termalna pasta za laptop

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

DonieBrasco

#26 Re: termalna pasta za laptop

Post by DonieBrasco »

Trebao bi i ja na svome laptopu da promjenim pastu, ali ne usuđujem se da rastavljam, gledao sam na youtube jednostavno puno rastvaljanja ima za ovaj moj model, bojim se da sta ne zeznem.
diablobih

#27 Re: termalna pasta za laptop

Post by diablobih »

DonieBrasco wrote:Trebao bi i ja na svome laptopu da promjenim pastu, ali ne usuđujem se da rastavljam, gledao sam na youtube jednostavno puno rastvaljanja ima za ovaj moj model, bojim se da sta ne zeznem.
Ma smijesno uraditi. Samo ti treba normalan sarafciger i to je to.
deny_s

#28 Re: termalna pasta za laptop

Post by deny_s »

caseytron wrote:
deny_s wrote:
diablobih wrote:Sto ne bi skinuo thermal pad, i stavio pastu samo na gpu i zavrsio posao. Ne vidim logiku iza thermalnog pada da bude na gpu, kada je pasta bolja.
Ne vidim ni ja..ovo termal sra.nje je isto kao i da ga nema
Kod ovog tipa je pasta https://community.acer.com/en/discussio ... ng-problem
Sto pasta sa Alija? Cekat ces, uzmi pastu koju god slobodno :-D . Toliko polemike oko jednog zrna paste i posla od 10 min.
Zato što je nemam gdje uzeti u mostaru..
Gledao malo po piku i osim ovog tipa,niko drugi ne prodaje..nekakva rampage pasta što pretvara svaki tv u smart tv :lol:
https://www.olx.ba/artikal/34060023/ram ... lna-pasta/
diablobih

#29 Re: termalna pasta za laptop

Post by diablobih »

Ma mora imati u radnjama oko kompjuterske opreme. Arctic mx4 bi trebalo da svugdje ima.
deny_s

#30 Re: termalna pasta za laptop

Post by deny_s »

diablobih wrote:Ma mora imati u radnjama oko kompjuterske opreme. Arctic mx4 bi trebalo da svugdje ima.
Vjerovatno ima ali mi nije problem čekati 10-15 dana za koliko u poslednje vrijeme stižu pošiljke poslane preko kineske pošte
caseytron

#31 Re: termalna pasta za laptop

Post by caseytron »

deny_s wrote:
diablobih wrote:Ma mora imati u radnjama oko kompjuterske opreme. Arctic mx4 bi trebalo da svugdje ima.
Vjerovatno ima ali mi nije problem čekati 10-15 dana za koliko u poslednje vrijeme stižu pošiljke poslane preko kineske pošte
Ma uzmi pastu to je 10KM i opleti :D.
Quaresma

#32 Re: termalna pasta za laptop

Post by Quaresma »

Nermin_BH wrote: Da li je ovo kod njega pad na GPU lijevo? Ja koliko vidim ovo na gpu je thermal pad kod njega. I na heatsinku izgleda kao da ima pad.
Ako je thermal pad tesko ga je zamjeniti pastom jer je pad otprilike 1-3mm debljine i nemoguce da toliko popuni pasta. Vecinom na gpu nemaju sarafi da bi toliko priblizili heatsink da bi pasta mogla proci pa je zato bolje staviti thermal pad.

Thermal pad izgleda kao ziva guma.
Image

Za autora teme sta ti je ovo na cpu pasta ili tecni metal?

jeste, thermal pad, ali nikakav. najbolje je isprobati tako sto skines pad i stavis pastu pa onda vratis heatsink, ako na heatsink fino poklopi gpu onda moze bez pada. ako nema kontakta ili je nikakav kontakt, onda je bolje vratiti pad ili uzeti neki bolji
diablobih wrote:Sto ne bi skinuo thermal pad, i stavio pastu samo na gpu i zavrsio posao. Ne vidim logiku iza thermalnog pada da bude na gpu, kada je pasta bolja.
vjerovatno treba pad radi kontakta gpu sa heatsinkom
deny_s

#33 Re: termalna pasta za laptop

Post by deny_s »

caseytron wrote:
deny_s wrote:
Ma uzmi pastu to je 10KM i opleti :D.
Misliš u nekoj IT trgovini..ovako nešto https://www.aliexpress.com/item/3285910 ... 3c00pKNrsv
Kažu u servisu,gospodine,nanošenje paste vam je 10 kmova jer je pasta veoma skupa i dolazi iz kine :lol:
DonieBrasco

#34 Re: termalna pasta za laptop

Post by DonieBrasco »

diablobih wrote:
DonieBrasco wrote:Trebao bi i ja na svome laptopu da promjenim pastu, ali ne usuđujem se da rastavljam, gledao sam na youtube jednostavno puno rastvaljanja ima za ovaj moj model, bojim se da sta ne zeznem.
Ma smijesno uraditi. Samo ti treba normalan sarafciger i to je to.
Nije bas jednostavno, gledao sam za ovaj model koji imam "HP ProBook 4530s" doslovno ga rastavio, sve povadio dok je dosao do procesora, graficke da skine heatsink, ocisti i stavi novu pastu, pa opet sve da sklopi.
deny_s

#35 Re: termalna pasta za laptop

Post by deny_s »

Promjenio danas termalnu pastu što sam je naručio prije 66 dana :lol: i mogu reći da sam zadovoljan..prije je za 10 sekundi išla preko 90
Image
Malo mi nije jasna temperatura kad recimo ne koristim youtube,ne skeniram laptop,itd.
Mislio sam da će je više oboriti a ono skoro ništa,mada je kod njega temperatura bila viša nego kod ostalih laptopa i kad je bio nov.
Kako je kod vas, što koristite normalni laptop a ne ovaj Acer..jel se spušta il nije :D
Post Reply