Teretana
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
Muderiss
#6177 Re: Teretana
Ljudi samo trenirajte i kada upoznate svoje tijelo sve je lakse,s mjesecima dodje iskustvo i nema potrebe bilo ko da vam govori sta valja a sta ne.Onaj kome fali kilograma preporucio bi mu da tamani sve i to svaka 4 sata otprilike i s pravilnim treningom za vrlo kratko vrijeme nabicete masu i misicnu i onu drugu ali ko te pita.Vjerujte mi da puno bolje izgleda osoba koja ima sala,a i misicne mase nego oni bolesnici koji mjere svaki svoj obrok i ponasaju se ko bolesnici kad dobiju malo sala.To nije nista lose to je prirodno i bicete veci i bolje cete se osjecati vjerujte mi.Ja kad sam poceo da treniram jeo sam otprilike 5 puta na dan glavni obroci su mi prije i poslije treninga i tu sam jeo najvise,a ova tri su kao neka predjela s manjim kolicinama i dobio sam 12 kilograma za nesto vise od mjesec dana.Bilo je tu i sala jer kako god vi izbjegavali salo se mora talozit i kroz ulje,nesto slatko ili slicno i to je jednostavno neizbjezno osim kod vec navedenih bolesnika.A sto se tice misicne mase tu sam dobio jako mnogo moj fizicki izgled se promijenio iz temelja jednostavno postao sam puno veci i taj osjecaj koji svak od nas dozivi nakon sto je bio mrsav je neopisiv.Radite pravilno,jedite svasta,a kad kazem ovo svasta normalno da ne znaci da treba jesti masnu i nekvalitetnu hranu,ali jednostavno i to se mora u manjim kolicinama i koliko god mi mislili da je to smece i ostalo to toliko pomaze mrsavom covjeku u njegovom izgledu da je to neopisivo i kada se sve to spoji uz jedan kvalitetan trening vjerujte mi da se kompletna vasa konstitucija mijenja,a to je cilj svakog od nas koji pocinje da trenira.
-
Mustang1
#6178 Re: Teretana
Joj dobrih upala tacno bi opet danas ruke one od sinoc radio 
- MedenoSrce
#6179 Re: Teretana
pet dana nisam niz stepenice mogla ... a ni uz

i to sve zbog pauze za prvi maj

i to sve zbog pauze za prvi maj
-
Jokericious
#6180 Re: Teretana
Samo nemoj da ti se na stomaku trbusni previse isticu i da ti ruke nabildane budu. Umjereno. Nema nista gore od nabildanog zenska. Prije bi sa debelom bio.
- zli_hordas
#6181 Re: Teretana
Ma vala nista im ne fali kad su zategnute ko poli salame nego da biba ne sve strane.Jokericious wrote:Samo nemoj da ti se na stomaku trbusni previse isticu i da ti ruke nabildane budu. Umjereno. Nema nista gore od nabildanog zenska. Prije bi sa debelom bio.
-
Jokericious
#6182 Re: Teretana
zli_hordas wrote:Ma vala nista im ne fali kad su zategnute ko poli salame nego da biba ne sve strane.Jokericious wrote:Samo nemoj da ti se na stomaku trbusni previse isticu i da ti ruke nabildane budu. Umjereno. Nema nista gore od nabildanog zenska. Prije bi sa debelom bio.

- zli_hordas
#6183 Re: Teretana
Vako nesto kumeeeJokericious wrote:zli_hordas wrote:Ma vala nista im ne fali kad su zategnute ko poli salame nego da biba ne sve strane.Jokericious wrote:Samo nemoj da ti se na stomaku trbusni previse isticu i da ti ruke nabildane budu. Umjereno. Nema nista gore od nabildanog zenska. Prije bi sa debelom bio.

-
Jokericious
#6185 Re: Teretana
Tesko se odluciti koja je gora. 
- MedenoSrce
#6186 Re: Teretana
a sto vas boli briga kako cu ja izgledati
hajmo malo sportskog duha
ni ja vama ne pametujem oko tezina, ishrane, bulkinga, forsiranja tezina, provodjenja u teretani po 3h supljirajuci umjesto da ko sav normalan svijet odradite efektivnog treninga do 75min i za svojim poslom . Ovdje smo svi sa ciljem da imamo vise misica i bolju fizicku spremu.
hajmo malo sportskog duha
ni ja vama ne pametujem oko tezina, ishrane, bulkinga, forsiranja tezina, provodjenja u teretani po 3h supljirajuci umjesto da ko sav normalan svijet odradite efektivnog treninga do 75min i za svojim poslom . Ovdje smo svi sa ciljem da imamo vise misica i bolju fizicku spremu.
- Decerto
- Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.
#6187 Re: Teretana
GDJE TI JE MASA BRE
salim se,bitno mi je da imam sto vise snage i da sam sto veci,a sa plocicama i definicijom se ne smaram 
- 34sf4drgu67d25
#6188 Re: Teretana
Druga nije losa 
-
Mustang1
#6189 Re: Teretana
Ja sam sa ciljem da imam sto veci stomakMedenoSrce wrote:a sto vas boli briga kako cu ja izgledati
hajmo malo sportskog duha![]()
-
Mustang1
#6190 Re: Teretana
Ja sam sa ciljem da imam sto veci stomakMedenoSrce wrote:a sto vas boli briga kako cu ja izgledati
hajmo malo sportskog duha![]()
-
pathyeshme
#6191 Re: Teretana
Savjet za veća prsa (sisu) - danas mi ga u teretani dade momak, pa ćemo vidjeti da li je to to.
Naime, kod benča (a pretpostavljam i kod ostalih vježbi za sisu) šipku treba spuštati što je moguće sporije, pa onda je energično trzajem izbaciti. Nema potrebe da ovo radite sa velikim težinama - dovoljno je i 60-70 kg za one što mogu podići 100 i više kg... Ovaj momak nikad ne diže više od 70 kg, al' ima nevjerovatno razvijenu sisu.
Naime, kod benča (a pretpostavljam i kod ostalih vježbi za sisu) šipku treba spuštati što je moguće sporije, pa onda je energično trzajem izbaciti. Nema potrebe da ovo radite sa velikim težinama - dovoljno je i 60-70 kg za one što mogu podići 100 i više kg... Ovaj momak nikad ne diže više od 70 kg, al' ima nevjerovatno razvijenu sisu.
-
Mustang1
#6192 Re: Teretana
Pa sve vjezbe radis sporije kad te tezina gura/vuce a brze kad ti nju guras/vuces
To je osnovno pravilo teretane i dizanja tegova 
-
pathyeshme
#6193 Re: Teretana
Uredu je kad govoriš o pojmu 'sporije'.. Ja govorim o pojmu 'sporo'. Lakše je sporo spuštat manju težinu i pritom uraditi 8 ponavljana.. A sa većom težinom spusti jednom, odmah ćeš osjetiti kod drugog ponavljanja puno veći umor. Gravitacija.
Sent from my Nokia Lumia 920 using Tapatalk
-
Mustang1
#6194 Re: Teretana
A sta sam ja rekao ?pathyeshme wrote:Uredu je kad govoriš o pojmu 'sporije'.. Ja govorim o pojmu 'sporo'. Lakše je sporo spuštat manju težinu i pritom uraditi 8 ponavljana.. A sa većom težinom spusti jednom, odmah ćeš osjetiti kod drugog ponavljanja puno veći umor. Gravitacija.
-
pathyeshme
#6195 Re: Teretana
Nije me niko uveo, samouk sam 
No hajde nije sad neki veliki problem... U teretani sam tek 5 mjeseci i još uvijek se mogu nazvati početnikom koji svaki dan uči nešto novo
Pa ni ovaj jaran nije znao to za sporo spuštanje a trenirao je par godina
Nikad nije kasno da se sazna nešto novo 
Ja dobro napredujem uprkos tome što nisam znao, ali vjerujem da ću sada još bolje
No hajde nije sad neki veliki problem... U teretani sam tek 5 mjeseci i još uvijek se mogu nazvati početnikom koji svaki dan uči nešto novo
Pa ni ovaj jaran nije znao to za sporo spuštanje a trenirao je par godina
Ja dobro napredujem uprkos tome što nisam znao, ali vjerujem da ću sada još bolje
-
pathyeshme
#6196 Re: Teretana
Doduše čitao sam po ovim bb forumima da od sporog nema hljeba i da treba što energičnije raditi... Al' vidiš svako misli da zna 
-
stronghold
#6197 Re: Teretana
Super je,ovo je bas hard work i posvecenost...zli_hordas wrote:
Vrh!
-
pathyeshme
#6198 Re: Teretana
Dajte mi preporučite neki kvalitetan a jeftin blender, do 50 KM.
Ujutro mi doručak puno vremena uzme, dok podgrijem mlijeko, pa izvagam zobene, pa urežem bananu, pa sačekam da zobene malo upiju... Ovako bih sve ubacio u blender i popio za minut-dva.
Ujutro mi doručak puno vremena uzme, dok podgrijem mlijeko, pa izvagam zobene, pa urežem bananu, pa sačekam da zobene malo upiju... Ovako bih sve ubacio u blender i popio za minut-dva.
- insomnia78
#6199 Re: Teretana

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
- EmiRem
#6200 Re: Teretana
Drug, vjeruj mi probao sam 10 tih blendera od 50 KM i svi su kurcevi. Na kraju sam uzeo onaj nutribullet na rate (oko 230km) ukupno i vjeruj mi vrijedi i milju bas zbog razloga koje si naveo. Taj od 50 ćeš koristit mjesec i sjebace se, al nije ni to problem. Problem je sto ne smiksa to sve kako treba ovaj nutribullet je savršenstvopathyeshme wrote:Dajte mi preporučite neki kvalitetan a jeftin blender, do 50 KM.
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk