Teretana

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
cLo

#2676 Re: Teretana

Post by cLo »

Da znaš da nisam analfabet što se tiče teme, tako da nema potrebe da se ismijavaš nečemu što je općepoznata stvar. Dapače da ispuše, prestani bildati par mjeseci, pa javi kakvo je stanje. Mišići koje stekneš isključivo bildanjem i preparatima su kao rana rosa, a i nezdravi su. Možda ti kombinuješ tegove i sport, ali većina bildera nema kondicije ni k'o pile!
cLo

#2677 Re: Teretana

Post by cLo »

i fyi žensko sam :-)
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#2678 Re: Teretana

Post by Velkoski »

Ako hoces da ti se misici vide tj. da licis na nesto, moras raditi i kardio tj. trcati, plivati, voziti biciklo, "powerwalkati" itd.

Suplementi su zamjena za hranu, sto znaci da sadrze sve sto i "normalna" hrana. Prestani trenirati bilo sta i "opast ces".

p.s.

e onda fakat ne kontam sto bacas hejt na bildere :D

Tek sada vidim da si napisala da su nezdravi :shock: , why ? :oops:
cLo

#2679 Re: Teretana

Post by cLo »

leet wrote:Ako hoces da ti se misici vide tj. da licis na nesto, moras raditi i kardio tj. trcati, plivati, voziti biciklo, "powerwalkati" itd.

Suplementi su zamjena za hranu, sto znaci da sadrze sve sto i "normalna" hrana. Prestani trenirati bilo sta i "opast ces".

p.s.

e onda fakat ne kontam sto bacas hejt na bildere :D

Tek sada vidim da si napisala da su nezdravi :shock: , why ? :oops:

Možda zato što sam imala jednog takvog, opsjednutog masom :D Dok pretrči 300m sav se zadiše, e pa džaba ti onda mišići. A, nije hejt bgm, nego i zdravije i ljepše je vidjeti mišić izvajan sportom. Sad, kako kome...
Mustang1

#2680 Re: Teretana

Post by Mustang1 »

U pravu je .. Nema misica do lopate :D U teretanu idu samo sminkeri koji zele da budu vidjeni jelde ? :roll:
burek_in_space

#2681 Re: Teretana

Post by burek_in_space »

Masa je mama 8-) :mrgreen:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#2682 Re: Teretana

Post by Velkoski »

:D

Nego bolan, sve te "sportiste" ( i body building je sport :oops: ) idu u teretanu takodje', ne dobivas misice nabijanjem lopte. :D
cLo

#2683 Re: Teretana

Post by cLo »

burek_in_space

#2684 Re: Teretana

Post by burek_in_space »

Jel ovo bivshi?! 8-) :oops:
cLo

#2685 Re: Teretana

Post by cLo »

hahahahah nije :D
al' se ne bih bunila da je sadašnji 8-)
burek_in_space

#2686 Re: Teretana

Post by burek_in_space »

Nema ti on kondicije. :razz: :lol:
2407

#2687 Re: Teretana

Post by 2407 »

:-)

Lafa on puno manji od onog s prethodne stranice kojeg oblati :mrgreen:
cLo

#2688 Re: Teretana

Post by cLo »

Hajd nećemo sad sitničariti i tjerati mak na konac :lol:
Ovaj je tata mata za onoga sa slike! :D
Mislim da bi se i @medeno srce složila :razz: i predomislila glede veničara :razz:
MedenoSrce

#2689 Re: Teretana

Post by MedenoSrce »

Svakako ja više volim plaaave :evil:, al opet bih pametnijeg
enisss

#2690 Re: Teretana

Post by enisss »

ovdje prvi put cujem da postoji napuhani misic i nenapuhani :D...pravi bilderi rade cardio "pod obavezno"...vecina ih trci ujutro na prazan zeludac... :)
Za ovog ili ovu koja je rekla da je lakse raditi sa tegovima nego trcati,predlazem da odemo skupa na trening,pa da vidimo sta je teze...ako pocnemo generalizovati stvari ne vjerujem da cemo daleko dogurati... :)
Jedan trening nogu..koji se radi otprilike nekih 75 min je prozivnjavanje konstantne boli..iz serije u seriju..ja nisam cuo da je neko osjetio neku vecu bol dok je radio cardio..mozda jedino ovi sa slabim srcem..al srce jednom zaboli i paf :D
Pozdrav
roll_over

#2691 Re: Teretana

Post by roll_over »

cLo wrote:Teretana treba biti samo nužno zlo, a ne ni crkva ni džamija. To je za lijenčine koji žele biti masivni. Ispuše to dok si rekao keks!

Najveća glupost koju sam u životu čuo. I siguran sam da dolazi od osobe koja nije nogom krocila u teretanu,ili bilo kakva duza iskustva vezana za istu. Masivan ja mogu biti i od janjetine i piva, a ta "masivnost" koju si ti napomenula u kontekstu teretane dolazi teskim radom i ogromnim ulaganjem u ishranu,suplemente i sve ostalo.
cLo wrote:Dapače da ispuše, prestani bildati par mjeseci, pa javi kakvo je stanje. Mišići koje stekneš isključivo bildanjem i preparatima su kao rana rosa, a i nezdravi su.
Pa evo, ja sam osobno imao takvih perioda. Osim sto nisam trenirao,radi, dapace financijskih razloga,sve sto mi se desilo je da sam nabacio par nezeljenih kilograma od lezanja,lijencarenja. Katabolizam je u takvim slucajevima cest,iskreno govoreci,ali nista sto se ne moze popraviti za koji mjesec redovnog treniranja i ishranom bogatom bjelancevinama i uhljikohidratima.
leet wrote:Ako hoces da ti se misici vide tj. da licis na nesto, moras raditi i kardio tj. trcati, plivati, voziti biciklo, "powerwalkati" itd.

Suplementi su zamjena za hranu, sto znaci da sadrze sve sto i "normalna" hrana. P
Netočno,suplementi nisu zamjena za hranu nego dodatak ishrani. Probaj samo zivjeti na praskovima,pa ces vidjeti sto ce ti se desiti.
cLo wrote:
leet wrote: A, nije hejt bgm, nego i zdravije i ljepše je vidjeti mišić izvajan sportom. Sad, kako kome...
A bodybuilding nije sport ? Hmm,cekaj,zivimo li na istom planetu ? Prestani trpati svoje osobne preference i nametati ih kao apsolutno tocne i inferiorne,jer ocito je da ne znas o cemu govoris.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#2692 Re: Teretana

Post by Velkoski »

Ne budi bukvalac :wink:
roll_over

#2693 Re: Teretana

Post by roll_over »

enisss wrote: Jedan trening nogu..koji se radi otprilike nekih 75 min je prozivnjavanje konstantne boli..iz serije u seriju..ja nisam cuo da je neko osjetio neku vecu bol dok je radio cardio..mozda jedino ovi sa slabim srcem..al srce jednom zaboli i paf :D
Pozdrav
... kada imas osjecaj da stojis na drvenim štapićima po zavrsetku treninga,jer si prethodno razbio obe loze do maksimuma,i onda se tjeras da uradis i te listove,makar 10-ak serija... A kada odes do svlacionice popiti shake,ne mozes,jer ti se povraca i nesvjesti jos uvijek... To je zivot.
roll_over

#2694 Re: Teretana

Post by roll_over »

leet wrote:Ne budi bukvalac :wink:
Nije problem,jasno mi ja sto si mislio,samo se nisi dobro izrazio. Isto tako nisam ni na koga aludirao, uloga praska je jasna - kao PWM i nikako drugacije. S tim da naravno moze i ujutro kao prvi obrok s corn flakesima. Govorimo o whey-u.
adnansax

#2695 Re: Teretana

Post by adnansax »

roll_over wrote:
leet wrote:Ne budi bukvalac :wink:
Nije problem,jasno mi ja sto si mislio,samo se nisi dobro izrazio. Isto tako nisam ni na koga aludirao, uloga praska je jasna - kao PWM i nikako drugacije. S tim da naravno moze i ujutro kao prvi obrok s corn flakesima. Govorimo o whey-u.
evo ti jos jedan "hejt" :-D cornflakes :roll: :run: zobene pahuljice :thumbup:
cornflakes nisu zobene pahuljice (cisto informativno)
pozz
sabanss

#2696 Re: Teretana

Post by sabanss »

cLo wrote:Problem je što je dosta lakše dizati tegove 3 sata sjedeći i stojeći, nego 3 sata trčati i raditi sklekove. Teretana treba biti samo nužno zlo, a ne ni crkva ni džamija. To je za lijenčine koji žele biti masivni. Ispuše to dok si rekao keks!
Koji to misic ne "ispuse" ukoliko se ne koristi? Hajde malo proguglaj vrhunske sportiste koji su se "uprasili"

Recimo pogledaj Davora Sukera iz doba igranja u Realu i sada?
rasuta_riza

#2697 Re: Teretana

Post by rasuta_riza »

cLo wrote:Da znaš da nisam analfabet što se tiče teme, tako da nema potrebe da se ismijavaš nečemu što je općepoznata stvar. Dapače da ispuše, prestani bildati par mjeseci, pa javi kakvo je stanje. Mišići koje stekneš isključivo bildanjem i preparatima su kao rana rosa, a i nezdravi su. Možda ti kombinuješ tegove i sport, ali većina bildera nema kondicije ni k'o pile!
izvini ali mislim da jesi analfabet,.
nisam bilder ali idem u teretanu čisto rekreativno,što se tiče tvoje konstatacije u vezi mišića i kondicije,reći ću ti da sam pred početak pohoda u teretanu 5km bez problema istrčavao za cca nekih 22-24 min što je za rekreativca koji ima 30+ godina prilično solidno,cijepanje drva od 5m dnevno mi je bilo kao keks,.kada sam krenuo u teretanu,mislio sam kao i ti,nakon malo više od pola sata,jezičinu sam opružio do poda od umora,.bez obzira što sam vjerovatno imao veću kondiciju u areobnom smislu od većine vježbača,ali nije to bilo to,da bi imao opću snagu tijela i sposobnost da se ono nosi s opterećenjima,jedini način da je poboljšaš je da tijelo izlažeš istim.
kada bi to bilo kako ti kažeš,svi bi maratonci rasturali u dizanju tegova,bili bolji plivači od samih plivača,veću snagu za rad na spravama od gimnastičara,biciklisti i dalje da ne nabrajam.e ne ide to tako,za uspje svaku disciplinu vrijedi rad unutar nje same
2407

#2698 Re: Teretana

Post by 2407 »

cLo wrote:Problem je što je dosta lakše dizati tegove 3 sata sjedeći i stojeći, nego 3 sata trčati i raditi sklekove. Teretana treba biti samo nužno zlo, a ne ni crkva ni džamija. To je za lijenčine koji žele biti masivni. Ispuše to dok si rekao keks!
Gym is my church, gym is where I heal my hurts 8-) :razz:
Vitezanin

#2699 Re: Teretana

Post by Vitezanin »

Evo prelistah temu i ja imam osjecaj da masa ljudi misli da je se tako lako nabildati, nabaciti kakav fensi misic i biti frajer. :D :D :D :D Udjite u teretanu i pocnite onda pisati.

Btw, prije 2 mjeseca krenuo sam u teretanu, aktivno, 4-5 puta tjedno, 4 puta minimalno. Nisam nikakav profesionalac, citao sam na netu podosta i nekako sam iskombinirao vjezbe tako da pokrijem koliko-toliko svaki dio tijela.

Biciklo 20 minuta, razne vjezbe za ruke i ramena, 4 serije po 15 puta, za noge takodjer 4 serije po 15 puta, vjezbe za trbusnjake 4 serije po 20 puta. I onda sve to ponoviti jos jednom ali u smanjenom intezitetu (npr jedna serija manje ili sl). Imam nekoliko sprava koje konstantno koristim. Onog trenutka kad osjetim da mogu vise to i uradim (npr neki dan sam serije trbusnjaka s 15 pomjerio na 20).

Nakon toga odem na plivanje 20 minuta.

Uglavnom, dusu izvalim svaki put. :D :D :D Ali ne odustajem. Pokusavam jesti 4 puta dnevno (stvarno je jebeno jesti 4 ili 5 puta dnevno jer se radi i cijeli dan sam vani i svasta jos nesto, ali trudim se). Brzu hranu ne jedem cesto (ponekad poputim zelji :D )

Rezultati su, cini mi se, vidljivi- dobio sam skoro 4 kg. Inace, prilicno sam mrsav tako da su ova 4 kg raj. :D :D :D Naravno, nisam dobio 4 kg na stomaku :D :D nego valjda tamo gdje treba. Napominjem da sam, usporedjujci s dosta ljudi s ovog podforuma totalni amater po pitanju teretane, ali cini mi se da sam na dobro putu.

Za sve one koji tek krecu u teretanu samo da kazem da je najlakse odustati. Nekad sam sebe pitam koji ce mi k...ovo jer je fakat tesko i treba se namuciti. Ali ipak vrijedi.

I drugo, svako ljudsko tijelo je posebno tako da rezultati varijaju-kod nekoga je lakse, kod nekoga teze.

Cheers! :dance:
Mustang1

#2700 Re: Teretana

Post by Mustang1 »

Stani ti sve to odradis te vjezbe i za noge ruke ramena kako kazes u jednom danu ? ili ti je rasporedjeno po danima ...I ako si mrsav bas nisi trebao ni trcanje ni bazen .. Ja cu tek sada sljedece sedmice poceti sa trcanjem ..
Post Reply