O uticaju na muskarce nisam citala jer me nije zanimalo, ali pretpostavljam da je estrogen antagonizam testosteronu, a testosteron je inace odgovoran za povecan libido kod muskaraca
Teretana
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- MedenoSrce
#5326 Re: Teretana
Koliko sam ja citala poodavno u soyi ima fitoestrogena (zenski hormon, a dobor znate tj ne znate kako je tesko zenama doci do 1kg misicne mase) jedino se isplati zenama u menopauzi koristiti soju u ishrani (jer one ne luce vise ovaj hormon).
O uticaju na muskarce nisam citala jer me nije zanimalo, ali pretpostavljam da je estrogen antagonizam testosteronu, a testosteron je inace odgovoran za povecan libido kod muskaraca
-
T-pain
#5327 Re: Teretana
hali gali halid wrote:Šta je sa sojom, kažu da je dobar izvor proteina, ali opet neki kažu da je zdrava, a neki da nije?
soja sadrzi kako je drug iznad naveo zenski hormon, nmg se tacno sijetiti kako se zove, uglavnom rastu ti sise, tj dobija se oblik kako kod zena tits
-
hali gali halid
#5329 Re: Teretana
"There is a great deal of controversy surrounding soy foods, mostly due to their isoflavones which can bind to estrogen receptors and affect thyroid hormone. However, there is no convincing evidence to this day that soy consumption in HUMANS is linked to increase risk of thyroid disorders, lower testosterone or sperm count in men, lower libido, increase risk of breast cancer, etc. "
- GreenWay
#5330 Re: Teretana
To je ta cijenamirzet87sa wrote:Ploca 20kg 70km![]()
- 4m3l
#5331 Re: Teretana
Naser Oric lik o kojem se pise u zadnje vrijeme trenira u importanne-u
Masina covjek!! 
-
zipoo
#5332 Re: Teretana
Ja sam prosle godine uzeo u importane cookie and cream okus, pogledaj mozda ga imaju na stanjuklixo wrote:Gdje ima uzeti Whey Optimum Cookies and Cream okus , nigdje nisam naletio na taj ?
- 34sf4drgu67d25
#5333 Re: Teretana
Ja uzimam mix soja whey protein. Razlika je u tome sto se soja sporije probavlja. Zato je odma poslije treninga bolje uzeti whey, a soju ujutru ili navecer i tjelo ce imati duze izvor proteina...
Javim vam ako mi narastu sise.
- yoda82
#5334 Re: Teretana
Nema. Ja prije 4-5 dana uzimao i nije ga bilo.zipoo wrote:Ja sam prosle godine uzeo u importane cookie and cream okus, pogledaj mozda ga imaju na stanjuklixo wrote:Gdje ima uzeti Whey Optimum Cookies and Cream okus , nigdje nisam naletio na taj ?
-
hali gali halid
#5335 Re: Teretana
Po ovome sto sam istrazivao i citao na internetu ok je, ako se konzumira u umjerenim količinama, svakako ni sa čim ne valja pretjerivati.34sf4drgu67d25 wrote:Ja uzimam mix soja whey protein. Razlika je u tome sto se soja sporije probavlja. Zato je odma poslije treninga bolje uzeti whey, a soju ujutru ili navecer i tjelo ce imati duze izvor proteina...
- skafiskafsnjak
#5336 Re: Teretana
Da li je neko koristio neke sagorjevace masti? Ili bar carnitin? Hocu da smrsam, a nemam gdje po ovom vremenu osim u teretanu. Pa rekoh da kupim nesto.... koliko zbog sagorjevanja toliko i psihicki da pomogne....
A znam, svak ce reci, manje masti i ugljikohdrata (onih nezdravih) vise vode i proteina uz trcanje i vjezbe....
Uzimao sam prije carnitin ...vise eto djeluje psihicki..stimulativno
A znam, svak ce reci, manje masti i ugljikohdrata (onih nezdravih) vise vode i proteina uz trcanje i vjezbe....
- GreenWay
#5337 Re: Teretana
Moja preporuka ti je da ne uzimas fat burnere, ako vec hoces uzmi kofein, ekstrakt zelenog caja i tecni l-carnitin. I ovo ce ti samo malo stimulisati mrsanje i to samo ako si vec poceo mrsati i bez ovoga. Ishrana ti je sve, vjezbanje je dobro doslo ali je gotovo nebitno u odnosnu na ishranu.skafiskafsnjak wrote:Da li je neko koristio neke sagorjevace masti? Ili bar carnitin? Hocu da smrsam, a nemam gdje po ovom vremenu osim u teretanu. Pa rekoh da kupim nesto.... koliko zbog sagorjevanja toliko i psihicki da pomogne....
- skafiskafsnjak
#5338 Re: Teretana
Ma poprilicno sam upoznat sa svim...prije 2 godine sam trcao i vjezbao ...za 2 mjeseca skino 12 kg...i ev , za dvije godine vratio 10 hahahah.
A nemam volje nizasta pa rekoh da me stimulise nesto
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
A nemam volje nizasta pa rekoh da me stimulise nesto
-
pathyeshme
#5339 Re: Teretana
Evo ponovo akcija: http://www.city deal.ba/deals/mjese-na-lanarina-za-fitness-u-sportsko-rekreativnom-centru-gym_1210.html
(spojite razmak između jer ovaj forum ne dopušta neke linkove, niđe veze al' eto)
Da li je neko išao u ovu teretanu, kakva je? Kakvi su sa spravama?
(spojite razmak između jer ovaj forum ne dopušta neke linkove, niđe veze al' eto)
Da li je neko išao u ovu teretanu, kakva je? Kakvi su sa spravama?
-
stronghold
#5340 Re: Teretana
Ja ne znam ljudi sta vama licno igra ulogu kod izbora teretane,ali meni sto manja,tj. oskudnija sa spravama i kojekakvim svemirskim inventarom to bolje .
Ionako se vise manje baziram na osnovnim vjezbama,a kad im utorkom maznem sve ploce da cucanj radim ovi bicepsaši pizde jer im nema tegova i stalka na kojem ce odlozit sipku
Ionako se vise manje baziram na osnovnim vjezbama,a kad im utorkom maznem sve ploce da cucanj radim ovi bicepsaši pizde jer im nema tegova i stalka na kojem ce odlozit sipku
- MOSALJOZE
#5341 Re: Teretana
Sa koliko radiš čučanj??
Inače mrtvo i čučanj isto temelji kuće,bez toga ne mogu nikako
Inače mrtvo i čučanj isto temelji kuće,bez toga ne mogu nikako
-
stronghold
#5342 Re: Teretana
Pa iskreno,sve zavisi u kojoj sam fazi,tj. sta mi je primarno za neki odredjeni period. Ne pase mi veliki broj ponavljanja na bilo kojoj vjezbi. Sad trenutno niti sam u masi niti u definiciji,jedem sve sto mi dopadne pod ruku,pa tako s ogromnim brojem unesenih kalorija na dnevnoj bazi trening definitivno ne zaostaje
Sto se tice broja ponavljanja,to se uglavnom vrti od 4-5, ili 6-7, s tim da mi je zadnja serija u bilo cucnju,bilo benchu ili mrtvom obavezno ispumpavanje ( bilo da sam prije toga radio trice ili kečeve sa 150 ili 180 kg ),znaci otprilike sa 100 kg ide i do 20 + ponavljanja ( sto naravno ne znaci da uvijek pogodim tacno taj broj ponavljanja,ali se trudim da idem i vise ).
Sto se tice broja ponavljanja,to se uglavnom vrti od 4-5, ili 6-7, s tim da mi je zadnja serija u bilo cucnju,bilo benchu ili mrtvom obavezno ispumpavanje ( bilo da sam prije toga radio trice ili kečeve sa 150 ili 180 kg ),znaci otprilike sa 100 kg ide i do 20 + ponavljanja ( sto naravno ne znaci da uvijek pogodim tacno taj broj ponavljanja,ali se trudim da idem i vise ).
-
pathyeshme
#5343 Re: Teretana
Pa upravo zbog togastronghold wrote:Ja ne znam ljudi sta vama licno igra ulogu kod izbora teretane,ali meni sto manja,tj. oskudnija sa spravama i kojekakvim svemirskim inventarom to bolje .
I zbog toga što u maloj teretani dođeš i čekaš 6 sati na red da koristiš spravu.
-
stronghold
#5344 Re: Teretana
Pa kod mene je bas suprotno,i nema toliko raje,i bas zato se u manjim teretanama i jace trenira i bolji su rezultati jer se vrlo brzo svi naviknu jedni na druge i dobronamjerno jedan drugoga savjetujemo,nebitno na spol i neciji staz u teretani.
Mozda 1 od deset ljudi pogresno radi vjezbu,a to je obicno netko tko se tek uclanio,pa se onako drzi na distanci prvih tjedan-dva dok ne uvidi da je raja korektna i obazriva i da je cilj svima da svatko izvuce maksimum iz svog tijela bez razlike da li si ti na kilogramu bijelog mesa dnevno ili cevapima i bureku.
A bas me zanima na koje se to sprave ceka u redu,zvucis kao da se spremas za Mr. Olimpiu
Mozda 1 od deset ljudi pogresno radi vjezbu,a to je obicno netko tko se tek uclanio,pa se onako drzi na distanci prvih tjedan-dva dok ne uvidi da je raja korektna i obazriva i da je cilj svima da svatko izvuce maksimum iz svog tijela bez razlike da li si ti na kilogramu bijelog mesa dnevno ili cevapima i bureku.
A bas me zanima na koje se to sprave ceka u redu,zvucis kao da se spremas za Mr. Olimpiu
- MOSALJOZE
#5346 Re: Teretana
Mahalske su najbolje,pusti ti ovo više traka za trčanje nego tegova
-
pathyeshme
#5347 Re: Teretana
Jebo ti mahalsku teretanu ako moram 3 sata ostajat' u njoj (dok se izmjenjaš na spravama, bla bla).MOSALJOZE wrote:Mahalske su najbolje,pusti ti ovo više traka za trčanje nego tegova
Hoću 45 minuta da odradim teretanu i još 45 na biciklo, i da se fino isparim iz teretane.
- MOSALJOZE
#5348 Re: Teretana
Ebiga sad ispade da mahalske imaju jednu benč klupu,2 šipke,150 kg tegova i 10 bučicapathyeshme wrote:Jebo ti mahalsku teretanu ako moram 3 sata ostajat' u njoj (dok se izmjenjaš na spravama, bla bla).MOSALJOZE wrote:Mahalske su najbolje,pusti ti ovo više traka za trčanje nego tegova
Hoću 45 minuta da odradim teretanu i još 45 na biciklo, i da se fino isparim iz teretane.
- skafiskafsnjak
#5349 Re: Teretana
Ajd ljudii... predlozite ishranu i vjezbe za mrsanje u teretani...
Kontao sam ovako. Ujutro musli/zitarice ili kriska-dvije hljeba sa abc sirom . Kao uzinu malo voca nekog. Za rucak nesto kuhano, a nekada filete uz rizu ili riba. Onda trening dva sata poslije toga. Prjie treninga banana, a poslije teretane posnog sira u blender s malo vode.
Vjezbe bih uglavnom radio s manjim tezinama a vise ponavljanja. Biciklo cca25-30 min poslije tegova.
Sta mislite?
Kontao sam ovako. Ujutro musli/zitarice ili kriska-dvije hljeba sa abc sirom . Kao uzinu malo voca nekog. Za rucak nesto kuhano, a nekada filete uz rizu ili riba. Onda trening dva sata poslije toga. Prjie treninga banana, a poslije teretane posnog sira u blender s malo vode.
Vjezbe bih uglavnom radio s manjim tezinama a vise ponavljanja. Biciklo cca25-30 min poslije tegova.
Sta mislite?
-
Astrix
#5350 Re: Teretana
imas brate stranicu, ne znam smijem li ovde link postaviti, sve o ishrani, sta je dobro sta nije, koliko cega, vjezbe i sve ostalo, fino uzmes prostudiras sve, sve se moze sam kad se hoce a ne cekati da drugi urade.