 Re: Teroristi iz moje ulice ...

Post by KUZNETSOV »

ne brini jarane takvi kao on su na FUP watch list :lol: samo jebiga cekaju, treba on prvi da zapuca...
FARMAS

#3 Re: Teroristi iz moje ulice ...

Post by FARMAS »

KUZNETSOV wrote:ne brini jarane takvi kao on su na FUP watch list :lol: samo jebiga cekaju, treba on prvi da zapuca...
Samo da nebude kasno, da nedigne BBI u vazduh ili nedo bog SA.CIty centar :D
Ljudi "rade" uzivaju, rokaju, skidaju glave ko kakve hablasine, tu su sa nama a niko ni habera, valjda je udure to po nekima
bumerangss

#4 Re: Teroristi iz moje ulice ...

Post by bumerangss »

Ti si sad pod istragom SIPA-e! :run:
FARMAS

#5 Re: Teroristi iz moje ulice ...

Post by FARMAS »

bumerangss wrote:Ti si sad pod istragom SIPA-e! :run:
Nebi bilo ni prvi ni zadnji put, da istrazuju, radu cu im se ponuditi kao insajder nije frka :izet:
KUZNETSOV

#6 Re: Teroristi iz moje ulice ...

Post by KUZNETSOV »

FARMAS wrote:
KUZNETSOV wrote:ne brini jarane takvi kao on su na FUP watch list :lol: samo jebiga cekaju, treba on prvi da zapuca...
Samo da nebude kasno, da nedigne BBI u vazduh ili nedo bog SA.CIty centar :D
Ljudi "rade" uzivaju, rokaju, skidaju glave ko kakve hablasine, tu su sa nama a niko ni habera, valjda je udure to po nekima
htjeli smo demokratiju, evo nam je :lol:
stetoskop
Grijem se na: Fujitsu 12llce
Vozim: Traktor, ide j€bi ga

#7 Re: Teroristi iz moje ulice ...

Post by stetoskop »

Ako ništa, prijavi ga facebooku, neka mu sjebu profil.
olensoner

#8 Re: Teroristi iz moje ulice ...

Post by olensoner »

Odjavi ga iz mjesne zajednice.
mehoxy

#9 Re: Teroristi iz moje ulice ...

Post by mehoxy »

Imali smo mi terorista i prije na pretek,notorne teroristicke organizacije se setaju svake godine pojedinim bh gradovima pa nije niko nista poduzimao.Ne vidim zasto bi se sada situacija trebala promijeniti.Nemam ja nista protiv hapsenja ISILovaca samo neko prvo uhapse one koji zaista predstavljaju opasnost po ovu drzavu i njen narod.Doduse to bi zahtijevalo hapsenje pola drzave,ne znam gdje bi to sve stalo.
Drvosjeca iz Dejcica

#10 Re: Teroristi iz moje ulice ...

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Mister Fini wrote:sve ih finansira sda i islamska zajednica
Đes' Radovane, šta ima?

@FARMAS prijavi FUP-u!
olensoner

#11 Re: Teroristi iz moje ulice ...

Post by olensoner »

Ide merdzo preko Trebevica i vozi Master finog...
agent_zero

#12 Re: Teroristi iz moje ulice ...

Post by agent_zero »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Đes' Radovane, šta ima?

@FARMAS prijavi FUP-u!
Zna se dobro ko ih je doveo, sponzorisao i naslikavao se s njima od 93-će, pa naovamo.
Drvosjeca iz Dejcica

#13 Re: Teroristi iz moje ulice ...

Mister Fini wrote: ona budala što je izbacila ovu valutu s kojom si mogo otrat guzicu
Ti si izgubljen u vremenu i prostoru.
Drvosjeca iz Dejcica

#14 Re: Teroristi iz moje ulice ...

Mister Fini wrote:
Mister Fini wrote: ona budala što je izbacila ovu valutu s kojom si mogo otrat guzicu
Ti si izgubljen u vremenu i prostoru.
ajde na svoje radno mesto ćate u sdp nije ovo za tebe.
:mrgreen: Iz tvojih usta u božije uši, samo to mogu reći u vezi radnog mjesta. :lol:

Inače kako je u Hagu Radovane, kakva je brzina Interneta? :mrgreen:
Drvosjeca iz Dejcica

#15 Re: Teroristi iz moje ulice ...

Mister Fini wrote:
:mrgreen: Iz tvojih usta u božije uši, samo to mogu reći u vezi radnog mjesta. :lol:

Inače kako je u Hagu Radovane, kakva je brzina Interneta? :mrgreen:
nisam mislio na tog ćatu već na motača rizli i skupljača upotrebljenih kurtona, nakon što zaborave očistit kelneri skupštinske klubove sadomarksisto :lol:
Misliti i srati nije jedno te isto. Ovo drugo ti ide od ruke. :pisnuo:
emmir1

#16 Re: Teroristi iz moje ulice ...

Post by emmir1 »

Nije da kažem da lažeš, no volio bih da vidim link na taj facebok
sumirprimus

#17 Re: Teroristi iz moje ulice ...

Post by sumirprimus »

ma provjeren 69.ti info sa 821og nicka... :D
studiorum_tuzlaensis

#18 Re: Teroristi iz moje ulice ...

Post by studiorum_tuzlaensis »

Ako ne krši Zakone ove države, FBiH i Kantona, ko si ti da nekog okarakterišeš teroristom. Da nisi možda neki tužilac ili sudija. Imaš pravo na privatnu tužbu (radi duševne boli, što ti smeta na ulici itd.) ili ti ostaje e-mail ili preporučenom poštom da pošalješ državnom tužiocu dokazie, slike i razgovore pribavljene na legalan način pa ga pokušajte strpati u zatvor.

Zakon koji je donesen prije godinu na državnom nivou koji se bavi ratovanjem na stranim ratištima u paravojnim formacijama je pun rupa, nedorečen i napravljen od strane žešćih levata koji nemaju veze sa pravom. Zakon ne definiše precizno šta je paravojna formacija, a šta je plaćenićka, zaštitarska i vojna formacija ili organizacija koju npr finansira USA, UK, Francuska na ratištima širom drage nam planete (Blackwater, Legija stranica, kojekakvi specijalci itd.). To je prva i najveća greška, među više pravnih nejasnoća u Zakonu, kao npr. šta se može smatrati validnim dokazom da je neko bio/jeste u paravojnoj formaciji. Da li je to članska iskaznica, možda neka lična/osobna karta, ili je ipak dovoljna slika sa kalašom na fejsbuku ispod zastave na kojoj je napisano Bog zna šta na arapskom? Kao demokratsko društvo Ustavom štitimo pravo ljudi da se kreću slobodno, da ih ne legitimišeš i privodiš bez razloga ili su brada i kratke tole dovoljan razlog da se neko privede? Ako je počinio KZ na teritoriji druge države, neka mu ta država sudi, a nek bude pod prismotrom kod nas za što se slažem i zalažem upotpunosti.

Dakle, situacija kakvu želis prikazati je, "imam bradu i kratke hlače, bio sam npr. Siriji, Jordanu ili Iraku 2011 god. gdje su me CIA-ini operativci obučavali za borbu protiv Assada, imam sliku na FB gdje stojim sa Kalašom ispod crne zastave, ja sam terorist iz ulice Fetaha Bećirbegovića"

Ovaj Zakon što je donesen je smijurija živa niko neće nijedne kazne dobit , još ćemo odštetu tim ljudima plaćati budžetskim parama... ;)
tututuuuu

#19 Re: Teroristi iz moje ulice ...

Post by tututuuuu »

studiorum_tuzlaensis wrote:Ako ne krši Zakone ove države, FBiH i Kantona, ko si ti da nekog okarakterišeš teroristom. Da nisi možda neki tužilac ili sudija. Imaš pravo na privatnu tužbu (radi duševne boli, što ti smeta na ulici itd.) ili ti ostaje e-mail ili preporučenom poštom da pošalješ državnom tužiocu dokazie, slike i razgovore pribavljene na legalan način pa ga pokušajte strpati u zatvor.

Zakon koji je donesen prije godinu na državnom nivou koji se bavi ratovanjem na stranim ratištima u paravojnim formacijama je pun rupa, nedorečen i napravljen od strane žešćih levata koji nemaju veze sa pravom. Zakon ne definiše precizno šta je paravojna formacija, a šta je plaćenićka, zaštitarska i vojna formacija ili organizacija koju npr finansira USA, UK, Francuska na ratištima širom drage nam planete (Blackwater, Legija stranica, kojekakvi specijalci itd.). To je prva i najveća greška, među više pravnih nejasnoća u Zakonu, kao npr. šta se može smatrati validnim dokazom da je neko bio/jeste u paravojnoj formaciji. Da li je to članska iskaznica, možda neka lična/osobna karta, ili je ipak dovoljna slika sa kalašom na fejsbuku ispod zastave na kojoj je napisano Bog zna šta na arapskom? Kao demokratsko društvo Ustavom štitimo pravo ljudi da se kreću slobodno, da ih ne legitimišeš i privodiš bez razloga ili su brada i kratke tole dovoljan razlog da se neko privede? Ako je počinio KZ na teritoriji druge države, neka mu ta država sudi, a nek bude pod prismotrom kod nas za što se slažem i zalažem upotpunosti.

Dakle, situacija kakvu želis prikazati je, "imam bradu i kratke hlače, bio sam npr. Siriji, Jordanu ili Iraku 2011 god. gdje su me CIA-ini operativci obučavali za borbu protiv Assada, imam sliku na FB gdje stojim sa Kalašom ispod crne zastave, ja sam terorist iz ulice Fetaha Bećirbegovića"

Ovaj Zakon što je donesen je smijurija živa niko neće nijedne kazne dobit , još ćemo odštetu tim ljudima plaćati budžetskim parama... ;)
Ne, to zapravo znaci kako je on cool i simpa lik. :)
Danguba

#20 Re: Teroristi iz moje ulice ...

Post by Danguba »

ja naslova :lol:
Korisničkoime

#21 Re: Teroristi iz moje ulice ...

Post by Korisničkoime »

agent_zero wrote:
Đes' Radovane, šta ima?

@FARMAS prijavi FUP-u!
Zna se dobro ko ih je doveo, sponzorisao i naslikavao se s njima od 93-će, pa naovamo.
Ko pojasni nam i to ti govorim kao neko koji uopste nije naklonjen SDA ni onoj iz 93 ni ovoj kao ni A.I.
Korisničkoime

#22 Re: Teroristi iz moje ulice ...

Post by Korisničkoime »

FARMAS wrote:Prije par dana "boraveci" na fb. dodao me je prijatelj iz srednje skole, sa kojim vec nekih 15.tak godina nisam imao kontakta, onako na prvu prepoznam mu profilnu sliku, dok mu je ime i prezime napisano na arapskom, i hajde prihvatim ja, kada nakon pregledavnja cijelog profila shvatim da je covjek boravio u Siriji u dva navrata, boreci se na strani ISIL-a, slika pregsrt sa "bracom" na prvoj liniji, poziranja sa puskama, kraj pick-upova sa teskim mitraljezima i sl.
Pogledavsi mu prijatelje shvatim da ih je barem 80% kao i on sam, neki ocito van BIH, neki u BIH, slike klanja, zarobljenih vojnika, zastave ISIL-a, cijeli folklor i propaganda radikalizma na sve strane.
I na kraju dodjem do zakljucka da su to jbt ljudi iz nase zgrade, ulice, naselja, ljudi potencijalni teroristi, simaptizeri ISIL-a koji zive sa nama u bukvalnom smislu, nazovi problem koji je prisutan, bukvalno teroristi iz nase ulice ... :-)

Sa druge strane niko od nadleznih nista ne poduzima, pocev od drzavnog tuzilastva pa do kantonalnih tuzilastava, lako je svima njima uci u kraj, slikaju se, oznacavaju mjesta na kojim borave, onako sve javno ko svi sretni i bez ikakvog straha od eventualnog procisuiranja i suceljavanja sa zakonom.
Nije moje da im okacim profile javno na forum, mada bih mogao kao sto su gradjani jednog gradica u Srbiji prije par godina uradili sa lokalnim dilerima, ljepeci im slike po gradu, sve u svemu problem koji treba sve da nas zabrine, problem koji nije samo kod nas prisutan vec i u zemljama EU. kao i regiji, nadlezni sute, a ovi nastavljaju po svom ... :-?
Anonimna prijava MUP-u i tuziteljstvu napravi screenshot-ove slika isprintaj i posalji uz prijavu tako si ti barem uradio svoj dio bio konstruktivan.
Post Reply