bas danas rastavio laptop, zamjeno pastu ...
ali maaaalo poboljsanje samo.... A trebalo bi biiti bolje...
Pretpostavljam, kao i u svemu, i u tim pastama ima razlike... koje su najbolje ?
EDIT: ovu sam kupio, valja li ?
http://www.spire-corp.com/pc-accessorie ... sp-80205g/
Termalna pasta- koja ?
Moderator: Benq
- Dope_Man
#2 Re: Termalna pasta- koja ?
Ja sam 2-3 puta uzima, uzimao najjeftinije sto je bilo u radnji od par maraka nesto.
Jesi li dobro stavio pastu? Da nije nesto drugo uzrok visoke temperature (pretpostavljam zbog toga si mijenjao) npr postavke hladnjaka?
Jesi li dobro stavio pastu? Da nije nesto drugo uzrok visoke temperature (pretpostavljam zbog toga si mijenjao) npr postavke hladnjaka?
- arnes_king
#3 Re: Termalna pasta- koja ?
Ja sam testirao i skuplje i jeftinije i vjeruj nema tu neke primjetne razlike. A kod laptopa ako je dugo vremena procesor i graficki cip podlozni visokim temperaturama kasnije mozes raditi sta hoces ali na bolje ne ide.
- skafiskafsnjak
#4 Re: Termalna pasta- koja ?
Ravnomjerno rasporedio i stavio hladnjak...
Sta je tu je, vjerovatno vrijeme ucinilo svoje
Sta je tu je, vjerovatno vrijeme ucinilo svoje
- diablobih
#5 Re: Termalna pasta- koja ?
Jos mozes samo cooler uzeti i to je to. Laptop ce uvijek biti laptop, jedino ovi high end sto imaju bolje hladjenje ce trajati duze i da se ne pregrijavaju.
- skafiskafsnjak
#6 Re: Termalna pasta- koja ?
Promjenice se laptop hahah. Cisto sam zelio malo da mu produzim vijek
- SONY_91
#7 Re: Termalna pasta- koja ?
Bolja varijanta od paste ti je termalna traka. Bar se pokazalo tako kod mene na i5 3210M i HD7670M GPU
-
caseytron
#8 Re: Termalna pasta- koja ?
Noctua H1 bez konkurencije. Itekako ima razlike izmedju pasti vjerujte, cak i do 6-7 stepeni, sto nije malo 
- avaks
#9 Re: Termalna pasta- koja ?
E jbg sad, u najboljem slučaju 2-3 stepena, osim ako ranije nije bila majoneza ili senf između hladnjaka i procesora
Uglavnom, loše nanesena ili stara pasta je najveći problem, kao i sam protok vazduha u kućištu... Jedan kuler koji izbacuje zrak iz kućišta će prije spustiti 7 stepeni na svim komponentama nego najskuplja pasta.
Uglavnom evo testova gdje se vidi da su sve u u par deka, fazon je da skuplje dosta duže traju:

Uglavnom, loše nanesena ili stara pasta je najveći problem, kao i sam protok vazduha u kućištu... Jedan kuler koji izbacuje zrak iz kućišta će prije spustiti 7 stepeni na svim komponentama nego najskuplja pasta.
Uglavnom evo testova gdje se vidi da su sve u u par deka, fazon je da skuplje dosta duže traju: