Teorije zavjere

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Murat Sabanovic

#151 Re: Teorije zavjere

Post by Murat Sabanovic »

zaVJERA ..... IPAK JE TO SA RELIGIJOM POVEZANO ... :D
nosara

#152 Re: Teorije zavjere

Post by nosara »

Neelix

#153 Re: Teorije zavjere

Post by Neelix »

kladim se da vjerujete i da nas vanzemaljci otimaju, da je armstrong svoj korak za covjecanstvo pravio u kakvom hangaru, i da tragovi mlaznjaka sadrze neke nanocipove koje mi udisemo i ostanu nam u mozgu, pa pomocu njihmocnici upravljaju narodom :lol:

koja gomila gluposti :)
nosara

#154 Re: Teorije zavjere

Post by nosara »

Neelix wrote:kladim se da vjerujete i da nas vanzemaljci otimaju, da je armstrong svoj korak za covjecanstvo pravio u kakvom hangaru, i da tragovi mlaznjaka sadrze neke nanocipove koje mi udisemo i ostanu nam u mozgu, pa pomocu njihmocnici upravljaju narodom :lol:

Ja vjerujem samo blekicu... :lol:
GOLFER

#155 Re: Teorije zavjere

Post by GOLFER »

Neelix wrote:kladim se da vjerujete i da nas vanzemaljci otimaju, da je armstrong svoj korak za covjecanstvo pravio u kakvom hangaru, i da tragovi mlaznjaka sadrze neke nanocipove koje mi udisemo i ostanu nam u mozgu, pa pomocu njihmocnici upravljaju narodom :lol:

Ovo sto ti pises je obicna gomila gluposti... jer porediti pricu o vanzemaljcima sa politickim igrama vladajuce klase Cionista i USA koja u sebe ukljucuje RATOVE (kao za njih najprofitabilnije poslovanje) je glupost samo takva...

11.09 je u najmanju vrlo sumnjiv, a svjedocenja strucnjaka i ostalih otklanjaju sumnju kao i slucaj zgrade 7... ali Ti i slicni tebi zeljni da se napravite pametni, popljujete po mnogim forumasima i stavite ih u istu vrecu sa nekakvim likovima koji vjeruju da je Elvis ziv i da zivi sa malim zelenim...

Kada neko radi nesto lose, on se nece tim HVALITI, nego ce to pokusati prikrivati, i sad kada ja, ili neko otkrijemo to eto ispadamo ludi :-) :-) :-)
callmethebreeeze

#156 Re: Teorije zavjere

Post by callmethebreeeze »

dobro reche 2407, kad covjek malo procita i proputuje onda mu ove teorije dodju smijesne k'o kino.

moze li meni neko objasniti sto je amerikancima trebalo da sruse svoje tornjeve? da bi se mogli uvaliti u dva duga i skupa rata u iraku i afghanistanu i uciniti iran regionalnom silom?
je l' to razlog?
uroborus

#157 Re: Teorije zavjere

Post by uroborus »

Blobi wrote: Pa to sto se tebi Moorovo izdanje vise dopada, ne mijenja cinjenicu da je Zorz izjavio da je na TVu gledao udar prvi udar aviona. Na kraju, da bih prestao vjerovati u dijelove teorija zavjere bilo bi potrebno da Bilderberg grupa svoje sastanke otvori za javnost, ILI AKO NISTA DA ODRZI PRESS KONFERENCIJU, pa da se uvjerim da su to konstruktivni, a ne destruktivni sastanci. Pare vrte gdje burgija ne moze, a elita ima para i previse :).

I obrazlozi molim te po cemu si zakljucio da su ovo moji proizvoljni zakljucci? Nisam ja izjavio da sam gledao udar prvog aviona, nego Zorz :). Da stvar bude gora, on je predsjednik republike u kojoj se desila ova katastrofa... Prema tome, ne izlijeci vise tako.
Ti si DEFINITIVNO smješan! Kakav Zorz, nisam ga ni spomenuo, niti sam se referisao na njega. Riječ je o činjenicama koje ti (namjerno) iskrivljuješ, kao "znam ja gdje on bio, čito je knjigu na Floridi", što nema blage veze sa stvarnim događajem! Na taj način samo obmanjuješ one koji če tvoje pisanje uzeti zdravo za gotovo, ne gldajući cijeli slučaj mnogo šire! A tvoja teorija kojnu proklamuješ je na klimavim nogama, ako znamo da je pokušaj obaranja Blizanaca pokušan i u ranim devedesetima, baš od strane istih teroristićki skupina sa istim ciljem! U tom slučaju ispada da su najodaniji Masoni i zavjerenici-afganistanski talibani i Al Qaida, jer je teorija zavjere nezamisliva bez njih!?
ladyada

#158 Re: Teorije zavjere

Post by ladyada »

:roll: posto me engleski slabo sluzi evo nesto na njemackom o zavjerama .........sporo se ucitava pa sam na kraju skinula na pc da pogledam .......ostala sam :shock: i bez teksta ...........
ima 8 dijelova evo link za prvi dio pa nek izvoli ko hoce da pogleda ........

KPNCTNJAH

#159 Re: Teorije zavjere

Post by KPNCTNJAH »

uroborus wrote:
Blobi wrote: Pa to sto se tebi Moorovo izdanje vise dopada, ne mijenja cinjenicu da je Zorz izjavio da je na TVu gledao udar prvi udar aviona. Na kraju, da bih prestao vjerovati u dijelove teorija zavjere bilo bi potrebno da Bilderberg grupa svoje sastanke otvori za javnost, ILI AKO NISTA DA ODRZI PRESS KONFERENCIJU, pa da se uvjerim da su to konstruktivni, a ne destruktivni sastanci. Pare vrte gdje burgija ne moze, a elita ima para i previse :).

I obrazlozi molim te po cemu si zakljucio da su ovo moji proizvoljni zakljucci? Nisam ja izjavio da sam gledao udar prvog aviona, nego Zorz :). Da stvar bude gora, on je predsjednik republike u kojoj se desila ova katastrofa... Prema tome, ne izlijeci vise tako.
Ti si DEFINITIVNO smješan! Kakav Zorz, nisam ga ni spomenuo, niti sam se referisao na njega. Riječ je o činjenicama koje ti (namjerno) iskrivljuješ, kao "znam ja gdje on bio, čito je knjigu na Floridi", što nema blage veze sa stvarnim događajem! Na taj način samo obmanjuješ one koji če tvoje pisanje uzeti zdravo za gotovo, ne gldajući cijeli slučaj mnogo šire! A tvoja teorija kojnu proklamuješ je na klimavim nogama, ako znamo da je pokušaj obaranja Blizanaca pokušan i u ranim devedesetima, baš od strane istih teroristićki skupina sa istim ciljem! U tom slučaju ispada da su najodaniji Masoni i zavjerenici-afganistanski talibani i Al Qaida, jer je teorija zavjere nezamisliva bez njih!?

;-)
zateznistub

#160 Re: Teorije zavjere

Post by zateznistub »

Ameri se nisu "uvalili" ni u sta u cemu nemaju neku dobit. Afganistan je poznat po rudnim bogatstvina koliko ja znam pretezno srebro, zatim vrlo velike kolicine jeftinih narkotika. Sto se tice Iraka to je bar jasno prvo nafta po niskim cijenama drugo blizina Rusije. Sto se tice conspiracy theory meni licnu mnogo smrdi oko twinsa, veliki period vremena za reakciju njihovih snaga izmedju dva udara je proslo dosta vremena, treca zgrada je pala Bukvalno "sama od sebe". Pa bar na youtubu ima clipova na tu temu od snimljenih expozija u nizim katovima do cudnih izjava novinara. MOJE MISLJENJE JE (ne moram biti u pravu) da u avionima jesu bile bradate spodobe ali daljinski upravljac je sigurno drzao neko iz CIA-e, state departmenta ili ne znam ko li vec. To je napominjem moje licno misljenje
callmethebreeeze

#161 Re: Teorije zavjere

zateznistub wrote:Ameri se nisu "uvalili" ni u sta u cemu nemaju neku dobit. Afganistan je poznat po rudnim bogatstvina koliko ja znam pretezno srebro, zatim vrlo velike kolicine jeftinih narkotika. Sto se tice Iraka to je bar jasno prvo nafta po niskim cijenama drugo blizina Rusije. Sto se tice conspiracy theory meni licnu mnogo smrdi oko twinsa, veliki period vremena za reakciju njihovih snaga izmedju dva udara je proslo dosta vremena, treca zgrada je pala Bukvalno "sama od sebe". Pa bar na youtubu ima clipova na tu temu od snimljenih expozija u nizim katovima do cudnih izjava novinara. MOJE MISLJENJE JE (ne moram biti u pravu) da u avionima jesu bile bradate spodobe ali daljinski upravljac je sigurno drzao neko iz CIA-e, state departmenta ili ne znam ko li vec. To je napominjem moje licno misljenje
pa kakve koristi imaju od afghanistanskih rusa i iracke nafte? zna li neko koliko se nafte vadi? i zna li se koliko je love potroseno do sada na rat? i mislim na oficijalne podatke, ne dokumentarce sa jutuba.
Priorat
Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...

#162 Re: Teorije zavjere

Post by Priorat »

ladyada wrote::roll: posto me engleski slabo sluzi evo nesto na njemackom o zavjerama .........sporo se ucitava pa sam na kraju skinula na pc da pogledam .......ostala sam :shock: i bez teksta ...........
ima 8 dijelova evo link za prvi dio pa nek izvoli ko hoce da pogleda ........

evo ti ovdje jos vise. daj jos dublje upadnes... :D
http://www.secret.tv/artikel7076/Die_Freiheit_der_Wahl
GOLFER

#163 Re: Teorije zavjere

Post by GOLFER »

callmethebreeeze wrote:dobro reche 2407, kad covjek malo procita i proputuje onda mu ove teorije dodju smijesne k'o kino.

moze li meni neko objasniti sto je amerikancima trebalo da sruse svoje tornjeve? da bi se mogli uvaliti u dva duga i skupa rata u iraku i afghanistanu i uciniti iran regionalnom silom?
je l' to razlog?
dodju smjesne jer odovde od istine koja je realnost i nije nimalo ljepa...

Kome su ti ratovi dugi i skupi? Znas li ti da svaki trosak neko naplacuje, a ko naplacuje te skupe ratove? ovdje se ne radi o USA, USA je sredstvo, ima jaku vojsku i razvijenu tehnologiju, nego se radi o grupama i interesima tih grupa koji novcem kontrolisu tu silu...

Da li ti zelis reci da grupe koje stoje iz USA vlade (i drgih vlada) posebno Cionisti (koji kontrolis finansijski sektor) GUBE ovim ratovima i napadima 11.09??? Ako gube sta gube?

i kako to da se zgrada rusi samo od sebe :?
karbofix

#164 Re: Teorije zavjere

Post by karbofix »

callmethebreeeze wrote:dobro reche 2407, kad covjek malo procita i proputuje onda mu ove teorije dodju smijesne k'o kino.

je l' to razlog?
cnt blve :run:
zateznistub

#165 Re: Teorije zavjere

Post by zateznistub »

callmethebreeeze wrote:
zateznistub wrote:Ameri se nisu "uvalili" ni u sta u cemu nemaju neku dobit. Afganistan je poznat po rudnim bogatstvina koliko ja znam pretezno srebro, zatim vrlo velike kolicine jeftinih narkotika. Sto se tice Iraka to je bar jasno prvo nafta po niskim cijenama drugo blizina Rusije. Sto se tice conspiracy theory meni licnu mnogo smrdi oko twinsa, veliki period vremena za reakciju njihovih snaga izmedju dva udara je proslo dosta vremena, treca zgrada je pala Bukvalno "sama od sebe". Pa bar na youtubu ima clipova na tu temu od snimljenih expozija u nizim katovima do cudnih izjava novinara. MOJE MISLJENJE JE (ne moram biti u pravu) da u avionima jesu bile bradate spodobe ali daljinski upravljac je sigurno drzao neko iz CIA-e, state departmenta ili ne znam ko li vec. To je napominjem moje licno misljenje
pa kakve koristi imaju od afghanistanskih rusa i iracke nafte? zna li neko koliko se nafte vadi? i zna li se koliko je love potroseno do sada na rat? i mislim na oficijalne podatke, ne dokumentarce sa jutuba.
Zaista ne znam oficijalne podatke, znam da ameri sigurno dobijaju iracku naftu po povoljnijim cijenama. Pa zar zaista vjerujes da je bilo kom ameru stalo do irackog ili bilo kojeg drugog naroda ondje gdje oni spuste svoju sapu. Uvijek, ali uvijek je razlog njihove intervencije drgaciji od onog koji oni javno iznesu. Pa sjeti se razloga njiove intervencije u Iraku a to je ta da Irak posjeduje rakete sa hemijskim naoruzanjem, i kad su usli jesu li i jednu petardu nasli-nisu, astali su do dana danasnjeg. Za njihovo lociranje blizu Rusije stvarno nemam zivaca da kucam.
surajaa

#166 Re: Teorije zavjere

Post by surajaa »

karbofix wrote:

je l' to razlog?
cnt blve :run:
ni ja, ali stvarno...
callmethebreeeze

#167 Re: Teorije zavjere

GOLFER wrote:

je l' to razlog?
dodju smjesne jer odovde od istine koja je realnost i nije nimalo ljepa...

Kome su ti ratovi dugi i skupi? Znas li ti da svaki trosak neko naplacuje, a ko naplacuje te skupe ratove? ovdje se ne radi o USA, USA je sredstvo, ima jaku vojsku i razvijenu tehnologiju, nego se radi o grupama i interesima tih grupa koji novcem kontrolisu tu silu...

Da li ti zelis reci da grupe koje stoje iz USA vlade (i drgih vlada) posebno Cionisti (koji kontrolis finansijski sektor) GUBE ovim ratovima i napadima 11.09??? Ako gube sta gube?

i kako to da se zgrada rusi samo od sebe :?

znaci par ljudi koji imaju interese u vojnoj industiji i par cionista su tu upleteni.

vojna industrija okrece veliku lovu, pa tu i ima logike.

kako tacno cionisti hajruju od toga da su ameri uklonili sadama i talibana, dva najveca neprijatelja irana i samim tim ahmu ucinili regionalnom silom?
:D
callmethebreeeze

#168 Re: Teorije zavjere

ameri da su htjeli da napadnu afghanistan mogli su to uciniti bez da sebi sruse tornjeve. mislim, bombardovanja kosova je ucinjeno bez saglanosti un-a. a kosovo je u evropi, bio u sklopu priznate drzave, imao nacelnu podrsku rusije, pa ih opet sjebase. a da ne pricam kako su mogli sravniti afghanistan koji je imao diplomatske odnose sa, ako se ne varam, pakistanom i ujedinjenim arapskim emiratima.

namjerno sam postavio pitanje ovo oko nafte i nalazista ruda u afghanistanu, slozite se, nadam se, da placaju malo preveliku cijenu za iracku naftu. a da ne pricamo o tome kako je americka ekonomija u hurcu, kako ce ih kina mozda cak uskoro i preteci, etc. ali garant i za to ima objasnjenje na jutubu.
astala_vistala

#169 Re: Teorije zavjere

Post by astala_vistala »

Nista bitno za ljude u svijetu se ne dogadja sponatano osim majke prirode.

Sto se tice samog 911,moje licno misljenje jeste,ni da je amerika napala samu sebe,niti da su nekakve nepismene bradonje je napale,vec je tu citavu opreaciju osmislila i realizovala IZRAELSKA obavjestajna sluzba MOSAD ako grijesim ispravite,izraelu je zivotnji cilj posvadaji ameriku i islamski svijet,izrael vise nije mogao sam da se nosi sa svim problemima u svetoj zemlji i ovo je meni jedini logicni odgovor na sve,jer kao sto i sami znate izrael je gospodar svijeta to jest Židovi.
VjecitiStudent

#170 Re: Teorije zavjere

Post by VjecitiStudent »

zateznistub wrote:Ameri se nisu "uvalili" ni u sta u cemu nemaju neku dobit. Afganistan je poznat po rudnim bogatstvina koliko ja znam pretezno srebro, zatim vrlo velike kolicine jeftinih narkotika. ...
:lol: :lol: :lol:

Ludilo od teme 8-)
callmethebreeeze

#171 Re: Teorije zavjere

VjecitiStudent wrote:
zateznistub wrote:Ameri se nisu "uvalili" ni u sta u cemu nemaju neku dobit. Afganistan je poznat po rudnim bogatstvina koliko ja znam pretezno srebro, zatim vrlo velike kolicine jeftinih narkotika. ...

Ludilo od teme 8-)
:D :D :D
zateznistub

#172 Re: Teorije zavjere

Post by zateznistub »

VjecitiStudent wrote:

Ludilo od teme 8-)
Nisi ti bezze vjeciti student, naime clan moje uze familije radi i afganistanu, tako da ove informacije znam iz prve ruke. Ziv ti meni bio i fataj se knjige.
callmethebreeeze

#173 Re: Teorije zavjere

astala_vistala wrote:Nista bitno za ljude u svijetu se ne dogadja sponatano osim majke prirode.

Sto se tice samog 911,moje licno misljenje jeste,ni da je amerika napala samu sebe,niti da su nekakve nepismene bradonje je napale,vec je tu citavu opreaciju osmislila i realizovala IZRAELSKA obavjestajna sluzba MOSAD ako grijesim ispravite,izraelu je zivotnji cilj posvadaji ameriku i islamski svijet,izrael vise nije mogao sam da se nosi sa svim problemima u svetoj zemlji i ovo je meni jedini logicni odgovor na sve,jer kao sto i sami znate izrael je gospodar svijeta to jest Židovi.

nemamo te sta ispravljati. sve si rekao kako jeste.
:-) :-) :-) :-) :-) :D :run: :skoljka:

svaki put se iznenadim kad vidim koliko antisemitizma ima u nasem naorodu,a i drugim.
:S
callmethebreeeze

#174 Re: Teorije zavjere

naravno da niko ziv ne vjeruje da je istina sve sto se oficijalno prica. evo, ja ne vjerujem da je demokratizacija iraka bila primarni cilj busha mladjeg :D ali dajmo se saberimo malo. mogu misliti kako se agenti cia i mosada vesele dok citaju ovu temu. ono, udaraju high five i govore: jes nas se boje, a nisu ni svjesni koji smo i mi nekada levati.
citroen

#175 Re: Teorije zavjere

Post by citroen »

callmethebreeeze wrote:
astala_vistala wrote:Nista bitno za ljude u svijetu se ne dogadja sponatano osim majke prirode.

nemamo te sta ispravljati. sve si rekao kako jeste.
:-) :-) :-) :-) :-) :D :run: :skoljka:

svaki put se iznenadim kad vidim koliko antisemitizma ima u nasem naorodu,a i drugim.
:S
Stha ima Sharone :-) :-) :-) :-)
Locked