Teror nad Bošnjacima u Republici Srpskoj

Hafis

#2 Re: Teror nad Bošnjacima u Republici Srpskoj

Post by Hafis »

I šta kaže pajdo: nakon toga je sjeo za volan kamiona širokobriješke firme za koju radi, jer ''od nečega se mora živjeti''. Dobro i kaže, kad nema ništa drugo na ponudi, za ljutu muku dobro dođe i ŠB firma.

Ili je on po zanimanju ing strojarstva ili možda kolega docent pa se ''pravda'' što ima relativno nedolično radno mjesto vozača, ili je, što je približnije istini, problem u firmi za koju radi i koja je iz Širokog Brijega, pa se pravda da ne bi čitatelji članka doveli u pitanje njegov patriotizam.
Mada mislim da je ta ''opaska'' u tekstu ipak maslo nekog poslovično polupismenog ali i ''osvješćenog'' Avazovog novinara, a ne ovog čovjeka.
Objektivni navijac

#3 Re: Teror nad Bošnjacima u Republici Srpskoj

Post by Objektivni navijac »

Hafis wrote:I šta kaže pajdo: nakon toga je sjeo za volan kamiona širokobriješke firme za koju radi, jer ''od nečega se mora živjeti''. Dobro i kaže, kad nema ništa drugo na ponudi, za ljutu muku dobro dođe i ŠB firma.

Ili je on po zanimanju ing strojarstva ili možda kolega docent pa se ''pravda'' što ima relativno nedolično radno mjesto vozača, ili je, što je približnije istini, problem u firmi za koju radi i koja je iz Širokog Brijega, pa se pravda da ne bi čitatelji članka doveli u pitanje njegov patriotizam.
Mada mislim da je ta ''opaska'' u tekstu ipak maslo nekog poslovično polupismenog ali i ''osvješćenog'' Avazovog novinara, a ne ovog čovjeka.
Ova izjava ne govori da je on/vozac opterecen nacionalizmom,nego si to ti :izet:
Izjava je u smislu da je ostavio porodicu u srusenoj kuci i otisao raditi : 'jer se od necega mora zivjeti'.
Mada poznavajuci kamiondzije,nista ja njima ne vjerujem. Nije ih policija dzaba tukla,napravili su oni neku pizdariju vjerovatno. Nezgodno je biti i policajac danas,moras paziti da tuces samo svoje,inace problem odmah :D
Nemamo izvjestaj dobojske policije,druge strane,tako da su ove opuzbe onako,jednostrane.
don vito

#4 Re: Teror nad Bošnjacima u Republici Srpskoj

Post by don vito »

nakon toga je sjeo za volan kamiona širokobriješke firme za koju radi, jer ''od nečega se mora živjeti''

dno
ovog lika
ili
(puno vjerovatnije) Avaza
Hafis

#5 Re: Teror nad Bošnjacima u Republici Srpskoj

Post by Hafis »

Kada bolje pogledam, izgleda da sam se zaletio malo. viditwe, i meni se desi to ponekad i dugujem izvinjenje.
Čovjek je pravdao svoj postupak - odlazak na posao unatoč tragediji koja ga je zadesila.

Mada ima malo i do novinara koji je ovako nezgrapno sklapao ''inkriminiranu'' rečenicu, tako da na tvrdnji o polupismenosti novinara ostajem, a ono o osvješćenosti i ŠB - povlačim.

Inače, nije da tješim nekoga, ali svaka policija zna itekako biti blaga prema pravim počiniteljima što me uvijek ljutilo, a s druge strane dešavaju se ovakve stvari.
don vito

#6 Re: Teror nad Bošnjacima u Republici Srpskoj

Post by don vito »

Izjava je u smislu da je ostavio porodicu u srusenoj kuci i otisao raditi : 'jer se od necega mora zivjeti'.
Recenica je tako napisana (a sumnjam da je izgovorena u tom kontekstu) da se frajer pravda sto radi za "širokobriješku firmu" jer od necega se mora zivjeti? I jako debilno zvuci uz text na temu zlostavljanja Bosnjaka u RS, a da ne spominjem pomoc koja dolazi iz Sirokog Brijega u postradala podrucja.
bosn.om

#7 Re: Teror nad Bošnjacima u Republici Srpskoj

Post by bosn.om »

Nije dobro procitano. Ta dopuna se veze za recenicu u kojoj govori da je nekoliko dana spasavao sta je mogao da spasi, ali da je na kraju morao nazad na rad. Nista vise, nista manje, problem ovog teksta nije tu, vec u ovome sto slijedi. Ako je ovo tacno sto se sve vise prica po drzavi, nikako nije dobro. I pokazuje kako neki krugovi po RS-u ne zele da normalni ljudi podignu glavu iznad ograde tora da ne bi vidjeli u kojoj lazi vec predugo zive i kako im je humaniji komsija s druge strane ograde nego ti krugovi koji ih u toru drze. Nikako ne mogu da shvatim drukcije ovoliku nervozu koja ih je odjednom spopala i vratila bez ikakvog srama u 1992.!
Stjui

#8 Re: Teror nad Bošnjacima u Republici Srpskoj

Post by Stjui »

vele genocidaši ,dok je poplava i zbrka da se podsjete na stare dane.

na temi o poplavama opet bošnje svršavaju na to nekakvo zajedništvo i solidarnost .ovaj bosanac nekakav maloprije otvori temu kako ćemo,eto sad svi zajedno otjerat izetbegoviće,dodike,čoviće i ufatit se za ruke poput djece cvijeća.hebeni hipiji...

kad su moji skupili za poplave,ja odvućem i sad upitah onoga momka gdje ovo ide,kad kaže :"neznam jarane il u kasarnu,maglaj il doboj" . e qrac u doboj!sjednem u kola i prvim jadovima na koje sam naišao,nakon što sam se uvjerio tko su,naravski, dadoh ono što se skupilo. završena misija ...
Hafis wrote:Kada bolje pogledam, izgleda da sam se zaletio malo. viditwe, i meni se desi to ponekad i dugujem izvinjenje.
Čovjek je pravdao svoj postupak - odlazak na posao unatoč tragediji koja ga je zadesila.
e jesi poletio odmah otrov prosipat :lol:
Hafis

#9 Re: Teror nad Bošnjacima u Republici Srpskoj

Post by Hafis »

Stjui wrote: e jesi poletio odmah otrov prosipat :lol:
Pa mora netko. Ne možemo svi biti patriJote i konstantno puhati u isti rog: uvijek isto - uje, salonaši, hercegćetnici, all about Dodik, neprijatelji jedne jedine, separatisti, velikosrbi i ostali dihtunzi i gedore. Pa na što bi ličio ovaj forum?
Mora se čuti i drugo mišljenje, a i glas savjesti, a to sam ti ja rođo.
Opet kažem: radim, stvaram i okružen sam pismenim ljudima. i stvarno rijetko se srećem s ovakvim ''novinarskim'' tekstovima i pisanim vratolomijama, za koje ti treba poseban dio mozga da prevedeš. Do tog tzv. ''novinara'' je, nije do mene :)
Objektivni navijac

#10 Re: Teror nad Bošnjacima u Republici Srpskoj

Stjui wrote:vele genocidaši ,dok je poplava i zbrka da se podsjete na stare dane.

na temi o poplavama opet bošnje svršavaju na to nekakvo zajedništvo i solidarnost .ovaj bosanac nekakav maloprije otvori temu kako ćemo,eto sad svi zajedno otjerat izetbegoviće,dodike,čoviće i ufatit se za ruke poput djece cvijeća.hebeni hipiji...

kad su moji skupili za poplave,ja odvućem i sad upitah onoga momka gdje ovo ide,kad kaže :"neznam jarane il u kasarnu,maglaj il doboj" . e qrac u doboj!sjednem u kola i prvim jadovima na koje sam naišao,nakon što sam se uvjerio tko su,naravski, dadoh ono što se skupilo. završena misija ...
Hafis wrote:Kada bolje pogledam, izgleda da sam se zaletio malo. viditwe, i meni se desi to ponekad i dugujem izvinjenje.
e jesi poletio odmah otrov prosipat :lol:
Poznati i opjevani bosnjacki merhamet :mrgreen:
U Doboju,posebno u gradskom dijelu zivi dosta povratnika Bosnjaka,koji su uz to vecinom stariji ljudi.
Drinski

#11 Re: Teror nad Bošnjacima u Republici Srpskoj

Post by Drinski »

AtleticoMadrid wrote:Vandali razlupali dzamiju u Visegradu, koja je jedna od najstarijih dzamija u tom predjelu.

Kakvo bratstvo, kakvo jedinstvo, svi su oni isti. A da je crkva razlupana mogu mislit onda komentara, bilo bi teroristicki cin.

Ateista sam ali me ovo pogadja ko svakog muslimana jer sam se rodio u takvoj sredini, Bosnjak sam pa samim tim vecina su muslimani, ovo je udar na vjeru i na nasu naciju ujedno..

Mozete ovo raditi, ali ne dokle hocete, budite sigurni srbcici.
to je namjerno urađeno sada kako bi se podigle tenzije, ne bi me zacudilo da to nisu uradili tamošnji "polismeni" .
Stjui

#12 Re: Teror nad Bošnjacima u Republici Srpskoj

Post by Stjui »

Objektivni navijac wrote: Pozna....................
nego, jel odobravate postupak genocidaša sa značkom? to je tema g.navijač !
BHCluster

#13 Re: Teror nad Bošnjacima u Republici Srpskoj

Post by BHCluster »

Takve stvari radi politika da bih se pokazalo da je saradnja nemoguca medju narodima a zapravo je suprotno. Politika zavadja i razdvaja jer jedino tako mogu biti na vlasti.
Straza

#14 Re: Teror nad Bošnjacima u Republici Srpskoj

Post by Straza »

Drinski wrote:
AtleticoMadrid wrote:Vandali razlupali dzamiju u Visegradu, koja je jedna od najstarijih dzamija u tom predjelu.

Kakvo bratstvo, kakvo jedinstvo, svi su oni isti. A da je crkva razlupana mogu mislit onda komentara, bilo bi teroristicki cin.

Ateista sam ali me ovo pogadja ko svakog muslimana jer sam se rodio u takvoj sredini, Bosnjak sam pa samim tim vecina su muslimani, ovo je udar na vjeru i na nasu naciju ujedno..

Mozete ovo raditi, ali ne dokle hocete, budite sigurni srbcici.
to je namjerno urađeno sada kako bi se podigle tenzije, ne bi me zacudilo da to nisu uradili tamošnji "polismeni" .
Glupost. To de desi skorom svaki dan! A samo budale pokusavaju to opravdavati "nadolazecim izborima" i slicnim nebulozama.

NE!

To se desava jer Srbi mrze muslimane i zele da ih potpuno uniste u okruzenju. To i nista drugo.

Ni 1942 u Foci na Drini nije bilo nikakve SDA, izbora i opet poklase narod. Za mene su totalni idioti koji pokusavaju naci neke isprike. Srbi vas mrze i zele vas unistiti. Jucer, danas sutra. Pomirite se s tom cinjenicom
Objektivni navijac

#15 Re: Teror nad Bošnjacima u Republici Srpskoj

Stjui wrote:
To je nas policajac,nije ga lijepo zvati genocidas,posebno ne preko interneta,gdje se ne moze braniti :D
Ja sam uvijek uz policiju :D Ako se radi o discipliniranju obijesnih kamiondzija,apsolutno ZA. Ako se radi o maltretiranju iz nacionalistickih pobuda,onda NE.
Imamo samo izjavu jedne strane,one strane kojoj se recimo na sudu manje vjeruje,dok ne cujemo i drugu stranu,sluzbenu verziju,ne mozemo imati nikakvo misljenje,to bi bilo neozbiljno.
kanjon

#16 Re: Teror nad Bošnjacima u Republici Srpskoj

Post by kanjon »

Stjui wrote:
Nije to tema, tema je predstavljanje policijskog brutalizma (kakvo se desava svaki dan u oba entiteta) kao nekakav "teror nad Bosnjacima u RS" :-)
miop

#17 Re: Teror nad Bošnjacima u Republici Srpskoj

Post by miop »

http://www.avaz.ba/vijesti/crna-hronika ... u-u-doboju

..
- Bio sam zadnji, pa sam možda tako izbjegao da mene tuku, ali sve što je Hasib ispričao je istina. I gore od toga. Mi vozači gradimo mostove među narodima, zajedno vozimo, jedemo, pomažemo jedni drugima, a mene je nakon onog u utorak iskreno sramota, stid, jer je ono bilo nečuveno poniženje, kazao nam je vozač kamiona Slavko Došlov iz Banja Luke.

Njega, Hasiba i još dvojicu kolega policija je izvela, vezala, te odvela u poplavljenu stanicu, tjerajući da čište i iznose otpad, istovremeno ih udarajući i psujući im..

- Ne mogu vjerovati da postoje ljudi koji se u 21.vijeku onako ponašaju, a kamoli da rade u državnoj službi, kaže nam Slavko.

Irfan Hadžimehmedović je hrvatski državljanin iz Siska, sa stalnim boravkom u Sloveniji, gdje radi u prijevozničkoj kompaniji iz Vipave. Jučer smo ga kontaktirali, nakon što je, kako kaže, vlasnik njegove firme zvao dobojsku policiju i protestvovao zbog zlostavljanja njihovog vozača.

- Rođen sam u Gradačcu, ali 35 godina živim u Hrvatskoj. U životu nisam uhapšen, moj otac, djed, nikad nisu imali problem sa zakonom. Zamislite kakav je osjećaj kad vas policajac tuče i govori "ja sam ovakve 1992. bacao u rijeku Bosnu i vi ćete tamo završiti". Još je bilo gore od onog što je Hasib ispričao "Avazu", kaže Irfan.
Grover

#18 Re: Teror nad Bošnjacima u Republici Srpskoj

Post by Grover »

Image

Ne vjeruj ni u jednu vijest dok se ne demantuje. (Otto fon Bismarck)

http://www.avaz.ba/vijesti/crna-hronika ... u-u-doboju
Stjui

#19 Re: Teror nad Bošnjacima u Republici Srpskoj

Post by Stjui »

kanjon wrote: Nije to tema, tema je predstavljanje policijskog brutalizma (kakvo se desava svaki dan u oba entiteta) kao nekakav "teror nad Bosnjacima u RS" :-)
evo jaro ,valjda ti je ispala kad si uletavao na temu.
Drinski

#20 Re: Teror nad Bošnjacima u Republici Srpskoj

Post by Drinski »

Straza wrote: Glupost. To de desi skorom svaki dan! A samo budale pokusavaju to opravdavati "nadolazecim izborima" i slicnim nebulozama.

NE!

To se desava jer Srbi mrze muslimane i zele da ih potpuno uniste u okruzenju. To i nista drugo.

Ni 1942 u Foci na Drini nije bilo nikakve SDA, izbora i opet poklase narod. Za mene su totalni idioti koji pokusavaju naci neke isprike. Srbi vas mrze i zele vas unistiti. Jucer, danas sutra. Pomirite se s tom cinjenicom
Prvo, bar meni nije potrebno drzati proglase.
Drugo, ko ti spominje SDA i 1942?
Trece, nista se slučajno ne radi. Dok smo mi Srbe zvali divljacima, u BG su planove kovali doktori nauka i generali, uz aktivno učešće Instituta za bezbjednost i niza dr. naučno - istraživačkih institucija. Ovo je namjerno, planski, urađeno, samo je bitno sta se time htjelo postići.
PM72

#21 Re: Teror nad Bošnjacima u Republici Srpskoj

Post by PM72 »

.
Last edited by PM72 on 23/05/2014 15:48, edited 1 time in total.
Dozer

#22 Re: Teror nad Bošnjacima u Republici Srpskoj

Post by Dozer »

Deleter wrote:Ljudi i Doboja informisu po privatnim linijama da je tamo opsti haos!
Navodno se Bosnjacima ne daje nikakva pomoc u hrani i vodi i samo ih salju s jednog na drugi punkt. Istovremeno nekakva vojska, a nije OSBiH, kontrolise te punktove.
Dodatno na sve to, navodno mrtvacnia u Doboju ipak nije prazna kao to sinoc tvrde na RTRS-u, nego se u njoj nalazi preko 300 leseva?!
Mozda je ovo i razlog zasto su tek sinoc prikazali TUS i "svjedoke" iz njega koji tvrde da tu nije bilo nista i da su svi koji su tu bili zivi i zdravi. Zasto Se TUS nije prikazao i prekjucer, kada se voda vec povukla odatle i kada se moglo prici u dubljim cizmamam, ali i camcima?!

Ovo mediji moraju provjeriti kako znaju i umiju.
kanjon

#23 Re: Teror nad Bošnjacima u Republici Srpskoj

Post by kanjon »

Stjui wrote:
kanjon wrote: Nije to tema, tema je predstavljanje policijskog brutalizma (kakvo se desava svaki dan u oba entiteta) kao nekakav "teror nad Bosnjacima u RS" :-)
evo jaro ,valjda ti je ispala kad si uletavao na temu.
:lol: hvala, vidim ja nesto mi fali
evo i ja tvoju nadjoh :D

al sad ozbiljno, skroz iste price imate. srpski nacionalisti ce reci ne mozes kupit srpske novine u sarajevu da te neko zbode. Zelena orgrada je "teror nad Srbima". Vi bosnjacki nacionalisti i saobracajnu nesrecu cete nazvati "teror nad Bosnjacima" :) Simpaticno koliko ste slicni, a opet se mrzite
Blek Stena

#24 Re: Teror nad Bošnjacima u Republici Srpskoj

Post by Blek Stena »

PM72 wrote:Moje iskustvo sa policijom RS je jako pozitivno a obišao sam skoro čitavu RS.Nikad nijedne ružne riječi.Često sam i u povratničkim mjestima a nikad nisam čuo niti jednu primjedbu ili opasku na organe vlasti.Kad su ih god pozvali došli su na intervenciju,bez gunđanja,ružnih pogleda ili psovki.Ne bih da griješim dušu ali sumnjam da se ovo baš ovako desilo.Niko te bez razloga neće napasti i jebavati balijsku majku-pogotovo policajci jer im je to posao a oni vole više uniformu nego svu familiju i krsnu slavu.Posao se gubi u sekundi - vjerujte mi na riječ.

U blizini Sarajeva ima jedno povratničko mjesto.Odnosi su jako dobri i tolerantni.Prilikom izgradnje porušene džamije,neko je ukrao materijal za obnovu koji je stajao pred džamijom.Došla je policija a naše snaše su odmah počele graktati kako je ovo "gore nego 1992,te četnici ovakvi ili onakvi" uz psovke,prijetnje i poniženja vlasti i policije.

Policija je šutila i radila svoj posao.Nakon nekoliko dana,pronašli su počinitelja.Bošnjak - povratnik.Nailazio kombijem u neka doba,stao i potovario šta je stigao.Kad su ga inspektori priveli u stanicu,jedan od njih mu je ovo rekao : "vrati sav materijal pred džamiju a ako bude falila jedna cigla - imaćeš krivičnu prijavu i zvaćemo medije da ovo objave".Bijednik se pokupio i isti dan vratio sav pokradeni materijal.

Dobra stvar je što policajci nisu htjeli dizati tenzije (osim jednog što je otišao ženi što je najviše psovala i prijetila i rekao joj da bi bio red da se izvine :thumbup: ).Loša stvar je što to nisu fino objavili i doveli medije da to fino pokažu svom svijetu.Ovako,ona fukara što je pokrala svaki dan prolazi pored džamije dignuta čela kao da je dao prilog:

Zadnji slučaj vandalizma u džamiji kod Dobruna je jako ružna i pogana stvar.Ne bih da izjednačavam stvari ali prije neki dan je bio vandalizam i u jednoj od sarajevskih crkava.Većinom su to lolakni dripci i kokošari.Ukralo 100 metara kabla da ga proda u stari bakar.Hajrovao je 50 KM a napravio štete 2000.

Ne bih to nazvao "terorom" jer to nije tačno.Na povratnike se gleda kao na nužno zlo,baš kao što gledaju Srbe koji su se vratili u Sarajevo ili Zenicu.Niko ih ne dira ali niko im i ne pomaže.To je tako.Oni se bore sami za sebe.

Imali smo i slučaj u Vojničkom polju kad su mladići srpske nacionalnosti isprebijani pa su u tamošnjim medijima pričali kako ih je napala grupa Bošnjaka radi krsta na lančiću kad su ušli u pekaru.Međutim,istina je bila sljedeća.Ta dvojca došli su pod "gasom" ,vidjeli ženu za pultom i počeli je provocirati.Izašao je gazda i zamolio ih da izađu na šta su oni "eksplodirali" - napelo im se govno a mislili da je srce! Gazda ih je obojcu nalupao a ovi od silne bruke ispričali svoju "verziju" da ih je napala grupa Bošnjaka i odmah je to bila priča kako su Srbi napadnuti,teror Bošnjaka itd.

Zajebali se se samo što nisu znali da se sve snima kamerom i da je to sve objavljeno! :mrgreen:

Zbog toga,ja ne vjerujem da je ovo bilo baš ovako.Opet ponavljam - da ne griješim dušu ali poučen iskustvom - čisto sumnjam.
:thumbup:
apsolutno se slazem. i ja cesto imam susrete sa povratnicima u RS i nikad ni jednu ruznu rjec od njih nisam cuo
protiv MUP RS. Samo suprotno od toga. Na kraju krajeva, u skoro svakoj stanici policije u RS radi i pokoji Bosnjak pa je pretpostavka bi neko od njih progovorio o nekakvom planskom teroru i zlostavljanju povratnika. Ova slucaj je samo jos jedan u nizu primjera medijskog senzacionalizma radi profita. To sto se jos vise siri mrznja nije njihov problem, a izgleda ni RAKov a ni organa gonjenja, bez obzira sto postoje elementi krivicne odgovornosti zbog raspirivanja nacionalne i vjerske mrznje.
Drinski

#25 Re: Teror nad Bošnjacima u Republici Srpskoj

Post by Drinski »

Blek Stena wrote: apsolutno se slazem. i ja cesto imam susrete sa povratnicima u RS i nikad ni jednu ruznu rjec od njih nisam cuo
protiv MUP RS. Samo suprotno od toga.
E nisi čuo nista loše? Ajde?
Na kraju krajeva, u skoro svakoj stanici policije u RS radi i pokoji Bosnjak pa je pretpostavka bi neko od njih progovorio o nekakvom planskom teroru i zlostavljanju povratnika. Ova slucaj je samo jos jedan u nizu primjera medijskog senzacionalizma radi profita. To sto se jos vise siri mrznja nije njihov problem, a izgleda ni RAKov a ni organa gonjenja, bez obzira sto postoje elementi krivicne odgovornosti zbog raspirivanja nacionalne i vjerske mrznje.
Evo, ja te pozivam da podneses krivicnu prijavu zbog opisanih djela. Kada to uradis ja ću protiv tebe zbog laznog prijavljivanja.
Locked