Teretana
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
made_in_sarajevo
#4101 Re: Teretana
treba mi nesto za odmaranje,obnavljanje misica kako god. desi mi se da imam snage,mogu gurati,dizati bilo sta ali vec nakon 3-4 puta osjetim ogroman umor u misicima i patim se onda. ne idem u teretanu ali imam drugu vrstu treninga i jos po poslu sto vazda nesto teglim pa mi se desi da jedva 10 sklekova uradim, tacnije nakon 5. se pocnjem patiti,a ako naguram do 15 to je uspjeh. necu nista da povecavam masu i slicno nego cisto mi treba nesto prije ili poslije treninga da pomogne misicima malo da se dohavizaju,a usput i da se oznojim malo vise radi stomaka 
-
Mustang1
#4102 Re: Teretana
Znaci ti bi da pijes nesto a da se bildas dok hodas i radis

-
made_in_sarajevo
#4103 Re: Teretana
najbolje bi bilo da lezimBubalo1 wrote:Znaci ti bi da pijes nesto a da se bildas dok hodas i radis![]()
-
Mustang1
#4104 Re: Teretana
Amino kiseline su za oporavak .. Nadjes na netu .. Mislim da su tecne bolje .. Mada nista ti je to mozes piti i obicne tablete protiv upala ..
- dzeno123
#4105 Re: Teretana
Glutamine, sjajan za oporavak, gledaj samo da je powder.
-
Mustang1
#4107 Re: Teretana
Jebo teretanu .. Ljudi mi se na ulici smiju kako hodam .. Kaze mama sta se sepuris .. 
- Decerto
- Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.
-
Mustang1
#4109 Re: Teretana
Ma ruke mi idu puno siroko od tijela ruzno izgleda .. Uvijek sam i ja zajebavao one koji tako hodaju .. Ali nisam znao da je to od teretane i da mora tako
- BAN___KAI
#4110 Re: Teretana
Pozdrav.
Evo odlucio sam ici u Univerzum teretanu jer je bolje ista nego nista, bolje to nego sjediti na PCu po citav dan.xD 25km je jos clanarina ? i htjeo bih ici svaki dan oko 1 sat , jeli puna teretana tada ?
Zanima me jeli najbolje jesti ovu hranu jer je jeftina Jaje,Tuna,Citavo Mlijeko,Riza za proteine , jer stvarno nemam puno para.
Mogu potrositi samo 25 maraka za citav mjesec pa sta je sada najjeftinije
Kontao sam raditi ove vjezbe :http://www.bodybuilding.com/fun/workout ... rkout.html
I btw gdje kupiti najjeftiniji Šorc za 5 KM , sorceva sportskih nemam, samo onih bazenskih xD
Evo odlucio sam ici u Univerzum teretanu jer je bolje ista nego nista, bolje to nego sjediti na PCu po citav dan.xD 25km je jos clanarina ? i htjeo bih ici svaki dan oko 1 sat , jeli puna teretana tada ?
Zanima me jeli najbolje jesti ovu hranu jer je jeftina Jaje,Tuna,Citavo Mlijeko,Riza za proteine , jer stvarno nemam puno para.
Kontao sam raditi ove vjezbe :http://www.bodybuilding.com/fun/workout ... rkout.html
I btw gdje kupiti najjeftiniji Šorc za 5 KM , sorceva sportskih nemam, samo onih bazenskih xD
- Decerto
#4111 Re: Teretana
pijacaBAN___KAI wrote:Pozdrav.
- MOSALJOZE
#4112 Re: Teretana
Kad dodješ oko 1 sat tad još nisi "zakasnio" oko 14-15 se počinje puniti.Nemaš potrebe kupovati proteine pogotovo ako nisi u mogućnosti.Sve se to moze unijeti PRAVILNOM ISHRANOM.Ishrana ti je NAJMANJE 50% rada.Sve zavisi u kakvoj si trenutno "situaciji" koji ti je cilj u teretani.Što se tiče ovih vjezbi nisu loše za početnike.BAN___KAI wrote:Pozdrav.
- BAN___KAI
#4113 Re: Teretana
[/quote]Kad dodješ oko 1 sat tad još nisi "zakasnio" oko 14-15 se počinje puniti.Nemaš potrebe kupovati proteine pogotovo ako nisi u mogućnosti.Sve se to moze unijeti PRAVILNOM ISHRANOM.Ishrana ti je NAJMANJE 50% rada.Sve zavisi u kakvoj si trenutno "situaciji" koji ti je cilj u teretani.Što se tiče ovih vjezbi nisu loše za početnike.[/quote]
I lol pa ni pijaca nije vise kao sto je nekada bila, pravo skupa sada. xD
Pa vidis ja samo jedem 3 obroka dnevno i ne mogu birati, pa neznam hocu li imati te extra proteine sa ta 3 obroka da rastu misici .
Pa vidis ja samo jedem 3 obroka dnevno i ne mogu birati, pa neznam hocu li imati te extra proteine sa ta 3 obroka da rastu misici .
- Decerto
#4114 Re: Teretana
isto i kod mene,sta stara napravi,nema daj pravi piletinu svaki dan hahaBAN___KAI wrote:Kad dodješ oko 1 sat tad još nisi "zakasnio" oko 14-15 se počinje puniti.Nemaš potrebe kupovati proteine pogotovo ako nisi u mogućnosti.Sve se to moze unijeti PRAVILNOM ISHRANOM.Ishrana ti je NAJMANJE 50% rada.Sve zavisi u kakvoj si trenutno "situaciji" koji ti je cilj u teretani.Što se tiče ovih vjezbi nisu loše za početnike.
-
Mustang1
#4115 Re: Teretana
Ja ujutro pojedem 5 kuhanih jaja bar i ako ima onih zobenih ili tako nesto .. Za rucak sta mama napravi (ali sam joj rekao sta mi je najbolje da jedem pa nekad samo meni napravi jer se njima ne da piletinu jesti
) A navece jaja,sir posni i tako to 
- BAN___KAI
#4116 Re: Teretana
Bubalo1 wrote:Ja ujutro pojedem 5 kuhanih jaja bar i ako ima onih zobenih ili tako nesto .. Za rucak sta mama napravi (ali sam joj rekao sta mi je najbolje da jedem pa nekad samo meni napravi jer se njima ne da piletinu jesti) A navece jaja,sir posni i tako to
Kako stvarno mrzim sto ovaj forum nema multi quote -_-
Decerto:Ma ja ti cak i grah mrzim , mrzim i onaj takozvani bosanski specilitet sto izgleda poput puža , ono sto se stavlja meso unutar i sve bosanske corbe xD, ja najvise volim przene virsle i kobasice sa sirom i makarano sa tunom
Bubalo:Da i bas sam cuo da jaja imaju najvise tog cistog proteina sto trebaju za rast misica , ali mene zanima , hocu li ja ista postici ako budem jeo 3 obroka dnevno umjesto nekih 8 obroka dnevno ? Imam extra mase jer sam se udeblja 10kila za godinu.
I btw samo mi jos reci , vidim da na ovim stranicama nikada se ne rade one obicne vjezbe dizanje, znas teg u ruci i samo podizanje. Jel se to podrazumijeva da se to treba raditi ili je druge vjezbe obuhvataju iste misice ?
-
Mustang1
#4117 Re: Teretana
Fileti pa jaja .. I sir posni ali on najcesce ide navece jer je kazein kome treba vremena da se razgrad/probavi sta vec
Kobasice,salame,pastete,margarine i slicno zaboravi .. Ja to ne jedem mozda i 2 godine .. Uzmem nekad ono kad mi se "nasmiga" ali to samo malo da okusim opet jedem nesto drugo ..
Puno bolje je jesti vise puta nego jednom pa se prejesti .. Bolje se absorbuje hrana .. Ja jedem 3 puta u zadnje vrijeme .. Nekad sam i 5-6 puta ali ne mogu vise pogotovo sada kako ljeto ide
Ne kontam ovo zadnje .. Mislis na biceps sa bucicom ?
Puno bolje je jesti vise puta nego jednom pa se prejesti .. Bolje se absorbuje hrana .. Ja jedem 3 puta u zadnje vrijeme .. Nekad sam i 5-6 puta ali ne mogu vise pogotovo sada kako ljeto ide
- MOSALJOZE
#4118 Re: Teretana
BAN KAI ako mozeš bolje bi ti bilo da jedeš više manjih.Ja sam to prakticirao,ali kao što reče Bubalo eto ljeta,onda obaveze i čovjek ne stigne.Ono što ti je bitno nemoj jesti bar 1-2 sata prije treninga.Mozeš pojesti neko voće,ali ništa više od toga.
- BAN___KAI
#4119 Re: Teretana
PA znam da nevaljaju kobasice i virsle jer evo doktor mi kaze da imam puno holesterola/masnoce u krvi ali jbg dobio sam prvi put 10kila za godinu u zivotu.Bubalo1 wrote:Fileti pa jaja .. I sir posni ali on najcesce ide navece jer je kazein kome treba vremena da se razgrad/probavi sta vecKobasice,salame,pastete,margarine i slicno zaboravi .. Ja to ne jedem mozda i 2 godine .. Uzmem nekad ono kad mi se "nasmiga" ali to samo malo da okusim opet jedem nesto drugo ..
Bas cu morati puno jos guglati u vezi te hrane jer zelim ne zelim gubiti vrijeme i zelim se sto prije nabildati.
Da mislio sam biceps sa bucicom , gdje god sam gledao ove planove vjezbe , te jednostavne vjezbe biceps sa bucicom niko ne spominje. Jel to glavna vjezba koja se radi bez nekog odredjenog plana ponavljanja pa je zbog toga niko nespominje. *
I jos jeli ti ides u Univerzum teretanu ?
Mosaljoze:Bas cu to provati , kontao sam jesti manje porcije rize vise puta dnevno jer se para nema xD
I jbg planirao sam ici u 1 Sat a doruckujem u 12 sati . Morao bih onda ici oko 5 sati jer je to 2 sata poslije rucka.
- MOSALJOZE
#4120 Re: Teretana
Ma ne mora biti baš 2 sata,ali eto otprilike.Nego oko ovih vjezbi šta te zanima mozes pogledati ovdje http://www.vjezbaj.com/vjezbe/
Momci jako fino rade,imaš sve vjezbe.
-
Mustang1
#4121 Re: Teretana
Nisam ja u Sarajevu iz Zenice sam tako da ne idem u tu teretanu
Ako ti je visok kolesterol bas onda pazi i jaja kuhana zumanca imaju kolesterol zato ih neki izbjegavaju
A te vjezbe imas kamaru stranicu .. Gledaj citaj jebiga i ja sam po 2-3 sata dnevno citao o hrani vjezbama i slicno .. Kad te neka hrana zanima samo ukucas tu namirnicu i dodas teretana
I u teretani kad si gledas sta drugi rade .. Ne znam kakva je raja tamo ali ovdje kod mene smo svi raja svi radimo zajedno i svako svakome hoce pomoci .. Pogotovo gazda .. On zna svoje prekinuti da tebi pomogne i objasni ... Ako slucajno u prolazu vidi da ne radis pravilno zaustavi se i objasni
Ako ti je visok kolesterol bas onda pazi i jaja kuhana zumanca imaju kolesterol zato ih neki izbjegavaju
A te vjezbe imas kamaru stranicu .. Gledaj citaj jebiga i ja sam po 2-3 sata dnevno citao o hrani vjezbama i slicno .. Kad te neka hrana zanima samo ukucas tu namirnicu i dodas teretana
I u teretani kad si gledas sta drugi rade .. Ne znam kakva je raja tamo ali ovdje kod mene smo svi raja svi radimo zajedno i svako svakome hoce pomoci .. Pogotovo gazda .. On zna svoje prekinuti da tebi pomogne i objasni ... Ako slucajno u prolazu vidi da ne radis pravilno zaustavi se i objasni
- MOSALJOZE
#4122 Re: Teretana
Pošto ne mozes jesti jaja itd.. uzmi ribu.Ona ti je najzdravija.I ako nisi siguran kako se neka vjezba izvodi slobodno pitaj nekoga.Ja kad sam počinjao uvijek pitam kako i momci sa zadovoljstvom pokazu.
- BAN___KAI
#4123 Re: Teretana
Pa evo sada sam procitao i kazu da je idealno jesti 2 sata prije teretane ali eto ja cu ici malo poslije jedan da stignem kuci prije rucka . Predpostavljam da svi budu u teretani po 1 sat ?MOSALJOZE wrote:Ma ne mora biti baš 2 sata,ali eto otprilike.Nego oko ovih vjezbi šta te zanima mozes pogledati ovdje http://www.vjezbaj.com/vjezbe/
I bas ti hvala na tom linku, bas sve ima, nisam nikako ni gledao te stranice sa nasim jezikom nego one svjetske pro stranice.
Bubalo: ah sjecam se da sam te to i prije pitao xD
Pa evo bas sam sada gledao stranicu u vezi hrane sto imaju najvise proteina , ono suncokretove sjemenke imaju 33grama pa cu jesti 1 kesu prije i jednu poslije treninga.
http://www.healthaliciousness.com/artic ... rotein.php.
Pa ja i zivim blizu te teretanu pa znam podosta tih likova sto tamo vjezbaju pa cu se malo raspitati tamo.
-
tarikBA
#4124 Re: Teretana
suncokretove kospice imaju proteina to je tacno, ali biljnog porijekla. pune su losin masti. tako da odbaci toBAN___KAI wrote:Pa evo sada sam procitao i kazu da je idealno jesti 2 sata prije teretane ali eto ja cu ici malo poslije jedan da stignem kuci prije rucka . Predpostavljam da svi budu u teretani po 1 sat ?MOSALJOZE wrote:Ma ne mora biti baš 2 sata,ali eto otprilike.Nego oko ovih vjezbi šta te zanima mozes pogledati ovdje http://www.vjezbaj.com/vjezbe/
I bas ti hvala na tom linku, bas sve ima, nisam nikako ni gledao te stranice sa nasim jezikom nego one svjetske pro stranice.
Bubalo: ah sjecam se da sam te to i prije pitao xD
Pa evo bas sam sada gledao stranicu u vezi hrane sto imaju najvise proteina , ono suncokretove sjemenke imaju 33grama pa cu jesti 1 kesu prije i jednu poslije treninga.
http://www.healthaliciousness.com/artic ... rotein.php.
Pa ja i zivim blizu te teretanu pa znam podosta tih likova sto tamo vjezbaju pa cu se malo raspitati tamo.
- alphonse kauders
#4125 Re: Teretana
Hrana bogata proteinima (najbolje je konzumirati obrok zasnovan na proteinima 15-45 min. nakon treninga):
1. Pureća prsa/Pileća prsa - ca. 30g proteina / 100 g;
2. Riba (Tunjevina, losos) - ca. 26g proteina / 100 g;
3. Sir (nemasna mocarela ili kravlji sir) - ca. 32g proteina / 100 grama;
4. Nemasna govedina i teletina - 36 g proteina /100 grama;
5. Mahune/grah - 17 g proteina / 100g;
6. Jaja (posebno bjelance) - 13 g proteina / 100 grama; (jedno veliko jaje teži oko 50g);
7. Jogurt/Mlijeko: 6 grama proteina /100 ml.
8. Lješnjaci, bademi i sjemenke: 33g proteina / 100 grama;
9. za vegetarijance: Tofu - 7 grama proteina /100 grama
1. Pureća prsa/Pileća prsa - ca. 30g proteina / 100 g;
2. Riba (Tunjevina, losos) - ca. 26g proteina / 100 g;
3. Sir (nemasna mocarela ili kravlji sir) - ca. 32g proteina / 100 grama;
4. Nemasna govedina i teletina - 36 g proteina /100 grama;
5. Mahune/grah - 17 g proteina / 100g;
6. Jaja (posebno bjelance) - 13 g proteina / 100 grama; (jedno veliko jaje teži oko 50g);
7. Jogurt/Mlijeko: 6 grama proteina /100 ml.
8. Lješnjaci, bademi i sjemenke: 33g proteina / 100 grama;
9. za vegetarijance: Tofu - 7 grama proteina /100 grama