Možeš. Ali stanje organizma nije isto. Kondicija i zategnutost mišića zahtijevaju tjelovježbu.test01 wrote:pravilna prehrana je bitna ali najzdravija hrana na svijetu ne moze zamijenit sport ,kretanje,kardio vjezbe.
ne mos smrsat samo hraneci se pravilno i zdravo, jer je mrsanje mnogo komplikovanije. kljuc za mrsanje,za dugotrajan rezultat je psiha,a ne samo hrana. drugim rijecima,trebas promjeniti nacin zivota i uz obavezne kardio vjezbe ,sport(bez toga nema nista) i zdravo se hranit.
osim toga,bitno je i da dobro spavas,da zivis sa sto manje stresa.
Teretana
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- Loulou
#2776 Re: Teretana
-
zemo_online
#2777 Re: Teretana
osim toga,kod kardio vjezbi je bitno da preko znoja izbacujete stetne tvari iz organizma. tada se i osjecate bolje,bolje i jedete,bolje spavate,bolje razmisljate,nema depresije i crnih misli.
ja sam to i prije pisao ali ljudi ne citaju i pitaju uvijek isto.
znaci,osnovni i prvi uslov dobrog zdravlja ja fizicka kondicija.
osnovni uvjet jakog imuniteta je kondicija.
prevencija za sve bolesti=kondicija.
ja sam to i prije pisao ali ljudi ne citaju i pitaju uvijek isto.
znaci,osnovni i prvi uslov dobrog zdravlja ja fizicka kondicija.
osnovni uvjet jakog imuniteta je kondicija.
prevencija za sve bolesti=kondicija.
-
zemo_online
#2778 Re: Teretana
sto se hrane tice treba izbjegavati tri bijela zla plus masti,zasicene,a najgore su transmasti. u stvari,najgora je kombinacija zasicenih masti i transmasti. u nekim zemljama je zabranjeno prodavati proizvode koje imaju vise od 2% transmasti.
tri bijela zla:sol,secer rafinirani i bijelo brasno+zasicene i transmasti izbjegavat i nemate brige jer sve ostalo je zdravo.
najzdravija hrana je sirova hrana zato sto je organizam max iskoristi sve korisno iz takve hrane(vitamini,minerali,antioxidanti isl.).
naravno da ne mozete samo jesti sirovu hranu vec ju 1 puta dnevno uzimati.
od sve lose hrane koja je najgora? rekao bi rafinirani secer.
tri bijela zla:sol,secer rafinirani i bijelo brasno+zasicene i transmasti izbjegavat i nemate brige jer sve ostalo je zdravo.
najzdravija hrana je sirova hrana zato sto je organizam max iskoristi sve korisno iz takve hrane(vitamini,minerali,antioxidanti isl.).
naravno da ne mozete samo jesti sirovu hranu vec ju 1 puta dnevno uzimati.
od sve lose hrane koja je najgora? rekao bi rafinirani secer.
- adis.p
#2779 Re: Teretana
Poceo sam radit sklekove na jednoj ruci, radim po 3-4.. al vjerujem da cu vremenom napredovat
A sto se tice ishrane, tesko se prilagodit tome, jer mama svaki dan pravi nesto na kasiku, i nmg ja rec necu ti ja to jest, jer si stavila ulja xd nema logike.. Onda ne vidim nacin kako da hljeb izbacim iz ishrane, odnosno bijelo brasno.. dok se ulje i tako te masnoce vec mogu velikim dijelom izbacit, ako nista smanjit do minimuma..
A sto se tice ishrane, tesko se prilagodit tome, jer mama svaki dan pravi nesto na kasiku, i nmg ja rec necu ti ja to jest, jer si stavila ulja xd nema logike.. Onda ne vidim nacin kako da hljeb izbacim iz ishrane, odnosno bijelo brasno.. dok se ulje i tako te masnoce vec mogu velikim dijelom izbacit, ako nista smanjit do minimuma..
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#2780 Re: Teretana
Pa kazes mami sta da pravi.. 
- adis.p
#2781 Re: Teretana
Ma kazem.. ako ne ja, onda brat.. al opet
jbg..
-
zemo_online
#2782 Re: Teretana
adis.p wrote:Poceo sam radit sklekove na jednoj ruci, radim po 3-4.. al vjerujem da cu vremenom napredovat![]()
![]()
jedi crni kruh.
-
Ali_G
#2783 Teretana
Nemoj bukvalno shvatiti nema ulja:) nekad se mora pojesti i nesto przeno. Stavis malkice ulja i rijesen problem:) a najjednostavnije ti je da je ne jedes bijeli hljeb, vec da kupujes crni i to po mogucnosti sa cjelovitim zrnom. Tri kriske hljeba dnevno nek ti budu plafon.
-
Mustang1
#2784 Re: Teretana
Poceo sam trcati jutros .. Sad idu tegobe .. Sama teretana i ishrana uz nju je maciji kasalj za ono sto slijedi
Nek mi je sa srecom 
- skafiskafsnjak
#2785 Re: Teretana
Koji preparat preporucujete uz trcanje ? naravno, za mrsanje 
Neki fat burner ili slicno ? carnitin ?
- adis.p
#2786 Re: Teretana
Nema hljeba od ovih proteina u hrani xD koliko kesa dodje taj proteinski whey.. ustvari, u kom je to obliku, tablete, prah, sirup? I kako to vec ide.. nisam u tim vodama, pa ne znam 
- skafiskafsnjak
#2787 Re: Teretana
Prah : ) Nema kesa, nego u kutiji dobijes kasiku malu koja ujedno predstavlja mjericuadis.p wrote:Nema hljeba od ovih proteina u hrani xD koliko kesa dodje taj proteinski whey.. ustvari, u kom je to obliku, tablete, prah, sirup? I kako to vec ide.. nisam u tim vodama, pa ne znam
- adnansax
#2788 Re: Teretana
ako trcis ujutro, solja jake crne kafe bez secera (po mom iskustvu)L00d wrote:Koji preparat preporucujete uz trcanje ? naravno, za mrsanje
l karnitin i ostale burnere nisam koristio, jer iskreno ne vjerujem u mogucnosti istih,ali ne znaci da nekome nisu pomogli.
inace, pri trcanju ne zaboravi na vodu, ako imas mogucnosti uvijek imati pri sebi flasicu s vodom.
pozz
@adis.p
pretpostavljam da pitas za cijenu
kg wheya - 60tak KM
2,2 kg - 100+ KM
4,5 kg - 150+ KM
otprilike
- skafiskafsnjak
#2789 Re: Teretana
Adnane, ne trcim uujutro jer radim . Jedva u 7 ustanem, a kamoli da prije 
Ma nisam ni ja koristio, pa pitam . Zapravo, jesam, u DM-u uzimao carnitin. Mislim da mi je vise psihicki pomogao nego stvarno fizicki : )
Ma nisam ni ja koristio, pa pitam . Zapravo, jesam, u DM-u uzimao carnitin. Mislim da mi je vise psihicki pomogao nego stvarno fizicki : )
- adnansax
#2790 Re: Teretana
ja sam nekad davno nasao u mercatoru neki sok u kesicama Bolero (ima ih i danas ali nema ovaj sa kofeinom, crne boje),pa sam to pio prije trcanja..L00d wrote:Adnane, ne trcim uujutro jer radim . Jedva u 7 ustanem, a kamoli da prije
nije los,nesto kao red bull, sa manjom dozom kofeina
- adis.p
#2791 Re: Teretana
A bokte, mislio sam da je to jeftinije.. sad opet kontam nekako bolje poslije svakog treninga uzet po oko 200gr pilecih fileta i lagano..

- skafiskafsnjak
#2792 Re: Teretana
kad skontas koliko proteina ima u piletini ... izracunas koliko ti piletine treba za 1kg wheya, onda te piletina dodje skupljaadis.p wrote:A bokte, mislio sam da je to jeftinije.. sad opet kontam nekako bolje poslije svakog treninga uzet po oko 200gr pilecih fileta i lagano..![]()
-
Ali_G
#2793 Teretana
L-carnitine u studijama nije potvrdio da ima neki veliki ucinak na sagorijevanje. Vjerovatnije je da djeluje psiholoski. U dm imaju kupiti tabletice, 10-15 maraka kosta kutija koja moze biti minimalno mjesec dana, zavisi od gramaze supstance u tableti.
- adis.p
#2794 Re: Teretana
Jest, al opet lakse je rec starcima daj mi para za piletinu, nego za proteine u prahuuL00d wrote:kad skontas koliko proteina ima u piletini ... izracunas koliko ti piletine treba za 1kg wheya, onda te piletina dodje skupljaadis.p wrote:A bokte, mislio sam da je to jeftinije.. sad opet kontam nekako bolje poslije svakog treninga uzet po oko 200gr pilecih fileta i lagano..![]()
ahahhahah. Uostalom, bolje je whey 100puta
- skafiskafsnjak
#2795 Re: Teretana
ja sam kupovao onaj tecniAli_G wrote:L-carnitine u studijama nije potvrdio da ima neki veliki ucinak na sagorijevanje. Vjerovatnije je da djeluje psiholoski. U dm imaju kupiti tabletice, 10-15 maraka kosta kutija koja moze biti minimalno mjesec dana, zavisi od gramaze supstance u tableti.
- adis.p
#2796 Re: Teretana
Na koji nacin kafa, odnosno kofein dobro djeluju na organizam prije treninga? Za ovo sa kafom prvi put cujem

-
Ali_G
- adnansax
#2798 Re: Teretana
ja sam rekao da je konzumacija kafe meni odgovarala prije jutarnjeg trcanja (1 sat), jedno vrijeme sam uz nju uzimao i efedrin (mada je to za neke druge price,da ne pokrecemo i to sad),
tako da ne spadam u ove tipove u tekstu kojima kafa na prazan zeludac smeta i koji od kofeina nemaju nikakve koristi.
- 2407
#2799 Re: Teretana
Haj ti to ponovo sracunajL00d wrote:kad skontas koliko proteina ima u piletini ... izracunas koliko ti piletine treba za 1kg wheya, onda te piletina dodje skupljaadis.p wrote:A bokte, mislio sam da je to jeftinije.. sad opet kontam nekako bolje poslije svakog treninga uzet po oko 200gr pilecih fileta i lagano..![]()
ahahhahah. Uostalom, bolje je whey 100puta
- Industrialyzer
#2800 Re: Teretana
100gr. pilecih fileta sadrzi oko 30gr. proteina ( Vise od ovoga nikad neces imati , mozes samo manje , ako je pile bilo neuhranjeno
)
Sad baci racunicu i skontaj
Sad baci racunicu i skontaj