Teretana

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
sitna.buranija

#726 Re: Teretana

Post by sitna.buranija »

Rekoh do, a ne tacno 30mg.
nova_korisnica

#727 Re: Teretana

Post by nova_korisnica »

enisss wrote:
sitna.buranija wrote:Dianabol se, koliko ja znam, uzima u dozama do 30mg dnevno, ne vise od 8 sedmica, zbog opasnosti po jetru. Kako vec rekoh, vrlo je jak anabolik i androgen, i dovoljan je da sam "uradi posao". Treba se uzimati zastita za jetru, npr. Silimarin, a u toku ciklusa se uzima i Nolvadex. Nakon zavrsetka ciklusa, ide faza PCT-a (post-cycle therapy), Nolvadex i Clomid.

Koliko godina imas, koliko treniras, kakve su ti mjere (visina/tezina), cilj koji zelis postici sa AAS? Nabaci i sliku ako ti nije mrsko. :D
enisss wrote:Eh...evo danas idem raditi noge i ramena....trenutno sam ispod 100 kg :)...dodatni trening u sali odradjuje svoje :)...Nista bez cardia.....topim se topimmmmmmmmmmmm :))))))
Samo udri sefe, prije manje od mjesec dana si sisao 105 :thumbup:
Poslije jednog cardio odem do prijatelja na trening da malo "udaram vrecu" :)...Zarazim se i sad s njima treniram svaki dan.....kile nestaju samo tako :)...Preporucio bi svima koji zele da smrsaju hehe :)
nemam vrece...mozel sta drugo :)
bez zeze...sta jedes???
enisss

#728 Re: Teretana

Post by enisss »

Ma mozes to da zamijenis sigurno s necim drugim samo je fol u tome da ce ti to dosaditi..a ovo ne dosadi..ostanem uvijek 60-70 min..ma prodje mi kao 5 min vjeruj....malo sparingujes al bez jakih udaraca..cisto ono da se kreces..da drzis gard...i lagano udaras...ma predobro vjeruj :)
A sto se tice hrane ja sam vec vise od pola godine na toj nekoj proteinskoj dijeti...piletina mi je glavna hrana..uz mlijeko..jaja....krompir i razne salate :)
moa

#729 Re: Teretana

Post by moa »

callmethebreeeze wrote:sitna.buranija, vidim da se razumijes, pa bih te molio za pojasnjenje; znaci, ako bih, a necu, pitam iz znatizelje :D , odlucio da se trujem stereodima, onda bih morao imati manju apoteku i biti svjestan rizika da mogu ocelaviti, odlakaviti, da ce mi sise narasti i da cu mozda postati totalno lud?
:D

i jedno ozbiljuno pitanje:
da li je ovo legalno kod nas?
:D
:lol: :lol: :lol:

Ma drzi se ti gandze kao stimulansa i dobre zike, uhvati se tegova i pumpaj:)
Eventualno neki protein mada to je meni licno bezveze pogotovo jer smo svi ovdje manje vishe amateri:)

Sinoc odradio kardio i trbusnjake (gornje, donje, bocne) veceras aBd djale i bicepse i kardio jedno 15 minuta...

Btw daj sibni nam taj program za skidanje masnih naslaga :)
sitna.buranija

#730 Re: Teretana

Post by sitna.buranija »

Koji su to gornji i donji trbusnjaci?
moa

#731 Re: Teretana

Post by moa »

sitna.buranija wrote:Koji su to gornji i donji trbusnjaci?

Vidi i ja sam mislio da nema razlike ali kad sam poceo da radim odredjene vjezbe osjetio sam upale u donjem dijelu stomaka i po tome ih ja razgranicavam... znam da ces reci to je sve jedan mishic ali razlicitim vjezbama sam radio pogadjao recimo govrnji dio stomaka itd... helem svi znamo sta sam mislio i necemo se praviti pametni jelde :)
sitna.buranija

#732 Re: Teretana

Post by sitna.buranija »

moa wrote:
sitna.buranija wrote:Koji su to gornji i donji trbusnjaci?

Vidi i ja sam mislio da nema razlike ali kad sam poceo da radim odredjene vjezbe osjetio sam upale u donjem dijelu stomaka i po tome ih ja razgranicavam... znam da ces reci to je sve jedan mishic ali razlicitim vjezbama sam radio pogadjao recimo govrnji dio stomaka itd... helem svi znamo sta sam mislio i necemo se praviti pametni jelde :)
Da, rectus abdominis je jedan misic, ispresjecan tetivama. Vrlo je vjerovatno da si dobio upalu misicnih vlakana u donjem dijelu, dok je gornji ostao neupaljen, ali to ne cini dva razlicita misica. A kad mislis da pogadjas samo gornji dio, probaj u trenutku maksimalne kontrakcije dotaci i donji dio, vidjet ces da je jednako napet. :)
enisss

#733 Re: Teretana

Post by enisss »

evo danas grudi triceps...poslije odradio cardio pola sata :)....veceras na trening...:)...ma sta da ti pricam :-D
suspect_zero

#734 Re: Teretana

Post by suspect_zero »

Danas: traka, noge (vanjsko i unutrašnje), dupe, leđa, stomak-klupa.
ukras

#735 Re: Teretana

Post by ukras »

Mene bole noge, radim cucnjeve vec par dana (ne znam odakle mi ta ideja) ali ne mogu upce da stegnem taj misic iznad koljena. Zna li neko hoce li ovo proci i ima li kakve fajde od ovih cucnjeva, da se ne patim bezveze?
enisss

#736 Re: Teretana

Post by enisss »

ukras wrote:Mene bole noge, radim cucnjeve vec par dana (ne znam odakle mi ta ideja) ali ne mogu upce da stegnem taj misic iznad koljena. Zna li neko hoce li ovo proci i ima li kakve fajde od ovih cucnjeva, da se ne patim bezveze?
Nisi nam napisao ili napisala svoj cilj..sta zelis...tek onda ti mozemo dati potpun odgovor...ovako...cucnjevi su osnovna vjezba za noge....nezamjenjiva za svakog u teretani ko zeli da napreduje....jako korisna i zbog velikog lucenja testosterona tako da radeci nju pospjesujete rast i drugih misica :)
pozdrav
sitna.buranija

#737 Re: Teretana

Post by sitna.buranija »

Radio danas trening kondicione snage... crko. :-)
Trcanje sa promjenjivim tempom, 2 serije od 6 minuta neprestanog dizanja tegova, uz izmjenu vjezbi svakih 30 sekundi (ovo nikog ne ostavlja citavim; jos idem na vratilo u pauzi), a onda 2 dragon flaga (ko ne zna, nek pogleda sta je - garantuje upalu trbusnih misica :D ) i jos 3 pokusaja dragon flaga koja su naravno propala zbog umora.

@enisss: Koliko mozes sklekova uraditi (baci nekad kad ti budu odmorne grudi/triceps) u cugu? Zanima me brojka zbog jedna teorije koju mi je predstavio jaran. :-D
enisss

#738 Re: Teretana

Post by enisss »

sitna.buranija wrote:Radio danas trening kondicione snage... crko. :-)
Trcanje sa promjenjivim tempom, 2 serije od 6 minuta neprestanog dizanja tegova, uz izmjenu vjezbi svakih 30 sekundi (ovo nikog ne ostavlja citavim; jos idem na vratilo u pauzi), a onda 2 dragon flaga (ko ne zna, nek pogleda sta je - garantuje upalu trbusnih misica :D ) i jos 3 pokusaja dragon flaga koja su naravno propala zbog umora.

@enisss: Koliko mozes sklekova uraditi (baci nekad kad ti budu odmorne grudi/triceps) u cugu? Zanima me brojka zbog jedna teorije koju mi je predstavio jaran. :-D
ja sam danas odradio ledja biceps..poslije cardio 30 min...umoran sam ko pas :)...Sutra kad budem svjez ili veceras pa cu vidjeti koliko mogu uraditi....
A sta se to ti buranija spremas za Olimpijadu jel? :-D
callmethebreeeze

#739 Re: Teretana

Post by callmethebreeeze »

ja sam radio noge i stomak danas. divno sam umoran. veceras imam nijet da se razvalim. :D
sitna.buranija

#740 Re: Teretana

Post by sitna.buranija »

enisss wrote:ja sam danas odradio ledja biceps..poslije cardio 30 min...umoran sam ko pas :)...Sutra kad budem svjez ili veceras pa cu vidjeti koliko mogu uraditi....
A sta se to ti buranija spremas za Olimpijadu jel? :-D
Hehe, ne bas :D
Ali svakako u cilju mi je kompletna fizicka sprema (Spartanac :lol: ), a ne samo izgled/hipertrofija. Kako rece Arnie: "Izgled je posljedica fizičke pripremljenosti".
ukras

#741 Re: Teretana

Post by ukras »

Pa kombinujem cucnjeve sa jos nekim vjezbicama za noge, cilj mi je da ih malo zategnem (ide ljeto, idu haljinice) ...hoce li mi se noge pretvoriti u fudbalerske od ovog, jer me boli dio iznad koljena :D a ja bih da taj misisc dobije neki definiciju, da se vidi :D
sitna.buranija

#742 Re: Teretana

Post by sitna.buranija »

ukras wrote:Pa kombinujem cucnjeve sa jos nekim vjezbicama za noge, cilj mi je da ih malo zategnem (ide ljeto, idu haljinice) ...hoce li mi se noge pretvoriti u fudbalerske od ovog, jer me boli dio iznad koljena :D a ja bih da taj misisc dobije neki definiciju, da se vidi :D
Oooo, pa ti si curica :D
Gledaj jednu stvar, nema SANSE da ti se noge pretvore u fudbalerske, prvo sto nemas testosteron u kolicini kao muskarci da bi dobila njihovu muskulaturu, a drugo i da hoces da ih dobijes - potrebne su ti godine i godine rada za to. Stvar u kojoj mnogi ljudi grijese je u tome sto misle da salo mogu selektivno skidati... dakle nece spasti masno tkivo ako radis samo noge, nego moras citavo tijelo uposliti. Sredi ishranu, smanji ugljikohidrate i junk, i uzmi "muske" tegove jer ces puno lakse trositi energiju i jacati misice ako radis manje ponavljanja prilikom cucnjeva. Zato, sipka od 10kg, stavi tegove od po 10 sa svake strane, sipku na trapezius, iza vrata, stabilizuj ga rukama da ne ispadne, ledja pravo, noge sire od ramena i duboko cucni 10 puta :D Ako ide lahko, stavi jos tegova. Dio iznad koljena (kvadriceps) je najveci misic u tijelu, i posto inace ne vjezbas - normalno je da ce se upaliti. Definiciju ne mozes dobiti bas tako lahko, potrebna ti je dobra prehrana, dosta kardio treninga (trcanje/bicikl/steper) i naravno dosta misicne mase.

Naravno, ovo sve pod uslovom da si uclanjena u neki fitness centar/teretanu. Kao kucna alternativa, odlicna stvar je raditi setove 15cucnjeva/10sklekova (ne moras muske, radi zenske - na koljenima - dok ne ojacas)/5 trbusnjaka citavih 20 minuta. 20 sekundi odmora nakon 1. seta, onda deri opet 15-10-5, i tako koliko mozes setova. Jaca cijelo tijelo, a istovremeno sluzi kao kardio aktivnost jer fino pojaca puls. Fol je sto ne smijes odustati dok radis, ni po koju cijenu - osim ako BUKVALNO ne budes mogla stajati na nogama, sto sumnjam da ce se dogoditi. Radi sporijim tempom, ali izdrzi 20 minuta. Pomoglo bi kad bi rekla koliko kg imas i koliko si visoka, cisto da imamo u vidu na cemu si.
LP 8-)
sandra01

#743 Re: Teretana

Post by sandra01 »

Sjo strucnjaka ovde,sve sami bilder :-) :-) :-) :-)
Bravo momci i djevojke :P
Ja nikada u zivotu nisam isla u teretanu.Nije bilo potrebe ali,jel'te godine urade svoje i mene zanima jedna stvar,koliko mjeseci treba da se vjezba da bi se dobili trbusni misici tj da bi se zategli? :roll:
sitna.buranija

#744 Re: Teretana

Post by sitna.buranija »

sandra01 wrote:Ja nikada u zivotu nisam isla u teretanu.Nije bilo potrebe ali,jel'te godine urade svoje i mene zanima jedna stvar,koliko mjeseci treba da se vjezba da bi se dobili trbusni misici tj da bi se zategli? :roll:
Pa ja sam krenuo u teretanu sa plocicama :D Zavisi od genetskih predispozicija, na cemu si sad (koliko si se zapustila), i koliko volje imas.
enisss

#745 Re: Teretana

Post by enisss »

sandra01 wrote:Sjo strucnjaka ovde,sve sami bilder :-) :-) :-) :-)
Bravo momci i djevojke :P
Ja nikada u zivotu nisam isla u teretanu.Nije bilo potrebe ali,jel'te godine urade svoje i mene zanima jedna stvar,koliko mjeseci treba da se vjezba da bi se dobili trbusni misici tj da bi se zategli? :roll:
to zavisi od puno faktora :)...kao sto buranija kaze ne znamo na cemu si sad....daj nam neke podatke...ako imas nizak body fat mislim da ti nece biti neki velik problem da zagetnes trbusne misice..ipak to nisu veliki misici...ako bude radila pravilno vjezbe za trbusnjake i naravno cardio uz to oni ce brzo da se srede..siguran sam :)
poz
sonnyaon

#746 Re: Teretana

Post by sonnyaon »

Vozdra raja...

evo da se i ja malo pridruzim ovoj temi.

Tema je extra. Drago mi je da raja vode racuna o svojim tijelima.

Ne zivim u SA ali svake godine dodjem barem 2 puta. Obicno odem u FIS (mada je u zadnjih par godina post'o prava rupchaga), nekad u BBI, a pocesto na zetru

U inostranstvu sam clan Bally Fitness Studios (najveci fitness lanac na svijetu) i u teretani sam minimalno 4 puta sedmicno (maximalno 50min + 5min istezanje + 10min sauna/tus)

od 2003 godine sam registrovan i akreditovan kao Fitness trener i taj posao sam radio part-time oko 4 godine.

EH SADA... dosta raje GRIJESI u terminologiji kada spominju KARDIO.

Po definiciji AEROBIC vjezbe su sve one vjezbe koje uticu da pluca uzimaju vise kisika nego u stanju odmora.

AEROBIC vjezbe se dijele na dvije Osnovne kategorije

1. Fat burn
2. Cardio
---------------
velika vecina ljudi koji treniraju "kardio" u stvari treniraju u podrucju "FAT BURNINGA", dok recimo neko ko radi CARDIO, je ili profesionalni sportista ili sezonski aktivan (poput mene)...

Vjezbe "FAT BURNA" ubrajaju: trckanje po pokretnoj stazi, eliptikal, jogging, stolni tenis, malo zustrija voznja biciklom itditd...

E A SADA KARDIO: da vam samo kazem da kada sam uradio svoj prvi kardio trening, sam bio u EXTRA dobrom treningu (98kg, 1.85, 6.2% totalne tjelesne masnoce, naravno plocice itd itd... sto se tegova tice MAX mi je bio slijedeci ravna klupa grudi 145kg (jednom), duboki cucanj 168kg (jednom), itd itd - da napomenem NIKAD nista nisam "uzimao" osim multivitamina.

a onda je dosao taj dan kada me je moj dobar prijatelj "navukao" na kardio

prvo - boks na vreci (110kg vreca) 3 minute, 45sec odmor pa opet 3 minute
drugo - pokretna traka ... brzina 10, uspon 10!!! tako SPRINTati minutu, pa minutu odmora, setova 10 !!!!
i na kraju
trece - HIT trening (high intensity training) 15 min - znaci non stop, skokovi iz cucnja, puzanje na 30 metara, sklekovi sa skokom itd itd

znaci nakon tih 40-45 minuta (sa odmorima) mi je puls bio 194

nisam mogao da sam svoje tijelo nosim, cak i 5 dana poslije. Nakon treninga i tusiranja, znojio sam se isto kao da treniram cak jos narednih 4 sata.

E TO VAM JE MOJI LJUDI KARDIO !!!! hehehe

prije par godina sam tesko obolio ali se oporavljam, sada sam dosta tezi (pokusavam da mrsam) ali sam jos dosta jak (36 godina starosti) znaci 128kg, 1.85cm, ravna klupa grudi (150kg mogu dici 12 puta, max je 172kg, duboki cucanj (jednom) je sada na 195kg.

samo jos da dodam - raja!!! SAMO trenirajte... u zdravom tijelu zdrav duh!
enisss

#747 Re: Teretana

Post by enisss »

Zahvaljujem na postu....:) i dobrodosao :).....zar cardio nije aerobni trening?Tj trening u kome uticemo na kardiovaskularni sistem :)... u biti svaka aktivnost je kardio :)..teretana trcanje..brzo hodanje :)...kickbox..al u ovoj nekoj konstataciji kad spomenem cardio mislim na trcanje poslije teretane ili eventualno trcanje ujutro...
ukras

#748 Re: Teretana

Post by ukras »

Ma ja sam pravo visoka, citavih 180 cm i 72 kg. OK izgledam ali bih ja nekako da malo zategnem te noge.
Meni je problem sto ja inace ne vjezbam, ni kanister od 5 kg ne mogu nositi kako treby (0 snage u rukama). A na traci ne mogu ni 5 min...ma isto sam neka nana. Ne znam odakle da pocnem,a ne mogu da izbacim cokoladu, onda postajem depresivna, i to barem 200 grama dnevno :D Ima li kakva dijeta sa cokoladom :D
bullmastiff

#749 Re: Teretana

Post by bullmastiff »

ja evo prvi put u zivotu redovno treniram vec godinu ipo...
i prije sam ..ali po par mjeseci pa pauza......

glavna je hrana od svega..sad cu promijeniti cjelokupan nacin ishrane..sa nase nezdrave hrane preci na azijsku kuhinju..

malopirije sam pravio pilecu salatu sa teriaky sosom..pojedes pun tanjir isto ko da nista pojeo nisi..toliko je lagano ..a sadrzi proteine u sebi..
i zene koje hoce da se utegnu moraju proteina unositi, jer proteini grade misice ,a vjezbe samo stimuliraju misice..
sad ce odma zenske "necu d ase nabildam"... ne mozete se tek tako nabildati..necete raditi set gdje vam je maximum ponavljanja 10(zadnje najteze)..nego lagano tooniranje misica sa laganim tezinama..to uz pravilnu ishranu..manje masti vise proteina.. pun pogodak za cvrsto tijelo
al nije ovo lako objasniti zenskima :run:

meni je npr dobro da je genetika solidna...tako da nemam puno problema..u zadnje vrijeme malo vise aerobni trening radim ,manje tegove..plocice vece pocele pomalo da se pojavljuju...al jbg to je proces..nema preko noci
hana_montana

#750 Re: Teretana

Post by hana_montana »

ukras wrote:Ma ja sam pravo visoka, citavih 180 cm i 72 kg. OK izgledam ali bih ja nekako da malo zategnem te noge.
Meni je problem sto ja inace ne vjezbam, ni kanister od 5 kg ne mogu nositi kako treby (0 snage u rukama). A na traci ne mogu ni 5 min...ma isto sam neka nana. Ne znam odakle da pocnem,a ne mogu da izbacim cokoladu, onda postajem depresivna, i to barem 200 grama dnevno :D Ima li kakva dijeta sa cokoladom :D
:shock: jel dvije od 100g il 2/3 one od 300g :P :D

cuj ti nje,dijeta s cokoladom :lol: :lol:
Post Reply