Teretana

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
sitna.buranija

#1051 Re: Teretana

Post by sitna.buranija »

Moja sezona sa teretanisanjem je gotova, vracam se u oktobru aBd. :D
Sad na vanjske treninge - sklekovi, zgibovi i trcanje :)
callmethebreeeze

#1052 Re: Teretana

Post by callmethebreeeze »

sitna.buranija wrote:Moja sezona sa teretanisanjem je gotova, vracam se u oktobru aBd. :D
Sad na vanjske treninge - sklekovi, zgibovi i trcanje :)
ja se nerviram, pusim, pijem i radim. nemam vremena za teretanu. samo dva puta sedmicno.
:oops: :-) :D
sitna.buranija

#1053 Re: Teretana

Post by sitna.buranija »

Nemoj travu motat, motivacija 0 :lol:
AdNaN88

#1054 Re: Teretana

Post by AdNaN88 »

zanima me kako "udebljati" ovaj dio ruke na slici, koje se vjezbe preporucuju itd. nisam zadovoljan debljinom i moglo bi to jos malo pa me zanimaju konkretne vjezbe :) hvala!

Image
sitna.buranija

#1055 Re: Teretana

Post by sitna.buranija »

Izolacije za podlakticu su karina, radi teski deadlift BEZ strapsa (da ne mozes vise od 5 ponavljanja), teske shrugove sa bucicama i hammer curl kad radis biceps.
nAN3

#1056 Re: Teretana

Post by nAN3 »

sitna.buranija wrote:Izolacije za podlakticu su karina, radi teski deadlift BEZ strapsa (da ne mozes vise od 5 ponavljanja), teske shrugove sa bucicama i hammer curl kad radis biceps.
ni jedna od ovih vjezbi nije za podlakticu
uzmi sipku , sjedi na klupi stavi ruke na koljena nek vire tj da su u slobodnom padu savijaj zglob gore dole
sitna.buranija

#1057 Re: Teretana

Post by sitna.buranija »

Rekoh vec, izolacije za podlakticu su bezveze (bar meni, a nisam jedini). Zdrava logika govori da ako ne mozes ni zahvatiti sipku za deadlift i nemas dovoljno jak hvat - podlaktica ti je slaba. Struktura misica podlaktice je takva da se bolje razvija sa ogromnim tezinama nego izolacijskim vjezbama sa vecim brojem ponavljanja. Sto deblja sipka, to bolje.
nAN3

#1058 Re: Teretana

Post by nAN3 »

sitna.buranija wrote:Rekoh vec, izolacije za podlakticu su bezveze (bar meni, a nisam jedini). Zdrava logika govori da ako ne mozes ni zahvatiti sipku za deadlift i nemas dovoljno jak hvat - podlaktica ti je slaba. Struktura misica podlaktice je takva da se bolje razvija sa ogromnim tezinama nego izolacijskim vjezbama sa vecim brojem ponavljanja. Sto deblja sipka, to bolje.
kako planiras radit deadlift sa sto vecim tezinama ako ne mozes da drzis sipku u ruci , slab ti grip ne mozes radit maximalno opterecenje ledja
kone

#1059 Re: Teretana

Post by kone »

nAN3 wrote:
sitna.buranija wrote:Izolacije za podlakticu su karina, radi teski deadlift BEZ strapsa (da ne mozes vise od 5 ponavljanja), teske shrugove sa bucicama i hammer curl kad radis biceps.
ni jedna od ovih vjezbi nije za podlakticu
uzmi sipku , sjedi na klupi stavi ruke na koljena nek vire tj da su u slobodnom padu savijaj zglob gore dole
Ne znam da li si u kakvoj semi sa ovim sa teretana.ba i prodavcima proizvodjaca SCI MENTOR,ali hajde ako mozes,sredi mi da mi dostave Whey excel u Ze sutra u toku dana,ali da platim na licu mjesta + dostavu...Da se ne guzvam u banci i ne zezam sa tim slanjem racuna itd...Danas sam zvao one u BL i kazu da je dostava u roku od 24 sata od prijema racuna da sam uplatio u UNIKREDIT banci,a meni se ne zeza sa tim,a trebaju mi...
kone

#1060 Re: Teretana

Post by kone »

nAN3 wrote:
sitna.buranija wrote:Rekoh vec, izolacije za podlakticu su bezveze (bar meni, a nisam jedini). Zdrava logika govori da ako ne mozes ni zahvatiti sipku za deadlift i nemas dovoljno jak hvat - podlaktica ti je slaba. Struktura misica podlaktice je takva da se bolje razvija sa ogromnim tezinama nego izolacijskim vjezbama sa vecim brojem ponavljanja. Sto deblja sipka, to bolje.
kako planiras radit deadlift sa sto vecim tezinama ako ne mozes da drzis sipku u ruci , slab ti grip ne mozes radit maximalno opterecenje ledja
Ja bas sinoc radio deadlift i potpisujem ovo,jer ledja su mogla jos,ali podlaktica nije mogla da drzi sipku...
sitna.buranija

#1061 Re: Teretana

Post by sitna.buranija »

nAN3 wrote:kako planiras radit deadlift sa sto vecim tezinama ako ne mozes da drzis sipku u ruci , slab ti grip ne mozes radit maximalno opterecenje ledja
Upravo ti o tome pricam, treba raditi bez strapsa i da podlaktice mogu ispratiti ledja. Kad ojacas podlaktice, vise te nece kociti.
kone wrote:Ja bas sinoc radio deadlift i potpisujem ovo,jer ledja su mogla jos,ali podlaktica nije mogla da drzi sipku...
Tu i je ogranicenje, samo nastavi raditi - podlaktica ce ojacati.
enisss

#1062 Re: Teretana

Post by enisss »

ja imam bas suprotnih problema...podlaktica mi se i previse razvlila pa sad izgledam ko popaj :)))))....Naravno bas od mrtvog dizanja jer radim sa velikim tezinama...i dan danas mi teg ispada iz ruku a podlaktice "pucaju"
poz
nAN3

#1063 Re: Teretana

Post by nAN3 »

kone wrote:Ne znam da li si u kakvoj semi sa ovim sa teretana.ba i prodavcima proizvodjaca SCI MENTOR,ali hajde ako mozes,sredi mi da mi dostave Whey excel u Ze sutra u toku dana,ali da platim na licu mjesta + dostavu...Da se ne guzvam u banci i ne zezam sa tim slanjem racuna itd...Danas sam zvao one u BL i kazu da je dostava u roku od 24 sata od prijema racuna da sam uplatio u UNIKREDIT banci,a meni se ne zeza sa tim,a trebaju mi...
kasno sam procito, ne mogu sredit za sutra
kone

#1064 Re: Teretana

Post by kone »

nAN3 wrote:
kone wrote:Ne znam da li si u kakvoj semi sa ovim sa teretana.ba i prodavcima proizvodjaca SCI MENTOR,ali hajde ako mozes,sredi mi da mi dostave Whey excel u Ze sutra u toku dana,ali da platim na licu mjesta + dostavu...Da se ne guzvam u banci i ne zezam sa tim slanjem racuna itd...Danas sam zvao one u BL i kazu da je dostava u roku od 24 sata od prijema racuna da sam uplatio u UNIKREDIT banci,a meni se ne zeza sa tim,a trebaju mi...
kasno sam procito, ne mogu sredit za sutra
Mozes li za prekosutra???Nije ni to kasno,ali da platim na licu mjesta,da se ne peglam po bankama :)
PerunTheGreat

#1065 Re: Teretana

Post by PerunTheGreat »

AdNaN88 wrote:zanima me kako "udebljati" ovaj dio ruke na slici, koje se vjezbe preporucuju itd. nisam zadovoljan debljinom i moglo bi to jos malo pa me zanimaju konkretne vjezbe :) hvala!

Image
mrtvo dizanje, hummer curl, zgibovi ali da radis tako da se uhvatis vrhom prstiju i normalno ako si bas nafuran radi izolacijske ;)
kone

#1066 Re: Teretana

Post by kone »

Samo da prijavim da sam poceo koristiti Whey excel,pa eto javim vam ima li hajra od toga:).....Pa da vidimo jesu li istinite price...
sitna.buranija

#1067 Re: Teretana

Post by sitna.buranija »

AydinZenica wrote:Ja sinoc prateci boston - orlando naletim na espn-ovoj stranici baner za building extreme nesto :D udjem tamo i pisu o force factoru ... Zna li neko vise o ovome .. mada cini mi se da ovo ima samo u americi ..
http://www.forcefactor.com/?&fb_lgid=92 ... 6adb274073
NO booster koliko vidim. Daje bolji osjecaj pumpa u misicima, brze odvodjenje mlijecne kiseline, poboljsava vaskularnost (vidljivost vena)... Ekvivalent na nasem trzistu bi bili BSN NO Xplode, Dymatize Xpand...
sitna.buranija

#1068 Re: Teretana

Post by sitna.buranija »

Nista nije kao u reklamama, tipa garantovano cete gurnuti 20kg vise na benchu u roku od 4 sedmice... ali da pomaze u razvitku - naucne studije su to dokazale i NO suplementacija je opce prihvacena i primjenjena u sportskoj ishrani (a posebno u BB-u).
black

#1069 Re: Teretana

Post by black »

Ne tražim belaja, ako ga tebi fali - naći ćeš me u teretani..(diplomatz) :lol: :mrgreen:
neretvanac

#1070 Re: Teretana

Post by neretvanac »

nermin.pravo wrote:
moa wrote:Eh da se i ja javim:) dugo me nije bilo na Sa-x teretani..

Helem i ja sam zadnjih 15 dana mrljavio po treninizim, prakticno stavim ruke u dzepove od trenerke i hodaj po teretani... Mozda da sam 1-2 trening kvalitetno odradio ali zato sinoc se unistio..
Radio grudi i bicepse i poslije pokusao da trcim ali jock ne ide :) Zato cu veceras odraditi Cardio samo jer sam za ovih mrljavih 15 dana dobio malo na mastima..
Plan jedan dan tegovi jedan dan cardio i taj tempo drzati mjesec dana :)

Ako bi htio da izgubis masti, najbolje bi ti bilo poslije teretane da radis kardio oko 20-30 minuta u opterecenju od 60-70%. Vjeruj mi, najbolje ces rezultate imati vec nakon 10 dana.
Zakon za gubljenje masnih naslaga: HIIT trening.
Isprobano...Reze salo odlicno :)
dr.Gonzo

#1071 Re: Teretana

Post by dr.Gonzo »

Meni zaista nije jasam mentalni sklop nekoga ko uzima stvari kao sto su anabolicki steroidi, da poveca misicnu masu. Mozda misle da zene vole likove koji izgledaju kao gorile :)
U svakom slucaju, dobar case study za studente psihologije....
nAN3

#1072 Re: Teretana

Post by nAN3 »

.
Last edited by nAN3 on 22/06/2010 22:29, edited 1 time in total.
sitna.buranija

#1073 Re: Teretana

Post by sitna.buranija »

Nije nigdje rekao da je siguran, nego je stavio pod navodnike implicirajuci na to da je testosteron u injektivnoj varijanti sigurniji od oralnih steroida koji su zbog 17α-metil grupe hepatotoksicni. Zato se potentni oralni steroidi ne uzimaju duze od 8 sedmica (npr. Anadrol, Danabol). Takodjer napomenuo je da treba pripaziti na doziranje :)
Nije da zagovaram steroide (ne planiram ih nikad uzimati), ali to je stvar licnog izbora. Informisite se prije svega :) Da steroidi nemaju nuspojava bili bi zdravi. :)
Bicolina

#1074 Re: Teretana

Post by Bicolina »

MUSKI, zanima i mene teretana :D

al samo da uljepsam svoje adute :lol: :lol:
znate li neku jeftiniju , a da nije propalitet(klosarska) ? i da nije skupa... :roll: :roll: :lol:
enisss

#1075 Re: Teretana

Post by enisss »

eh....da se ukljucim...al..iskreno...nemam pojma o steroidima...niti me zanimaju niti ih mislim uzimati..no...cini mi se u zadnje vrijeme..ne znam da li je tako uvijek bilo..no..vidim mlade momke koji dolaze u teretanu i vide nas "nabildane" i normalno oni svi sapucu izmedju sebe..kao..vidi ovih starijih...oni ti uzimaju sve i svasta...tamo ovamo....zelim samo da i ovdje kazem...kao sto kazem i njima...moze se...MOZE SE izgraditi extra extra extra razvijeno tijelo bez steroida pa cak i bez preparata bilo kakvih...
Mene pitaju kako sam se razvio...ja se ubi ziv u teretani..gledam na sat...50-60 sec odmor...odradim trening za 50 min..ne mogu da hodam..normalno radim cijelo tijelo...dok oni..hodaju po teretani...smijaju se..komentarisu neke glupe teme...znaci najvise pricaju..nista ne rade...Ja od umora ne mogu da gledam a kamoli da se smijem....
Opet oni pitaju kako oni ne mogu da se "razvale"..ja dam savjet..kazem pratite kako radim..pitajte..no....sve zavrsava sa pricom..."Ma ti nesto uzimas samo neces da kazes"...
et
pozdrav svima
Post Reply