Dobar je Patrol, al kada bi danas bila '96a i kada bi ti zaista trebao takav auto (nek se pokretac teme izjasni, da li mu zaista treba pravi terenac). Prestari su, pregazeni, skupi za odrzavanje, trose kao tenkovi, ako se jos sta pokvari najebo si.
On ne ide ni bez prikolice, a kamo li s prikolicom, doduse ja sam vozio 4.2 atmosferca Y60 i Y61, trose od 10 pa do 15 litara, ne idu s mjesta, eko norma <0.
Freelander mozda nije los prijedlog, mada ako ti tereni nisu nesto ekstremni, moj bi izbor bio SX4 definitivno. Najzahvalniji je za odrzavat od svih nabrojanih, najmladji, najopremljeniji, E4 norma, mozes ga vozati i u civilizaciji da ga se ne stidis, malo trosi, a ovaj dizel ide kao metak, moze vuci prikolicu do 1200kg. Pogledajte svaki na OLX-u iz uvoza da ima kuku. Sto li? Neizderive mazge. Nije ni to mala stavka, ugraditi kuku, a ovi SX4/Sedici dizeli vecinom je vec imaju.
Ako treba nesto ozbiljnije od toga, mozda ni ova Grand Vitara nije losa... Mada opet kazem, s tim budzetom, daj Boze naletiti na solidan auto.
https://www.olx.ba/artikal/28602571/suz ... nd-vitara/
Ovo je Renault 1.9dCi motor, ostalo je sve Suzuki.