Abacija wrote:Krigla_Sa wrote:Ne kontam ? Kako sad njih dvojica stradali bas od creatina a citav juve pio i sve super,pucali od snage,kazu del piero tad u duelu bio ko seedorf ...
Pa to je fudbal,fudbaleri se povrjedjuju non stop,meni to nista nije cudno ali ne znam po cemu sad tvrde da su povrijedjeni upravo zbog creatina .Mislim ima li ko kakav podatak ili link da je njegov dr. ili stam izjavio da mu nalaz kaze da je to zbog creatina.
Sjeca li se ko batistute kad je trcao na centru za loptom sam samcat i padne,zaustavi se utakmica a ja vristim "kakav faul"

Kontam folira nesto i sudija nasjeo, kad ono puk'o mu misic. Da je popio samo kaskicu creatina povezali bi da je zbog toga.
Malo mi je to bezveze.
Na primjer, neko se zarazi pa razboli a neko ne. Sve to zavisi od osobe do osobe. Tako to isto vazi i sto se tice upotrebe kreatina i povreda. Ja sam postavio linkove koji navode i druge ozbiljnije bolesti u vezi upotrebe kreatina. Posto medicina nije sigurna nauka potrebno je da se izvrse daljnja ispitivanja u vezi kreatina i posljedica po zdravlje. Ali bujrum od mene ako neko hoce da bude pokusni kunic. Cak cu mu doci u bolnicu ako se razboli.
Na primjer,neko fumara kutiju i po dnevno i loce pa ne oboli od raka pluca niti fasuje cirozu jetre , a neko zivi zdravim zivotom pa ga rak za 2 mjeseca pojede.Sta je sad to ?
Ja ti kazem,nigdje nisam vidio konkretan dokaz koji upucuje da se Stam zbog creatina povrijedio vec su ocito to pojedinci sami povezali,kao on pije creatine,povrijedio se i hajmo reci da je zbog toga. A i ako je od toga kako znamo da ga je pravilno koristio,ako se vec tvrdi da je povrijedjen zbog creatina a s druge strane citava ekipa juventusa je bila i vise nego OK , kako znamo da je mrcina pravilno koristio creatine, mozda ga je jeo kasikom.
Ja sam dosta citao ovih dana o creatinu,savjetovao se sa doktorom koji mi je komsija,nije mi rekao uzimaj ali mi je rekao da se za zdravlje ne trebam bojati ako uzimam kako je propisano,ako ne pretjerujem s njegovom upotrebom i ako pijem puno tecnosti. Jedan poznanik je fudbalski menadjer i ovih dana sam se zadesio u njegovom drustvu i malo popricao s nekim fudbalerima o creatinu, ljudi nema ko ga nije uzimao, jedan mi je rekao da dok je igrao u austriji ,klupski doktor im je davao creatine sa nekim iso energetskim picem,kao to je sasvim normalno za sportiste i legalno.
Ja ne kazem da je on zdrav ,cak sta vise pristupit cu mu pravo oprezno i bez pretjerivanja ali bezveze mi je koliko ga neki iskritikovase i jos povezase s rakom, jbg hajmo lokat vino,ono je zdravo za krv,jebo creatine,jesti poli salame,,argete,virsle,cevape i hamburgere kod trovaca... To vidim niko ne kritikuje,cak sta vise davimo se s tim.
A to sto govoris da ces doci nekome u bolnicu ako se razboli zbog creatina ti je bezveze i ne budi siguran da se neces ti mozda vec sutra razboliti sto bi se reklo "ni od cega"