Teretana
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
Fauja Singh
#8526 Re: Teretana
Gledam ovaj video Lepomira, pa ja ne mogu da vjerujem da ovom tehnikom izvodi mrtvo dizanje. Pa brate mili pitaj nekoga kako se izvodi, ako si nabacio hrpu misica ne mora znaciti da znas pravilnu tehniku kod svake vjezbe.
Nije uopste cudo sto se povrijedio.
-
Dr Baltazar
#8527 Re: Teretana
https://www.youtube.com/watch?v=u-w-959N7_EFauja Singh wrote:Gledam ovaj video Lepomira, pa ja ne mogu da vjerujem da ovom tehnikom izvodi mrtvo dizanje. Pa brate mili pitaj nekoga kako se izvodi, ako si nabacio hrpu misica ne mora znaciti da znas pravilnu tehniku kod svake vjezbe.
Mene strah ovo gledati
Čudi me kako ovdje nije povrijedio prvo biceps, a onda i latissimus. Nadlaktica i podlaktica moraju biti prave kao strijele prilikom kompletnog pokreta vježbe. A on vuče kompletnu težinu šipku sa bicepsom, koji je izuzetno mali mišić da bi podnio ovako veliku težinu.
-
enisss
#8528 Re: Teretana
Jel ovaj Lepomir neki poznati bilder? Meni ne izgleda nista specijalno, vidim svaki dan amatere u teretani koji bolje izgledaju od njega...Dr Baltazar wrote:https://www.youtube.com/watch?v=u-w-959N7_EFauja Singh wrote:Gledam ovaj video Lepomira, pa ja ne mogu da vjerujem da ovom tehnikom izvodi mrtvo dizanje. Pa brate mili pitaj nekoga kako se izvodi, ako si nabacio hrpu misica ne mora znaciti da znas pravilnu tehniku kod svake vjezbe.
Mene strah ovo gledati![]()
Čudi me kako ovdje nije povrijedio prvo biceps, a onda i latissimus. Nadlaktica i podlaktica moraju biti prave kao strijele prilikom kompletnog pokreta vježbe. A on vuče kompletnu težinu šipku sa bicepsom, koji je izuzetno mali mišić da bi podnio ovako veliku težinu.
-
Dr Baltazar
#8529 Re: Teretana
Poprilično je popularan na ovim prostorima. Nema PRO Card, ali ima dva druga mjesta na Arnold Classicu što nije loše. A i gotìve ga dosta jer javno priča o problemima u Srbiji, pošto je radio u njihovoj policiji pa su ga suspendovali.enisss wrote:Jel ovaj Lepomir neki poznati bilder? Meni ne izgleda nista specijalno, vidim svaki dan amatere u teretani koji bolje izgledaju od njega...Dr Baltazar wrote:https://www.youtube.com/watch?v=u-w-959N7_EFauja Singh wrote:Gledam ovaj video Lepomira, pa ja ne mogu da vjerujem da ovom tehnikom izvodi mrtvo dizanje. Pa brate mili pitaj nekoga kako se izvodi, ako si nabacio hrpu misica ne mora znaciti da znas pravilnu tehniku kod svake vjezbe.
Mene strah ovo gledati![]()
- MOSALJOZE
#8530 Re: Teretana
https://youtu.be/TlpdX-1pHME
Cijenim trud,ali se nakon svakog gledanja ismijem od srca :pisnuo:
Cijenim trud,ali se nakon svakog gledanja ismijem od srca :pisnuo:
- Kemal Malovčić
#8531 Re: Teretana
Treninzi poslije iftara za sada kvalitetni.
-
nema me tamo
#8532 Re: Teretana
HahahahahahMOSALJOZE wrote:https://youtu.be/TlpdX-1pHME
Cijenim trud,ali se nakon svakog gledanja ismijem od srca
Slušaj kako mu se smiju cure iza
-
Mustang1
#8533 Re: Teretana
Kako?Kemal Malovčić wrote:Treninzi poslije iftara za sada kvalitetni.
- Kemal Malovčić
#8534 Re: Teretana
Ne jedem previše za iftar, onda malo odmorim i grickamMustang1 wrote:Kako?Kemal Malovčić wrote:Treninzi poslije iftara za sada kvalitetni.Meni hoce dusa izaci
-
Mustang1
#8535 Re: Teretana
I ja isti taj termin(mada me radnica tjera u 10 i 20
)Ali cim pocnem vodu piti buckuris nastane
Evo ti onaj da ne saljem poruke zaboravim uvijek, valjda me nece ukinuti Chmoljo
http://www.olx.ba/profil/MPdodaci
Evo ti onaj da ne saljem poruke zaboravim uvijek, valjda me nece ukinuti Chmoljo
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#8536 Re: Teretana
Jesi li narucivao sta od ovog????? Nije pljaka?!Mustang1 wrote:I ja isti taj termin(mada me radnica tjera u 10 i 20)Ali cim pocnem vodu piti buckuris nastane
![]()
Evo ti onaj da ne saljem poruke zaboravim uvijek, valjda me nece ukinuti Chmoljo![]()
-
Mustang1
#8537 Re: Teretana
Jesam narucio u decembru prosle godine, 5. januara poceo piti. Svakim danom jednu dozu,ali sam uziamo samo kada treniram, subotu i nedjelju odmaram i nisam pio. Nekad samo kad ne treniram pio ali urijetko. Jos uvijek imam malo kreatina, malo glutamina, i mozda wheya za jos mjesec. Narucio 5kg whey, kkreatin 500g i glutamin 500g za 180KM. Meni je sve ok i narucit cu opet 
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#8538 Re: Teretana
Pa to je totalno isplativo covjece, pogotovo ko se bavi rekreativno bb.Mustang1 wrote:Jesam narucio u decembru prosle godine, 5. januara poceo piti. Svakim danom jednu dozu,ali sam uziamo samo kada treniram, subotu i nedjelju odmaram i nisam pio. Nekad samo kad ne treniram pio ali urijetko. Jos uvijek imam malo kreatina, malo glutamina, i mozda wheya za jos mjesec. Narucio 5kg whey, kkreatin 500g i glutamin 500g za 180KM. Meni je sve ok i narucit cu opet
-
condy
#8539 Re: Teretana
Prije nego što se nekom preporuči neka vježba za leđa, a zna se da ima problema sa leđima, prvo se treba vidjeti tačno kakvu ima povredu leđa, i na osnovu toga nešto preporučiti. Mora se dijagnosticirati povreda, da se zna o čemu se radi. Konstantan bol nije dobra stvar, i upućeje na povredu trajnijeg karaktera. Nije mi jasno kako nije išao ljekaru jer se samo zavlači i samo može pogoršati stvari ?! Ukoliko je u pitanju donji dio leđa, onda je mrtvo dizanje kontraproduktivno, i treba početi sa lakšim vježbama, pod nadzorom prije svega ljekara specijaliste. Ukoliko su problemi, teži u vidu diskus hernije, onda treba izbjegavati bilo kakav pritisak na kičmeni stub i istezanje leđa jer posljedice mogu biti katastrofalne. U tom slučaju, poželjno je koristiti steper, jer neće praviti nikakav pritisak na leđa, a pokreti rukama će aktivirati leđne mišiće. Ukoliko je u pitanju gornji dio leđa, pod uvjetom da je sa vratom i vratnim pršljenovima sve uredu, onda se već mogu raditi i neke ozbiljnije vježbe za leđa.
Last edited by condy on 09/06/2016 14:50, edited 1 time in total.
-
Mustang1
#8540 Re: Teretana
Meni je extra. Mnogi kazu da nije regularno i da nije neka prevara ali se ne obazirem. Ko voli nek izvoli. Ja cu uzeti opet uskoro. Htio sam nedavno iako nisam potrosio ali imao drugih troskova. A ima i bcaa 1kg 60 KM ja mislim, tako nesto.konektovan wrote:Pa to je totalno isplativo covjece, pogotovo ko se bavi rekreativno bb.Mustang1 wrote:Jesam narucio u decembru prosle godine, 5. januara poceo piti. Svakim danom jednu dozu,ali sam uziamo samo kada treniram, subotu i nedjelju odmaram i nisam pio. Nekad samo kad ne treniram pio ali urijetko. Jos uvijek imam malo kreatina, malo glutamina, i mozda wheya za jos mjesec. Narucio 5kg whey, kkreatin 500g i glutamin 500g za 180KM. Meni je sve ok i narucit cu opet
-
condy
#8541 Re: Teretana
Koliko trošiš na hranu ?
Ili su ti to najveći izdaci
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#8542 Re: Teretana
i ja razmišljam o odlasku u teretanu
da smanjim stomačinu i protjeram je na ramena i u ručice koje bi trebale postati ručerde
da smanjim stomačinu i protjeram je na ramena i u ručice koje bi trebale postati ručerde
- Warashii
#8543 Re: Teretana
Ljudstvo, je li ko od vas imao probleme sa ulnarnim nervom?
Tacnije utrnutost malog prsta i dijelom prstenjaka.
-
Mustang1
#8544 Re: Teretana
Da radim trosio bih puno vise. Ovako jedem jaja ujutro i navece, a za rucak sta se napravi. Bude cesto piletina ali bude i pitecondy wrote:Koliko trošiš na hranu ?
-
enisss
#8545 Re: Teretana
Nista od razmisljanja, baci se na posaoBlack swan wrote:i ja razmišljam o odlasku u teretanu
-
Dr Baltazar
#8546 Re: Teretana
I ja strašne treninge radim iza iftara nekih 1-1h i 15 min. Evo napisat ću ti kako jedem otprilike. Uzmem malo čorbe, tope samo malo (iako je taj obrok u mom nekom planu trenutno i dobar jer je bogat mastima) i onda jedem povrce, salate te meso koje bude uz nekih 150g piletine koje ja za sebe spremim. Onda ide trening i poslije treninga jedem 100g rize i piletine. Taj obrok je oko 23h i 15min. Onda opet jedem oko pola 1-1 piletinu i povrce. Za sehur jedem mladi sir i jaja. Ti ako ne možeš, ubaci više hidrata. Ja ih držim oko 100 dnevno kako bi još malo oborio body fat za ramazan.Mustang1 wrote:Kako?Kemal Malovčić wrote:Treninzi poslije iftara za sada kvalitetni.Meni hoce dusa izaci
-
Dr Baltazar
#8547 Re: Teretana
Jesam ja. Drug ništa se ne sekiraj. Ta pojava nastaje zbog uklještnja n.ulnarisa u području stražnje strane lakta. N.ulnaris se tu nalazi u jednom žlijebu, a u njega dolazi iz caput mediale m.triceps brachii. Da te ne zamaram dalje doktorskom pričom i mukama medicinara, to ti se javlja zbog vježbi kojima pogađaš triceps i nije to ništa posebno da bi se brinuo.Warashii wrote:Ljudstvo, je li ko od vas imao probleme sa ulnarnim nervom?
- Warashii
#8548 Re: Teretana
Dogadjalo mi se nakada davno, a sad me sekira samo iz razloga trenirati ili ne trenirati, ona opcija ne trenirati je kod mene samo u slucaju da bucica ispada iz ruku od bolova, al eto opetDr Baltazar wrote:Jesam ja. Drug ništa se ne sekiraj. Ta pojava nastaje zbog uklještnja n.ulnarisa u području stražnje strane lakta. N.ulnaris se tu nalazi u jednom žlijebu, a u njega dolazi iz caput mediale m.triceps brachii. Da te ne zamaram dalje doktorskom pričom i mukama medicinara, to ti se javlja zbog vježbi kojima pogađaš triceps i nije to ništa posebno da bi se brinuo.Warashii wrote:Ljudstvo, je li ko od vas imao probleme sa ulnarnim nervom?
Tacnije utrnutost malog prsta i dijelom prstenjaka.Meni se čak u zadnje vrijeme to i prestalo javljati.
Mozebit da sam ga iziritirao radeci triceps, zapravo sasvim sam siguran da jesam, ali me "ukocilo" dok sam radio jednorucni potisak bucicom iznad glave ( single arm dumbbell overhead press ).
Nacitas se na netu svega, a i nagledas, neki su isli do te mjere da su rjesavali samo operacijom a to mi sada najmanje treba.
Koliko sam postao rahitican bjezim od nekih vecih tezina da se bas ne bi uhak`o
-
condy
#8549 Re: Teretana
Za sehur trebas ubaciti vise slozenih ugljikohidrata, bolje nego proteine. Bez goriva se ne moze trkati. Nemas u toj ishrani slozenih ugljikohidrata a oni su jako bitni za energiju i " primanje " proteina.Dr Baltazar wrote:I ja strašne treninge radim iza iftara nekih 1-1h i 15 min. Evo napisat ću ti kako jedem otprilike. Uzmem malo čorbe, tope samo malo (iako je taj obrok u mom nekom planu trenutno i dobar jer je bogat mastima) i onda jedem povrce, salate te meso koje bude uz nekih 150g piletine koje ja za sebe spremim. Onda ide trening i poslije treninga jedem 100g rize i piletine. Taj obrok je oko 23h i 15min. Onda opet jedem oko pola 1-1 piletinu i povrce. Za sehur jedem mladi sir i jaja. Ti ako ne možeš, ubaci više hidrata. Ja ih držim oko 100 dnevno kako bi još malo oborio body fat za ramazan.Mustang1 wrote:Kako?Kemal Malovčić wrote:Treninzi poslije iftara za sada kvalitetni.Meni hoce dusa izaci
-
Dr Baltazar
#8550 Re: Teretana
Ne. Bez ugljikohidrata se itekako može, naročito ako hoćeš obarati bf što je meni cilj. A i da ih je premalo, organizam ima mehanizam stvaranja ketonskih tijela na kojima se itekako može raditi. Nemam složenih uh ? Šta je to rižacondy wrote:Za sehur trebas ubaciti vise slozenih ugljikohidrata, bolje nego proteine. Bez goriva se ne moze trkati. Nemas u toj ishrani slozenih ugljikohidrata a oni su jako bitni za energiju i " primanje " proteina.Dr Baltazar wrote:I ja strašne treninge radim iza iftara nekih 1-1h i 15 min. Evo napisat ću ti kako jedem otprilike. Uzmem malo čorbe, tope samo malo (iako je taj obrok u mom nekom planu trenutno i dobar jer je bogat mastima) i onda jedem povrce, salate te meso koje bude uz nekih 150g piletine koje ja za sebe spremim. Onda ide trening i poslije treninga jedem 100g rize i piletine. Taj obrok je oko 23h i 15min. Onda opet jedem oko pola 1-1 piletinu i povrce. Za sehur jedem mladi sir i jaja. Ti ako ne možeš, ubaci više hidrata. Ja ih držim oko 100 dnevno kako bi još malo oborio body fat za ramazan.Kemal Malovčić wrote:Treninzi poslije iftara za sada kvalitetni.