Teretana

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
SukiJr

#8726 Re: Teretana

Post by SukiJr »

enisss wrote:
SukiJr wrote:Ako može jedno pitanjce

Da li je premalo da imam trening 10 puta mjesecno po sat i po
tj.2-3 puta sedmicno a cilj treninga je da malo ojacam ruke bicepse,tricepse i prsa a usput i da malo stanjim šlauf oko stomaka :nindzastajl:

i ako može još jedno pitanje koliko je zapravo vremena potrebno da se primjete rezultati vjezbanja?
Ako mozes odvojiti vremena za 10 treninga mjesecno onda mozes sigurno i za 15 sto ce dati mnogo bolje rezultate..
Vidim ne planiras da radis noge a cilj ti je da izgubis salo oko stomaka, hm, radeci noge ces to salo najbrze da izgubis, pa zasto ih preskakati?
Da li se trcanje na traci racuna kao vjezba za noge nekih 20min tj. na pocetku i na kraju vjezbanja po 10min?
Dr Baltazar

#8727 Re: Teretana

Post by Dr Baltazar »

Pored čučnja, iskoraka, stiff dead lifta trčanje nije ni v od vježbe za noge :)
neko_sa_strane

#8728 Re: Teretana

Post by neko_sa_strane »

Ako ste preosjetljivi na kofein nemojte koristiti preworkout. Ja sam se zeznuo tako da nisam nekada noću nisam mogao zaspati punih 5 sati.
Dr Baltazar

#8729 Re: Teretana

Post by Dr Baltazar »

neko_sa_strane wrote:Ako ste preosjetljivi na kofein nemojte koristiti preworkout. Ja sam se zeznuo tako da nisam nekada noću nisam mogao zaspati punih 5 sati.
Meni Outlift nije danima dao da odspavam. Ali ona formula je brutalna. 8g citrulin malata, 350 mg kofein, 3.2g beta alanin.
konahawaii

#8730 Re: Teretana

Post by konahawaii »

ja sam imao taj problem jer inace ne pijem kofein...nisam mogao spavati do 2-3 ujutro :D a pio sam preworkout oko 1-2h popodne
jako malo ima preworkouta bez kofeina, al ovaj sam igrom slucaja probao nedavno i mogu reci da sam zadovoljan (http://www.bodybuilding.com/store/muscl ... t-gen.html). Nema taj veliki skok energije, al tu je izdrzljivost,vaskularnost i pumpa. Svaka vjezba mi je sigruno +1-2 ponavljanja kad popijem ovaj.
edo82

#8731 Re: Teretana

Post by edo82 »

Generalno za šta preworkout pomaže osim nekog povećanja energije prije treninga.
Realno nisam ga nikad uzimao. Meni se problem nakaniti da odem na trening, a skoro nikad trenirati. Kad sam u teretani, obično odradim sve zacrtano bez većih problema. I koje su nuspojave uzimanja preworkouta?? i ima li ih? Šta kad prestaneš uzimati iste? Koliko ti onda i da li opada energija za trening?

Evo me ko na predavanju :D
isx

#8732 Re: Teretana

Post by isx »

Za pumpanje ega. Glavni si baja u teretani.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Raigor Stonehoof

#8733 Re: Teretana

Post by Raigor Stonehoof »

edo82 wrote:Generalno za šta preworkout pomaže osim nekog povećanja energije prije treninga.
Realno nisam ga nikad uzimao. Meni se problem nakaniti da odem na trening, a skoro nikad trenirati. Kad sam u teretani, obično odradim sve zacrtano bez većih problema. I koje su nuspojave uzimanja preworkouta?? i ima li ih? Šta kad prestaneš uzimati iste? Koliko ti onda i da li opada energija za trening?

Ja ga uzimam (ne svaki put), al realno moze se i bez toga. Pomaze mi da znatno brze odradim trening, pauze izmedju serija su tri puta krace, i nekako imam vise volje da povecavam tezinu, ne pada mi to tegobno ko inace :) . Generalno podigne raspolozenje, kad izadjem iz teretane nije mi raspolozenje "jesam krepan, jedva cekam da dodjem kuci da se izvalim na kauc" nego "eh super je ovo danas bilo, jedva cekam sljedeci trening". A i veseliji sam :)

nuspojave...ako nosis telefon na trening, bice ti problem tipkat, jer se ruke tresu :D osjecas trnce kroz tijelo svako malo, al to je beta alanin, nista opasno. naravno podrazumjevajuci da ti je srce ok, ako imas ikakvih problema sa srcem, ako gubis dah ili osjetis lupanje cesto, ne bi trebao dirati preworkout.
enisss

#8734 Re: Teretana

Post by enisss »

Raigor Stonehoof wrote:
edo82 wrote:Generalno za šta preworkout pomaže osim nekog povećanja energije prije treninga.

Ja ga uzimam (ne svaki put), al realno moze se i bez toga. Pomaze mi da znatno brze odradim trening, pauze izmedju serija su tri puta krace, i nekako imam vise volje da povecavam tezinu, ne pada mi to tegobno ko inace :) . Generalno podigne raspolozenje, kad izadjem iz teretane nije mi raspolozenje "jesam krepan, jedva cekam da dodjem kuci da se izvalim na kauc" nego "eh super je ovo danas bilo, jedva cekam sljedeci trening". A i veseliji sam :)

nuspojave...ako nosis telefon na trening, bice ti problem tipkat, jer se ruke tresu :D osjecas trnce kroz tijelo svako malo, al to je beta alanin, nista opasno. naravno podrazumjevajuci da ti je srce ok, ako imas ikakvih problema sa srcem, ako gubis dah ili osjetis lupanje cesto, ne bi trebao dirati preworkout.
Da mi je to docekat, da zavrsim trening i da kazem da se super osjecam :D
Raigor Stonehoof

#8735 Re: Teretana

Post by Raigor Stonehoof »

enisss wrote:
Raigor Stonehoof wrote:

Da mi je to docekat, da zavrsim trening i da kazem da se super osjecam :D
Image

Probaj, sta znas :D

Ma nisam ja neki gym freak... Tri puta sedmicno, po nekih sat i po. Zato vjerovatno i mogu imat taj osjecaj :D

EDIT: doza sadrzi 3000mg beta alanina, 500 mg taurina, 290 mg tirozina, i ne pise koliko ovog nekakvog ceyenne pepper ekstrakta. Ne razumijem se bas u ove doze, jel to puno il malo? :)
enisss

#8736 Re: Teretana

Post by enisss »

Beta-alanine
3000 mg
Taurine
1000 mg
Cafeine 290 mg
L-tyrosine 125 mg
Cayenne pepper extract: (Capsicum annuum L.)
4,2 mg
Sve ukupno nema ni 5 grama sastojaka...
Ja ovo sve imam u prejym, plus jos nekih 21,5 grama ostalih stvari.
Ove preworkouts do 20 grama ja ni ne osjetim iskreno, valjda oguglo vise :D
MJAU - da

#8737 Re: Teretana

Post by MJAU - da »

Vidim da ovdje većina pazi da se ne udeblja, kod mene je situacija suprotna. Nisam nikad trenirala, pa sam odlučila kontačno da se posvetim tome, a s ciljem povećanja mišićne mase. Prije nego počnem uopće, moram se udebljati, sad sam na nekoj internet dijeti, nadam se da će kroz mjesec dati rezultate, pa da mogu početi sa treningom. Iduću sedmicu se nalazim sa ličnim trenerom (konsultacije), pa ćemo vidjeti.

Ima li neko aktivan ko je uspio da svoj žgoljavi izgled promijeni i ako da, bila bih zahvalna na savjetima.
enisss

#8738 Re: Teretana

Post by enisss »

MJAU - da wrote:Vidim da ovdje većina pazi da se ne udeblja, kod mene je situacija suprotna. Nisam nikad trenirala, pa sam odlučila kontačno da se posvetim tome, a s ciljem povećanja mišićne mase. Prije nego počnem uopće, moram se udebljati, sad sam na nekoj internet dijeti, nadam se da će kroz mjesec dati rezultate, pa da mogu početi sa treningom. Iduću sedmicu se nalazim sa ličnim trenerom (konsultacije), pa ćemo vidjeti.

Ima li neko aktivan ko je uspio da svoj žgoljavi izgled promijeni i ako da, bila bih zahvalna na savjetima.
Ima, nisam bio zgoljav al uspio sam dobiti oko 45 kg, znam da mi niko nece vjerovati ali zato fino slika prije i slika poslije :D
MJAU - da

#8739 Re: Teretana

Post by MJAU - da »

enisss wrote:
MJAU - da wrote:Vidim da ovdje većina pazi da se ne udeblja, kod mene je situacija suprotna. Nisam nikad trenirala, pa sam odlučila kontačno da se posvetim tome, a s ciljem povećanja mišićne mase. Prije nego počnem uopće, moram se udebljati, sad sam na nekoj internet dijeti, nadam se da će kroz mjesec dati rezultate, pa da mogu početi sa treningom. Iduću sedmicu se nalazim sa ličnim trenerom (konsultacije), pa ćemo vidjeti.

Ima, nisam bio zgoljav al uspio sam dobiti oko 45 kg, znam da mi niko nece vjerovati ali zato fino slika prije i slika poslije :D
Svaka čast. Ja ću isto tako, evo trpam se, sad je vrijeme za shake, jedva se nakanim da popijem sve ovo što stavim, ali moram. Meni ne treba toliko, bila bih zadovoljna sa nekih 10 kg više, ali mišićne mase. Vidjećemo kroz nekoliko mjeseci dokle sam, neću previše da razmišljam, bitno mi je samo da se udebljam, da mogu početi trenirati. :-D
enisss

#8740 Re: Teretana

Post by enisss »

Pocni da treniras, brze ces dobiti na kilazi, nema sta da cekas...
Samo se dobro zagrijes i na masine, da tijelo privikavas na trening.
Uradio 4 do 5 vjezbi, 3 do 4 seta na svakoj i ne vise od 8-10 ponavljanja.
Apetit ce se mnogo popravit sto ti sad najvise i treba...
DanteX

#8741 Re: Teretana

Post by DanteX »

Može li mi neko reći kako mogu provjeriti smijem li suplemente (tipa protein, glutamin, creatin, L-carnitin, pre-workout i sl.) prenijeti preko aerodroma? S obzirom da idem uskoro, a neće me dugo biti, ne ih želio da bacim ovo šta imam, a na putu imam teretanu svakako. Radi se o otvorenim i već korištenim pakovanjima. Ne bh želio da pomisle da nosim drogu :D
edo82

#8742 Re: Teretana

Post by edo82 »

DanteX wrote:Može li mi neko reći kako mogu provjeriti smijem li suplemente (tipa protein, glutamin, creatin, L-carnitin, pre-workout i sl.) prenijeti preko aerodroma? S obzirom da idem uskoro, a neće me dugo biti, ne ih želio da bacim ovo šta imam, a na putu imam teretanu svakako. Radi se o otvorenim i već korištenim pakovanjima. Ne bh želio da pomisle da nosim drogu :D
Ma pokloniš meni i nemaš problema sa bacanjem :D
MJAU - da

#8743 Re: Teretana

Post by MJAU - da »

enisss wrote:Pocni da treniras, brze ces dobiti na kilazi, nema sta da cekas...
Hvala Eniss. To bi bilo ok. da ja nisam užasno smršala (12 kg za manje od 5 mjeseci) i izgubila svu moguću snagu. Ali evo, pridržavam se ishrane, riblje ulje mi je itekako otvorilo apetit, danas se idem vagati da vidim na čemu sam.
Mustang1

#8744 Re: Teretana

Post by Mustang1 »

Ja sam se udebljao 23kg :D u prvih 6-7 mjeseci 14kg, sa 67 na 81 i onda postepeno na 90 sam sada, kila gore kila dole jer se ne vagam stalno a i ne vodim racuna o tome jedem svasta, kad kazem svasta ne mislim na pastete i to, to ne jedem odavno, nego slatko i masno :D
Znaci samo promijenes ishranu kada pocnes trenirati i to je to. Jedes vise puta ali manje kolicine. Ja sam jeo sve meni je bilo vazno da nabacim kilazu ali ja imam srecu sto mi je takav metabolizam pa ne ide sve u stomak :D Znam tepsiju kolaca u dan spucati :oops:
rida1976

#8745 Re: Teretana

Post by rida1976 »

Enise daj nam donesi da i mi probamo taj prejym to cudo, hehe

enisss

#8746 Re: Teretana

Post by enisss »

rida1976 wrote:Enise daj nam donesi da i mi probamo taj prejym to cudo, hehe

Moze :zjev: Nije nikakvo cudo, samo je preworkout sa svim potrebnim stvarima :)
enisss

#8747 Re: Teretana

Post by enisss »

MJAU - da wrote:
Hvala Eniss. To bi bilo ok. da ja nisam užasno smršala (12 kg za manje od 5 mjeseci) i izgubila svu moguću snagu. Ali evo, pridržavam se ishrane, riblje ulje mi je itekako otvorilo apetit, danas se idem vagati da vidim na čemu sam.
Da ne bude da pametujem, al nista ti nece bolje otvoriti apetit od treniranja...
Znam da nemas snage, al mozes barem na masine i lagano..
MJAU - da

#8748 Re: Teretana

Post by MJAU - da »

enisss wrote:
MJAU - da wrote:
Da ne bude da pametujem, al nista ti nece bolje otvoriti apetit od treniranja...
Znam da nemas snage, al mozes barem na masine i lagano..
Ma hvala tebi na savjetu, uspjela sam doći preko preporuke do dobre lične trenerice, pa počinjem sredinom naredne sedmice. Interesuje me, pošto ja stvarno želim da povećam mišićnu masu, jer se ne sviđam samoj sebi ovakvog izgleda, da li prepporučuješ da uzimam neke dodatne proteine, tipa ima taj neki Whey protein, ili kako se već zove?
enisss

#8749 Re: Teretana

Post by enisss »

Za tebe je sad najvaznije da unosis vise kalorija nego sto trosis, a naravno da bi bilo dobro da kupis i whey protein pa da uzimas ujutro cim se probudis i navece prije spavanja
enisss

#8750 Re: Teretana

Post by enisss »

cak bi bilo bolje da i probas sa nekim mass gainerom ako to tvoj stomak moze podnijeti, oni sadrze obicno vise proteina a i kalorija...
Post Reply