Teretana

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
DanteX

#7726 Re: Teretana

Post by DanteX »

T-pain wrote:
Warashii wrote:
DanteX wrote:Ima li neki suplement koji bi ste mi preporučili za sagorevanje masnoće?

Neko vrijeme sam koristio Whey Gold i Joe Wieder protein Isolate. Sa njima sam stekao dobru mišićnu građu, ali mi ta masnoća pravi probleme.
Mnogi pribjegavaju l karnitinu ali ja sam oko toga pravo skeptičan i mislim da je bacanje novca, najbolje bi bilo obratiti pažnju na ishranu, način života i dobar trening program.
Dakle jedina i prava istina je da se six pack pravi u kuhinji ( ukoliko čovjek već trenira).

l karnitiin ti je bacanje para, uzmes hydro cuts ili cellucor HD al' moras dijetu napraviti ako hoces da postignes rezultate
Ishrana mi se sastoji da jedem najviše kuhano, meso (piletina i riba), raznog voća i povrća. Slatko sebi dopustim svaki drugi ili treći dan kada baš osjetim potrebu.
Mustang1

#7727 Re: Teretana

Post by Mustang1 »

Sta je najbolje za snagu a da nije kreatin ?
mirsek

#7728 Re: Teretana

Post by mirsek »

Mustang1 wrote:Sta je najbolje za snagu a da nije kreatin ?
Janjetina. :D
Hemera

#7729 Re: Teretana

Post by Hemera »

DanteX wrote:Pa vidite (množina, ne persiram nikoga :D )

To sam ishranom, tu sam saglasan 100%. zadnjih pola godine sam živio na brodu, tako da mi se i ishrana promijenila maksimalno. jedno pola ugovora živio sam na ribi, povrću i ananasu (ali bukvalno). I to mi je nešto pomoglo.
Meni je problem zona stomak (donji dio), dok je ono sa strane ili gornji dio haman pa ravno (odatle masnoća ide kao led na vatri). Trčim svaki dan, preznojavam se, idem u teretanu već dvije godine u komadu i tek sam prije 4 mjeseca počeo koristiti suplemente koje sam gore naveo (i to prvi put) i bilo je nekog pomaka. Inače, moj trening se sastoji od bicikla, teretane i trčanja (biciklom ujutro do teretane i navečer trčanje).

Šta se tiče tih suplemenata protiv masnoće, čuo sam svašta. Da su dobri i da nisu dobri tj. da štete jetri. Sada ne znam, nisam 100% siguran. Ali prvo da pitam da vidim ima li neko još koju korisnu informaciju.

P.S. ja koristim jedan prirodni napitak protiv masnoće, a to je sok od limuna pomiješano samo sa vodom.
nisam došla da nagovaram samo prenosim iz bliže okoline rezultate

kolegica mi koristila hydroxycut nije sad bila tenk,ali eto ono bilo je možda 10-tak kila viška,spičila 2 kutije nije joj bilo nekih pomaka,pa je i sama priznala da nije uzimala po uputama i dalje se gušila u pitama i sl.
kad je po pravilu koristila uspjela je skinuti 12kg išla je na rolanje,malo trčanja i kućne teretane sa malim nekim težinama
uzimala je puno čaja isto tako

Fauja Singh wrote:Imas raznih sagorijevaca, ja znam momka koji je koristio Animal Cuts i dobro ga je odradio, ali ja ga ne bi smio uzimati, cujem da je jak.
Ja licno sam koristio L carnitine, znam da je to daleko od sagrorijevaca ali ja sam uz cardio, sredjenu ishranu, l carnitine i zeleni caj (ali pravi u rinfuzi, ne onaj iz kesice) fine rezultate dobio, sad koliko je tu L carnitine odradio posla ne znam, ali ja nisam htio riskirati sa ovim sagorijevacima koji hoce podici pritisak, ubrzati puls i sl.
ja skinula 7kg s tim da sam uzimala pazi sad,hot blood,pre work out,biciklo,trčanje i tako to,naravno uz tanjir redukciju
nije baš to za toga,ali me držalo da fino odradim trening,ja sam zadovoljna
Daryl Dixon

#7730 Re: Teretana

Post by Daryl Dixon »

Konjska sperma. :D :lol:
Samprotivsviju

#7731 Re: Teretana

Post by Samprotivsviju »

Imas preworkout suplemente
JLZbunjenog

#7732 Re: Teretana

Post by JLZbunjenog »

Hvala
Last edited by JLZbunjenog on 22/06/2015 07:10, edited 1 time in total.
DanteX

#7733 Re: Teretana

Post by DanteX »

Da li je ok ako bih uzimao whey dva puta na dan?

Moj trening se sastoji od teretane ujutro i trčanje oko 20 sati. Inače whey konzumiram samo poslije teretane. A navečer napravim sebi šejk od banana, žitarica, jogurta i još nekog voća. Pa sam mislio dodati proteine. Sada ne znam koliko je pametna ta ideja.
Warashii

#7734 Re: Teretana

Post by Warashii »

DanteX wrote:Da li je ok ako bih uzimao whey dva puta na dan?

Moj trening se sastoji od teretane ujutro i trčanje oko 20 sati. Inače whey konzumiram samo poslije teretane. A navečer napravim sebi šejk od banana, žitarica, jogurta i još nekog voća. Pa sam mislio dodati proteine. Sada ne znam koliko je pametna ta ideja.
Pa ono bi bilo savrseno ako bi to mogao ispratiti, i vise od dva puta, ali bi i dva puta bilo odlicno.
Naravno ne treba zapostaviti redovne obroke 3,4,5,6 ili koliko vec puta na dan.
Kazem ispratiti zbog finansijske situacije.
Mislim da bi ujutro, poslije treninga i navece bilo nesto savrseno :) , uz redovne obroke.
Dr Kova

#7735 Re: Teretana

Post by Dr Kova »

Ja prestao ići u teretanu. Ne da mi se više. Išao 6 mjeseci, imam 92 kg, fino sam se razvio. Sad kontam samo kući sklekove pucati, trčati na stazi i pucati razboj i vratilo. Željezo dopizdilo
Last edited by Dr Kova on 19/05/2015 22:28, edited 1 time in total.
DanteX

#7736 Re: Teretana

Post by DanteX »

Warashii wrote:
DanteX wrote:Da li je ok ako bih uzimao whey dva puta na dan?

Pa ono bi bilo savrseno ako bi to mogao ispratiti, i vise od dva puta, ali bi i dva puta bilo odlicno.
Naravno ne treba zapostaviti redovne obroke 3,4,5,6 ili koliko vec puta na dan.
Kazem ispratiti zbog finansijske situacije.
Mislim da bi ujutro, poslije treninga i navece bilo nesto savrseno :) , uz redovne obroke.
Hvala ti :thumbup:

Imam još jedno pitanje, pa ko zna odgovor bilo bi lijepo.

Razmišljao sam da idem na bazen dva puta sedmično (utorak i četvrtak), da mi dođe kao zamjena za teretanu. Pa sada, zna li neko u koje doba dana je najbolje ići u olimpijski bazen, kada ima namjanje gužve? Da se moj trening ne podudara sa terminom od neke škole ili kluba, jer sam čuo da zna biti velika gužva.

Hvala :)
MOSALJOZE

#7737 Re: Teretana

Post by MOSALJOZE »

To ti je prava stvar,ja sam željezaru napustio kako nas burek napusti :( nije bilo smisla nastaviti dalje.I uključio sam bazen jer sam morao nešto,i mogu reći da je to pun pogodak.Što se tiče tih termina ne znam,ali kad odeš raspitaj se,sigurno će ti dati informacije.
Mustang1

#7738 Re: Teretana

Post by Mustang1 »

Jel ziv burek ?
hodža

#7739 Re: Teretana

Post by hodža »

Došle mu glave male težine :roll:
MOSALJOZE

#7740 Re: Teretana

Post by MOSALJOZE »

Ih dushmani sram vas bilo,male tezhine su formula uspjeha,chovjek se i dalje oporavlja.
ozdrlje_donje

#7741 Re: Teretana

Post by ozdrlje_donje »

Ne znam da li je vec postavljao, izvinjavam se ako je bilo. Ja sam tek skuzio video na jutjubu i mogu reci da je Arnold car! Kako nabrija zensku da pije u serijama :lol:

ifbbpro

#7742 Re: Teretana

Post by ifbbpro »

T-pain wrote:
Zuka16 wrote:T-pain Hvala na odgovoru, imam jos jedno pitanje. Sto se tice toga nakon sto sto se postignu zeljeni rezultati. Sta poslije? Logicno ak oprestanes da ces opasti ali u kolikoj mjeri? I je li moguce odrzavati poslije bez suplemenata nekim kucnim treningom? Imam kuci bendz i bucice. I u mogucnosti sam da konzumiram prirodan med, pekmez, jaja, mlijeko, znaci domace sve. Kako to pomazeu razvoju ili ima li neka smjesa ili vrijeme uzimanja i tako? Hvala.
AKo prestanes trenirati u mjeri da nista ne radis normalno da ce opdanje biti vise izrazenije, nego recimo kako si vec naveo da imas bench i bucice kuci sto ti je sasvim dovoljno za odrzavanje postignutog cilja. Zanci fino odes na net imas million vijezbi sa bucicama, tijelom.. za kucnu varijantu i lijepo proucis i nastavis sa treniranjem i jedes samo zdravo i sto vise proteinske hrane. Drzis se nekog REDA, ne pretjerujes ni u cemu.

ovako za hranu, JAJA su ti osnovna hranu za teretanu, bez njih si nula. Fino ujutru ubijek 4-5 zavisi koliko mozes pojesti bijelanjaka + jedno zumance bar jednom sedmicno. I u ovih 5 bjelanjaka imas 35-tak gr proteina nesto malo masti. Sir ti je takodjer odlican poslije treninga i pred svapanje 2h, brokule takodjer odlicne, meso svo piletina, crveno curetina riba, recimo one konzerve rribe su isot odlicne za protein cirka 40 gr po konzervia ko se ne varam nisam siguran. Dalje imas riza, krompir, salate... kuhano u vodi i sl. nmg se sjetiti svega otso mozak na pasu xD. Uglavnom jedi hranu bogatu proteinima sto vise to bolje. Manje masti, mada i nju trebas nekad unieti zbog kose, noktiju, koze...

Mlijeko ti je isto tkao dobro protein, kalcij. Med je u svkaom slucaj dobar tako da jedna kasika nikome nece skodii. Ovi orascasti plodovi su ti extra.

Mozes praviit razne shake-ove. Stavis 500 ml mlijeka, kasiku meda, 2 jajeta, malo cimeta, bananu i sve lijepo smikas i dobijes shake boli glava. Ovje mozes dodati po zelji sta god hoces sve zavisi od ukusa. Takodjer mzes naci na netu dosta recepata za shakeove.

Ovo bi trebalo pomoci, nadam se.

Jesu stari ovi postovi ali ne mogu se suzdrzati a da ne odgovorim na gluposti koje procitam ovdje, slucajno sam odabrao ovaj ali ima ih jos na pretek.
Znaci u 5 bjelanjaka imas max. 15-20 grama proteina zavisno od velicine jajeta, ne znam otkud ova cifra od 35 grama. Bjelanjak nema 7 grama proteina da ga jebes. Posni sir jeste odlican prije spavanja ali nikako nakon treninga! Nakon treninga je potreban protein koji se sto prije apsorbuje a to je whey (surutkin) protein i ne postoji nista drugo osim toga, ne znam zasto ljudi bjeze od whey proteina i zasto kazu da to nije "prirodno". Sta je za vas prirodno? Objasnite mi to molim vas.
Mlijeko nije dobar izvor proteina, domace mozda jeste ali kupovno mlijeko nije zdravo i tesko se vari a ima puno bespotrebne laktoze.
Shake boli glava od pola litre mlijeka? Pa stvarno. I dva sirova jajeta? Taman fino da dobijes salmonelu. Nisu velike sanse sto jest jest ali postoji mogucnost.

Itd Itd Itd.. Mislim stvarno.. svakakvih savjeta :)
ifbbpro

#7743 Re: Teretana

Post by ifbbpro »

DanteX wrote:Ljudi, koju teretanu u Sarajevu bi ste mi preporučili?

Jedna od mojih najdraži teretana je promijenila lokaciju i podigli su cijenu za duplo više od prve. A prostor je manji prije promjene lokacije. Tu sam išao jedno 2 godine i navikao se, sada moram naći nešto novo.

Meni su uglavnom teretane na Dobrinji (prije kružnog toka odmah do garaže), Importane, na Skenderiji i ona na Otoci (kod cvjećare) u glavi.
Tražim neku teretanu gdje nema krimosa (ako je moguće), teških debila, da nije prevelika gužva i sl. i meni najvažnije, gdje mogu ostaviti biciklo (s obzirom da idem biciklom do teretane, pa ne želim ga izgubiti iz vida). Čistoća i te stvari nisu bitni, kao ni lokacija. A cijena, pa eto ako platim 40 KM (ili 50) onda neka bude neka povelika teretana, da ne čekam za jednu spravu po 5-10 minuta.

Centar za sport i rekreaciju porodice
Klas Centar
https://www.facebook.com/csrp.gym?fref=ts
DanteX

#7744 Re: Teretana

Post by DanteX »

ifbbpro wrote:
DanteX wrote:Ljudi, koju teretanu u Sarajevu bi ste mi preporučili?

Jedna od mojih najdraži teretana je promijenila lokaciju i podigli su cijenu za duplo više od prve. A prostor je manji prije promjene lokacije. Tu sam išao jedno 2 godine i navikao se, sada moram naći nešto novo.

Meni su uglavnom teretane na Dobrinji (prije kružnog toka odmah do garaže), Importane, na Skenderiji i ona na Otoci (kod cvjećare) u glavi.
Tražim neku teretanu gdje nema krimosa (ako je moguće), teških debila, da nije prevelika gužva i sl. i meni najvažnije, gdje mogu ostaviti biciklo (s obzirom da idem biciklom do teretane, pa ne želim ga izgubiti iz vida). Čistoća i te stvari nisu bitni, kao ni lokacija. A cijena, pa eto ako platim 40 KM (ili 50) onda neka bude neka povelika teretana, da ne čekam za jednu spravu po 5-10 minuta.

Centar za sport i rekreaciju porodice
Klas Centar
https://www.facebook.com/csrp.gym?fref=ts

Hvala ti :thumbup:
Znaš li možda koliko je mjesec u toj teretani?
hali gali halid

#7745 Re: Teretana

Post by hali gali halid »

Kako je najbolje kombinovati? Prsa biceps, ili prsa triceps?
Warashii

#7746 Re: Teretana

Post by Warashii »

hali gali halid wrote:Kako je najbolje kombinovati? Prsa biceps, ili prsa triceps?
Pa valjda je nakako logicno iskombinovati onu grupu misica koja se u tom momentu upotrebljava.
Kada radis prsa skoro nemoguce je pogoditi i triceps pa bi ga sa prsima trebalo i raditi kao i biceps sa ledjima.
Nece se mnogo pogrjesiti i kombinovanje na drugaciji nacin, pogotovo ako nemas mnogo vremena pa odradis recimo lat pa onda odradis recimo scullcrusher ( potisak sipkom s cela ) , time skracujes vrijeme treninga, odradis dvije grupe misica, mada moras da znas da sljedeci dan ili treci ces opet da radis biceps kad budes radio ledja odnosno triceps kad budes radio triceps.
U svakom slucaju ja upotrebljavam ledja-biceps, prsa - triceps.
DanteX

#7747 Re: Teretana

Post by DanteX »

Ok, treba mi jedan "ekspert" šta se tiče treninga i teretane.

Prvo, zadnjih pola godine sam ostao na 80 kg (visina 176), smršao sam ukupno 30 kg i ostalo mi je još ovih 5 kg, a to je naravno najviše oko stomaka. Eh, tražio sam na netu neki trening koji će mi pomoći. S obzirom da mi je dosadilo ovo "lagano treniranje", mislio sam da mi treba nešto jače tj. intenzivnije. Pa sam naletio na ovo (link je na kraju teksta). Želim dobiti na jačini, ali isto tako smanjiti ovo salo šta je ostalo, ujutro idem u teretanu, a predvečer trčim. Uskoro mijenjam plan treninga, tako da ujutro idem u teretanu, svaki dan trčim i navečer na bazen (olimpijski), a odmarao bih onim danima kako piše na linku.

http://workout.ba/wp-content/uploads/20 ... rogram.pdf
malwarebyte

#7748 Re: Teretana

Post by malwarebyte »

---
Last edited by malwarebyte on 24/10/2021 23:50, edited 1 time in total.
Sanda88

#7749 Re: Teretana

Post by Sanda88 »

Gdje postaviti generalna pitanja sto se tice fitnesa, vjezbe, mrsanja, suplemenata, itd?
Warashii

#7750 Re: Teretana

Post by Warashii »

Sanda88 wrote:Gdje postaviti generalna pitanja sto se tice fitnesa, vjezbe, mrsanja, suplemenata, itd?
Moje neko misljenje je da forumi nisu najbolje mjesto za to, uvijek ce se naci neko za a neko protiv pa ce neko pitanje postati rasprava izmedju njih :) , ali za neku "prvu pomoc" mogu posluziti. U svakom slucaju ima toliko foruma sa tom tematikom, dovoljno je upisati npr. "L-Carnitin" i izbacit ce more foruma, clanaka kao i blogova.
www.fitness.com.hr
www.body.ba
www.vjezbanje.net
Evo i ovaj www.workout.ba/
http://www.building-body.com/
i naravno http://www.bodybuilding.com/

Najbolje ti je ne postavljati mnogo pitanja nego se baviti iscitavanjem te tematike, koja je dostupna svima, i prilagodjavanje svojim ciljevima kao i svom tijelu.
Imaju neka pravila koja moraju svi da slijede a onda slijede one nijanse koje su kod svakog drugacije i koje u konacnici mozda znace i najvise.
Dakle vjezbe koje odgovaraju tvom tijelu, ishrana koja odgovara tvom stilu zivota i mogucnostima kao i sve ostalo.
U svakom slucaju najbolje je neko samoobrazovanje i primjenjivanje stvari na sebi, naravno sa pracenjem ucinaka.
Post Reply