http://www.avaz.ba/vijesti/crna-hronika ... kod-doboja

http://bosniapress.info/index.php/drust ... rske-majke
Ova izjava ne govori da je on/vozac opterecen nacionalizmom,nego si to tiHafis wrote:I šta kaže pajdo: nakon toga je sjeo za volan kamiona širokobriješke firme za koju radi, jer ''od nečega se mora živjeti''. Dobro i kaže, kad nema ništa drugo na ponudi, za ljutu muku dobro dođe i ŠB firma.
Ili je on po zanimanju ing strojarstva ili možda kolega docent pa se ''pravda'' što ima relativno nedolično radno mjesto vozača, ili je, što je približnije istini, problem u firmi za koju radi i koja je iz Širokog Brijega, pa se pravda da ne bi čitatelji članka doveli u pitanje njegov patriotizam.
Mada mislim da je ta ''opaska'' u tekstu ipak maslo nekog poslovično polupismenog ali i ''osvješćenog'' Avazovog novinara, a ne ovog čovjeka.
nakon toga je sjeo za volan kamiona širokobriješke firme za koju radi, jer ''od nečega se mora živjeti''
Recenica je tako napisana (a sumnjam da je izgovorena u tom kontekstu) da se frajer pravda sto radi za "širokobriješku firmu" jer od necega se mora zivjeti? I jako debilno zvuci uz text na temu zlostavljanja Bosnjaka u RS, a da ne spominjem pomoc koja dolazi iz Sirokog Brijega u postradala podrucja.Izjava je u smislu da je ostavio porodicu u srusenoj kuci i otisao raditi : 'jer se od necega mora zivjeti'.
e jesi poletio odmah otrov prosipatHafis wrote:Kada bolje pogledam, izgleda da sam se zaletio malo. viditwe, i meni se desi to ponekad i dugujem izvinjenje.
Čovjek je pravdao svoj postupak - odlazak na posao unatoč tragediji koja ga je zadesila.
Pa mora netko. Ne možemo svi biti patriJote i konstantno puhati u isti rog: uvijek isto - uje, salonaši, hercegćetnici, all about Dodik, neprijatelji jedne jedine, separatisti, velikosrbi i ostali dihtunzi i gedore. Pa na što bi ličio ovaj forum?Stjui wrote: e jesi poletio odmah otrov prosipat
Poznati i opjevani bosnjacki merhametStjui wrote:vele genocidaši ,dok je poplava i zbrka da se podsjete na stare dane.
na temi o poplavama opet bošnje svršavaju na to nekakvo zajedništvo i solidarnost .ovaj bosanac nekakav maloprije otvori temu kako ćemo,eto sad svi zajedno otjerat izetbegoviće,dodike,čoviće i ufatit se za ruke poput djece cvijeća.hebeni hipiji...
kad su moji skupili za poplave,ja odvućem i sad upitah onoga momka gdje ovo ide,kad kaže :"neznam jarane il u kasarnu,maglaj il doboj" . e qrac u doboj!sjednem u kola i prvim jadovima na koje sam naišao,nakon što sam se uvjerio tko su,naravski, dadoh ono što se skupilo. završena misija ...
e jesi poletio odmah otrov prosipatHafis wrote:Kada bolje pogledam, izgleda da sam se zaletio malo. viditwe, i meni se desi to ponekad i dugujem izvinjenje.
Čovjek je pravdao svoj postupak - odlazak na posao unatoč tragediji koja ga je zadesila.
to je namjerno urađeno sada kako bi se podigle tenzije, ne bi me zacudilo da to nisu uradili tamošnji "polismeni" .AtleticoMadrid wrote:Vandali razlupali dzamiju u Visegradu, koja je jedna od najstarijih dzamija u tom predjelu.
Kakvo bratstvo, kakvo jedinstvo, svi su oni isti. A da je crkva razlupana mogu mislit onda komentara, bilo bi teroristicki cin.
Ateista sam ali me ovo pogadja ko svakog muslimana jer sam se rodio u takvoj sredini, Bosnjak sam pa samim tim vecina su muslimani, ovo je udar na vjeru i na nasu naciju ujedno..
Mozete ovo raditi, ali ne dokle hocete, budite sigurni srbcici.
nego, jel odobravate postupak genocidaša sa značkom? to je tema g.navijač !Objektivni navijac wrote: Pozna....................
Glupost. To de desi skorom svaki dan! A samo budale pokusavaju to opravdavati "nadolazecim izborima" i slicnim nebulozama.Drinski wrote:to je namjerno urađeno sada kako bi se podigle tenzije, ne bi me zacudilo da to nisu uradili tamošnji "polismeni" .AtleticoMadrid wrote:Vandali razlupali dzamiju u Visegradu, koja je jedna od najstarijih dzamija u tom predjelu.
Kakvo bratstvo, kakvo jedinstvo, svi su oni isti. A da je crkva razlupana mogu mislit onda komentara, bilo bi teroristicki cin.
Ateista sam ali me ovo pogadja ko svakog muslimana jer sam se rodio u takvoj sredini, Bosnjak sam pa samim tim vecina su muslimani, ovo je udar na vjeru i na nasu naciju ujedno..
Mozete ovo raditi, ali ne dokle hocete, budite sigurni srbcici.
To je nas policajac,nije ga lijepo zvati genocidas,posebno ne preko interneta,gdje se ne moze branitiStjui wrote:nego, jel odobravate postupak genocidaša sa značkom? to je tema g.navijač !Objektivni navijac wrote: Pozna....................
Nije to tema, tema je predstavljanje policijskog brutalizma (kakvo se desava svaki dan u oba entiteta) kao nekakav "teror nad Bosnjacima u RS"Stjui wrote:nego, jel odobravate postupak genocidaša sa značkom? to je tema g.navijač !Objektivni navijac wrote: Pozna....................
http://www.avaz.ba/vijesti/crna-hronika ... u-u-doboju
..
- Bio sam zadnji, pa sam možda tako izbjegao da mene tuku, ali sve što je Hasib ispričao je istina. I gore od toga. Mi vozači gradimo mostove među narodima, zajedno vozimo, jedemo, pomažemo jedni drugima, a mene je nakon onog u utorak iskreno sramota, stid, jer je ono bilo nečuveno poniženje, kazao nam je vozač kamiona Slavko Došlov iz Banja Luke.
Njega, Hasiba i još dvojicu kolega policija je izvela, vezala, te odvela u poplavljenu stanicu, tjerajući da čište i iznose otpad, istovremeno ih udarajući i psujući im..
- Ne mogu vjerovati da postoje ljudi koji se u 21.vijeku onako ponašaju, a kamoli da rade u državnoj službi, kaže nam Slavko.
Irfan Hadžimehmedović je hrvatski državljanin iz Siska, sa stalnim boravkom u Sloveniji, gdje radi u prijevozničkoj kompaniji iz Vipave. Jučer smo ga kontaktirali, nakon što je, kako kaže, vlasnik njegove firme zvao dobojsku policiju i protestvovao zbog zlostavljanja njihovog vozača.
- Rođen sam u Gradačcu, ali 35 godina živim u Hrvatskoj. U životu nisam uhapšen, moj otac, djed, nikad nisu imali problem sa zakonom. Zamislite kakav je osjećaj kad vas policajac tuče i govori "ja sam ovakve 1992. bacao u rijeku Bosnu i vi ćete tamo završiti". Još je bilo gore od onog što je Hasib ispričao "Avazu", kaže Irfan.

evo jaro ,valjda ti je ispala kad si uletavao na temu.kanjon wrote: Nije to tema, tema je predstavljanje policijskog brutalizma (kakvo se desava svaki dan u oba entiteta) kao nekakav "teror nad Bosnjacima u RS"
Prvo, bar meni nije potrebno drzati proglase.Straza wrote: Glupost. To de desi skorom svaki dan! A samo budale pokusavaju to opravdavati "nadolazecim izborima" i slicnim nebulozama.
NE!
To se desava jer Srbi mrze muslimane i zele da ih potpuno uniste u okruzenju. To i nista drugo.
Ni 1942 u Foci na Drini nije bilo nikakve SDA, izbora i opet poklase narod. Za mene su totalni idioti koji pokusavaju naci neke isprike. Srbi vas mrze i zele vas unistiti. Jucer, danas sutra. Pomirite se s tom cinjenicom
Deleter wrote:Ljudi i Doboja informisu po privatnim linijama da je tamo opsti haos!
Navodno se Bosnjacima ne daje nikakva pomoc u hrani i vodi i samo ih salju s jednog na drugi punkt. Istovremeno nekakva vojska, a nije OSBiH, kontrolise te punktove.
Dodatno na sve to, navodno mrtvacnia u Doboju ipak nije prazna kao to sinoc tvrde na RTRS-u, nego se u njoj nalazi preko 300 leseva?!
Mozda je ovo i razlog zasto su tek sinoc prikazali TUS i "svjedoke" iz njega koji tvrde da tu nije bilo nista i da su svi koji su tu bili zivi i zdravi. Zasto Se TUS nije prikazao i prekjucer, kada se voda vec povukla odatle i kada se moglo prici u dubljim cizmamam, ali i camcima?!
Ovo mediji moraju provjeriti kako znaju i umiju.
Stjui wrote:evo jaro ,valjda ti je ispala kad si uletavao na temu.kanjon wrote: Nije to tema, tema je predstavljanje policijskog brutalizma (kakvo se desava svaki dan u oba entiteta) kao nekakav "teror nad Bosnjacima u RS"
PM72 wrote:Moje iskustvo sa policijom RS je jako pozitivno a obišao sam skoro čitavu RS.Nikad nijedne ružne riječi.Često sam i u povratničkim mjestima a nikad nisam čuo niti jednu primjedbu ili opasku na organe vlasti.Kad su ih god pozvali došli su na intervenciju,bez gunđanja,ružnih pogleda ili psovki.Ne bih da griješim dušu ali sumnjam da se ovo baš ovako desilo.Niko te bez razloga neće napasti i jebavati balijsku majku-pogotovo policajci jer im je to posao a oni vole više uniformu nego svu familiju i krsnu slavu.Posao se gubi u sekundi - vjerujte mi na riječ.
U blizini Sarajeva ima jedno povratničko mjesto.Odnosi su jako dobri i tolerantni.Prilikom izgradnje porušene džamije,neko je ukrao materijal za obnovu koji je stajao pred džamijom.Došla je policija a naše snaše su odmah počele graktati kako je ovo "gore nego 1992,te četnici ovakvi ili onakvi" uz psovke,prijetnje i poniženja vlasti i policije.
Policija je šutila i radila svoj posao.Nakon nekoliko dana,pronašli su počinitelja.Bošnjak - povratnik.Nailazio kombijem u neka doba,stao i potovario šta je stigao.Kad su ga inspektori priveli u stanicu,jedan od njih mu je ovo rekao : "vrati sav materijal pred džamiju a ako bude falila jedna cigla - imaćeš krivičnu prijavu i zvaćemo medije da ovo objave".Bijednik se pokupio i isti dan vratio sav pokradeni materijal.
Dobra stvar je što policajci nisu htjeli dizati tenzije (osim jednog što je otišao ženi što je najviše psovala i prijetila i rekao joj da bi bio red da se izvine).Loša stvar je što to nisu fino objavili i doveli medije da to fino pokažu svom svijetu.Ovako,ona fukara što je pokrala svaki dan prolazi pored džamije dignuta čela kao da je dao prilog:
Zadnji slučaj vandalizma u džamiji kod Dobruna je jako ružna i pogana stvar.Ne bih da izjednačavam stvari ali prije neki dan je bio vandalizam i u jednoj od sarajevskih crkava.Većinom su to lolakni dripci i kokošari.Ukralo 100 metara kabla da ga proda u stari bakar.Hajrovao je 50 KM a napravio štete 2000.
Ne bih to nazvao "terorom" jer to nije tačno.Na povratnike se gleda kao na nužno zlo,baš kao što gledaju Srbe koji su se vratili u Sarajevo ili Zenicu.Niko ih ne dira ali niko im i ne pomaže.To je tako.Oni se bore sami za sebe.
Imali smo i slučaj u Vojničkom polju kad su mladići srpske nacionalnosti isprebijani pa su u tamošnjim medijima pričali kako ih je napala grupa Bošnjaka radi krsta na lančiću kad su ušli u pekaru.Međutim,istina je bila sljedeća.Ta dvojca došli su pod "gasom" ,vidjeli ženu za pultom i počeli je provocirati.Izašao je gazda i zamolio ih da izađu na šta su oni "eksplodirali" - napelo im se govno a mislili da je srce! Gazda ih je obojcu nalupao a ovi od silne bruke ispričali svoju "verziju" da ih je napala grupa Bošnjaka i odmah je to bila priča kako su Srbi napadnuti,teror Bošnjaka itd.
Zajebali se se samo što nisu znali da se sve snima kamerom i da je to sve objavljeno!![]()
Zbog toga,ja ne vjerujem da je ovo bilo baš ovako.Opet ponavljam - da ne griješim dušu ali poučen iskustvom - čisto sumnjam.
E nisi čuo nista loše? Ajde?Blek Stena wrote: apsolutno se slazem. i ja cesto imam susrete sa povratnicima u RS i nikad ni jednu ruznu rjec od njih nisam cuo
protiv MUP RS. Samo suprotno od toga.
Evo, ja te pozivam da podneses krivicnu prijavu zbog opisanih djela. Kada to uradis ja ću protiv tebe zbog laznog prijavljivanja.Na kraju krajeva, u skoro svakoj stanici policije u RS radi i pokoji Bosnjak pa je pretpostavka bi neko od njih progovorio o nekakvom planskom teroru i zlostavljanju povratnika. Ova slucaj je samo jos jedan u nizu primjera medijskog senzacionalizma radi profita. To sto se jos vise siri mrznja nije njihov problem, a izgleda ni RAKov a ni organa gonjenja, bez obzira sto postoje elementi krivicne odgovornosti zbog raspirivanja nacionalne i vjerske mrznje.