Teretana

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ZyzzSar

#12726 Re: Teretana

Post by ZyzzSar »

ja ih najmanje radim a najbrze rastu :lol:
Rootboi

#12727 Re: Teretana

Post by Rootboi »

Capajebo wrote:Jedno glupo pitanje. Koliki je rok trajanja vecine proteina? :D
Jesi to uspio naći s okusom nikotina? :mrgreen:
Kinaski

#12728 Re: Teretana

Post by Kinaski »

ja svaki dan radim bench, to je jedino sto radim zapravo
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#12729 Re: Teretana

Post by Leon16v »

Ima li gdje kakva akcija proteina braćo, nestalo zaliha, a majku mu stoka ko da od bajrama nije dala akcije :oops:
isx

#12730 Re: Teretana

Post by isx »

Myprotein.com, impact whey isolate 76KM, 2.5 kile sa dostavom.
BalkanTube

#12731 Re: Teretana

Post by BalkanTube »

Koja dijeta je najbolja za skidanje kilograma. Samo volio bih da mogu ocuvati misicnu masu. Gdje mogu naci npr. neki online jelovnik?
Unaprijed hvala
pirmin

#12732 Re: Teretana

Post by pirmin »

Plivanje je zakon!
Kako se ljudi utegnu a da ne izgleda "I'm trying so hard". :thumbup:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#12733 Re: Teretana

Post by Velkoski »

Čekaj, što bi trying too hard bilo loše? :D

Pa ako u nešto ideš soft onda bolje i da ne ideš :P :mrgreen:
jajara

#12734 Re: Teretana

Post by jajara »

BalkanTube wrote:Koja dijeta je najbolja za skidanje kilograma. Samo volio bih da mogu ocuvati misicnu masu. Gdje mogu naci npr. neki online jelovnik?
Unaprijed hvala
kelj dijeta :D
BalkanTube

#12735 Re: Teretana

Post by BalkanTube »

jajara wrote:
BalkanTube wrote:Koja dijeta je najbolja za skidanje kilograma. Samo volio bih da mogu ocuvati misicnu masu. Gdje mogu naci npr. neki online jelovnik?
Unaprijed hvala
kelj dijeta :D
Sve osim kelja? :-D
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#12736 Re: Teretana

Post by Leon16v »

Unaprijed hvala
Kalorijski deficit
Raigor Stonehoof

#12737 Re: Teretana

Post by Raigor Stonehoof »

Koji li je sastojak odgovoran za onaj "miris" shakera ako se odmah iza proteina ne opere :-? :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#12738 Re: Teretana

Post by Velkoski »

Gugl kaže da bakterije vole dairy proizvode :mrgreen:
BalkanTube

#12739 Re: Teretana

Post by BalkanTube »

Leon16v wrote:
Unaprijed hvala
Kalorijski deficit
Hvala na odgovoru.
Interesuje me kako otprilike mogu znati kolike porcije hrane da uzimam tj. kako da saznam koliko kalorija ima odredjena hrana.
Gdje mogu izracunati koliko kalorija moram dnevno unositi.
Unaprijed hvala
Sodom1

#12740 Re: Teretana

Post by Sodom1 »

Trebao bi prvo uzeti testnu sedmicu ili dvije .
Sve zapisujes i koliko jedes i onda se vagnes.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#12741 Re: Teretana

Post by Velkoski »

https://.healthline.com/nutrition/how-many-calories-per-day

koliko ti treba

https://.myfitnesspal.com/food/calorie-chart-nutrition-facts

nutrition info za sve + makrosi (koliko ima proteina/uh/masti), mislim da ima i neka domaća stranica

kupi vagu i udri :mrgreen:
BalkanTube

#12742 Re: Teretana

Post by BalkanTube »

Velkoski wrote:https://.healthline.com/nutrition/how-many-calories-per-day

koliko ti treba

https://.myfitnesspal.com/food/calorie-chart-nutrition-facts

nutrition info za sve + makrosi (koliko ima proteina/uh/masti), mislim da ima i neka domaća stranica

kupi vagu i udri :mrgreen:
Hvala puno :D
Arminusher

#12743 Re: Teretana

Post by Arminusher »

Imam par pitanja pa ako ne moze da odg bio bih zahvalan.
-Da li je normalno da u pocetku stalno dizem vise kila i onda nakon 2 mjeseca ostanem na toj maximalnoj kilazi i sporo napredujem u kilazi i rastu misica.
-Da li moguci ispraviti deformitet grudnog kosa pomocu nekih vjezbi ? ( Malo udubljenje izmedju grudi)
-Koji bi vi nacin preporucili u skidanju sala sa stomaka i da li je moguce to uraditi za nekih mjesec dana sa obzirom da nema previse..
-Zbog cega su povrede ramen ceste? Kad sam tek krenuo u teretanu pocela su me ramena boliti i jos uvijek imam taj problem vec nekih 8 mjeseci.Bol osjecam na sredini ramena i desava se kad sam na treningu ili ako nije u prirodnom polozaju tj kad je dizem vise od minute-dvije bez ikakve dodatne kilaze ili necega. Prestao sam bio trejirati 3 mjeseca zbog obaveza ali opet me bolilo samo malo manje tako da odmor ne pomaze.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#12744 Re: Teretana

Post by Velkoski »

Forma je bitnija od kilaže, dakle maksimalno se fokusiraj na ono što radiš i gledaj da je što pravilnije. Dakle, u principu, nemoj da patiš od kilaže jer je nebitna. Mišić ne poznaje kilograme, znači ne zna jesi li digao 200 KG ili 5. Oko deformiteta nemam pojma i ne bih se ni zajebavao oko toga guglajući, idi pravo doktoru.

Skidanje stomaka > deficit + kardio. Povrede > također doktoru, napamet ti teško može neko reći nešto više. Možda je nešto pokidano, možda je nešto lakše, ko zna... Ramena su generalno osjetljiva i recimo ako ti forma dok radiš grudi ne valja opteretit ćeš dodatno prednje rame, tako nastaju povrede.
Arminusher

#12745 Re: Teretana

Post by Arminusher »

Velkoski wrote:Forma je bitnija od kilaže, dakle maksimalno se fokusiraj na ono što radiš i gledaj da je što pravilnije. Dakle, u principu, nemoj da patiš od kilaže jer je nebitna. Mišić ne poznaje kilograme, znači ne zna jesi li digao 200 KG ili 5. Oko deformiteta nemam pojma i ne bih se ni zajebavao oko toga guglajući, idi pravo doktoru.

Skidanje stomaka > deficit + kardio. Povrede > također doktoru, napamet ti teško može neko reći nešto više. Možda je nešto pokidano, možda je nešto lakše, ko zna... Ramena su generalno osjetljiva i recimo ako ti forma dok radiš grudi ne valja opteretit ćeš dodatno prednje rame, tako nastaju povrede.
Hvala puno.Bio sam kod doktora i nije opasan deformitet ali bih volio da ga nalo prekrijem zbog izgleda. Zanima me da li ishrana moze utjecati na rast misica tj da li garizana pica,cokolade i ostalo usporava rast ili nesto slicno.Ne jedem meso svaki dan i uzimam gazirana pica pa me zanima da li ce mi to smetati.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#12746 Re: Teretana

Post by Velkoski »

Cola Zero ti neće smetati, obična hoće, slatko itekako hoće. U principu, ako ne središ ishranu prvobitno onda nema prevelike koristi od teretane, pa čak i za nas rekreativce.

Računaj da "sređivanje" ishrane košta više nego junk i oduzima dosta vremena jer moraš praviti hranu svaki dan. :D Ne moraš sve generalno pratiti u gram, iako bi bilo poželjno. Ako ćeš žderati milke i pite onda ja ne vidim korist od takvog treniranja.
Raigor Stonehoof

#12747 Re: Teretana

Post by Raigor Stonehoof »

Arminusher wrote: -Zbog cega su povrede ramen ceste? Kad sam tek krenuo u teretanu pocela su me ramena boliti i jos uvijek imam taj problem vec nekih 8 mjeseci.Bol osjecam na sredini ramena i desava se kad sam na treningu ili ako nije u prirodnom polozaju tj kad je dizem vise od minute-dvije bez ikakve dodatne kilaze ili necega. Prestao sam bio trejirati 3 mjeseca zbog obaveza ali opet me bolilo samo malo manje tako da odmor ne pomaze.
Rame i ledja je najlakse povrijediti u teretani. Kod nas su po teretanama neke vjezbe standard, koje NIKAD ne bi trebao raditi jer je rizik povreda velik, a za svaku postoje alternative. Primjer, potisak iza glave. To je smrt za rame. Lat masina iza glave isto.
Pryda

#12748 Re: Teretana

Post by Pryda »

Raigor Stonehoof wrote:Koji li je sastojak odgovoran za onaj "miris" shakera ako se odmah iza proteina ne opere :-? :D
Mozda je do plastike, metalni shaker ne smrdi onako.
Pryda

#12749 Re: Teretana

Post by Pryda »

Arminusher wrote:Imam par pitanja pa ako ne moze da odg bio bih zahvalan.
-Da li je normalno da u pocetku stalno dizem vise kila i onda nakon 2 mjeseca ostanem na toj maximalnoj kilazi i sporo napredujem u kilazi i rastu misica.
-Da li moguci ispraviti deformitet grudnog kosa pomocu nekih vjezbi ? ( Malo udubljenje izmedju grudi)
-Koji bi vi nacin preporucili u skidanju sala sa stomaka i da li je moguce to uraditi za nekih mjesec dana sa obzirom da nema previse..
-Zbog cega su povrede ramen ceste? Kad sam tek krenuo u teretanu pocela su me ramena boliti i jos uvijek imam taj problem vec nekih 8 mjeseci.Bol osjecam na sredini ramena i desava se kad sam na treningu ili ako nije u prirodnom polozaju tj kad je dizem vise od minute-dvije bez ikakve dodatne kilaze ili necega. Prestao sam bio trejirati 3 mjeseca zbog obaveza ali opet me bolilo samo malo manje tako da odmor ne pomaze.
Normalno je da uvijek dizes kilaze u zavisnosti od toga kako ti tijelo reaguje, znaci kad mozes uraditi PRAVILNO zadani broj ponavljanja u seriji vrijeme je da se digne.

Za ovaj deformitet se obrati doktoru, inace se deformiteti ispravljaju nekim vjezbama, a koje tacno tebi trebaju savjetuj se sa fizioterapeutom.

Za skidanje sala sa stomaka i svega drugog (jer salo se skida jednako po cijelom tijelu) korigovat ishranu i ubaciti HIIT trening (google sta je tacno).

Ako nije nesto urodjeno onda je nepravilna izvedba. Zasto je cesto rame? Jer vecina ljudi radi nepravilno vjezbe. To je cesto problem prevelike kilaze pa nema sanse uradit pravilno, a ponekad i to sto se radi na spravi. Tako ruka nema prirodnu putanju vec prati spravu, a ako nije dobro podesena (visina, sirina) ruke i ramena se savijaju u neprirodnom uglu i tako par sedmica ili mjeseci i eto povrede. Najbolje je radit sa zivim tegom.

Ja najcesce u teretani vidim kako se nepravilno rade letenja na sajlama, natrpaju ljudi kilazu iskrive se zajednos sa onim sajlama, a ako sta kazes uvrijede se :-)
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#12750 Re: Teretana

Post by Velkoski »

al' šta ljudi rade na latu, ibretim se uvijek :shock:
Post Reply