Teretana
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#9526 Re: Teretana
Tresi masu, tresi masu, tresi masu
-
enisss
#9527 Re: RE: Re: Teretana
Jedan od najinteligentnijih ljudi koje znam i usput najtalentovanijih, skupa sa njegovim bratom.Leon16v wrote:Tresi masu, tresi masu, tresi masu
Sent from my SAMSUNG-SM-G935A using Tapatalk
-
bos92
#9528 Re: Teretana
Pozdrav za svu raju na temi,pratim temu vec neko vrijeme a I prije jedno mjesec dana sam odlucio da krenem onako malo rekreativno sa teretanom.Cilj mi je bio da malo smrsam,odnosno da skinem stomak I malo da ako je to moguce izdefinisem misice.Izbacio sam slatko I hljeb iz ishrane I uspio sam za ovaj nepuni mjesec da smrsam nekih 3do 4 kg,mada sam I stomak uspio malo da smanjim ali jos to nije to.E sad me intresuje da li je za ovaj moj cilj neophodno da se koriste I neki proteini ili to moze I prirodnim putem,znaci ishranu sam reguliso sad zasad kolko toliko,gledam sta jedem,pijem dosta vode I idem zasad redovno u teretanu,radim kardio barem tri puta sedmicno a ovo ostalo rasporedim ove ostale dane.Mislim fino sam smrso ali jos uvijek me zeza stomak I sto bi ovaj predhodno gore reko I sise,e sad da li bi koristenjem nekih preparata uspio malo bolje da izdefinisem misice.
- Warashii
#9529 Re: RE: Re: Teretana
Inteligentan jeste, ne znam ga licno, pregleda sam njegovih 90% klipova. Malo je to sto kaze a da nema smisla. U nekim stvarima, tamo nekim trećim, malo kaki al je prva liga.enisss wrote:Jedan od najinteligentnijih ljudi koje znam i usput najtalentovanijih, skupa sa njegovim bratom.Leon16v wrote:Tresi masu, tresi masu, tresi masu
Bas mi nabaci kez od uha do uha kad ga gledam.
Covjek posjeduje znanje, ima nedostatak sto je u BiH pa nema bas mnogo koristi od ovoga sto radi, ali on izvlači maksimum. Svaka mu cast na tome.
-
enisss
#9530 Re: RE: Re: RE: Re: Teretana
Brat mu radi vrhunske tetovaze, ogroman potencijal i talenat, ali kao sto kazes, covjek je u Bosni, pa je sve 100 puta teze...Warashii wrote:Inteligentan jeste, ne znam ga licno, pregleda sam njegovih 90% klipova. Malo je to sto kaze a da nema smisla. U nekim stvarima, tamo nekim trećim, malo kaki al je prva liga.enisss wrote:Jedan od najinteligentnijih ljudi koje znam i usput najtalentovanijih, skupa sa njegovim bratom.Leon16v wrote:Tresi masu, tresi masu, tresi masu
Bas mi nabaci kez od uha do uha kad ga gledam.
Covjek posjeduje znanje, ima nedostatak sto je u BiH pa nema bas mnogo koristi od ovoga sto radi, ali on izvlači maksimum. Svaka mu cast na tome.
-
Leon16v
#9531 Re: Teretana
Kako se leđa odrade nakon jednog velkog donera, ne treba bolji preworkout 
-
Mustang1
#9532 Re: Teretana
Pojeo si doner i otisao u teretanu? Ja bih dusu povratio.Leon16v wrote:Kako se leđa odrade nakon jednog velkog donera, ne treba bolji preworkout
-
Leon16v
#9533 Re: Teretana
Pojeo, odmorio sahatak i onda opucao leđaMustang1 wrote:Pojeo si doner i otisao u teretanu? Ja bih dusu povratio.Leon16v wrote:Kako se leđa odrade nakon jednog velkog donera, ne treba bolji preworkout
-
golman
#9534 Re: Teretana
Samo nastavi tako i nemoj računati vrijeme kad si počeo sa teretanom i vagati se svakih 5 dana.Sve će to doći samo od sebe,ako trening i korigovanu ishranu uzmeš kao naviku za duži period.Izbaci ugljene hidrate popodne,pij dosta tečnosti,ali ne gazirano naravno.bos92 wrote:Pozdrav za svu raju na temi,pratim temu vec neko vrijeme a I prije jedno mjesec dana sam odlucio da krenem onako malo rekreativno sa teretanom.Cilj mi je bio da malo smrsam,odnosno da skinem stomak I malo da ako je to moguce izdefinisem misice.Izbacio sam slatko I hljeb iz ishrane I uspio sam za ovaj nepuni mjesec da smrsam nekih 3do 4 kg,mada sam I stomak uspio malo da smanjim ali jos to nije to.E sad me intresuje da li je za ovaj moj cilj neophodno da se koriste I neki proteini ili to moze I prirodnim putem,znaci ishranu sam reguliso sad zasad kolko toliko,gledam sta jedem,pijem dosta vode I idem zasad redovno u teretanu,radim kardio barem tri puta sedmicno a ovo ostalo rasporedim ove ostale dane.Mislim fino sam smrso ali jos uvijek me zeza stomak I sto bi ovaj predhodno gore reko I sise,e sad da li bi koristenjem nekih preparata uspio malo bolje da izdefinisem misice.
Za skidanje stomaka je dobar brzi hod na traci,ali moraš se duže zadržati.Nije dovoljno 15 minuta.Eto ,ja sam jutros bio na traci 64 minuta,kombinacija trčanja i brzog hoda.Nevjerovatan osjećaj kad siđeš sa trake poslije toliko vremena,vjeruj mi
- konahawaii
#9535 Re: Teretana
da li moze jedna preporuka za druga...covjek je stvarno sredio prehranu, trenira i izgubio je solidno kila, ali ima jos podrucja koja tesko idu. E sad, razmislja da uzme neki fat burner, samo ne znam koji bas da preporucim kad ih ima mali milion
Trenutno mu je favorit animal cuts.
-
hali gali halid
#9536 Re: Teretana
Posto mi niko ne odgovara na odgovarajucoj temi, mozda je glupo pitanje, ali eto, moram pitati. Ako imam zajeban oblik gastritisa, da li smijem koristiti suplemente? Makar whey? I sad ne znam da li mi trening moze predstavljati problem 
-
channel10
#9537 Re: Teretana
Isprobaj pa ces vidjeti da li moze ili ne
. Samo ti znas kako ti je.
-
hali gali halid
#9538 Re: Teretana
Hajd dobro sto se treninga tice, ali ne znam hoce li i mogu li mi suplementi dodatno sje*ati zeludac 
-
enisss
#9539 Re: RE: Re: Teretana
Ja bi uzimao, ali samo izolat, i to ne vise nego dva puta dnevnohali gali halid wrote:Posto mi niko ne odgovara na odgovarajucoj temi, mozda je glupo pitanje, ali eto, moram pitati. Ako imam zajeban oblik gastritisa, da li smijem koristiti suplemente? Makar whey? I sad ne znam da li mi trening moze predstavljati problem
-
enisss
#9540 Re: RE: Re: Teretana
Pa odmori malo od suplemenata, kroz hranu mozes unijeti sve sto ti treba, a sto se tice proteina, kupi izolat.hali gali halid wrote:Hajd dobro sto se treninga tice, ali ne znam hoce li i mogu li mi suplementi dodatno sje*ati zeludac
- Warashii
#9542 Re: Teretana
Ja sam imao probleme sa gastritisom. Whey mi nikada nije pravio problem, kreatin ponekad, MSM i glukouzamin, ali nista pretjerano. Dok sa elastin Joint nisam imao problema. Treninzi i ovaj nacin ishrane su me lišili dugogodišnjih problema sa zeludacem. Zgaravica je jako rijetka kao i bolovi, nemam zelucane nervoze. Gastritis i jest u dobroj mjeri posljedica stresa, vise nego li sto to hrana uzrokuje. Trening ti da sat, sat i pol ciste moždane relaksacije, poslije tog i dodatno nakon treninga, satisfakcija izgledom, rezultatom, spoznaja da vidis zdraviji nacin zivota, pravilna ishrana. Sve to je učinilo da ja vise, hvala Bogu, problema skoro i nemam s tim.
Manje pakovanje whey-a uzmi pa vidi.
-
channel10
#9543 Re: Teretana
Najbolje ti je pitati doktora ako imaš takve probleme. I ja u posljednje vrijeme imam problema sa zgaravicom i dobio sam neke tablete da pijem ( popio tablu i prestao) ,ali eno me čeka 2 Kg whey - a, kutija Anabolic haloo-a i kutija HydroBCAA
.
Jos samo da se natjeram na trening. Pit ću sve to, ali ako bude većih problema sa zgaravicom, naravno da ću prestati. Zato sam ti i rekao da samo ti znaš kako ti je. Ako se toliko bojiš, onda je najbolje da pitaš doktora.
Da potvrdim za ove probleme sa kreatinom. I ja sam imao žgaravicu dok sam ga koristio.
Jos samo da se natjeram na trening. Pit ću sve to, ali ako bude većih problema sa zgaravicom, naravno da ću prestati. Zato sam ti i rekao da samo ti znaš kako ti je. Ako se toliko bojiš, onda je najbolje da pitaš doktora.
Da potvrdim za ove probleme sa kreatinom. I ja sam imao žgaravicu dok sam ga koristio.
-
enisss
#9544 Re: RE: Re: Teretana
Znas kako kazu, stomak je drugi mozak.Warashii wrote:Ja sam imao probleme sa gastritisom. Whey mi nikada nije pravio problem, kreatin ponekad, MSM i glukouzamin, ali nista pretjerano. Dok sa elastin Joint nisam imao problema. Treninzi i ovaj nacin ishrane su me lišili dugogodišnjih problema sa zeludacem. Zgaravica je jako rijetka kao i bolovi, nemam zelucane nervoze. Gastritis i jest u dobroj mjeri posljedica stresa, vise nego li sto to hrana uzrokuje. Trening ti da sat, sat i pol ciste moždane relaksacije, poslije tog i dodatno nakon treninga, satisfakcija izgledom, rezultatom, spoznaja da vidis zdraviji nacin zivota, pravilna ishrana. Sve to je učinilo da ja vise, hvala Bogu, problema skoro i nemam s tim.
- Warashii
#9545 Re: Teretana
Bas tako 100%. Kad se sjetim neprespavanih noci, nervoze moje, nervoze koju sam sirio oko sebe. Razlika ko nebo i zemlja.
- Queen_of_hearts
#9546 Re: Teretana
Da li je dovoljno za kardio 20+40+20 min, brzog hodanja, raspoređeno u toku dana, svakodnevno?
(Ž, 170cm, 55kg)
(Ž, 170cm, 55kg)
-
enisss
#9547 Re: RE: Re: Teretana
Ja prije 3 sedmice nisam radio cardio nikako a imao sam trbusne.Queen_of_hearts wrote:Da li je dovoljno za kardio 20+40+20 min, brzog hodanja, raspoređeno u toku dana, svakodnevno?
(Ž, 170cm, 55kg)
Zavisi u kakvom si stanju, koliko jedes, koliko kalorija trošiš na daily basis, itd, itd.
- Queen_of_hearts
#9548 Re: RE: Re: Teretana
Posao 8 sati za računarom.enisss wrote:Ja prije 3 sedmice nisam radio cardio nikako a imao sam trbusne.Queen_of_hearts wrote:Da li je dovoljno za kardio 20+40+20 min, brzog hodanja, raspoređeno u toku dana, svakodnevno?
(Ž, 170cm, 55kg)
Zavisi u kakvom si stanju, koliko jedes, koliko kalorija trošiš na daily basis, itd, itd.
Jedem fkt. zdravo, ne svojom voljom, IBS me natjerao, količinski možda i premalo.
Mršavije konstitucije, stomak nemam.
Ubi me to sjedenje, pa pravim sebi neki plan, da se ne bi jedno jutro za koju godinu probudila i shvatila da sam bezoblična, neaktivna pojava.
Uspjela sam iskombinovati tu rutu do posla i nazad, po 20 min (nabacim patike, ruksak, pa se presvlačim na poslu
Neveče radim vježbe po youtube tutorijalima, jedno veče ruke i abs ( tegovi od po 3 kg i lopta), drugo noge i leđni mišići i tako naizmjenično.
Ne znam da li bi trebala bilo kakve dodatke uzimati i kakve.
Brine me jedino pucanje zglobova, naročito u kukovima, koje ne prestaje. Nema boli, ali zvuk je tu. Kalcij,magnezij?
-
enisss
#9549 Re: RE: Re: RE: Re: Teretana
Nemoj da te brine to pucanje, ja to imam kako znam za sebe a uzimam sve moguce vitamine i minerale. Ako nekog zanima ovaj dio oko vitamina i minerala mogu da postavim sta sve uzimam.Queen_of_hearts wrote:Posao 8 sati za računarom.enisss wrote:Ja prije 3 sedmice nisam radio cardio nikako a imao sam trbusne.Queen_of_hearts wrote:Da li je dovoljno za kardio 20+40+20 min, brzog hodanja, raspoređeno u toku dana, svakodnevno?
(Ž, 170cm, 55kg)
Jedem fkt. zdravo, ne svojom voljom, IBS me natjerao, količinski možda i premalo.
Mršavije konstitucije, stomak nemam.
Ubi me to sjedenje, pa pravim sebi neki plan, da se ne bi jedno jutro za koju godinu probudila i shvatila da sam bezoblična, neaktivna pojava.
Uspjela sam iskombinovati tu rutu do posla i nazad, po 20 min (nabacim patike, ruksak, pa se presvlačim na poslu) i koristim pauzu 40 min opet za hodanje.
Neveče radim vježbe po youtube tutorijalima, jedno veče ruke i abs ( tegovi od po 3 kg i lopta), drugo noge i leđni mišići i tako naizmjenično.
Ne znam da li bi trebala bilo kakve dodatke uzimati i kakve.
Brine me jedino pucanje zglobova, naročito u kukovima, koje ne prestaje. Nema boli, ali zvuk je tu. Kalcij,magnezij?
Fokusiraj se na hranu, pogotovo protein, i gledaj da se ne opterecujes previse sa time jel dovoljno ovo ili ono. Sve dok jedes cisto i umjereno treniras, rezultat ce sigurno doci.
-
bos92
#9550 Re: Teretana
Pitanje za enisa,znam da je za tebe ovo glupo pitanje ali jebiga ja nisam u tom fazonu tek sam of skoro poceo sa teretanom.Koji whey protein bi ti preporucio za rekreativca pocetnika koji pokusava da malo smrsa,vidim da ih ima raznih vrsta I raznih proizvodjaca, I da to je ovdje za americko trziste posto se I ja nalazim preko bare.