a da ne pricamo o tome ko je ispalio granatu na markale.Biznis wrote:citroen wrote: Ja mislim da su to cionisti uradili sa WTCOni su sposobni za svasta nesta
![]()
slazem se![]()
![]()
I Alija je kriv za rat u Bosni i trebao je pristati da ostanemo u Jugoslaviji
Posto stari fanatik nije pristao na takvu divnu ponudu komsije iz Valjeva, Kraljeva, Sida, Niksica i Beograda i tata skolskog druga iz trece klupe do prozora su nas morali ubijati u samoodbrani-sama slicnost sa genocidom je slucajna
I u Srebrenici uopste to nije bilo kako nama kazu vec je na BN televiziji prikazan "objektivni" dukumentarac koji je pokazao svu velicinu i humanost srpstva i razotkrio muslimanske lazi
![]()
Teorije zavjere
-
callmethebreeeze
#51 Re: Teorije zavjere
-
Blobi
#52 Re: Teorije zavjere
Jesi li zaposlen u nekoj ozbiljnijoj kompaniji? Najveca firma za koju sam radio je Software AG u njemackoj koja je tada brojala preko 7000 uposlenih. U gradu u kojem sam ja radio je bio najveci centar sa oko 3900 uposlenika, sve u jednoj zgradi. I onda dodje glavni HRM supervizor svim drugim HRM supervizorima, i ovaj odjednom razasalje email da je danas casual day, ili da su odredjeni ljudi dobili day off. I to je sve bilo 1998 godine. Eto tako bi se to jednostavno odradilo. Kad planiras srusit zgradu, odose svi dokazi da su ti mailovi ikad poslani jer jedna takva zgrada ima svoju internu serversku infrastrukturu za komunikaciju. Eto, tako nekako bi se taj plan lako mogao sprovesti u djelo. Ali naravno, ne znas pa ti necu hataritcallmethebreeeze wrote:ja sam nedavno diskutovao sa bliskom osobom bas o ovim temama. i naravno doslo se jako brzo do podatka o 4000 jevreja. i meni ne bi mrsko i proguglam i nadjem informaciju kako je taj podatak postao istina. (ima na stranicama americke vlade)
ali nije to ni bitno sto se lako moze procitati da je to izmisljotina. problem je sto ovi sto vjeruju u konspiraciju da je neko zaista javio 4000 hiljadi da ne dolaze na posao, ne koriste svoj mozak.
zamislite da ste vi smislisli opaki plan da srusite dvije ogromne zgrade u centru NYC, sve s ciljem da napadnete afghanistan, pa onda irak... ali se opaki plan ne moze sprovesti bez da spassite 28-godisnjeg programera iz nju dzersija ili 50-godisnju sekretaricu iz brooklyna. zato ste dali zadatak nekome da obavjesti "jevreje" da ne idu na posao. eh, sad, nagradno pitanje je kako to izvesti? da li je cia uposlisla call centar iz indije da zove ljude? kako se znali ko je jevrej, a ko nije? kako su znali ko je taj dan trebao doci u zgradu, a ko ne? mislim, zar bi neko rizikovao propast tako paklenog plana zbog 4000 zivota?
a u pricu o protokolima samo idiot moze vjerovati. zao mi je sto moram biti grub, ali dosta vise torabisanja. (torabisanje: novi glaglol u bosanskom jeziku koji sam sad izmislio. oznacava banalizovanje, relativiziranje i izjedancavanje ozbiljnih stvari sa kretenlucima)
-
Blobi
#53 Re: Teorije zavjere
@Biznis: Napisah vec kako bi se to moglo ostvariti. Velike kompanije i firme su izrazito dobro organizovane. A zar bi posumnjao u jednu CIA-u recimo? Pa oni to sve mogu, samo treba da pomisle da pozele, ne moraju cak skroz ni pozeljeti.. 
-
Biznis
#54 Re: Teorije zavjere
citaj opet pazljivo: IMAS OPASNE PREDRASUDE O DRUGIM NARODIMA I KULTURAMA. Sahara se nalazi u Africi. napad su mahom izvrsili ljudi iz Azije. Te zemlje po kojima oni bosonogi trce su puno puno punoooooooooooooo razvijenije, bogatije i pametnije nego Bosna i Hercegovina. Ti ljudi koji su ubili 3000 nevinih americkih gradjana nisu nikakvi nepismeni bradati teroristi vec ubice obrazovane na prestiznim i skupim univerzitetima, jako pametni i jako sposobni ljudi. Iza 9.11. stoji Al Kaida kojoj je cilj rusenje "neislamskih" vlada u zemljama sa muslimanskom vecinom i uspostava pankontinentalnog halifata u duhu reakcionarnog pokreta koji se odlikuje rigidnim tumacenjem islamskog prava i potekao je iz hanbelijskog mesheba koje ti poznajes kao vehabije. obzirom da su najveci saveznici "neislamskih" rezima neke velike sile onda je logicno izvrsiti napad na njih sa ciljem demoralizacije stanovnistva i promjene politke prvo na ambasade u Africi a potom na civile na americkom tlu.Blobi wrote:@Biznis, zamolit cu te da ne uplices Aliju i Srebrenicu jer ti je analogija, da ne kazem glupa, vec neadekvatna. Poredis jednu malenu BiH koja je apsolutno nebitan faktor na globalnoj mapi, i velesilu Ameriku kojom upravljaju cionisti i koji se bore za osiguranje Izraela i neke nama neshvatljive ciljeve. To znaju i ptice na grani. Moje pitanje je jednostavno, ko stoji iza 9/11? Mozes li mi odgovoriti na to, jer jedan nepismeni bradati "terorist" koji je do jucer bosonog trcao po sahari da odjednom uzme cudo od tehnologije, Boeing 737 i savrseno precizno udari u toranj. Jes' aha!
jasno mi je da imas predrasude prema amerikancima kao i dosta ljudi iz bivsih komunistickih zemalja ali pobogu sto imas predrasude prema Arapima? mogu ti sad citirati hadis sa oprosnog hadza i upitati te u isto vrijem da li znas da zivis u jednoj od najsiromasnijih i najneobrazovanijih zemalja u Evropi ali bi to bilo offtopic.
nisu to ljudi koji su zavrsili Aperon univerzitet u Travniku vec doktorate u Hamburgu...
-
callmethebreeeze
#55 Re: Teorije zavjere
jesam, naravno da sam zaposlen u ozbiljnoj kompaniji. upravo zato mi je kretenski taj primjer koji si naveo.Blobi wrote:Jesi li zaposlen u nekoj ozbiljnijoj kompaniji? Najveca firma za koju sam radio je Software AG u njemackoj koja je tada brojala preko 7000 uposlenih. U gradu u kojem sam ja radio je bio najveci centar sa oko 3900 uposlenika, sve u jednoj zgradi. I onda dodje glavni HRM supervizor svim drugim HRM supervizorima, i ovaj odjednom razasalje email da je danas casual day, ili da su odredjeni ljudi dobili day off. I to je sve bilo 1998 godine. Eto tako bi se to jednostavno odradilo. Kad planiras srusit zgradu, odose svi dokazi da su ti mailovi ikad poslani jer jedna takva zgrada ima svoju internu serversku infrastrukturu za komunikaciju. Eto, tako nekako bi se taj plan lako mogao sprovesti u djelo. Ali naravno, ne znas pa ti necu hataritcallmethebreeeze wrote:ja sam nedavno diskutovao sa bliskom osobom bas o ovim temama. i naravno doslo se jako brzo do podatka o 4000 jevreja. i meni ne bi mrsko i proguglam i nadjem informaciju kako je taj podatak postao istina. (ima na stranicama americke vlade)
ali nije to ni bitno sto se lako moze procitati da je to izmisljotina. problem je sto ovi sto vjeruju u konspiraciju da je neko zaista javio 4000 hiljadi da ne dolaze na posao, ne koriste svoj mozak.
zamislite da ste vi smislisli opaki plan da srusite dvije ogromne zgrade u centru NYC, sve s ciljem da napadnete afghanistan, pa onda irak... ali se opaki plan ne moze sprovesti bez da spassite 28-godisnjeg programera iz nju dzersija ili 50-godisnju sekretaricu iz brooklyna. zato ste dali zadatak nekome da obavjesti "jevreje" da ne idu na posao. eh, sad, nagradno pitanje je kako to izvesti? da li je cia uposlisla call centar iz indije da zove ljude? kako se znali ko je jevrej, a ko nije? kako su znali ko je taj dan trebao doci u zgradu, a ko ne? mislim, zar bi neko rizikovao propast tako paklenog plana zbog 4000 zivota?
a u pricu o protokolima samo idiot moze vjerovati. zao mi je sto moram biti grub, ali dosta vise torabisanja. (torabisanje: novi glaglol u bosanskom jeziku koji sam sad izmislio. oznacava banalizovanje, relativiziranje i izjedancavanje ozbiljnih stvari sa kretenlucima)
sutra da nama odjednom neko da slobodan dan, i neko se zapuca u nas neboder ja zivotom garantujem da bi neko spomenuo taj mail. a da ne pricamo o tome da imamo i webmail, sto nije ni tada bila nepoznanica, pa bi neko isprintao i pokazao taj mail citavom svetu.
boze, primjera.
- snaga_znanja
#56 Re: Teorije zavjere
Ovdje ima ljudi ogranicenih ko Balkon!
Koliki idiot moras biti da vjerujes u pricu da jevreji nisu dosli na posao? Koliki idiot moras biti da mislis da neko od tih jevreja nema najboljeg prijatelja kojem bi i sam javio? Koliki idiot moras biti da zaista vjerujes u sve ove teorije zavjere?
Ja mogu da razumijem da neki ljudi uzivaju u ovom, ali zar vama nije jasno da vrijedjate ljude i zrtve? To vam je isto kao kad bi neko rekao da je genocid u Srebrenici izvela ABiH da bi ubrzala NATO napade!
Da li je genocid ubrzao Nato napade? Jest. Da li su ga pocinili pripadnici ABiH? Taman posla.
E u tom grmu lezi zec. Uhvatite se nekih nebuloza i to vam je isto ko i ona dzamija u flasi vode. I ti budalama ne mozes dokazati da je to do flase. A kad svari da je do flase, e onda ide pitanje otkud bas u toj flasi! I onda to ide u 3 lijepe PM!
Koliki idiot moras biti da vjerujes u pricu da jevreji nisu dosli na posao? Koliki idiot moras biti da mislis da neko od tih jevreja nema najboljeg prijatelja kojem bi i sam javio? Koliki idiot moras biti da zaista vjerujes u sve ove teorije zavjere?
Ja mogu da razumijem da neki ljudi uzivaju u ovom, ali zar vama nije jasno da vrijedjate ljude i zrtve? To vam je isto kao kad bi neko rekao da je genocid u Srebrenici izvela ABiH da bi ubrzala NATO napade!
Da li je genocid ubrzao Nato napade? Jest. Da li su ga pocinili pripadnici ABiH? Taman posla.
E u tom grmu lezi zec. Uhvatite se nekih nebuloza i to vam je isto ko i ona dzamija u flasi vode. I ti budalama ne mozes dokazati da je to do flase. A kad svari da je do flase, e onda ide pitanje otkud bas u toj flasi! I onda to ide u 3 lijepe PM!
-
Biznis
#57 Re: Teorije zavjere
Sumnjam u CIA i NSA jer su te "opake" face prolazile i kroz moj grad. Vidim koliko je CIA uspjesna, cure povjerljivi dokumenti na sve strane...CIA me ne impresionira jednako kao ni price o velikim poznanstvima ili opasnim facama.Blobi wrote:@Biznis: Napisah vec kako bi se to moglo ostvariti. Velike kompanije i firme su izrazito dobro organizovane. A zar bi posumnjao u jednu CIA-u recimo? Pa oni to sve mogu, samo treba da pomisle da pozele, ne moraju cak skroz ni pozeljeti..
vidis, CIA I NSA su zahvaljujuci svom glupavom mentalnom sklopu propustili informaciju o napadu. Ahmed Sah Masud, vodja Sjeverne alijanse je ubijen isti dan od iste organizacije na sjeveru Afganistana. covjek je bio veliki saveznik i njegovim ubistvom je Al Kaida dodatno htjela ojacati poziciju u Afganistanu i pokusati preduprijediti invaziju.
I sta kazes? 9000 Jevreja koji se ne poznaju dobilo mail povjerljive sadrzine da ne idu na posao taj dan? i niko od njih to nikome nije rekao? btw, u WTC je bilo puno razlicitih kompanija. i sta kazes svih 9000 nije doslo na posao? i onih 8000 u Srebrenici nije ubijeno jel de vec je to Alija izmislio ha?
malo pitanj eza tebe: jesi li bio u ratu u BiH ili si cijelo vrijeme proveo u dijaspori?
-
callmethebreeeze
#58 Re: Teorije zavjere
bravo. i odmah upitam ko je ispalio granatu na markale kad pricam sa nasim. i tu odmah krene mrmljanje i suplja.snaga_znanja wrote:Ovdje ima ljudi ogranicenih ko Balkon!
-
Blobi
#59 Re: Teorije zavjere
@Biznis:
Naravno da su teroristi, jer zadnjih 10 godina po vijestima se povlaci ta rijec - terorist, a u pozadini slika bradonje zamotane glave. Gdje su bili teroristi do 2001. godine? Jer vidis, ja sam ipak malo stariji covjek i savrseno pamtim sve sto se desavalo prije 2001. Teroristi se ni u kom kontekstu nisu spominjali, dok ih doslovno nisu izmislili CBS, CNN i BBC. Ne kazem da nema tih radikala, naravno da ima, ali davati toliku paznju grupici bradonja koji uce kako praviti eksplozivne naprave od kineskih petardi je vise nego smijesna. USA je tako jak faktor da prakticno moze da za jedan dan da izbrise kompletan kontinent poput Europe i Australije sa lica zemlje, a da nisu u stanju da se nose sa sacicom terorista koji se kriju u afganistanskim brdima i pecinama. Ne treba biti naivan. Razlog zasto jos uvijek "traze" bin Ladena, je zapravo taj sto ne zele da ga nadju. Pravi razlog zasto su tamo je prosirenje i jacanje njihove vojne baze koja je tamo smjestena.
Naravno da su teroristi, jer zadnjih 10 godina po vijestima se povlaci ta rijec - terorist, a u pozadini slika bradonje zamotane glave. Gdje su bili teroristi do 2001. godine? Jer vidis, ja sam ipak malo stariji covjek i savrseno pamtim sve sto se desavalo prije 2001. Teroristi se ni u kom kontekstu nisu spominjali, dok ih doslovno nisu izmislili CBS, CNN i BBC. Ne kazem da nema tih radikala, naravno da ima, ali davati toliku paznju grupici bradonja koji uce kako praviti eksplozivne naprave od kineskih petardi je vise nego smijesna. USA je tako jak faktor da prakticno moze da za jedan dan da izbrise kompletan kontinent poput Europe i Australije sa lica zemlje, a da nisu u stanju da se nose sa sacicom terorista koji se kriju u afganistanskim brdima i pecinama. Ne treba biti naivan. Razlog zasto jos uvijek "traze" bin Ladena, je zapravo taj sto ne zele da ga nadju. Pravi razlog zasto su tamo je prosirenje i jacanje njihove vojne baze koja je tamo smjestena.
-
Blobi
#60 Re: Teorije zavjere
U CIA-u ne sumnjaj, to je najsavrsenija obavjestajna agencija u univerzumu. Ti dokumenti koji su procurili, ne samo da su ofirno "procurili", vec je smjesno vjerovati da je nesto takvo procurilo. Pa skontaj, zar stvarno vjerujes u pricicu o nadri hakerima koji su provalili u njihov sistem i pokrali dokumente? Ili u pricu o "zvizdacu". Pa iz tih prostorija ne mozes iznijet vlastite gace, a da ne pricamo o nekim svjeze sprszenim CD-ovimaBiznis wrote:Sumnjam u CIA i NSA jer su te "opake" face prolazile i kroz moj grad. Vidim koliko je CIA uspjesna, cure povjerljivi dokumenti na sve strane...CIA me ne impresionira jednako kao ni price o velikim poznanstvima ili opasnim facama.
vidis, CIA I NSA su zahvaljujuci svom glupavom mentalnom sklopu propustili informaciju o napadu. Ahmed Sah Masud, vodja Sjeverne alijanse je ubijen isti dan od iste organizacije na sjeveru Afganistana. covjek je bio veliki saveznik i njegovim ubistvom je Al Kaida dodatno htjela ojacati poziciju u Afganistanu i pokusati preduprijediti invaziju.
I sta kazes? 9000 Jevreja koji se ne poznaju dobilo mail povjerljive sadrzine da ne idu na posao taj dan? i niko od njih to nikome nije rekao? btw, u WTC je bilo puno razlicitih kompanija. i sta kazes svih 9000 nije doslo na posao? i onih 8000 u Srebrenici nije ubijeno jel de vec je to Alija izmislio ha?
malo pitanj eza tebe: jesi li bio u ratu u BiH ili si cijelo vrijeme proveo u dijaspori?
I zaboravih na pitanje o dijaspori. Ne tice te se gdje sam bio. Ne odstupaj od teme, zamolit cu te. Ne bih da ode pretjerano u off topic. Dakle, teorija zavjere, masoni, illuminati, jevreji, teroristi. Samo teze i kontra teze na navedeno, ili cu te ignore
-
Biznis
#61 Re: Teorije zavjere
ti teroristi su prije toga bili u: Egiptu (ubili jednog od egipatskih predsjednika), Libanu (raznijeli cijelu americku ambasadu i ubili 250 americkih marinaca), Afganistanu (objesili o tenkovsku cijev Nadzibulaha, bivseg afganistanskog predsjednika usred baze UN pred ocima posmatraca), Bosni (pocinili zlocine u selima Bikosi((streljali 40 civila)), Miletici, streljali civile nasumice po Zenici i Travniku, prekrsili SVE Zenevske konvencije na Vozuci, ubili britanske humanitarne radnike, jednog Italijana...). Krajem 80tih isti teroristi su: srusili avion iznad Lokerbija, napali aerodrome u Becu, Rimu i Parizu, ubili ljude u diskoteci u Berlinu. Al Kaidat el Jihad je osnovana 1990 nakon ruskog povlacenja iz Afganistana kada su arapski dobrovoljci morali otici kuci. sem Afganistana ima ih: u Indiji, Filipinima, Indoneziji, Pakistanu, Somaliji, svim zemljama Zaliva, sirom Evrope.Blobi wrote:@Biznis:
bin Ladena traze jer ne mogu da ga nadju. covjek je pod zastitom Pastuna, jedne od najvecih etnickih grupa na svijetu koja nema drzavu, koja postuje samo svoje zakone koji se zovu Pastunwalli.
bas je Amerikancima do skakanja po pakistanskim brdima i igranja zivaca sa atomskom velesilom. jedva se iscupali iz Iraka i pokusavaju da se izvuku iz Afganistana kako znaju, jos treba i Pakistan da okrenu protiv sebe.
i ne pozivaj se na godine i iskustvo. iskreno, dosad nijedno od toga nisi demonstrirao. valjda covjeks a godinama treba postati mudriji i ne vjerovati glasinama vec poceti aktivnije koristiti mozak.
- snaga_znanja
#62 Re: Teorije zavjere
@Biznis
Sve potpisujem osim Lokerbija. To je Gadafijevo maslo!
Sve potpisujem osim Lokerbija. To je Gadafijevo maslo!
-
Biznis
#63 Re: Teorije zavjere
Blobi wrote:U CIA-u ne sumnjaj, to je najsavrsenija obavjestajna agencija u univerzumu. Ti dokumenti koji su procurili, ne samo da su ofirno "procurili", vec je smjesno vjerovati da je nesto takvo procurilo. Pa skontaj, zar stvarno vjerujes u pricicu o nadri hakerima koji su provalili u njihov sistem i pokrali dokumente? Ili u pricu o "zvizdacu". Pa iz tih prostorija ne mozes iznijet vlastite gace, a da ne pricamo o nekim svjeze sprszenim CD-ovimaBiznis wrote:Sumnjam u CIA i NSA jer su te "opake" face prolazile i kroz moj grad. Vidim koliko je CIA uspjesna, cure povjerljivi dokumenti na sve strane...CIA me ne impresionira jednako kao ni price o velikim poznanstvima ili opasnim facama.
malo pitanj eza tebe: jesi li bio u ratu u BiH ili si cijelo vrijeme proveo u dijaspori?. Zar mislis da su toliki mamlazi pa da na storage tih povjerljivih dokumenata spoje uredjaj koji bi ti omogucavao da to sve snimis na neki medij?Ili da su dokumente oznacene kao strogo povjerljive stave na masine koje su prikacene na internet. Pristup takvim dokumentima nema svako, dva-tri covjeka na ovoj nasoj maloj planeti, i to je to. A ti uporan sa Alijom i Srebrenicom
. Ja sam samo prenio podatak iz knjige "The 9/11 Conspiracy" autora James H. Fetzera (gle cuda, nije musliman
). Ili ti ga, ljudi, ja samo citam vijesti, ne dajem ja pare. I okani se Alije i Srebrenice, to nije tema. Napravi sebi temu, Zavjera o Srebrenici, pa tamo diskutuj o tome
.
I zaboravih na pitanje o dijaspori. Ne tice te se gdje sam bio. Ne odstupaj od teme, zamolit cu te. Ne bih da ode pretjerano u off topic. Dakle, teorija zavjere, masoni, illuminati, jevreji, teroristi. Samo teze i kontra teze na navedeno, ili cu te ignore... Nemoj mi Alija i Srebrenica ovdje, ok?
za razliku od tebe koji si opijen CIA i velikim facama ja npr. sasvim pouzdano znam da u svakoj organizaciji rade ljudi i da su bas ljudi najslabija karika. inace, americka administracija je vrlo rado pustila dokument u kome se Vladimir Putin i Medvedev zovu Betmen i Robin i jos tonu dokumenata u kojima se pljuje po svim strateskim saveznicima. Prethodni dokumenti iz Iraka i Afganistana su otisli jer ih je vojnik koji je radio na njima presnimio na CDove Lady Gaga (to je jedna pjevacica sada jako popularna-ti si stariji pa da ti objasnim). ova sadasnja prepiska koja je procurila nije uopce vlasnistvo CIA niti CIA sa tim ima veze vec vlasnistvo State Department-a. i da, najveca obavjestajna agencija na svijetu nije CIA nego NSA (National Security Agency) sto vecina laika ne zna. 80% obavjestajnih poslova za SAD radi NSA a ne CIA. Ta ista CIA koju branis je napravila aferu Irangejt kada se ispostavilo da su prodavali oruzje Iranu da finansiraju kontrase u Nikaragvi i ta ista CIA je samo veliki skupi administrativni aparat iz kojeg su npr dvostruki agenti iznosili kolicima tajne dokumente i tusili ih Rusima. nije to nikakva velika super opaka masina koju gledas na filmovima, firma ko bilo koja druga firma.
Tvoju opsesiju sa CIA cu ti ostaviti da u njoj uzivas kad tis e svidja. Nego, posto nisi bio u ratu u BiH vec negdje u dijaspori da ti objasnim da su neki od tih "bradatih terorista" izmedju ostalih i iz Sahare (koja je u Africi i na arapskom rijec sahara znaci pustinja) bili u BiH i borili se ovdje. Helem, sem sto su uspjeli izazvati pozornost i oprez onih za koje su se borili (Armija RBiH) uspjeli su se potvrditi kao izuzetno izuzetno okrutni, toliko da mogu stati rame uz rame sa protivnicima protiv kojih su se borili. Npr. u Travniku je jedan od njih ubio zenu koja je bila u mjesnaom braku, imali su sport sa hvatanjem civila po srednjoj Bosni tako da su krajem 1993 oteli iz Travnika prvo svecenika i dvije casne sestre a potom grupu civila. Jednom od njih su odsjekli glavu, ostale je Armija jedva uspjela izvuci.
Bin Ladenov npr sestric je poginuo na Igmanu 1992 i znas protiv koga se covjek borio: UN egipatska komponenta.
Jel i dalje fakat tvrdis da 9000 Jevreja jedan dan nije doslo na posao u WTC? Odakle ti podatak da je bas 9000 Jevreja radilo u WTC?
-
surajaa
#64 Re: Teorije zavjere
Da, kroz temu se stalno provlace paralele, a i nastavit ce se kako vidim, izmedju zrtava Srebrenice i zrtava 11. septembra. Naravno da je bilo zrtava i vrlo je vjerovatno da je medju zrtvama tog 11. septembra bilo i Jevreja, zasto bilo ko misli da bi se mocna "superiorna Elita" i jedan trenutak libila i mislila da li je nehumano i ispod svakog ljudskog dostojanstva zrtvovati nekoliko hiljada Zidova zarad visih ciljeva, ucinili su to i 1943, zasto ne i 2001, brojka od 4000 (uz duzno postovanje svim zrtvama) je smijesna naspram onih 6 miliona ili vise, koliko je iznosilo na kraju II svjestkog rata...
Kada ste se vec dotakli Srebrenice, nisu li i srebrenicke zrtve zrtvovane zarad spasa Sarajeva ili ostatka Bosne...
Zna li bilo ko od vas, protivnika ove teorije zavjere da objasni sta se desilo sa zgradom 7 kako se ona uspjela urusiti, i to mmetodom slobodnog pada, a da je prethodno nista nije niti dotaklo... ako su vec twinsi urusili od udara aviona, pozara, kerozina, topljenja celika li cega vec ne, sta se desilo sa ovom zgradom koja je stajalo mirno kada je oko nje sve bilo u plamenu...Niko nije uspio objasniti urusavnje tornja 7, i o tome se vrlo malo zna, pokusajte vi, mozda vam uspije...
Dokle ce ljudi vjerovati Bilderbersko super bogatoj eliti perverznjaka...koliko vam je dovoljno, pobili su na hiljade svojih ljudi tog 11. septembra da bi mogli pobiti jos hiljade i hiljade na Bliskom istoku, proizveli su vjestacku paniku sa svinjskim gripom, primoravali su Vlade svih zemalja na kupnju njihovog otrovnog cjepiva, da bi dodatno zaradili, proizveli su najmjerno stvorenu ekonomsku krizu u cijelom svijetu...vidi li se kraj i koliko je dovoljno da ljudi progledaju...
Kada ste se vec dotakli Srebrenice, nisu li i srebrenicke zrtve zrtvovane zarad spasa Sarajeva ili ostatka Bosne...
Zna li bilo ko od vas, protivnika ove teorije zavjere da objasni sta se desilo sa zgradom 7 kako se ona uspjela urusiti, i to mmetodom slobodnog pada, a da je prethodno nista nije niti dotaklo... ako su vec twinsi urusili od udara aviona, pozara, kerozina, topljenja celika li cega vec ne, sta se desilo sa ovom zgradom koja je stajalo mirno kada je oko nje sve bilo u plamenu...Niko nije uspio objasniti urusavnje tornja 7, i o tome se vrlo malo zna, pokusajte vi, mozda vam uspije...
Dokle ce ljudi vjerovati Bilderbersko super bogatoj eliti perverznjaka...koliko vam je dovoljno, pobili su na hiljade svojih ljudi tog 11. septembra da bi mogli pobiti jos hiljade i hiljade na Bliskom istoku, proizveli su vjestacku paniku sa svinjskim gripom, primoravali su Vlade svih zemalja na kupnju njihovog otrovnog cjepiva, da bi dodatno zaradili, proizveli su najmjerno stvorenu ekonomsku krizu u cijelom svijetu...vidi li se kraj i koliko je dovoljno da ljudi progledaju...
-
Biznis
#65 Re: Teorije zavjere
i eto dodjosmo do omiljene opsesije u BiH kako je Srebrenica zrtvovana zarad spasa Sarajeva. Imam jedno pitanje: sto bi mi sebi natovarili humanitarnu katastrofu na vrat koja se desila gubitkom cijele divizije i prebacivanjem 30000 civila na slobodnu teritoriju? takodje skracivanjem fronta neprijatelju i oslobadjanjem njegovih snaga za druga ratista samo smo im ucinili uslugu. i kad je pocelo bombardovanje VRS, poslije Srebrenice ili poslije dva mjeseca, nakon Markala 2? ovo ne bih da spominjemo jer cemo otici offtopic, samo moras malo bolje procitati SVE izvjestaje o Srebrenici, a ne uciti sa tv-a. siri perspektivu i daje ti boli uvid u desavanja. jedan od onih koje ti toplo preporucujem je NIODov izvjestaj.surajaa wrote:Da, kroz temu se stalno provlace paralele, a i nastavit ce se kako vidim, izmedju zrtava Srebrenice i zrtava 11. septembra. Naravno da je bilo zrtava i vrlo je vjerovatno da je medju zrtvama tog 11. septembra bilo i Jevreja, zasto bilo ko misli da bi se mocna "superiorna Elita" i jedan trenutak libila i mislila da li je nehumano i ispod svakog ljudskog dostojanstva zrtvovati nekoliko hiljada Zidova zarad visih ciljeva, ucinili su to i 1943, zasto ne i 2001, brojka od 4000 (uz duzno postovanje svim zrtvama) je smijesna naspram onih 6 miliona ili vise, koliko je iznosilo na kraju II svjestkog rata...
Zgrada 7 je unistena udarom aviona o WTC jer je na nju palo tome i tone materijala. poslije kolapsa WTC cudo je da je ista u krugu od 300 metara ostalo citavo. sta mislis da u Bosmal udare dvije letjelice sa po 50 tona goriva svaka i da nakon toga Bosmal padne koliko bi zgrada ostalo da stoji okolo?
-
surajaa
#66 Re: Teorije zavjere
Neki od vas su poceli pominjanjem "naseg" proteklog rata, Srebrenice, Markala i ostalih stvari koje bih tako rado zaboravila, no nije moguce. Tema je vrlo jasno postavljena, no neki su je izokrenuli u ovu pricu, strategija ratovanja me sada ne zanima i u spomen na pale zrtve ja bih sada Srebrenicu ostavila po strani, gore sam napravila komparaciju, ali ocigledno da nisam trebala, tema je dovoljno kompleksna, nema potrebe da se siri i prevazilazi svoju kompleksnost...Biznis wrote:i eto dodjosmo do omiljene opsesije u BiH kako je Srebrenica zrtvovana zarad spasa Sarajeva. Imam jedno pitanje: sto bi mi sebi natovarili humanitarnu katastrofu na vrat koja se desila gubitkom cijele divizije i prebacivanjem 30000 civila na slobodnu teritoriju? takodje skracivanjem fronta neprijatelju i oslobadjanjem njegovih snaga za druga ratista samo smo im ucinili uslugu. i kad je pocelo bombardovanje VRS, poslije Srebrenice ili poslije dva mjeseca, nakon Markala 2? ovo ne bih da spominjemo jer cemo otici offtopic, samo moras malo bolje procitati SVE izvjestaje o Srebrenici, a ne uciti sa tv-a. siri perspektivu i daje ti boli uvid u desavanja. jedan od onih koje ti toplo preporucujem je NIODov izvjestaj.surajaa wrote:Da, kroz temu se stalno provlace paralele, a i nastavit ce se kako vidim, izmedju zrtava Srebrenice i zrtava 11. septembra. Naravno da je bilo zrtava i vrlo je vjerovatno da je medju zrtvama tog 11. septembra bilo i Jevreja, zasto bilo ko misli da bi se mocna "superiorna Elita" i jedan trenutak libila i mislila da li je nehumano i ispod svakog ljudskog dostojanstva zrtvovati nekoliko hiljada Zidova zarad visih ciljeva, ucinili su to i 1943, zasto ne i 2001, brojka od 4000 (uz duzno postovanje svim zrtvama) je smijesna naspram onih 6 miliona ili vise, koliko je iznosilo na kraju II svjestkog rata...
Zgrada 7 je unistena udarom aviona o WTC jer je na nju palo tome i tone materijala. poslije kolapsa WTC cudo je da je ista u krugu od 300 metara ostalo citavo. sta mislis da u Bosmal udare dvije letjelice sa po 50 tona goriva svaka i da nakon toga Bosmal padne koliko bi zgrada ostalo da stoji okolo?
Koliko je meni poznato, nikad prije u istoriji arhitekture i graditeljstva se nije desilo da se ijedna zgrada gradjena od celicne konstrukcije srusi od pozara ili kako ti rece od tona smeca i šuta...i to metodom slobodnog pada...kao kula od karata, prosto je nestala, i ti mi kazes da je to od tona smeca...tuzno...Mislim da svaki skolarac u osmom razredu osnovne skole poznavajuci zakone fizike i statike, zna da se nijedna gradjevina tog tipa i velicine ne moze srusiti tako precizno, a tako slucajno, jer ona slucajno nije ni sagradjena...
Istina, gradjevine u krugu twinsa jesu pretrpjele strahovitu stetu ogromnih razmjera, ali niti jedna od njih se nije urusila, osim famoznog tornja 7...
Sluzbeni izvjestaj agencija zaduzenih za istragu je da se zgrada urusila zbog pozara, iako su i oni izjavili da im nije sve "jasno" po pitanju urusavanja ove zgrade,i da imaju problema oko "obrade" tornja 7, a ti mi kazes kako se to desilo pod pritiskom tona smeca, a opet ponavljam, nigdje nije zabiljezeno da se ikad desio slucaj da se zgrade ovakvog tipa (twins) uruse zbog pozara...to se desilo samo 11. septembra i gdje drugo, nego li u Americi, kolijevci Disneyworlda, bajkovitih prica, lijepih princeza i heroja koji se zrtvuju zarad cijelog covjecanstva...enjoy American dream...
Svi strucnajci su potvrdili da su se rusenja dogodila kontrolisanim padom, ali jasno mi je da smo ti i ja na suprotnim stranama, a kada razmislim mozda je tako i bolje...ja nisam nikad, niti zelim da pripadam bilo kakvom toru...pozdrav

- Lunizz
#67 Re: Teorije zavjere
Ovdje nije tema da se sada ubjedjujemo ko u sta treba da vjeruje,nego samo da se iznesu neke cinjenice.
Evo neke stvari koje sam citao na netu prije godinu dana neovisno od 9/11.
1370 C na ovoj temperaturi otprilike se topi celik.Ako ima neko da mu se istopio od vatre sporet nek se javi
Kerozin stvara temperaturu izmedju 700 i 800 C
Vatra koja ima veliku temperaturu ne stvara nikakav ili vrlo malo dima.Vatre koje gore niskim temperaturama stvaraju oblake crnog dima.
Rusenje zgrada se odvija tako sto se u istoj postavi eksploziv na kljucnim mjestima,tj na nosecim djelovima.Prvo se aktivira onaj u sredini i u razmacima od 0,5 sekundi ostali eksploziv.Evo jedan klip na 3:40 pocinje rusenje zgrade.
Eksplozivi se ne postavljaju u velikoj kolicini nego precizno.I najcesce se stavljaju koso oko noseceg stuba,tako da zgrada bukvalno sklizne prema dole(kasnije u tekstu cu pokazati kako to izgleda)
Da bi se celik topio koristi se Thermit znaci kad kazem topi mislim na to da predje u tecno stanje.
A evo nekih stvari koje sam zapazio prilikom gledanja video snimaka i slika rusenja tornjeva.
Kad se avion zabio u zgradu sta smo vidjeli?Ogromni oblak vatre koji je bio prisutan odokativno nekih 6-7 sekundi sto je i normalno s obzirom na kolicinu kerozina.Ali taj kerozin je sagorio nakon tih nekoliko sekundi,sta je moglo tu jos da gori?Kancelarijski namjestaj,papiri i stvari eto koje se nalaze u normalnom birou.Sami presudite jel se od toga moze srusiti zgrada.
Neki ce reci da je udar aviona sam od sebe bio strasan i da je od njega srusena zgrada.Evo dvije zanimljive slike nakon tog strasnog udara aviona.

Znaci zena je prezivjela udar aviona na tom spratu a zgrada se srusila od toga.
Kad se zgrada rusi ranije sam napisao da se eksploziv postavlja tako da zgrada sklizne sa nosecih stubova a to izgleda ovako.

Ove crne tragove koje vidite su od topljenog celika koje izaziva Thermit.
I nesto zanimljivo sto se desilo 3 dana pred sam udar aviona u zgradama WTC-a je ovo.
Naime kompanija koja je zaduzena za sigurnost zgrada je 3 dana prije udara aviona sa psima koje pronalaze ekspolzive uradila vjezbu ali iste pse nakon vjezbe vise nije vratila u zgradu.Da se razumijemo ti psi su svaki dan bili u zgradi vec godinama.
Apsolutno ne zelim nikoga ubjedivati u sta da vjeruje al neka samo procita ovo,ili jos bolje neka sam sebi stvori misljenje istrazivanjem a ne vijestima koje dobije servirane od raznih televizijskih kuca,novina.
Zgradu 7 necu da spominjem puno samo cu postaviti jos jednu sliku.

I da vlasnik WTC i zgrade 7 je jedan te isti covjek Larry Silverstein on je kupio zgrade u aprilu 2001 godine za 3,2 miliarde
Evo neke stvari koje sam citao na netu prije godinu dana neovisno od 9/11.
1370 C na ovoj temperaturi otprilike se topi celik.Ako ima neko da mu se istopio od vatre sporet nek se javi
Kerozin stvara temperaturu izmedju 700 i 800 C
Vatra koja ima veliku temperaturu ne stvara nikakav ili vrlo malo dima.Vatre koje gore niskim temperaturama stvaraju oblake crnog dima.
Rusenje zgrada se odvija tako sto se u istoj postavi eksploziv na kljucnim mjestima,tj na nosecim djelovima.Prvo se aktivira onaj u sredini i u razmacima od 0,5 sekundi ostali eksploziv.Evo jedan klip na 3:40 pocinje rusenje zgrade.
Eksplozivi se ne postavljaju u velikoj kolicini nego precizno.I najcesce se stavljaju koso oko noseceg stuba,tako da zgrada bukvalno sklizne prema dole(kasnije u tekstu cu pokazati kako to izgleda)
Da bi se celik topio koristi se Thermit znaci kad kazem topi mislim na to da predje u tecno stanje.
A evo nekih stvari koje sam zapazio prilikom gledanja video snimaka i slika rusenja tornjeva.
Kad se avion zabio u zgradu sta smo vidjeli?Ogromni oblak vatre koji je bio prisutan odokativno nekih 6-7 sekundi sto je i normalno s obzirom na kolicinu kerozina.Ali taj kerozin je sagorio nakon tih nekoliko sekundi,sta je moglo tu jos da gori?Kancelarijski namjestaj,papiri i stvari eto koje se nalaze u normalnom birou.Sami presudite jel se od toga moze srusiti zgrada.
Neki ce reci da je udar aviona sam od sebe bio strasan i da je od njega srusena zgrada.Evo dvije zanimljive slike nakon tog strasnog udara aviona.

Znaci zena je prezivjela udar aviona na tom spratu a zgrada se srusila od toga.
Kad se zgrada rusi ranije sam napisao da se eksploziv postavlja tako da zgrada sklizne sa nosecih stubova a to izgleda ovako.

Ove crne tragove koje vidite su od topljenog celika koje izaziva Thermit.
I nesto zanimljivo sto se desilo 3 dana pred sam udar aviona u zgradama WTC-a je ovo.
Naime kompanija koja je zaduzena za sigurnost zgrada je 3 dana prije udara aviona sa psima koje pronalaze ekspolzive uradila vjezbu ali iste pse nakon vjezbe vise nije vratila u zgradu.Da se razumijemo ti psi su svaki dan bili u zgradi vec godinama.
Apsolutno ne zelim nikoga ubjedivati u sta da vjeruje al neka samo procita ovo,ili jos bolje neka sam sebi stvori misljenje istrazivanjem a ne vijestima koje dobije servirane od raznih televizijskih kuca,novina.
Zgradu 7 necu da spominjem puno samo cu postaviti jos jednu sliku.

I da vlasnik WTC i zgrade 7 je jedan te isti covjek Larry Silverstein on je kupio zgrade u aprilu 2001 godine za 3,2 miliarde
- lerdi
#68 Re: Teorije zavjere
Pratim ovu temu onako čisto informativno, jer ima dosta toga zanimljivog za pročitati ali se javljam samo iz jednog razloga. Naime ovo boldirano gore je nemoguće za uraditi. Zašto? Zato što je nemoguće sa CD-a na kojem već postoji zapis izbrisati taj isti zapis i nabaciti nove podatke na njega. Ustvari moguće je CD-ovima koji omogućavaju pisanje i brianje, ali se ta vrsta CD-ova ama baš nigdje ne koristi za albume estradnih umjetnika jer su dosta skuplji, a i nema logike da pjevać omogući bilo kome da izbriše njegove pjesme sa CD-a kako bi snimio nešto drugo na njega. To bi, složit češ se samnom, bio vrh idiotizma.Biznis wrote:Blobi wrote:U CIA-u ne sumnjaj, to je najsavrsenija obavjestajna agencija u univerzumu. Ti dokumenti koji su procurili, ne samo da su ofirno "procurili", vec je smjesno vjerovati da je nesto takvo procurilo. Pa skontaj, zar stvarno vjerujes u pricicu o nadri hakerima koji su provalili u njihov sistem i pokrali dokumente? Ili u pricu o "zvizdacu". Pa iz tih prostorija ne mozes iznijet vlastite gace, a da ne pricamo o nekim svjeze sprszenim CD-ovimaBiznis wrote:Sumnjam u CIA i NSA jer su te "opake" face prolazile i kroz moj grad. Vidim koliko je CIA uspjesna, cure povjerljivi dokumenti na sve strane...CIA me ne impresionira jednako kao ni price o velikim poznanstvima ili opasnim facama.
malo pitanj eza tebe: jesi li bio u ratu u BiH ili si cijelo vrijeme proveo u dijaspori?. Zar mislis da su toliki mamlazi pa da na storage tih povjerljivih dokumenata spoje uredjaj koji bi ti omogucavao da to sve snimis na neki medij?Ili da su dokumente oznacene kao strogo povjerljive stave na masine koje su prikacene na internet. Pristup takvim dokumentima nema svako, dva-tri covjeka na ovoj nasoj maloj planeti, i to je to. A ti uporan sa Alijom i Srebrenicom
. Ja sam samo prenio podatak iz knjige "The 9/11 Conspiracy" autora James H. Fetzera (gle cuda, nije musliman
). Ili ti ga, ljudi, ja samo citam vijesti, ne dajem ja pare. I okani se Alije i Srebrenice, to nije tema. Napravi sebi temu, Zavjera o Srebrenici, pa tamo diskutuj o tome
.
I zaboravih na pitanje o dijaspori. Ne tice te se gdje sam bio. Ne odstupaj od teme, zamolit cu te. Ne bih da ode pretjerano u off topic. Dakle, teorija zavjere, masoni, illuminati, jevreji, teroristi. Samo teze i kontra teze na navedeno, ili cu te ignore... Nemoj mi Alija i Srebrenica ovdje, ok?
za razliku od tebe koji si opijen CIA i velikim facama ja npr. sasvim pouzdano znam da u svakoj organizaciji rade ljudi i da su bas ljudi najslabija karika. inace, americka administracija je vrlo rado pustila dokument u kome se Vladimir Putin i Medvedev zovu Betmen i Robin i jos tonu dokumenata u kojima se pljuje po svim strateskim saveznicima. Prethodni dokumenti iz Iraka i Afganistana su otisli jer ih je vojnik koji je radio na njima presnimio na CDove Lady Gaga (to je jedna pjevacica sada jako popularna-ti si stariji pa da ti objasnim). ova sadasnja prepiska koja je procurila nije uopce vlasnistvo CIA niti CIA sa tim ima veze vec vlasnistvo State Department-a. i da, najveca obavjestajna agencija na svijetu nije CIA nego NSA (National Security Agency) sto vecina laika ne zna. 80% obavjestajnih poslova za SAD radi NSA a ne CIA. Ta ista CIA koju branis je napravila aferu Irangejt kada se ispostavilo da su prodavali oruzje Iranu da finansiraju kontrase u Nikaragvi i ta ista CIA je samo veliki skupi administrativni aparat iz kojeg su npr dvostruki agenti iznosili kolicima tajne dokumente i tusili ih Rusima. nije to nikakva velika super opaka masina koju gledas na filmovima, firma ko bilo koja druga firma.
Tvoju opsesiju sa CIA cu ti ostaviti da u njoj uzivas kad tis e svidja. Nego, posto nisi bio u ratu u BiH vec negdje u dijaspori da ti objasnim da su neki od tih "bradatih terorista" izmedju ostalih i iz Sahare (koja je u Africi i na arapskom rijec sahara znaci pustinja) bili u BiH i borili se ovdje. Helem, sem sto su uspjeli izazvati pozornost i oprez onih za koje su se borili (Armija RBiH) uspjeli su se potvrditi kao izuzetno izuzetno okrutni, toliko da mogu stati rame uz rame sa protivnicima protiv kojih su se borili. Npr. u Travniku je jedan od njih ubio zenu koja je bila u mjesnaom braku, imali su sport sa hvatanjem civila po srednjoj Bosni tako da su krajem 1993 oteli iz Travnika prvo svecenika i dvije casne sestre a potom grupu civila. Jednom od njih su odsjekli glavu, ostale je Armija jedva uspjela izvuci.
Bin Ladenov npr sestric je poginuo na Igmanu 1992 i znas protiv koga se covjek borio: UN egipatska komponenta.
Jel i dalje fakat tvrdis da 9000 Jevreja jedan dan nije doslo na posao u WTC? Odakle ti podatak da je bas 9000 Jevreja radilo u WTC?
-
Biznis
#69 Re: Teorije zavjere
spominjanje naseg rata i njihovog tornja je spomenuto u kontekstu objasnjavanja profila teoreticara zavjere. sa pricom o zavjeri se ne mora daleko ici, Bosna je puna tih tema.surajaa wrote:
Neki od vas su poceli pominjanjem "naseg" proteklog rata, Srebrenice, Markala i ostalih stvari koje bih tako rado zaboravila, no nije moguce. Tema je vrlo jasno postavljena, no neki su je izokrenuli u ovu pricu, strategija ratovanja me sada ne zanima i u spomen na pale zrtve ja bih sada Srebrenicu ostavila po strani, gore sam napravila komparaciju, ali ocigledno da nisam trebala, tema je dovoljno kompleksna, nema potrebe da se siri i prevazilazi svoju kompleksnost...
Koliko je meni poznato, nikad prije u istoriji arhitekture i graditeljstva se nije desilo da se ijedna zgrada gradjena od celicne konstrukcije srusi od pozara ili kako ti rece od tona smeca i šuta...i to metodom slobodnog pada...kao kula od karata, prosto je nestala, i ti mi kazes da je to od tona smeca...tuzno...Mislim da svaki skolarac u osmom razredu osnovne skole poznavajuci zakone fizike i statike, zna da se nijedna gradjevina tog tipa i velicine ne moze srusiti tako precizno, a tako slucajno, jer ona slucajno nije ni sagradjena...
Istina, gradjevine u krugu twinsa jesu pretrpjele strahovitu stetu ogromnih razmjera, ali niti jedna od njih se nije urusila, osim famoznog tornja 7...
Sluzbeni izvjestaj agencija zaduzenih za istragu je da se zgrada urusila zbog pozara, iako su i oni izjavili da im nije sve "jasno" po pitanju urusavanja ove zgrade,i da imaju problema oko "obrade" tornja 7, a ti mi kazes kako se to desilo pod pritiskom tona smeca, a opet ponavljam, nigdje nije zabiljezeno da se ikad desio slucaj da se zgrade ovakvog tipa (twins) uruse zbog pozara...to se desilo samo 11. septembra i gdje drugo, nego li u Americi, kolijevci Disneyworlda, bajkovitih prica, lijepih princeza i heroja koji se zrtvuju zarad cijelog covjecanstva...enjoy American dream...
Svi strucnajci su potvrdili da su se rusenja dogodila kontrolisanim padom, ali jasno mi je da smo ti i ja na suprotnim stranama, a kada razmislim mozda je tako i bolje...ja nisam nikad, niti zelim da pripadam bilo kakvom toru...pozdrav
inace, ne rece mi ako dva aviona onih gabarita udare u Bosmal i on padne koliko ce zgrada ostati citavo u okolini?
BTW, nigdje se prije nije desilo da dvije letjelice sa po 50 tona goriva udare u neku zgradu na onoj visini tako da je pozivanje na prijasnja iskustva neutemeljeno. svi strucnjaci su se slozili da su se tornjevi ponasali onako kako se ponasa takav objekat koji se gradi PO PRINCIPU BAMBUSOVE TRSKE i kome tezina progresivno opada sa visinom. pad je nastao unistenjem vertikalne kolumne zgrade kada se tezina visih spratova pocela prenositi na nize spratove na mjestima koja nisu predvidjena za prenos tezine strukture. Zgrada 7 je unistena nakon udara aviona u dvije zgrade preko puta, pada materijala sa te zgrade i pozara koji je trajao 7 sati na zgradi 7. btw pozar na tom objektu nije gasen jer je protivpozarni sistem bio povezan sa ostatkom WTC i bio je odmah onesposobljen i jer je NYFD (njujorski vatrogasci) bio povucen na zahtjev vlasnika zgrade zbog ogromnih ljudskih gubitaka u Blizancima. oko "obrade" tornja 7 kao niti oko Blizanaca nije bilo ni najmanje problema u objasnjavanju sta se desilo. izvjestaj sa simulacijama o tome je objavljen 2008 godine,
da bi se zgrade te velicine srusile bilo bi potrebno jako puno ekploziva koji se morao premjestati na razlicite nivoe i spratove. takodje, bilo bi potrebno doci do vertikalne kolumne sto bi podrazumijevali opsezne gradjevinske radove koji bi opasno narusili stabilnost objekta u kojem je savkodnevno boravilo 30 000 ljudi. tesko da bi tako nesto ostalo nezapazeno ili proslo bez problema. takodje, jedan od najslavnijih teoreticara zavjere koji je tvrdio da je zgrada srusena termitom ili nanotermitom uradio je eksperiment skupa sa ekspertima koji su ispitivali rusenje kada je dokazano da je ono sto je tvrdio da je termit ustvari otopljeni aluminijum koji se topi na nizoj temperaturi od celika.
ovo sto vi koji vjerujete i sirite teorije zavjere radite je okarakterisano pojmom reverzna nauka: imate hipotezu koja je po vama neporeciva i onda idete ka pocetku dokazivanja odbacujuci sve ono sto ne smatrate istinitim i ne uklapa se u vasu pricu. isto je to uradio semir osmanagic sa piramidama: prvo je napisao knjigu pa onda posao traziti nepostojece piramide. tako rade sarlatani. a relevantni strucnjaci urade drukcije: uzmu materijal, vode se propisanim metodama, koriste eksperiment, testiraju hipotezu, obrade statisticki podatke, konsultuju literaturu, citiraju izvore, napisu rad, objave rad....i dokazu sve suprotno od onoga sto teoreticari zavjere tvrde.
meni je drago da smo ti i ja na suprotnim stranama jer u tvojim postovima nema nijedne provjerljive informacije niti ijednog relevantnog podatka. imati tebe na drugoj strani nije problem jer dosad ni u jednom postu ne dokaza da znas ista o materiji o kojoj pricamo, niti o WTC niti o terorizmu, vec samo serviras lijepe poluinformacije i shizofrene slike koje uopce nisu relevantne za raspravu ali mogu dovoljno reci o tebi. i ne govore pozitivno nazalost.
ako ne zelis biti ovca, pocni koristiti mozak i nauku a ne vjerovati sarlatanima. time sto povjerujes sarlatanu i pristanes na teoriju zavjere ne prestajes biti ovca nego postajes zavedena ovca koja srlja u paranoju...pozdrav i tebi toroticaru zavjere
-
simpozijum delirijum
#70 Re: Teorije zavjere
zavjere i teorije , cinjenica je da su se Tudjman i Milosevic sastali u Karadzordjevu i dijelili BiH
cinjenica je da je Vukovar prodan od strane Tudjmanove vrhuske kao i Posavina a mogli su se odbraniti
cinjenica je da su visoki oficiri te politicari ( ne svi ali poprilican broj ) zaracenih strana medjusobno trgovale i zaradjivale , cinjenica je da su Francuske trupe SFORA u BiH sabotirale pokusaje hapsenja Karadzica a Mladic jos nije uhapsen , Francuski oficir je predao planove bombardovanja Srbije , Kosova i Crne Gore 1999 Beogradu sedmicu dana prije napada NATO
to je sto se tice rata u SFRJ
to nije zavjera to je dokumentovano
napad na USA 9/11 koji je promijenio istoriju ?
statistika tvrdi da preko 35% Amerikanaca ne vjeruje u sluzbenu verziju , preko stotinu raznih udruzenja od ahitekata , gradjevinskih injzenjera te udruzenja civilnih pilota i ostalih vecinom strucnih osoba , obrazovanih , iz raznih oblasti zahtijevaju ponovnu istragu dogadjaja 9/11
vecina Evropskih i ostalih zapadnih obavjestajnih sluzbi izvan USA zna istinu ukljucujci i bivsega Italijanskoga premijera Andrea Kosige , koji otvoreno kaze da je to bila operacija extremnih krugova unutar USA
toliko od mene za sada i idite na YouTube nacicete fantasticne dokumentarce o 9/11 od strane navedenih strucnjaka sa tabelama , arhitektonskim proracunima , izjavama profesionalnih pilota i tako dalje i tako dalje ....strogo profesionalno dokumentovano poput doktorskih disertacija
a sada ?
a sta mogu ako hocete biti slijepi pored ociju
cinjenica je da je Vukovar prodan od strane Tudjmanove vrhuske kao i Posavina a mogli su se odbraniti
cinjenica je da su visoki oficiri te politicari ( ne svi ali poprilican broj ) zaracenih strana medjusobno trgovale i zaradjivale , cinjenica je da su Francuske trupe SFORA u BiH sabotirale pokusaje hapsenja Karadzica a Mladic jos nije uhapsen , Francuski oficir je predao planove bombardovanja Srbije , Kosova i Crne Gore 1999 Beogradu sedmicu dana prije napada NATO
to je sto se tice rata u SFRJ
to nije zavjera to je dokumentovano
napad na USA 9/11 koji je promijenio istoriju ?
statistika tvrdi da preko 35% Amerikanaca ne vjeruje u sluzbenu verziju , preko stotinu raznih udruzenja od ahitekata , gradjevinskih injzenjera te udruzenja civilnih pilota i ostalih vecinom strucnih osoba , obrazovanih , iz raznih oblasti zahtijevaju ponovnu istragu dogadjaja 9/11
vecina Evropskih i ostalih zapadnih obavjestajnih sluzbi izvan USA zna istinu ukljucujci i bivsega Italijanskoga premijera Andrea Kosige , koji otvoreno kaze da je to bila operacija extremnih krugova unutar USA
toliko od mene za sada i idite na YouTube nacicete fantasticne dokumentarce o 9/11 od strane navedenih strucnjaka sa tabelama , arhitektonskim proracunima , izjavama profesionalnih pilota i tako dalje i tako dalje ....strogo profesionalno dokumentovano poput doktorskih disertacija
a sta mogu ako hocete biti slijepi pored ociju
-
Biznis
#71 Re: Teorije zavjere
vezista je uzeo prazan CD i na njega mrtvo hladno poceo snimati prepisku izmedju jedinica: od redovnih izvjestaja do hitnih zahtjeva. nakon toga je na CD napisao markerom da su pjesme Lady Gaga. kad su ga upitali zasto rekao je da je namjerno nju stavio jer je nadredjeni toliko mrzio Lady Gaga da jedino ne bi dirao taj CD. as simple as that. sad se tona tih dokumenata moze vidjeti na stranici wikileaks tako da se moze vidjeti sta su ljudi jeli i pili, koga su pritvarali, gdje su gradili skole i kako su greskom gadali saveznike.lerdi wrote: Pratim ovu temu onako čisto informativno, jer ima dosta toga zanimljivog za pročitati ali se javljam samo iz jednog razloga. Naime ovo boldirano gore je nemoguće za uraditi. Zašto? Zato što je nemoguće sa CD-a na kojem već postoji zapis izbrisati taj isti zapis i nabaciti nove podatke na njega. Ustvari moguće je CD-ovima koji omogućavaju pisanje i brianje, ali se ta vrsta CD-ova ama baš nigdje ne koristi za albume estradnih umjetnika jer su dosta skuplji, a i nema logike da pjevać omogući bilo kome da izbriše njegove pjesme sa CD-a kako bi snimio nešto drugo na njega. To bi, složit češ se samnom, bio vrh idiotizma.
btw, abu ghraib je isto otkriven nakon sto je vojnik snimao sta se radi, uzeo fotografije i odsetao do novinara. kad su njega pitali sto je prijavio rekao je da se u vojsku prijavio zbog pravde i to i radi.
- lerdi
#72 Re: Teorije zavjere
Neću pričati o padu blizanaca i načinu njihovog pada jer jednostavno nisam dovoljno stručan da o tome govorim. Ali ovo što ti meni želiš proturiti u slučaju američkog vojnika je u najmanju ruku smiješno, bar kao čovjeku koji je poprilično upoznat sa radom sa podacima i zaštitom istih. Vidiš ovo kako si ti opisao može se jedino vidjeti u James Bondu, ali stvarnom svijetu za tako nešto nema šanse. Zbog čega:Biznis wrote:vezista je uzeo prazan CD i na njega mrtvo hladno poceo snimati prepisku izmedju jedinica: od redovnih izvjestaja do hitnih zahtjeva. nakon toga je na CD napisao markerom da su pjesme Lady Gaga. kad su ga upitali zasto rekao je da je namjerno nju stavio jer je nadredjeni toliko mrzio Lady Gaga da jedino ne bi dirao taj CD. as simple as that. sad se tona tih dokumenata moze vidjeti na stranici wikileaks tako da se moze vidjeti sta su ljudi jeli i pili, koga su pritvarali, gdje su gradili skole i kako su greskom gadali saveznike.lerdi wrote: Pratim ovu temu onako čisto informativno, jer ima dosta toga zanimljivog za pročitati ali se javljam samo iz jednog razloga. Naime ovo boldirano gore je nemoguće za uraditi. Zašto? Zato što je nemoguće sa CD-a na kojem već postoji zapis izbrisati taj isti zapis i nabaciti nove podatke na njega. Ustvari moguće je CD-ovima koji omogućavaju pisanje i brianje, ali se ta vrsta CD-ova ama baš nigdje ne koristi za albume estradnih umjetnika jer su dosta skuplji, a i nema logike da pjevać omogući bilo kome da izbriše njegove pjesme sa CD-a kako bi snimio nešto drugo na njega. To bi, složit češ se samnom, bio vrh idiotizma.
btw, abu ghraib je isto otkriven nakon sto je vojnik snimao sta se radi, uzeo fotografije i odsetao do novinara. kad su njega pitali sto je prijavio rekao je da se u vojsku prijavio zbog pravde i to i radi.
1. Ne radi se o maloj količini podataka, što dovodi do toga da je tom istom vojniku trebao neki duži period da sve to prebaci na CD. Ali recimo da je to odradio jako brzo da ga niko ne vidi, tu dolazimo do sljedećeg
2. Svi ti podaci se nalaze u bazama podataka, i taj isti je morao pristupiti toj istoj bazi podataka sa svojim loginom na isti način na koji se ti prijavljuješ prilikom ulaska na ovaj forum. Ali šta je tu bitno? Bitno je da ne može svako raditi šta mu je želja sa tim podacima koji se tu nalaze. Večina korisnika može samo pristupiti tim podacima, ali da bi ih skidao i mjenjao mora imati posebnu dozvolu administratora.
3. Hajmo sad još reći da je imao i dozvolu (nekom po meni neobjašnjivom metodom ali eto). E ovdje ću samo da te napomenem da je Američka vojska razlog zbog kojeg ja i ti komuniciramo na ovaj način, jer je Internet više-manje njihov prozvod. Vjeruj da sve tehnologije koje imamo danas dostupne oni su imali najmanje 5-10 godina unazad, i svi najsavremeniji sistemi današnjice se nalaze upravo u njihovom vlasništvu. Zašto ti ovo pišem? Zato što je prosto nemoguće da bilo ko pristupi podacima u nekoj bazi podataka, a da to ne primjeti administrator odnosno onaj koji održava bazu. Dakle ovaj kad je počeo skidati podatke, administrator je odma u tom trenutku mogao i morao znati da ovaj skida podatke iz baze i nema logike da to ne prijavi.
Ako si ti ovo skontao na ovaj način, vjeruj druže da živiš u totalnoj zabludi jer ipak ovdje govorimo o Američkoj vojsci koja je u ovom trenutku vjerovatno tehnološki mnogo ispred svih. Želiš da mi kažeš da je moguće da u takvoj jednoj organizaciji dođe čovjek i iznese tolike podatke kao hljeb iz prodavnice. No way jose. Ja ih ipak mnogo respektujem da bi povjerovao u ovu priču
-
Blobi
#73 Re: Teorije zavjere
Slazem se, prica sa CDom je strasno glupa, i meni kao programeru sa preko 20 godina iskustva ne da nema smisla, vec mi je smijesna i podsjeca na filmove pljacke banaka iz 90-tih. Bez uvrede, ali tako je. Jedna CIA da dozvoli da neko iznese CD sa naprzenim podacima. Pa prije svega, workstationi takvih korporacija nemaju CD przace. Nijedna ozbiljnija softverska firma u kojoj sam radio nije imala workstation PC sa CD/DVD przacem, cisto zarad sigurnosti napisanog programskog koda, da neko ne bi iznio i koristio to u privatne svrhe. Ali naravno, posto sam ja star, sve se to promijenilolerdi wrote:Neću pričati o padu blizanaca i načinu njihovog pada jer jednostavno nisam dovoljno stručan da o tome govorim. Ali ovo što ti meni želiš proturiti u slučaju američkog vojnika je u najmanju ruku smiješno, bar kao čovjeku koji je poprilično upoznat sa radom sa podacima i zaštitom istih. Vidiš ovo kako si ti opisao može se jedino vidjeti u James Bondu, ali stvarnom svijetu za tako nešto nema šanse. Zbog čega:Biznis wrote:vezista je uzeo prazan CD i na njega mrtvo hladno poceo snimati prepisku izmedju jedinica: od redovnih izvjestaja do hitnih zahtjeva. nakon toga je na CD napisao markerom da su pjesme Lady Gaga. kad su ga upitali zasto rekao je da je namjerno nju stavio jer je nadredjeni toliko mrzio Lady Gaga da jedino ne bi dirao taj CD. as simple as that. sad se tona tih dokumenata moze vidjeti na stranici wikileaks tako da se moze vidjeti sta su ljudi jeli i pili, koga su pritvarali, gdje su gradili skole i kako su greskom gadali saveznike.lerdi wrote: Pratim ovu temu onako čisto informativno, jer ima dosta toga zanimljivog za pročitati ali se javljam samo iz jednog razloga. Naime ovo boldirano gore je nemoguće za uraditi. Zašto? Zato što je nemoguće sa CD-a na kojem već postoji zapis izbrisati taj isti zapis i nabaciti nove podatke na njega. Ustvari moguće je CD-ovima koji omogućavaju pisanje i brianje, ali se ta vrsta CD-ova ama baš nigdje ne koristi za albume estradnih umjetnika jer su dosta skuplji, a i nema logike da pjevać omogući bilo kome da izbriše njegove pjesme sa CD-a kako bi snimio nešto drugo na njega. To bi, složit češ se samnom, bio vrh idiotizma.
1. Ne radi se o maloj količini podataka, što dovodi do toga da je tom istom vojniku trebao neki duži period da sve to prebaci na CD. Ali recimo da je to odradio jako brzo da ga niko ne vidi, tu dolazimo do sljedećeg
2. Svi ti podaci se nalaze u bazama podataka, i taj isti je morao pristupiti toj istoj bazi podataka sa svojim loginom na isti način na koji se ti prijavljuješ prilikom ulaska na ovaj forum. Ali šta je tu bitno? Bitno je da ne može svako raditi šta mu je želja sa tim podacima koji se tu nalaze. Večina korisnika može samo pristupiti tim podacima, ali da bi ih skidao i mjenjao mora imati posebnu dozvolu administratora.
3. Hajmo sad još reći da je imao i dozvolu (nekom po meni neobjašnjivom metodom ali eto). E ovdje ću samo da te napomenem da je Američka vojska razlog zbog kojeg ja i ti komuniciramo na ovaj način, jer je Internet više-manje njihov prozvod. Vjeruj da sve tehnologije koje imamo danas dostupne oni su imali najmanje 5-10 godina unazad, i svi najsavremeniji sistemi današnjice se nalaze upravo u njihovom vlasništvu. Zašto ti ovo pišem? Zato što je prosto nemoguće da bilo ko pristupi podacima u nekoj bazi podataka, a da to ne primjeti administrator odnosno onaj koji održava bazu. Dakle ovaj kad je počeo skidati podatke, administrator je odma u tom trenutku mogao i morao znati da ovaj skida podatke iz baze i nema logike da to ne prijavi.
Ako si ti ovo skontao na ovaj način, vjeruj druže da živiš u totalnoj zabludi jer ipak ovdje govorimo o Američkoj vojsci koja je u ovom trenutku vjerovatno tehnološki mnogo ispred svih. Želiš da mi kažeš da je moguće da u takvoj jednoj organizaciji dođe čovjek i iznese tolike podatke kao hljeb iz prodavnice. No way jose. Ja ih ipak mnogo respektujem da bi povjerovao u ovu priču
Tamo ciko DBA odmah ima uvid da sam ja pokusao da izvrsim taj query i na taj nacin vidim sta sve imaju za bliki istok, i meni bude po guzi od CIA-e
- JThomas
#74 Re: Teorije zavjere
ma šuplja priča. nemoguće da je išta autentično, a stvarno značajno procurilo. čuj napržio CIAine podatke na CD, ko da su stvarno pjesme od lady gage, to ne može tako ni u iole većim privatnim firmama na ovom vaktu. bježi ba tamo.
-
Blobi
#75 Re: Teorije zavjere
@Biznis: Sto se tice podatka o 9000 jevrejskih uposlenika WTC-a... Vec sam napisao u prethodnim postovima, osvrni se malo, nemoj da ti je mrsko citat 
"Ja sam samo prenio podatak iz knjige "The 9/11 Conspiracy" autora James H. Fetzera (gle cuda, nije musliman)"
"Ja sam samo prenio podatak iz knjige "The 9/11 Conspiracy" autora James H. Fetzera (gle cuda, nije musliman)"