teravih namaz, mukabela
-
ragib
#1 teravih namaz, mukabela
Teravih namaz
Moje misljenje:
-Carsijska dzamija
Hfz.Muhamed Cajlakovic prouci na svakm rekatu jednu stranicu Kur'ana tako da citav Kur'an prouci za vrijeme Teravih namaza. Svidja mi se stil njegovog ucenja.
- dzamija Kralja Fahda
Jako se dugo klanja, i zadnjih deset dana se klanjaju nocni namazi(2h), samo sto je podaleko.
Mukabela
-Begova dzamija
mislim bez konkurencije.
Na vratniku je negdje i hafiz Bugari samo ne znam tacno gdje, ali dok je jos bio u Carsijskoj jako je fino ucio Kur'an.
Moje misljenje:
-Carsijska dzamija
Hfz.Muhamed Cajlakovic prouci na svakm rekatu jednu stranicu Kur'ana tako da citav Kur'an prouci za vrijeme Teravih namaza. Svidja mi se stil njegovog ucenja.
- dzamija Kralja Fahda
Jako se dugo klanja, i zadnjih deset dana se klanjaju nocni namazi(2h), samo sto je podaleko.
Mukabela
-Begova dzamija
mislim bez konkurencije.
Na vratniku je negdje i hafiz Bugari samo ne znam tacno gdje, ali dok je jos bio u Carsijskoj jako je fino ucio Kur'an.
-
Gazz
#2 Re: teravih namaz, mukabela
Pa klanjas koliko mozes, 8,12...... Nocni takodjer.... Daleko kako komeragib wrote:- dzamija Kralja Fahda
Kako se zove ona na Otoci
-
BigusDickus
Pa sto moj nick iskljucibug wrote:a jos si i otkrivena![]()
![]()
Registrovani članovi trenutno na forumu: bug, CompuSerb, dedi, Gazz, Guento, imigrant, JD, Kaktusssss, seas of cheese, Šeha![]()
-
LudoALudjiJA
koliki?BigusDickus wrote:Pa sto moj nick iskljucinije valjda toliki haram
![]()
![]()
-
ragib
naravno da ne moras al eto.
Zna biti jako fin osjecaj i kad se malo duze ostane.
Pa valjda su uveli vise grijanje, stvarno ne znam bio sam samo jednom u Istiklal dzamiji.
http://www.kewser.net/modules/audio/lis ... tegorija=6
imas ovdje gazz predavanja, ako budes imala vremena poslusaj ima pametnih stvari

Zna biti jako fin osjecaj i kad se malo duze ostane.
Pa valjda su uveli vise grijanje, stvarno ne znam bio sam samo jednom u Istiklal dzamiji.
http://www.kewser.net/modules/audio/lis ... tegorija=6
imas ovdje gazz predavanja, ako budes imala vremena poslusaj ima pametnih stvari

-
vodolija_33
#9 Re: teravih namaz, mukabela
Izvini Ragibe, (nisam sigurna) da li je to zenički imam?ragib wrote:Teravih namaz
Moje misljenje:
-Carsijska dzamija
-
ragib
nije hafiz Husein Cajlakovic je u zenici, a imas i njegova predavanja na stranici http://www.tabacki.com
A ovo je hafiz Muhamed Cajlakovic jako fin covijek. Klanja dnevne namaze u carsijskoj a dzumu namaz klanja u hadzijskoj dzamiji.
eselamu alejkum
A ovo je hafiz Muhamed Cajlakovic jako fin covijek. Klanja dnevne namaze u carsijskoj a dzumu namaz klanja u hadzijskoj dzamiji.
eselamu alejkum
-
BigusDickus
Ragibe, pretpostavljam da si ti upucen dovoljno da mi odgovoris.
Mora li osoba koja posti tokom mjeseca Ramazana, biti musliman ili je post neki plus i ostalima, koji ga se pridrzavaju?
Mora li osoba koja posti tokom mjeseca Ramazana, biti musliman ili je post neki plus i ostalima, koji ga se pridrzavaju?
-
Nervozni Postar
Hriscanima je zabranjeno postiti u dane kada Crkva ne posti. Sem po blagoslovu duhovnika naravno. Znaci ako si kojim slucajem hriscanin a postis kad ne treba... nije ti na korist.
P.S. Zasto bi uopste postio ako nisi vjernik?
P.S. Zasto bi uopste postio ako nisi vjernik?
-
ragib
---------------------------------------------------------------------------------BigusDickus wrote:Ragibe, pretpostavljam da si ti upucen dovoljno da mi odgovoris.
Mislim tebi niko ne brani da postis za vrijeme Ramazana, zar ne?
Zdravo je i postiti.
A koliko ja znam doktori post nazivaju ''operacija bez noza'',
-
BigusDickus
Ne pitam konkretno za sebe, vec uopsteno. Ocito da nema smisla pokusavati postaviti ozbiljno pitanje, narocito nekome ko je toliko umisljen i pun predrasuda. Moja greska.
-
maraDONa
ja i nisam neki strucnjak, bigus, ali nacelno u islamu ne vrijede dobra dijela ako se ne cine u ime Allaha dž.š.
sve počinje s vjerom u boga (meleke, objave, poslanike, u sudnji dan iu Božiju volju i određenje), pbez ovogvjerovanja nema dobrih djela
ps. ragib (ili neko ko je veća shtela od mene
)bi mogao naci konkretan ajet ili hadis gdje se ova tematika spominje
sve počinje s vjerom u boga (meleke, objave, poslanike, u sudnji dan iu Božiju volju i određenje), pbez ovogvjerovanja nema dobrih djela
ps. ragib (ili neko ko je veća shtela od mene
-
BigusDickus
Hvala Don, ovo je najsuvisliji odgovor do sada...
-
ragib
Zaista se djela cijene prema namjerama i zaista ce svaki covjek dobiti ono sto je naumio svojim djelom, pa ko bude hidzru ucinio u ime Allaha i njegova poslanika, njegova je hidzra hidzra Allahu i poslaniku. a ko bude hidzru ucinio zbog materijalne dobiti ili zbog zene da bi se njom ozenio, njegova hidzra je za ono za sta je naumio kaze Muhamed.a.s(Buharija i Muslim)
-
ragib
Zaista se djela cijene prema namjerama i zaista ce svaki covjek dobiti ono sto je naumio svojim djelom, pa ko bude hidzru ucinio u ime Allaha i njegova poslanika, njegova je hidzra hidzra Allahu i poslaniku. a ko bude hidzru ucinio zbog materijalne dobiti ili zbog zene da bi se njom ozenio, njegova hidzra je za ono za sta je naumio kaze Muhamed.a.s(Buharija i Muslim)
-
BigusDickus
Hvala, mislim da sam dobio odgovor na pitanje. Znaci bitnija je vjera, namjera i iskrenost, od necije opredijeljenosti da bude religiozan ili ne.