Teretana

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Industrialyzer

#4326 Re: Teretana

Post by Industrialyzer »

MOSALJOZE wrote:Ma kakva sajla,radi ti za ledja mrtvo dizanje,pa ćeš vidjeti šta je trening,ali odradi 6-8 serija.Tek tada ćeš vidjeti šta znači upala.

Kakvo mrtvo dizanje, da mu prsljenove iz zida cupaju :lol: Nema on jos snage a ni tehniku za to, za par mjeseci neka pocne kad malo ojaca noge i ledja :thumbup:

Cini mi se da si dosta krhak, pa nemoj zaboraviti uzeti bandaze jer ako u startu zglobove sjebes onda ces stalno imati problema. A najbolji lijek za upalu misica je ponovni trening jer se tako mlijecna kiselina najbrze izbaci :thumbup:
BAN___KAI

#4327 Re: Teretana

Post by BAN___KAI »

MOSALJOZE wrote:Ma kakva sajla,radi ti za ledja mrtvo dizanje,pa ćeš vidjeti šta je trening,ali odradi 6-8 serija.Tek tada ćeš vidjeti šta znači upala.
To cu malo kasnije raditi jer izgleda zajebano za leđa a znam da se najbolje upala oporavlja novim treningom.

Nego sada nemogu nikako ni ispruziti ruku, kao da mi je vena zapela.
Chuckie

#4328 Re: Teretana

Post by Chuckie »

Mrtvo dizanje, nego sta. I cucanj sa otezanjem. Najjace vjezbe. :)

/ttalk
Mustang1

#4329 Re: Teretana

Post by Mustang1 »

Jos nije odustao :D
Vannolli

#4330 Re: Teretana

Post by Vannolli »

SwatkiMawi13 wrote:Jos nije odustao :D
Nemoj ga bolan :D
BAN___KAI

#4331 Re: Teretana

Post by BAN___KAI »

naravno da nisam a i necu odustati , nego malo je jebeno kada nemogu da dignem 4kg bucice za biceps pa kontam nece nista nikakvih promjena.

To je meni cak i veci problem nego upale i bolovi.
Industrialyzer

#4332 Re: Teretana

Post by Industrialyzer »

BAN___KAI wrote:
naravno da nisam a i necu odustati , nego malo je jebeno kada nemogu da dignem 4kg bucice za biceps pa kontam nece nista nikakvih promjena.

To je meni cak i veci problem nego upale i bolovi.

Probaj mrtvo dizanje ako ne mozes biceps :mrgreen:
pakica_

#4333 Re: Teretana

Post by pakica_ »

stvarno imate konjske zivce, svaka cast momci :lol: :lol: :lol:
Ali_G wrote:Meni sve lici da se on zajebava.
:thumbup: :thumbup: :lol: :lol:
MOSALJOZE

#4334 Re: Teretana

Post by MOSALJOZE »

BAN KAI radi samo mrtvo i čučanj vjeruj mi.Pusti tricepse,bicepse i ostalo..
Mustang1

#4335 Re: Teretana

Post by Mustang1 »

De ne zajebajite ga :lol: :lol: :lol:
BAN___KAI

#4336 Re: Teretana

Post by BAN___KAI »

Opet ja slijepi levat i ne gledam da li sprava ima tezine sa obje strane.

Danas ja krenuo raditi Ležeći nožni pregib i ja spustim tezinu do dna i ide gore lijeva noga a desna nema sanse ,pa eto ja prekidoh tu vjezbu i odoh na drugu .
Drugi Nožni potisak , spustih ja do dna ne moze nikako i prekidoh i tu vjezbu.

Vrijeme prolazi i dolazi trener i ja ga pitam sta da radim ako ne mogu cak ni najmanju tezinu da podignem ? i on poveo me u tu sobu gdje sam bio maloprije i samo lik pridje desnoj strani spusti do kraja i sprava moze perfekto, i lik otisao IZA sprave za Nozni potisak i samo lik spusti tezinu , jer je bilo na pola.

Ja spustao tezinu sprave odmah pored te , jesam pravi kloc xD

Neam ja pojma koga ja vise zavaravam sa ovom teretanom, nece biti nista ako ovako nastavim, samo cu smrsati.
Partijaner

#4337 Re: Teretana

Post by Partijaner »

Pukni se steroidima. :mrgreen:
BAN___KAI

#4338 Re: Teretana

Post by BAN___KAI »

Partijaner wrote:Pukni se steroidima. :mrgreen:
vjerujim mi da imam para uradio bih to, znam da nebih onda Kitu mogao koristiti ali jbg ionako nista neguzim :D
Chuckie

#4339 Re: Teretana

Post by Chuckie »

BAN___KAI wrote:Opet ja slijepi levat i ne gledam da li sprava ima tezine sa obje strane.

Danas ja krenuo raditi Ležeći nožni pregib i ja spustim tezinu do dna i ide gore lijeva noga a desna nema sanse ,pa eto ja prekidoh tu vjezbu i odoh na drugu .

Vrijeme prolazi i dolazi trener i ja ga pitam sta da radim ako ne mogu cak ni najmanju tezinu da podignem ? i on poveo me u tu sobu gdje sam bio maloprije i samo lik pridje desnoj strani spusti do kraja i sprava moze perfekto, i lik otisao IZA sprave za Nozni potisak i samo lik spusti tezinu , jer je bilo na pola.

Neam ja pojma koga ja vise zavaravam sa ovom teretanom, nece biti nista ako ovako nastavim, samo cu smrsati.
Pa brate ko pita ne skita. Šta ti god nije jasno, obrati se osobi koja je dužna da te uputi i koja na kraju krajeva odgovara za tvoje zdravlje. Ne možeš ti natovariti 200 kila da uradiš čučanj, pa da pogineš.
Mustang1

#4340 Re: Teretana

Post by Mustang1 »

Jesi li ijedan trening odradio citav ono fino da odradis sve sto si planirao ? :D
BAN___KAI

#4341 Re: Teretana

Post by BAN___KAI »

Chuckie wrote:
BAN___KAI wrote:Opet ja slijepi levat i ne gledam da li sprava ima tezine sa obje strane.

Pa brate ko pita ne skita. Šta ti god nije jasno, obrati se osobi koja je dužna da te uputi i koja na kraju krajeva odgovara za tvoje zdravlje. Ne možeš ti natovariti 200 kila da uradiš čučanj, pa da pogineš.
Pa pitao sam lika kada je dosao jer je teretana bila prazna , subotom valjda nikoga nema. Ja sam mislio da mi je lijeva noga puno slabija pa nemogu da dignem. Nisam ni pomislio da ima 2 tega za obje noge.

SlatkiMawi. Kume nisam nikada uradio bas sve, cak ponekad i smanjim ali nema sanse. Danas planirao da radim vjezbe za ramena ali nema sanse da ja podignem one tegove preko ramena.
Jedine vjezbe koje mi se svidjaju jeste Mrtvo dizanje bez savijanja koljena i lat sprava.
Mustang1

#4342 Re: Teretana

Post by Mustang1 »

Prestani ici u teretanu i olaksaj nam svima .. Sta mislis da je nama svima kad smo prvi put usli u teretani bilo lako i da smo odmah dizali najvise .. Pobogu moras sve vjezbe odraditi ne mozes odraditi npr. prednje rame a ne odraditi zadnje i srednje ..
burek_in_space

#4343 Re: Teretana

Post by burek_in_space »

A da se prebacish na zumbu, BAN__KAI? :oops:
Industrialyzer

#4344 Re: Teretana

Post by Industrialyzer »

Kako nema raje subotom, pa tad svi pumpaju biceps :mrgreen:
MOSALJOZE

#4345 Re: Teretana

Post by MOSALJOZE »

BAN KAI samo mrtvo i čučanj i doće sve na svoje.Pusti ostalo.
Decerto
Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.

#4346 Re: Teretana

Post by Decerto »

ne znam jel meni vaga ne valja ili sam stvarno smrsao 3 kg za sedmicu :-) pucam 3 km svako jutro uz brdo,izbacio sam secer i mlijeko skroz iz prehrane (caj pijem onako ko u bolnici haha >.< ),u jutro jaja sa domacim kravljim sirom (nemasnim :D ) ,za rucak napravim integralne rize ili kus kusa :lol: i za veceru dvopeka :lol: .Hoce li mi sta bit lol,pio sam mlijeko barem litar na dan i secer sam koristio masovno,da ne upadnem u kakav sok :-)
MOSALJOZE

#4347 Re: Teretana

Post by MOSALJOZE »

Decerto wrote:ne znam jel meni vaga ne valja ili sam stvarno smrsao 3 kg za sedmicu :-) pucam 3 km svako jutro uz brdo,izbacio sam secer i mlijeko skroz iz prehrane (caj pijem onako ko u bolnici haha >.< ),u jutro jaja sa domacim kravljim sirom (nemasnim :D ) ,za rucak napravim integralne rize ili kus kusa :lol: i za veceru dvopeka :lol: .Hoce li mi sta bit lol,pio sam mlijeko barem litar na dan i secer sam koristio masovno,da ne upadnem u kakav sok :-)
Dobar si ako je to tako.Neko kaze da mlijeko deblja,neko govori da pomaze pri mršanju.Sad ko će znati.Jako si ambiciozno krenuo(ima ih ovde na forumu)i pazi da ne izgoriš.Mozda si trebao postepeno smanjivati sa šećerom i mlijekom,ali šta je tu je.Samo tako nastavi.
ps:visina,tezina??
Decerto
Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.

#4348 Re: Teretana

Post by Decerto »

MOSALJOZE wrote:
Decerto wrote:ne znam jel meni vaga ne valja ili sam stvarno smrsao 3 kg za sedmicu :-) pucam 3 km svako jutro uz brdo,izbacio sam secer i mlijeko skroz iz prehrane (caj pijem onako ko u bolnici haha >.< ),u jutro jaja sa domacim kravljim sirom (nemasnim :D ) ,za rucak napravim integralne rize ili kus kusa :lol: i za veceru dvopeka :lol: .Hoce li mi sta bit lol,pio sam mlijeko barem litar na dan i secer sam koristio masovno,da ne upadnem u kakav sok :-)
Dobar si ako je to tako.Neko kaze da mlijeko deblja,neko govori da pomaze pri mršanju.Sad ko će znati.Jako si ambiciozno krenuo(ima ih ovde na forumu)i pazi da ne izgoriš.Mozda si trebao postepeno smanjivati sa šećerom i mlijekom,ali šta je tu je.Samo tako nastavi.
ps:visina,tezina??
182cm,85 kg trenutno.Dosadilo mi traziti XXL majice jer imam "beer belly" iako ne pijem pivo haha :lol:
MOSALJOZE

#4349 Re: Teretana

Post by MOSALJOZE »

Neka ti ogledalo bude vodilja,a ne vaga.
Zatamnjena stakla

#4350 Re: Teretana

Post by Zatamnjena stakla »

Evo se kontam da krenem na trčanju al' ne mogu.
Da mi je trbušne k'o prije :mrgreen:
Post Reply