Teretana

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
MOSALJOZE

#6951 Re: Teretana

Post by MOSALJOZE »

Nenormalno dobar sport.Prvo sam išao na bazen da plivam,i oni dolazili,i neki dan pitam trenera mogu li i ja,nakon 20 minuta ne mogu ruku pomaknuti.Kad sam došao kući pun pretis graha sam pojeo,negdje oko 5-6 tanjira.Nakon 2 sata je bilo gori hala,i opet moraš jest.Svakome preporučujem,samo se treba paziti duela,da ti zubi ne nastradaju.
pirmin

#6952 Re: Teretana

Post by pirmin »

MOSALJOZE wrote:Nenormalno dobar sport.
Apsolutno :thumbup:
ozdrlje_donje

#6953 Re: Teretana

Post by ozdrlje_donje »

Imam jedno pitanje u vezi rasporeda vjezbi za teretanu. Kakav vi raspored pratite. Ja obicno radim prsa+tricepsi jedan dan, dan odmora, pa ledja+tricepsi drugi dan, dan odmora i onda treci ramena+noge. Nekad kad imam vremena ne pravim pauze idem skoro svaki radni dan s tim da onda manje vjezbi uradim i vikend odmaram. Na svakom treningu ubacim barem dvije vjezbe trbusnjaka mada planiram da izdvojim poseban dan samo za trbusnjake. Da li je ovo ok ovako raditi? Ima vas dosta iskusnijih i svaki savjet bi dobro dosao. Hvala
MOSALJOZE

#6954 Re: Teretana

Post by MOSALJOZE »

ozdrlje_donje wrote:Imam jedno pitanje u vezi rasporeda vjezbi za teretanu. Kakav vi raspored pratite. Ja obicno radim prsa+tricepsi jedan dan, dan odmora, pa ledja+tricepsi drugi dan, dan odmora i onda treci ramena+noge. Nekad kad imam vremena ne pravim pauze idem skoro svaki radni dan s tim da onda manje vjezbi uradim i vikend odmaram. Na svakom treningu ubacim barem dvije vjezbe trbusnjaka mada planiram da izdvojim poseban dan samo za trbusnjake. Da li je ovo ok ovako raditi? Ima vas dosta iskusnijih i svaki savjet bi dobro dosao. Hvala
Jesi ovde napravio grešku misleći ledja+bicepsi??Koliko dugo treniraš,koristiš li nešto od kemije?
Što se tiče trbušnih to mozes raditi i kod kuće.Kad vidim da raja odvoji poseban dan za triceps,meni bude zlo.Nemaš potrebe,da radiš posebno.
šerbe šta je to za mene ba..
ozdrlje_donje

#6955 Re: Teretana

Post by ozdrlje_donje »

MOSALJOZE wrote:
ozdrlje_donje wrote:Imam jedno pitanje u vezi rasporeda vjezbi za teretanu. Kakav vi raspored pratite. Ja obicno radim prsa+tricepsi jedan dan, dan odmora, pa ledja+tricepsi drugi dan, dan odmora i onda treci ramena+noge. Nekad kad imam vremena ne pravim pauze idem skoro svaki radni dan s tim da onda manje vjezbi uradim i vikend odmaram. Na svakom treningu ubacim barem dvije vjezbe trbusnjaka mada planiram da izdvojim poseban dan samo za trbusnjake. Da li je ovo ok ovako raditi? Ima vas dosta iskusnijih i svaki savjet bi dobro dosao. Hvala
Jesi ovde napravio grešku misleći ledja+bicepsi??Koliko dugo treniraš,koristiš li nešto od kemije?
Što se tiče trbušnih to mozes raditi i kod kuće.Kad vidim da raja odvoji poseban dan za triceps,meni bude zlo.Nemaš potrebe,da radiš posebno.
šerbe šta je to za mene ba..
Napisao sam ono sto sam mislio napisati a da li je to pogresno ili ne to pojma nemam, zato sam se i obratio forumu :zjev: Treniram nesto vise od godinu dana a jedino sto uzimam je 80 plus Wieder-ov protein. Doduse uzeo sa prije mjesec dana 100%whey Gold Standard. Za trbusnjake si u pravu, mogu ih i kuci komotno raditi.
KPNCTNJAH

#6956 Re: Teretana

Post by KPNCTNJAH »

Pa u programu ti onda dva dana triceps, a ne radis bicepse... a ti bi bio prvi koji to ne radi :mrgreen:
Tri dana trening, jedan odmor ti je najbolja varijanta, to vecina radi...
ozdrlje_donje

#6957 Re: Teretana

Post by ozdrlje_donje »

KPNCTNJAH wrote:Pa u programu ti onda dva dana triceps, a ne radis bicepse... a ti bi bio prvi koji to ne radi :mrgreen:
Tri dana trening, jedan odmor ti je najbolja varijanta, to vecina radi...
Uuu onda jeste greska. Ne skontah ni kad mi covjek napisa.. Pardon. MIslio sam ledja + bicepsi. Hvala Kristijane. Onda da nadovezem jos jedno pitanje - koliko vjezbi za pojedinu grupu misisca radite dok ste u teretani odn koliko se otprilike zadrzite. Koliko cesto kardio ubacite? Ja prije svakog treninga vozim biciklo 8 min a pocesto ubacim 30 min trake nakon treninga.. Samo to onda dosta traje.
MOSALJOZE

#6958 Re: Teretana

Post by MOSALJOZE »

KPNCTNJAH wrote: Tri dana trening, jedan odmor ti je najbolja varijanta, to vecina radi...
Kako se uzme Kristijane.Nekome odgovara 2 dana pa pauza,neko moze raditi 6-1,nismo svi isti.Zavisi i od preparata koje koristiš.
Iskreno ovo "treniram godinu dana",a da ne radiš biceps izgleda ne smiješno,već žalosno.Ali hajde,biće bolje.Dakle radi prsa-biceps ledja triceps,noge-ramena.To je neka standardni program,ali tebi ako odgovara možeš raditi samo ruke tj biceps i triceps.Opet zavisi od toga kako tijelu odgovara.
I manite se ljudi sajli,živi teg je najbolji.
burek_in_space

#6959 Re: Teretana

Post by burek_in_space »

Prije velike pauze koju sam napravio u teretani, trenirao sam prsa-biceps, ledja triceps.
Nakon povrata u zheljezaru, poslushao sam savjet nekoga malo iskusnijeg i promijenio kombimaciju, pa je sad triceps vezan za prsa, a biceps za ledja.
Rezultati su i vishe nego zadovoljavajuci.

Probajte, kombinujte vjezhbe i imajte na umu da je svako tijelo za sebe, da ono shto nekom drugom "radi", ne mora znachiti isti napredak i za drugog.
KPNCTNJAH

#6960 Re: Teretana

Post by KPNCTNJAH »

Ma znam, vidim mrsko mu trenirati, pa reko ovo je neki standard 3+1 ... ja uglavnom radim 6+1, onda mi cesto nakon tog jednog dana odmora bude mrsko opet poceti, pa to nekad bude dva dana odmora... ili dvije sedmice :oops: :mrgreen:

Sto se tice vjezbi za grupu misica, kod mene su 4 za biceps, 2 za podlaktice, 4 za prsa, 3 za noge, 3 za triceps, 3 za ledja, 6 za ramena (furam se na bureka) :mrgreen:
MOSALJOZE

#6961 Re: Teretana

Post by MOSALJOZE »

Kardio ne radim u teretani.Eto ti polja i udri po kardiju koliko hoćeš.Ako već koristiš traku,onda je digni na najveći nagib i brzina 3.5-4.0 nakon 15 minuta ne znaš gdje si.Što se tiče vježbi,zavisi od grupe mišića koju radim.Ako radim ledja,onda je tu veslanje u pretklonu,MRTVO(to ti je osnova svega,bez jakih ledja nećeš nigdje,to ti je ko temelj kuće),slijeganje ramenima sa bučicama tu možeš da dosta tovariš,odlična vježba,i hiperextenzija na kraju.Koliko se zadržim??Zavisi,ali uglavnom 1-2h.Ne pričam mnogo,programiram štopericu da pišti,i radim.
edit bureche jesi prochitao moju poruku na prethodnoj stranici?
burek_in_space

#6962 Re: Teretana

Post by burek_in_space »

MOSALJOZE wrote:Kardio ne radim u teretani.Eto ti polja i udri po kardiju koliko hoćeš.Ako već koristiš traku,onda je digni na najveći nagib i brzina 3.5-4.0 nakon 15 minuta ne znaš gdje si.Što se tiče vježbi,zavisi od grupe mišića koju radim.Ako radim ledja,onda je tu veslanje u pretklonu,MRTVO(to ti je osnova svega,bez jakih ledja nećeš nigdje,to ti je ko temelj kuće),slijeganje ramenima sa bučicama tu možeš da dosta tovariš,odlična vježba,i hiperextenzija na kraju.Koliko se zadržim??Zavisi,ali uglavnom 1-2h.Ne pričam mnogo,programiram štopericu da pišti,i radim.
edit bureche jesi prochitao moju poruku na prethodnoj stranici?
Plivanje ili vaterpolo, je li na to mislish?
Trenirao sam nekad davno, i jako kratko, vaterpolo.
Fenomenalan sport.
Yapi Yapo

#6963 Re: Teretana

Post by Yapi Yapo »

nemojte da vam je svaki trening isti, ako radite prsa bic, nekad napravite iznimku i odradite triceps umjesto bicepsa. isto tako nemojte uvijek iste vježbe raditi za određeni mišić.

od dosta osoba sam čuo da ne valja kombinovati noge i ramena.
MOSALJOZE

#6964 Re: Teretana

Post by MOSALJOZE »

Ma pomalo vaterpolo,chuvaj mi malog.
burek_in_space

#6965 Re: Teretana

Post by burek_in_space »

MOSALJOZE wrote:Ma pomalo vaterpolo,chuvaj mi malog.
Boga mi ti necu chuvati malog :lol:
A ako misilsh na Mustanga, on ionako ne trenira ozbiljno. :D
MOSALJOZE

#6966 Re: Teretana

Post by MOSALJOZE »

Dobro napisa sherbe perv :skoljka:

:thumbup:
Mustang1

#6967 Re: Teretana

Post by Mustang1 »

Koji ste vi amateri 8-)
yoda82

#6968 Re: Teretana

Post by yoda82 »

burek_in_space wrote:Prije velike pauze koju sam napravio u teretani, trenirao sam prsa-biceps, ledja triceps.
Nakon povrata u zheljezaru, poslushao sam savjet nekoga malo iskusnijeg i promijenio kombimaciju, pa je sad triceps vezan za prsa, a biceps za ledja.
Rezultati su i vishe nego zadovoljavajuci.

Probajte, kombinujte vjezhbe i imajte na umu da je svako tijelo za sebe, da ono shto nekom drugom "radi", ne mora znachiti isti napredak i za drugog.
Ja sam npr. prvo radio leđa biceps, a grudi triceps, a poslije obrnuo, i čini se da me bolje pogađa.
aCme

#6969 Re: Teretana

Post by aCme »

Image
Mustang1

#6970 Re: Teretana

Post by Mustang1 »

@sherbett Koja si priznaj :D
sherbett wrote:Image
Mustang1

#6971 Re: Teretana

Post by Mustang1 »

Po tricepsu se vidi da si ova tetovirana macka :oops:
zilla_

#6972 Re: Teretana

Post by zilla_ »

Progym teretana na koševu, bude li gužve tamo nekad oko 17h ako neko zna? Čuo sam da je dobra teretana a meni s posla usput dođe tako da bi se tu učlanio :evil:
Mustang1

#6973 Re: Teretana

Post by Mustang1 »

Evo ja cu ti reci iako nisam ni iz istog grada niti znam da postoji ta teretana :D Svaka teretana je "puna" u periodu izmedju 4-8 ..
zilla_

#6974 Re: Teretana

Post by zilla_ »

da ali teretane koje rade do 22h a ova radi 24h pa vjerujem da većina raje dođe puno kasnije... zato i pitam jer znam da ima dosta raje koji idu u tu teretanu
cove41

#6975 Re: Teretana

Post by cove41 »

Progym - svaka preporuka. Oko 18 - 20 h je najveća gužva, ali ogromna je teretana, pa je to podnošljivo.
Post Reply