teravih namaz, mukabela

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
ragib

#1 teravih namaz, mukabela

Post by ragib »

Teravih namaz
Moje misljenje:

-Carsijska dzamija

Hfz.Muhamed Cajlakovic prouci na svakm rekatu jednu stranicu Kur'ana tako da citav Kur'an prouci za vrijeme Teravih namaza. Svidja mi se stil njegovog ucenja.

- dzamija Kralja Fahda
Jako se dugo klanja, i zadnjih deset dana se klanjaju nocni namazi(2h), samo sto je podaleko.

Mukabela

-Begova dzamija
mislim bez konkurencije.

Na vratniku je negdje i hafiz Bugari samo ne znam tacno gdje, ali dok je jos bio u Carsijskoj jako je fino ucio Kur'an.
Gazz

#2 Re: teravih namaz, mukabela

Post by Gazz »

ragib wrote:- dzamija Kralja Fahda
Jako se dugo klanja, i zadnjih deset dana se klanjaju nocni namazi(2h), samo sto je podaleko.
Pa klanjas koliko mozes, 8,12...... Nocni takodjer.... Daleko kako kome :-) :D :-)

Kako se zove ona na Otoci :? Jesu li uveli grijanje za nas zemske :? :-? ( nisam odavno bila :oops: shame on me ) :-)
bug

Post by bug »

a jos si i otkrivena :x :D
Registrovani članovi trenutno na forumu: bug, CompuSerb, dedi, Gazz, Guento, imigrant, JD, Kaktusssss, seas of cheese, Šeha :D :D
Gazz

Post by Gazz »

:oops: :oops: :oops:

:lol: :lol: :lol: :D

bugice to nije tema danasnje emisije :x Gazz pokusava da se uozbilji :-) :D :-)

Valja ocistit' dushu i tijelo :-? :D

:D
BigusDickus

Post by BigusDickus »

bug wrote:a jos si i otkrivena :x :D
Registrovani članovi trenutno na forumu: bug, CompuSerb, dedi, Gazz, Guento, imigrant, JD, Kaktusssss, seas of cheese, Šeha :D :D
Pa sto moj nick iskljuci :D nije valjda toliki haram :D :D :D
LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »

BigusDickus wrote:Pa sto moj nick iskljuci :D nije valjda toliki haram :D :D :D
koliki? :D
ragib

Post by ragib »

naravno da ne moras al eto.

Zna biti jako fin osjecaj i kad se malo duze ostane.:)

Pa valjda su uveli vise grijanje, stvarno ne znam bio sam samo jednom u Istiklal dzamiji.

http://www.kewser.net/modules/audio/lis ... tegorija=6

imas ovdje gazz predavanja, ako budes imala vremena poslusaj ima pametnih stvari :D

Image

Image

Image
Gazz

Post by Gazz »

Hvala ragibe :)

Ramazan Sherif Mubarek Olsun :D
vodolija_33

#9 Re: teravih namaz, mukabela

Post by vodolija_33 »

ragib wrote:Teravih namaz
Moje misljenje:

-Carsijska dzamija

Hfz.Muhamed Cajlakovic prouci na svakm rekatu jednu stranicu Kur'ana tako da citav Kur'an prouci za vrijeme Teravih namaza. Svidja mi se stil njegovog ucenja.
Izvini Ragibe, (nisam sigurna) da li je to zenički imam?
ragib

Post by ragib »

nije hafiz Husein Cajlakovic je u zenici, a imas i njegova predavanja na stranici http://www.tabacki.com

A ovo je hafiz Muhamed Cajlakovic jako fin covijek. Klanja dnevne namaze u carsijskoj a dzumu namaz klanja u hadzijskoj dzamiji.

eselamu alejkum
maraDONa

Post by maraDONa »

za klanjanje teravije preporucujem cobaniju
brzo, toplo i prelijepe djevojke dolaze :D :roll: 8)
BigusDickus

Post by BigusDickus »

Ragibe, pretpostavljam da si ti upucen dovoljno da mi odgovoris.

Mora li osoba koja posti tokom mjeseca Ramazana, biti musliman ili je post neki plus i ostalima, koji ga se pridrzavaju?
Nervozni Postar

Post by Nervozni Postar »

Hriscanima je zabranjeno postiti u dane kada Crkva ne posti. Sem po blagoslovu duhovnika naravno. Znaci ako si kojim slucajem hriscanin a postis kad ne treba... nije ti na korist.

P.S. Zasto bi uopste postio ako nisi vjernik?
ragib

Post by ragib »

BigusDickus wrote:Ragibe, pretpostavljam da si ti upucen dovoljno da mi odgovoris.

Mora li osoba koja posti tokom mjeseca Ramazana, biti musliman ili je post neki plus i ostalima, koji ga se pridrzavaju?
---------------------------------------------------------------------------------

Mislim tebi niko ne brani da postis za vrijeme Ramazana, zar ne?

Zdravo je i postiti.
A koliko ja znam doktori post nazivaju ''operacija bez noza'',
BigusDickus

Post by BigusDickus »

Ne pitam konkretno za sebe, vec uopsteno. Ocito da nema smisla pokusavati postaviti ozbiljno pitanje, narocito nekome ko je toliko umisljen i pun predrasuda. Moja greska.
maraDONa

Post by maraDONa »

ja i nisam neki strucnjak, bigus, ali nacelno u islamu ne vrijede dobra dijela ako se ne cine u ime Allaha dž.š. :roll:
sve počinje s vjerom u boga (meleke, objave, poslanike, u sudnji dan iu Božiju volju i određenje), pbez ovogvjerovanja nema dobrih djela

ps. ragib (ili neko ko je veća shtela od mene :roll: )bi mogao naci konkretan ajet ili hadis gdje se ova tematika spominje
BigusDickus

Post by BigusDickus »

Hvala Don, ovo je najsuvisliji odgovor do sada...
ragib

Post by ragib »

Zaista se djela cijene prema namjerama i zaista ce svaki covjek dobiti ono sto je naumio svojim djelom, pa ko bude hidzru ucinio u ime Allaha i njegova poslanika, njegova je hidzra hidzra Allahu i poslaniku. a ko bude hidzru ucinio zbog materijalne dobiti ili zbog zene da bi se njom ozenio, njegova hidzra je za ono za sta je naumio kaze Muhamed.a.s(Buharija i Muslim)
ragib

Post by ragib »

Zaista se djela cijene prema namjerama i zaista ce svaki covjek dobiti ono sto je naumio svojim djelom, pa ko bude hidzru ucinio u ime Allaha i njegova poslanika, njegova je hidzra hidzra Allahu i poslaniku. a ko bude hidzru ucinio zbog materijalne dobiti ili zbog zene da bi se njom ozenio, njegova hidzra je za ono za sta je naumio kaze Muhamed.a.s(Buharija i Muslim)
BigusDickus

Post by BigusDickus »

Hvala, mislim da sam dobio odgovor na pitanje. Znaci bitnija je vjera, namjera i iskrenost, od necije opredijeljenosti da bude religiozan ili ne.
Post Reply