Teretana
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- i_ja_na_forumu
#3551 Re: Teretana
gdje vi teretanaši kupujete majice
hocu momku da kupim majicu, al nema sanse.. svaku do sad sam fulila..ako mu odgovara na ramenima, i nisu kratki rukavi, onda mu je presiroka na stomaku...
ako mu je ok na stomaku..onda mu je gore pretijesno..i izgleda ko gay 
- B6Redhell
#3552 Re: Teretana
Znaci momak ti je pravo "nabijen"i_ja_na_forumu wrote:gdje vi teretanaši kupujete majicehocu momku da kupim majicu, al nema sanse.. svaku do sad sam fulila..ako mu odgovara na ramenima, i nisu kratki rukavi, onda mu je presiroka na stomaku...
![]()
ako mu je ok na stomaku..onda mu je gore pretijesno..i izgleda ko gay
- adnansax
#3553 Re: Teretana
Jeli neko ima iskustava sa narucivanjem suplemenata sa bb.com ili nekih drugih stranica , kako ide sa shippingom,carinom i tim cakama?? Kad dodje posiljka,vremenski??
-
zilla_
#3554 Re: Teretana
Treba mi info, jel neko od vas bio na ketogenoj dijeti i kakvi su rezultati? Ako neko zna gdje se ima kupit one Ketostix trakice za mjerenje ketona u urinu? Obišao sam danas 10 apoteka al niko nema...
- MedenoSrce
#3555 Re: Teretana
hajd sto nemaju nego sam u par apoteka jos dobila i sumnjicav pogled, ko da spricu trazim
uglavnom nisam nasla. Meni je keto odlicno funkcionisao s tim da sam ja skoro uvijek bez UH osim iz povrca kada treniram, ukoliko ne treniram nemam nekako volje pridrzavati se ishrane.
Osim sto me prvih 3-4 dana boljela glava i zadaha iz usta nisam imala nikakvih drugih nuspojava ... da i znalo mi se desiti da nakon treninga malo drhturim ali moras uzeti u obzir da ja treniram oko 6 ili 7 ujutro pa mi se desi da ne stignem jesti.
Osim sto me prvih 3-4 dana boljela glava i zadaha iz usta nisam imala nikakvih drugih nuspojava ... da i znalo mi se desiti da nakon treninga malo drhturim ali moras uzeti u obzir da ja treniram oko 6 ili 7 ujutro pa mi se desi da ne stignem jesti.
-
emir225
- MOSALJOZE
#3557 Re: Teretana
Jeli iko upoznat sa teretanom na ilidzi :Fitness centar relax čini mi se da se tako zove da mi malo ispriča ko radi dole
nabrijan sam da krenem u teretanu samo ne znam da ne "Udarim" na pogresna vrata
-
tarikBA
#3558 Re: Teretana
MOSALJOZE wrote:Jeli iko upoznat sa teretanom na ilidzi :Fitness centar relax čini mi se da se tako zove da mi malo ispriča ko radi dole
sve pohvale i za gazdu i za raju, nema klosara, pustas muziku sam ako imas specijalnu zelju, ako nemas playlista , youtube itd.. sve potrebne sprave ima, samo jos 100kg tegova fali u vecernjem terminu ali jbg
-
ibizza
#3559 Re: Teretana
Jel skupa teretana u Importaneu?
Gdje ima najmanje guzve,a da je teretana slicna onoj u Importaneu?
Gdje ima najmanje guzve,a da je teretana slicna onoj u Importaneu?
-
Astrix
#3560 Re: Teretana
Skupo jeste ako placas mjesec za mjesec i dodje te 69 KM a druga opcija je trajni nalog uz ugovor na godinu i tad je 49 KM, jedina jos koja je dobra je ona na kosevu Progym tu je 50 KM mjesec...
-
ibizza
#3561 Re: Teretana
Ma nista,potpisati ugovor i placati redovno. Hvala ti brateAstrix wrote:Skupo jeste ako placas mjesec za mjesec i dodje te 69 KM a druga opcija je trajni nalog uz ugovor na godinu i tad je 49 KM, jedina jos koja je dobra je ona na kosevu Progym tu je 50 KM mjesec...
-
Astrix
#3562 Re: Teretana
Ja sam morao otvoriti nalog u banci i tako im placati, sad nisam siguran da li se moze kesom placati ako potpises ugovor...
-
ibizza
#3563 Re: Teretana
Otici cu ovih dana do njih da se raspitam... Hvala jos jednomAstrix wrote:Ja sam morao otvoriti nalog u banci i tako im placati, sad nisam siguran da li se moze kesom placati ako potpises ugovor...
- skafiskafsnjak
#3564 Re: Teretana
Jedno pitanjce.
Hocu koje kilo da skinem i nabacim koji misisc (lakse reci nego uciniti).
Ono manje kila vise dizanja uz kardio na kraju.
Samo ne znam dal sta da uzmem... Mozda, aminokiseline ?
-
zilla_
#3565 Re: Teretana
ili skidaš kile ili ideš na masu, nema i jedno i drugo.... za skidanje kila ja bi ti preporučio ketogenu dijetu i kardio... Ova ketogena dijeta je nešto najjače što sam ikad probao za tošljenje sala... ako se držiš jelovnika 1kg+ sedmično ide ko šale...L00d wrote:Jedno pitanjce.
- skafiskafsnjak
#3566 Re: Teretana
Malo sam googlao..pa ova ketgoena se i preporucuje uz teretanu ?zilla_ wrote:ili skidaš kile ili ideš na masu, nema i jedno i drugo.... za skidanje kila ja bi ti preporučio ketogenu dijetu i kardio... Ova ketogena dijeta je nešto najjače što sam ikad probao za tošljenje sala... ako se držiš jelovnika 1kg+ sedmično ide ko šale...L00d wrote:Jedno pitanjce.
PS: ja ne zelim da dobijem masu ... zato i ne bih dizao vece tezine, samo manje - vise puta.
EDIT: a ne predstavlja nista specijalno. PRosle godine sam smrsao 13kg za par mjeseci ... Jednostavno, manje slatka tj. nezdravih ugljikohidrata. Vise voca , povrca posebno, vise proteina tj. jaja, piletine i drugog mesa. Dosta vode... JEdnom sedmicno sebi dozvolim red-dva crne cokolade i tak ... Naravno, uz trcanje 3-4 puta sedmicno. Samo sad ne mogu na trcanje...nemam vremena. Kratak dan, a i vrijeme ne valja
-
zilla_
#3567 Re: Teretana
Evo ti primjer jelovnika od lika koji se dugo bavi tegovima i tim zajebancijama, u profi je vodama i probao je tu dijetu bezbroj puta pred takmičenja. Jelovnik treba da izgleda otprilike ovako, nekih 2400 kcal po danu:
DANI OD PONEDLJEKA DO SUBOTE
1.OBROK--2 cela jaja+6 belanaca
2.OBROK-- 60g whey proteina+4 capsule OMEGA 3 ribljeg ulja ili 2 male kasike maslinovog ulja
3.OBROK-- 300g belog mesa+ zelena salata+50 g oraha ili badema ili lesnika
4. OBROK 60g whey proteina+6 capsule OMEGA 3 ribljeg ulja
5. OBROK-- 300-350g belog mesa+ zelena salata+50 g lesnika
6.OBROK ako neko bas ne moze da izdrzi ona uzeti 2 cela kuvana jajeta
SUBOTA
1.OBROK 4 cela jaja+5 belanaca
2.OBROK-- 60gr whey proteina+6 capsule OMEGA 3 ribljeg ulja
3.OBROK-- 350gr belog mesa + 75g RIZE!! + salata
4. OBROK-- 60gr whey proteina+6 capsule OMEGA 3 ribljeg ulja ili 2 male kasike maslinovg ulja
5. OBROK-- 300gr belog mesa+75g RIZA!! +50 g oraha
6.OBROK-- ukoliko se oseca potreba...2 cela kuvana jajeta
NEDELJA
1.OBROK 3 cela jaja 6-7 belanaca
2.OBROK-- 60g whey proteina+ 2 kasike maslinovg ulja
3.OBROK 250gr belog mesa +250-300g KROMPIRA +50gr lesnika
4. OBROK- 60gr wheja+2 kasike maslinvog ulja
5. OBROK-- 250g mesa+75g riza +50 gr lesnika
6.OBROK-- kao i gore
E sad ti treba da izračunaš svoj bazalni metabolizam i prilagodiš ovaj gore jelovnik svojim potrebama... Uglavnom da napomenem, ovog jelovnika se možeš vrlo lahko pridržavat jer nikad nećeš bit gladan... Jedini problem je što je ovakva prehrana malo skuplja jer treba ti svaki dan 600 g pilećih fileta, dosta jaja, orašastih plodova, salate.... Uz to moro bi kupit i whey protein i omega 3 kapsule....
Al recimo meni to nije problem jer vidim da ima rezultata
Znam primjera gdje su ljudi skidali preko 20 kila u 3 mjeseca... A fora kod ovog ti je da nećeš izgubiti mišićnu masu kao na ostalim dijetama... Sve što smršaš odma se vidi na masnim naslagama...
Vidim gore si napisao voće ali kod ove dijete voće ne smiješ nikako... UH se unose samo u tragovima a nikako direktno....
DANI OD PONEDLJEKA DO SUBOTE
1.OBROK--2 cela jaja+6 belanaca
2.OBROK-- 60g whey proteina+4 capsule OMEGA 3 ribljeg ulja ili 2 male kasike maslinovog ulja
3.OBROK-- 300g belog mesa+ zelena salata+50 g oraha ili badema ili lesnika
4. OBROK 60g whey proteina+6 capsule OMEGA 3 ribljeg ulja
5. OBROK-- 300-350g belog mesa+ zelena salata+50 g lesnika
6.OBROK ako neko bas ne moze da izdrzi ona uzeti 2 cela kuvana jajeta
SUBOTA
1.OBROK 4 cela jaja+5 belanaca
2.OBROK-- 60gr whey proteina+6 capsule OMEGA 3 ribljeg ulja
3.OBROK-- 350gr belog mesa + 75g RIZE!! + salata
4. OBROK-- 60gr whey proteina+6 capsule OMEGA 3 ribljeg ulja ili 2 male kasike maslinovg ulja
5. OBROK-- 300gr belog mesa+75g RIZA!! +50 g oraha
6.OBROK-- ukoliko se oseca potreba...2 cela kuvana jajeta
NEDELJA
1.OBROK 3 cela jaja 6-7 belanaca
2.OBROK-- 60g whey proteina+ 2 kasike maslinovg ulja
3.OBROK 250gr belog mesa +250-300g KROMPIRA +50gr lesnika
4. OBROK- 60gr wheja+2 kasike maslinvog ulja
5. OBROK-- 250g mesa+75g riza +50 gr lesnika
6.OBROK-- kao i gore
E sad ti treba da izračunaš svoj bazalni metabolizam i prilagodiš ovaj gore jelovnik svojim potrebama... Uglavnom da napomenem, ovog jelovnika se možeš vrlo lahko pridržavat jer nikad nećeš bit gladan... Jedini problem je što je ovakva prehrana malo skuplja jer treba ti svaki dan 600 g pilećih fileta, dosta jaja, orašastih plodova, salate.... Uz to moro bi kupit i whey protein i omega 3 kapsule....
Al recimo meni to nije problem jer vidim da ima rezultata
Vidim gore si napisao voće ali kod ove dijete voće ne smiješ nikako... UH se unose samo u tragovima a nikako direktno....
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#3568 Re: Teretana
Keto je zakon, ja unosim i manje od 2400 kalorija.
-
tarikBA
#3569 Re: Teretana
keto je sran*e , ne ici na keto ako je bf izad 15% , inace ce biti lose... iz iskustva pricamleet wrote:Keto je zakon, ja unosim i manje od 2400 kalorija.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#3570 Re: Teretana
Pa i ja pričam iz iskustva i meni je odgovarala..
ješta tebi bio problem ?
ješta tebi bio problem ?
-
zilla_
#3571 Re: Teretana
po čemu loše majke ti? keto nije ništa drugo nego atkinsova dijeta a s tom atkinsovom dijetom bezbroj je onih što su smršali a imali preko 50 kila viška....tarikBA wrote:keto je sran*e , ne ici na keto ako je bf izad 15% , inace ce biti lose... iz iskustva pricamleet wrote:Keto je zakon, ja unosim i manje od 2400 kalorija.
jest da je bolje uradit neku rotaciju UH pa tek posle keto al i direktno ako se ide na keto biće bolji rezultati nego na bilo kojoj dijeti....
ja imam nove farmerice koje sam namjerno uzeo broj manje... znači bukvalno jedva sam ih mogo navuć na sebe... nakon nekih 7-10 dana na ketu evo farmerice mi sad normala
ja sam probo svakakvih dijeta al ovo je dosad revolucija
-
tarikBA
#3572 Re: Teretana
skinuo sam ja dosta sa keto, ali ipak to se cuva kao kec na desetku. najbolje ici rotacije UH pa LOW CARB pa onda finish KETO i to je to, budes u fullu . iskesan kao da te klesao najbolji klesar na svijetu. nakon perioda mase, ja idem tim redoslijedom, vjerujte mi, nema boljeg rasporeda.
-
Verocious
#3573 Re: Teretana
Ja sam alergican na ketonska tijela
mos mislit peha
mozda jedan od 100.000.000. ljudi
al nebitno odlicne rezultate sam postizao i sa low carb ishranom, gdje su mi carbsi bili od 50-80 gr dnevno i to uglavnom iz paradajza i banana
proteini i masti visoko. Veoma lako mi islo, zadnjih 4-5 dana da se totalno ispraznim odradim samo s 5 jaja i kilu kuhane piletine, znaci samo to cijeli dan od ishrane... uhhhh kako je to bilo tesko na psihu
Mnogima se ne svidja keto jer valjda jako teska na psihu budu ali valjda i to nije problem ako se masti drze visoko, nego se raja zajebe pa masti drzi na minimalcu i onda pukne
I teze mi je raditi masu nego definiciju, uopste mi nije problem uzdrzati se od odredjene hrane i drzati se jedne te iste ishrane
Mnogima se ne svidja keto jer valjda jako teska na psihu budu ali valjda i to nije problem ako se masti drze visoko, nego se raja zajebe pa masti drzi na minimalcu i onda pukne
I teze mi je raditi masu nego definiciju, uopste mi nije problem uzdrzati se od odredjene hrane i drzati se jedne te iste ishrane
- BHfanatik
#3574 Re: Teretana
Gdje sve u Novom Sarajevu imaju teretane? Planiram malo da se izdefinisem pa me interesuje. Samo nemojte mi neke garazne teretane uzimati u obzir 
- adnansax
#3575 Re: Teretana
body.ba i imas spisak teretanaBHfanatik wrote:Gdje sve u Novom Sarajevu imaju teretane? Planiram malo da se izdefinisem pa me interesuje. Samo nemojte mi neke garazne teretane uzimati u obzir