Teror u Nigeriji, 2000 mrttvih

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
AcaLukas

#1 Teror u Nigeriji, 2000 mrttvih

Post by AcaLukas »

Novi uspjeh vehabijske ideologije. Boko Haram, ponosni clan ISIS-a gdje razni Bosnici salju nasu djecu.
Načelnik Baba Abba Hassan je rekao da su većina žrtava djeca, žene i stariji ljudi koji nisu mogli reagovati dovoljno brzo kada su pobunjenici počeli pucati raketnim bacačima i automatskim puškama.

"Pokolj koji su izvršili teroristi Boko Harama u Bagi je ogroman", izjavio je za AP Muhamed Aba Gawa, portparol odbrambene grupe loše naoružanih civila, koji se bore protiv islamista.

On je rekao da su civilni borci odustali od pokušaja od brojanja žrtava.
Da vidimo relativiziranja sada. Mislim da ova muslimanska djeca nisu crtali Muhameda, tako da ce se argumenti samo svoditi na:
1: Sta je to kad usporedis s Srebrenicom, Karadzic je bio gori a glupi bosnjo nasu kritikovati Boko Haram
2: Nacisti su pobili nekoliko miliona 1939-1945
3: Montaza

Bice zanimljivo vidjeti gdje su oni koji su na temi pisali "gdje ste kada se muslimani ubijaju, sto ne pisete o Palestini/Iraku (ali naravno samo do 2012 :oops: .
AcaLukas

#2 Re: Teror u Nigeriji, 2000 mrttvih

Post by AcaLukas »

Vidim na Saffu nista, mozda idu na taktiku zvanu ignore? Ipak su borci Islamske Drzave pocinioci ovog masakra, pa bolje ignorisati kao sto su ignorisali napad u Pakistanu.
AcaLukas

#3 Re: Teror u Nigeriji, 2000 mrttvih

Post by AcaLukas »

Vidim tema mrtva, a na temi o Parizu se ubise argumentima da mi samo pisemo kada su krscani na meti. Hocel vehabosimpatizeri i ovo ignorisati kao sto ignorisu napade na IZ? :shock:
kakavdanakneiskustvu

#4 Re: Teror u Nigeriji, 2000 mrttvih

Post by kakavdanakneiskustvu »

ocito da ovu temu zasad svi ignorisu
It_is_a_Leclerc

#5 Re: Teror u Nigeriji, 2000 mrttvih

Post by It_is_a_Leclerc »

Užas ! Vijest koju će bjelosvjetski relativizatori, Damir Nikšić i Vedrana "Prostakuša" Rudan da izignorišu, baš kao i neki forumaši. Nije ovo tema o kojoj mogu da naprđuju o urotama, Amerikancima, CIA-i i Mossadu, pa im nije dovoljno dobra. A plus, ne mogu i naći neko instant opravdanje tipa "Ovo je sve izmišljeno".

Radi se o jezivom zločinu protiv slobode postojanja. Smatram da bi Boko Haram trebala biti neutralizirana sa lica zemlje.
Oligarh

#6 Re: Teror u Nigeriji, 2000 mrttvih

Post by Oligarh »

It_is_a_Leclerc wrote:Užas ! Vijest koju će bjelosvjetski relativizatori, Damir Nikšić i Vedrana "Prostakuša" Rudan da izignorišu, baš kao i neki forumaši. Nije ovo tema o kojoj mogu da naprđuju o urotama, Amerikancima, CIA-i i Mossadu, pa im nije dovoljno dobra. A plus, ne mogu i naći neko instant opravdanje tipa "Ovo je sve izmišljeno".

Radi se o jezivom zločinu protiv slobode postojanja. Smatram da bi Boko Haram trebala biti neutralizirana sa lica zemlje.
Samo da vidim njihovo mantranje "ja nisam Charlie". Medjutim, čisto sumnjam da će se očitovati o ovom masakru, jer nije dovoljno "trendy" za njih. Ovo isto važi i za silne "charliste" iz pomodarstva.
trcicu trceci

#7 Re: Teror u Nigeriji, 2000 mrttvih

Post by trcicu trceci »

Tamo pogine 2 hiljade ljudi, nikom nista. Ovdje 10 i aman panika... Ma jebo ovo nidje veze, mi smo dvolican narod, ko neki Evropljani, palci... seljadi koja nema gram mozga
eto vam zapad, ulizujte se, dobro udjite u supak
AcaLukas

#8 Re: Teror u Nigeriji, 2000 mrttvih

Post by AcaLukas »

trcicu trceci wrote:Tamo pogine 2 hiljade ljudi, nikom nista. Ovdje 10 i aman panika... Ma jebo ovo nidje veze, mi smo dvolican narod, ko neki Evropljani, palci... seljadi koja nema gram mozga
Zapad je kriv i za ovo? Sto tamo neki africki Bosnici rokaju normalne muslimane? Kriv zapad? :shock: :?
Jel bio kriv zapad kad su vehabosi izboli hodzu u velikoj kladusi?
AcaLukas

#9 Re: Teror u Nigeriji, 2000 mrttvih

Post by AcaLukas »

Oligarh wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Užas ! Vijest koju će bjelosvjetski relativizatori, Damir Nikšić i Vedrana "Prostakuša" Rudan da izignorišu, baš kao i neki forumaši. Nije ovo tema o kojoj mogu da naprđuju o urotama, Amerikancima, CIA-i i Mossadu, pa im nije dovoljno dobra. A plus, ne mogu i naći neko instant opravdanje tipa "Ovo je sve izmišljeno".

Samo da vidim njihovo mantranje "ja nisam Charlie". Medjutim, čisto sumnjam da će se očitovati o ovom masakru, jer nije dovoljno "trendy" za njih. Ovo isto važi i za silne "charliste" iz pomodarstva.
Pa nema ih na temama o Iraku (post-2013), o prijetnama Islamskoj zajednici od Fahdovaca, nema ih na temama o Bosnicu, a znaju srati da mi samo komentarisemo kada se ubijaju krscani i sto ne pisemo o Palestini i Iraku (Irak pre-2013).
VjecitiStudent

#10 Re: Teror u Nigeriji, 2000 mrttvih

Post by VjecitiStudent »

Izmišljotina iza koje stoje CIA i Mosad :oops:
trcicu trceci

#11 Re: Teror u Nigeriji, 2000 mrttvih

Post by trcicu trceci »

AcaLukas wrote:
trcicu trceci wrote:Tamo pogine 2 hiljade ljudi, nikom nista. Ovdje 10 i aman panika... Ma jebo ovo nidje veze, mi smo dvolican narod, ko neki Evropljani, palci... seljadi koja nema gram mozga
Zapad je kriv i za ovo? Sto tamo neki africki Bosnici rokaju normalne muslimane? Kriv zapad? :shock: :?
gdje sam napisao da je zapad kriv?
govorim da se nasi ljudi ulizuju zapadu plakajuci za onima u Frnacuskoj, ja sam Carli(-ja sam debil), to je bitno staviti na fb, a ovo niko ni da spomene
avetinja

#12 Re: Teror u Nigeriji, 2000 mrttvih

Post by avetinja »

Džabe si otvorio temu. Oni će radije plakati za 12 Francuza, nego za ovolikom masom u Nigeriji.
Last edited by avetinja on 10/01/2015 13:44, edited 1 time in total.
O'zone
Globalni moderator

#13 Re: Teror u Nigeriji, 2000 mrttvih

Post by O'zone »

Rekao sam na drugoj temi a reći ću i ovdje

Boko Haram i ISIS treba eliminisati sve do i zadnjeg člana jer to nisu ljudi to su životinje koje na žalost svoje postupke obavijaju velom Islama i kao takvi privlače svu pažnju na sebe i pljuju po vjeri kao ni jedan drugi neprijatelj.
AcaLukas

#14 Re: Teror u Nigeriji, 2000 mrttvih

Post by AcaLukas »

trcicu trceci wrote:
AcaLukas wrote:
gdje sam napisao da je zapad kriv?
govorim da se nasi ljudi ulizuju zapadu plakajuci za onima u Frnacuskoj, ja sam Carli(-ja sam debil), to je bitno staviti na fb, a ovo niko ni da spomene
Ok slazem se, iako ima objasnjenje. Mi zavisimo od zapada, vizni rezim, evroatlanske integracije, dosta nasih u Parizu itd. dok sa Afrikom nemamo nista. Na isti nacin nas svaka manja ekonomska kriza u Njemackoj osamari dobro, a to sto 100 godina svaki dan djeca od gladi umiru u Africi uopste ne osjetimo. Bolesno jeste, ali takav je svijet.

Mene vise cudi gdje su svi oni sto su govorili Ja NISAM Carli, i to pravdali da je Carli ismijavao poslanika. Mislim da ova djeca nisu ismijavali poslanika, ali ne vidim da nesta zale. Inace znaju hampu dizati kada se spali jedna dzamija u Svedskoj, a 2000 mrtvih muslimana nista...

Bolesnici s Saffa uopste nisu komentarisali.
AcaLukas

#16 Re: Teror u Nigeriji, 2000 mrttvih

Post by AcaLukas »

avetinja wrote:Džabe si otvorio temu. Oni će radije plakati za 12 Francuza, nego za ovolikom masom u Nigeriji.
:shock: :?

Pa upravo te budale koje nisu htjeli plakati za francuzima ne zele komentarisati o masakru u Nigeriji. Saff suti, "kjafirski" mediji bruje. Inace, iste budale ignorisu ubijanja po Iraku, ili tkz. Iraku kako Saff pise, ignorisu prijetne Islamskoj zajedinici od strane vehabije itd.

Pusti zapad, gdje su sada oni sto su spominjali muslimane u Palestinu i Iraku (naravno samo o Iraku pre-ISIS)? Ili je mozda OK klati muslimansku djecu ako si Fahdovac? Ne vidim da su se ubili komentarisajuci teror u Pakistanu gdje su Fahdovci ubili 150 muslimanske djece. Ako se dobro sjecam na temi smo bili ja, Leclerc i jos par od ovih sto su plakali i za francuzima. Ne sjecam se da si ti uopste bio tu da kritikujes napadaca? :?
Batal

#17 Re: Teror u Nigeriji, 2000 mrttvih

Post by Batal »

zenit dozic

#18 Re: Teror u Nigeriji, 2000 mrttvih

Post by zenit dozic »

Izgleda po komentarima da je ova tema otvorena ne da se ukaže na ovaj zločin nego da se opet pljuje po muslimanima i ukazuje na tzv. islamski terorizam.

A gle čuda žrtve su muslimani :? a vi optuživate islam za to wtf

Malo spustite loptu, ni 1istinski musliman nije na strani ovih ubica u Parizu, Nigeriji, Iraku,Siriji,Pakistanu....
Te iste ubice najviše ubijaju upravo muslimane, a to se vidim stavlja u drugi plan.

I u pravu su svi koji govore da smo licemjerni kad potenciramo jedne žrtve a druge zaboravljamo, a to radi cijeli zapadni svijet pa i mi ovdje.

I da postavim dva važna pitanja koje malo ko postavlja, ko je ove spodobe koje ubijaju po navedenim zemljama naoružao ???

I zašto ubijanje Palestinaca u Gazi se ne percipira kao Židovski terorizam, Iračana kao Kršćanski terorizam, :? ako već ove teroriste koji ubijaju kako vidimo većinom muslimane zovemo muslimanskim teroristima.
avetinja

#19 Re: Teror u Nigeriji, 2000 mrttvih

Post by avetinja »

AcaLukas wrote:
avetinja wrote:Džabe si otvorio temu. Oni će radije plakati za 12 Francuza, nego za ovolikom masom u Nigeriji.
:shock: :?

Pa upravo te budale koje nisu htjeli plakati za francuzima ne zele komentarisati o masakru u Nigeriji. Saff suti, "kjafirski" mediji bruje. Inace, iste budale ignorisu ubijanja po Iraku, ili tkz. Iraku kako Saff pise, ignorisu prijetne Islamskoj zajedinici od strane vehabije itd.

Pusti zapad, gdje su sada oni sto su spominjali muslimane u Palestinu i Iraku (naravno samo o Iraku pre-ISIS)? Ili je mozda OK klati muslimansku djecu ako si Fahdovac? Ne vidim da su se ubili komentarisajuci teror u Pakistanu gdje su Fahdovci ubili 150 muslimanske djece. Ako se dobro sjecam na temi smo bili ja, Leclerc i jos par od ovih sto su plakali i za francuzima. Ne sjecam se da si ti uopste bio tu da kritikujes napadaca? :?
Ja nisam plak'o za Francuzima, jer samo hajvan može. Šta ti misliš da bi Francuzi plakali za nama? Uostalom ta priča smrdi više od pokvarene ribe. Eto ti samo primjer akcije lova na teroriste. Ubili muškarca, a saučesnica im pobjegla, pored onolike Francuske policije. Jbt, cijela se Francuska digla ko da će krenuti na Nijemce, i onda im ona pobjegne.
area51

#20 Re: Teror u Nigeriji, 2000 mrttvih

Post by area51 »

Užas :(
Kareem Abdul

#21 Re: Teror u Nigeriji, 2000 mrttvih

Post by Kareem Abdul »

zenit dozic wrote:Izgleda po komentarima da je ova tema otvorena ne da se ukaže na ovaj zločin nego da se opet pljuje po muslimanima i ukazuje na tzv. islamski terorizam.

Malo spustite loptu, ni 1istinski musliman nije na strani ovih ubica u Parizu, Nigeriji, Iraku,Siriji,Pakistanu....
Te iste ubice najviše ubijaju upravo muslimane, a to se vidim stavlja u drugi plan.

I u pravu su svi koji govore da smo licemjerni kad potenciramo jedne žrtve a druge zaboravljamo, a to radi cijeli zapadni svijet pa i mi ovdje.

I da postavim dva važna pitanja koje malo ko postavlja, ko je ove spodobe koje ubijaju po navedenim zemljama naoružao ???

I zašto ubijanje Palestinaca u Gazi se ne percipira kao Židovski terorizam, Iračana kao Kršćanski terorizam, :? ako već ove teroriste koji ubijaju kako vidimo većinom muslimane zovemo muslimanskim teroristima.

Terorizam ima svoju definiciju. Ne može se svako nasilje nazivati terorizmom. Borbe u Gazi nisu terorizam.Terorizam su onoliko koliko su napadi Sirijske vojske na istočnu Gutu, Allepo i ostala područja pod kontrolom pobunjenika mogu nazvati terorizmom. Tamo se ubijaju dvije sukobljene strane i to se naziva ratom. Terorizam je nešto drugo.

Što se Iraka tiče, Iračana je daleko najviše poginulo u međusobnim borbama bilo da su ubojice sunitski ekstremisti, šiitski ekstremisi, vlada ili Kurdi. Amerikanci imaju u postotku najmanji udio u žrtvama Iračkog rata.

Amerika je kao i Izrael sekularna država koja ne ubija u ime religije.

Muslimanski teroristi ratuju u ime islama, većinom su muslimani i sve svoje postupke pravdaju Kuranom, hadisima, i životom poslanika Muhameda, njegovih ashaba i ispravnih kalifa.
Dakle, oni su ti koji povezuju islam sa terorizmom a ne zapad.

Evo i Kurdi su većinom muslimani, pa ipak za PKK se nikada ne kaže da su islamski teroristi nego Kurdski jer ratuju u ime Kurdistana a ne u ime Allaha.
Last edited by Kareem Abdul on 10/01/2015 14:12, edited 1 time in total.
Kareem Abdul

#22 Re: Teror u Nigeriji, 2000 mrttvih

Post by Kareem Abdul »

Molim moderatora da izbriše ovaj post pošto sam to ne znam :D
AcaLukas

#23 Re: Teror u Nigeriji, 2000 mrttvih

Post by AcaLukas »

zenit dozic wrote:Izgleda po komentarima da je ova tema otvorena ne da se ukaže na ovaj zločin nego da se opet pljuje po muslimanima i ukazuje na tzv. islamski terorizam.
Ne, vehabijski terorizam i onima koje brane vehabijski terorizam.

Da pratis moje postove vidio bi da sam veoma aktivan na temama o masakrima gdje su zrtve muslimani. Mislim da sam bio najaktivniji ovdje na forumu u vezi izbodenog hodze. Ja znam da istinski musliman nije na strani ovih nepismenih budala kojima lingvisticki nivo nije dovoljan da razumiju tekstove 50 centa ili Aca Lukasa, a da ne pricamo o svetim knjigama. Ono sto mene brine je sto dosta (doduse 90% veoma nepismenih budala koji ni el-fatihu ne znaju) pljuju recimo Kavazovica. Facebookstranica fahdovske vijestiummeta je imala 16 000 likes.
Saudijska Arabija.
Mislim da mnogi normalni smatraju ubijanje Palestinaca kao sionski terorizam, ostali normalni to smatraju kao agresiju, etnicko ciscenje ili genocid, dakle mnogo gori epiteti od terora.

Iracane vise ne ubijaju krscani, nego vehabije iz ISIS-a. Eto jos jedan primjer gdje se Irak pre-2013 cesto spominje kao primjer gdje se muslimani ubijaju, a Irak post-2013 se ignorise iako je 100 gore.
trambusek88

#24 Re: Teror u Nigeriji, 2000 mrttvih

Post by trambusek88 »

AcaLukas wrote:Vidim na Saffu nista, mozda idu na taktiku zvanu ignore? Ipak su borci Islamske Drzave pocinioci ovog masakra, pa bolje ignorisati kao sto su ignorisali napad u Pakistanu.
Nema, a za pokolj djece u pakistanu tek su dan kasnije napisali članak pod naslovom "Kako su se pakistanski muslimani zbog Amerike počeli nemilice ubijati"

Isto tako nema ništa ni na klixovom ili avazovom forumu

Pa jbt to mogu uraditi samo osobe sa mentalnih sklopom kao kod karadžića i mladića, i njihovih hordi koje su klale po Prijedoru, Srebrenici, Foči, Višegradu... a ko god ih podržava isti je ko oni.

2000 ljudi za jedan dan, pa toliko je Palestinaca stradalo za 50 dana Izraelskog bombardovanja Gaze 2014, to je polovina žrtava rata u Ukrajini koji bjesni od proljeća.
zenit dozic

#25 Re: Teror u Nigeriji, 2000 mrttvih

Post by zenit dozic »

Kareem Abdul wrote:

Terorizam ima svoju definiciju. Ne može se svako nasilje nazivati terorizmom. Borbe u Gazi nisu terorizam.Terorizam su onoliko koliko su napadi Sirijske vojske na istočnu Gutu, Allepo i ostala područja pod kontrolom pobunjenika mogu nazvati terorizmom. Tamo se ubijaju dvije sukobljene strane i to se naziva ratom. Terorizam je nešto drugo.

Što se Iraka tiče, Iračana je daleko najviše poginulo u međusobnim borbama bilo da su ubojice sunitski ekstremisti, šiitski ekstremisi, vlada ili Kurdi. Amerikanci imaju u postotku najmanji udio u žrtvama Iračkog rata.

Amerika je kao i Izrael sekularna država koja ne ubija u ime religije.

Muslimanski teroristi ratuju u ime islama, Amerika je kao i Izrael sekularna država koja ne ubija u ime religijevećinom su muslimani i sve svoje postupke pravdaju Kuranom, hadisima, i životom poslanika Muhameda, njegovih ashaba i ispravnih kalifa.
Dakle, oni su ti koji povezuju islam sa terorizmom a ne zapad.

Evo i Kurdi su većinom muslimani, pa ipak za PKK se nikada ne kaže da su islamski teroristi nego Kurdski jer ratuju u ime Kurdistana a ne u ime Allaha.
Isto tako možeš reći da je u Nigeriji sukob između dvije zaraćene strane. U Gazi je klasični oblik državnog terorizma, apardhejda i genocida ma koliko ti želo to relativizirat.

Ne nego u ime nafte :D . To što su oni sekularni ne umanjuje činjenicu da su pripadnici kršćanstva ili jevreji i ja njihovu agresiju koja ničim nije opravdana mogu shvatiti kao napad na Islam i muslimane, kao što ti terorizam ovih spodoba koji ubijaju većinom muslimane shvataš islamskim terorizmom.

Ovim želim reći da ti i takvi ko ti namjerno percipirate različito iste ili slične stvari, znači kako vama odgovara.
Post Reply