Termo iliti termostatske "glave" i ventili za centralno grijanje

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
nightvision

#1 Termo iliti termostatske "glave" i ventili za centralno grijanje

Post by nightvision »

Planiram zamijeniti standardne ventile na radijatorima sa termo tj. termostatskim ventilima radi bolje regulacije temperature (i ustede naravno) pa me interesuju tudja iskustva i eventualno preporuke. Da li je moguce izvrsiti zamjenu samo "uloska" ventila kao kod vodovodih ventila i ugraditi termo glavu ili je neophodno zamijeniti cijeli ventil. Koji brand bi ste preporucili, koji tip ventila, koja vrsta glave, citao sam da ima vise vrsta, i pogotovo me interesuje da li se neko susretao sa "shumom" koji se cuje iz ventila a ciji je uzrok navodno neizbalansiran diferencijalni pritisak u sistemu koji se rjesava ili ugradnjom pumpe sa regulatorom ili ugradnjom regulatora diferencijalnog pritiska, da li je ovo neophodno i je li normalna i cesta pojava. Ako neko ima sta za reci sve sugestije su dobrodosle.
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#2 Re: Termo iliti termostatske "glave" i ventili za centralno grijanje

Post by Hame_ »

Evo ovdje ima o tome: Termostatski ventili na radijatorima.

Što se "centralnog" grijanja na ugalj tiče, evo još srodnih tema:
- Sve o dimnjacima - postavljanje, problemi...
- Centralno grijanje na drva
- Kako najekonomičnije ložiti ugalj? Najmanje uglja , a najviša temperatura?

Inače, ložim "sistemom" drva odozgo, ugalj dole, i prezadovoljan sam Banovićima :thumbup:
Streptokok

#3 Re: Termo iliti termostatske "glave" i ventili za centralno grijanje

Post by Streptokok »

kod mene su herz, posao odrađuju odlično.
Post Reply