Teorije zavjera, bre.... pa opletite
- TheCitizen
#576 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
Diwan se slagao s Dozerom pa je sad sljedeci na tapeti ispiranja mozga.
- CPT
#577 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

To je taj intelektualac i "disident"... I uopste nema rasizma u pozadini.
- dale cooper
#578 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
Nisam neki veliki ljubitelj CPT-a i masu puta sam zakuhao sa likom kao vjerujem i dosta drugih na forumu.
Međutim, ovdje je u pravu, sa lakoćom i jednostavnim guglanjem se može oboriti većina stvari koju postavljaju ovi rezidentni teoretičari
zavjere. Doduše i dodatno olakšavaju posao predstavljajući neke šarlatane i prevarante kao kredibilne izvore. I citirajući jebeni Matrix.
Niko mi nije ogadio taj film kao oni koji ga smatraju nekom dubokom filozofijom i uvidom u "pravu istinu".
Međutim, ovdje je u pravu, sa lakoćom i jednostavnim guglanjem se može oboriti većina stvari koju postavljaju ovi rezidentni teoretičari
zavjere. Doduše i dodatno olakšavaju posao predstavljajući neke šarlatane i prevarante kao kredibilne izvore. I citirajući jebeni Matrix.
Niko mi nije ogadio taj film kao oni koji ga smatraju nekom dubokom filozofijom i uvidom u "pravu istinu".
- Vela666
#579 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
I hear you bro
u mom slučaju se odnosi na TP i tvoj avatar
ne zamjeri
u mom slučaju se odnosi na TP i tvoj avatar
ne zamjeri
- index_box
#580 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
Može li mi neko objasniti ili postaviti link koji objašnjava ova stanovišta ljudi koji vjeruju da je sve zavjera protiv Trampa i da je Hilari Klinton uhapšena i da se neki pedofili u sjeni hvataju pod krinkom “koronavirusa” itd. itd.
Sad su čak došli do te tačke da tvrde kako su zemljotresi u ZG jer se urušavaju putevi kojima se djeca dostavljaju do Vatikana...
Jedna poznanica koja živi u USA neprestano objavljuje neke statuse kao da je ovo borba protiv Trampa, da virus ne postoji, kako će Hilari u zatvor, pa onda one gluposti #pizzagate i slično.
Kao Tramp je protiv uspostavljanja tzv. New World Order.
Sad su čak došli do te tačke da tvrde kako su zemljotresi u ZG jer se urušavaju putevi kojima se djeca dostavljaju do Vatikana...
Jedna poznanica koja živi u USA neprestano objavljuje neke statuse kao da je ovo borba protiv Trampa, da virus ne postoji, kako će Hilari u zatvor, pa onda one gluposti #pizzagate i slično.
Kao Tramp je protiv uspostavljanja tzv. New World Order.
- TheCitizen
#581 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
Eno protesti i u New Yorku. Bas me zanima ciji su sad ono placenici.
Do sad je iz ove pandemije jasno da virus nije zarazan kako ga predstavljaju. Jasno je da nije ni blizu smrtonosan kako ga predstavljaju. U onom gradu sto ga zovu njemacki Wuhan uradjena studija i potvrdili su isto ono sto su tvrdili na pocetku, da virus ne moze opstati bez vlaznosti. Ne zadrzava se na plastici, betonu, metalu ili tkaninama jer ne moze da prezivi duze od par minuta.
Zaraziti se s necega mozemo samo ako se neko zarazen iskasljao direktno na nesto ili u svoju ruku, pa uhvatio za nesto sto onda mi dotaknemo odmah nakon toga, i odmah se diramo po ocima ili nosu ili ustima. Dokazali ljudi sve na uzorku od 1000 ljudi od kojih je 500 zarazenih i 500 dobrovoljaca. Ni jedan dobrovoljac se nije zarazio samo diranjem onoga sto su dirali zarazeni i ako nije dirao lice nakon toga.
Nisam ni ja pobornik teorija zavjera ali izgleda da sve ovo zaista jeste namjerno napuhano i stvari se predstavljaju onakvima kakve nisu zaista.
Do sad je iz ove pandemije jasno da virus nije zarazan kako ga predstavljaju. Jasno je da nije ni blizu smrtonosan kako ga predstavljaju. U onom gradu sto ga zovu njemacki Wuhan uradjena studija i potvrdili su isto ono sto su tvrdili na pocetku, da virus ne moze opstati bez vlaznosti. Ne zadrzava se na plastici, betonu, metalu ili tkaninama jer ne moze da prezivi duze od par minuta.
Zaraziti se s necega mozemo samo ako se neko zarazen iskasljao direktno na nesto ili u svoju ruku, pa uhvatio za nesto sto onda mi dotaknemo odmah nakon toga, i odmah se diramo po ocima ili nosu ili ustima. Dokazali ljudi sve na uzorku od 1000 ljudi od kojih je 500 zarazenih i 500 dobrovoljaca. Ni jedan dobrovoljac se nije zarazio samo diranjem onoga sto su dirali zarazeni i ako nije dirao lice nakon toga.
Nisam ni ja pobornik teorija zavjera ali izgleda da sve ovo zaista jeste namjerno napuhano i stvari se predstavljaju onakvima kakve nisu zaista.
- Sara03
#582 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
Bome ćeš ti Dozeru opet u Banoviće.TheCitizen wrote: ↑23/04/2020 15:30 Diwan se slagao s Dozerom pa je sad sljedeci na tapeti ispiranja mozga.
- dale cooper
- TheCitizen
#584 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
Ja nisam Dozer.Sara03 wrote: ↑23/04/2020 20:18Bome ćeš ti Dozeru opet u Banoviće.TheCitizen wrote: ↑23/04/2020 15:30 Diwan se slagao s Dozerom pa je sad sljedeci na tapeti ispiranja mozga.![]()
-
Dead Man Walking
#585 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
Evo juce mi komsija umro od nepostojeceg virusa... 
- TheCitizen
#586 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
Virus postoji. Koliko je imao godina?
-
Maha23
#587 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
Slazem se sa napisanim, osim u toj zadnjoj recenici. Moje misljenje je da je napuhano i pogresno predstavljeno na pocetku pandemije jer se vrlo malo znalo o ovom virusu, dakle iz neznanja, a ne da je to nesto namjerno. Da smo na pocetku (kad god to bilo) pandemije imali pouzdane informacije o nacinu sirenja, smrtonosti i sl. kakve imamo sad ne vjerujem da bi se poduzimale onako drasticne mjere za suzbijanje zaraze. Ublazavanje donesenih mjera sirom svijeta je upravo rezultat istrazivanja i boljeg razumijevanja sta je i kako funkcionise ovaj virus.TheCitizen wrote: ↑23/04/2020 20:13 Eno protesti i u New Yorku. Bas me zanima ciji su sad ono placenici.
- Vela666
#588 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

- CPT
#589 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
Nije tajna ciji su placenici:TheCitizen wrote: ↑23/04/2020 20:13 Eno protesti i u New Yorku. Bas me zanima ciji su sad ono placenici.
https://www.nytimes.com/2020/04/21/us/p ... trump.html
Iako to nije neka misterija bilo kome ko prati odnos Trump/Cuomo ili zna koristiti Google.
- TheCitizen
#590 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
Prateci svo statisticko stanje i sve sta pricaju mnogi eksperti izgleda da je dovoljno imati samo masku kada se nalazimo medju ljudima i ne dirati lice rukama ako nisu dezinficirane.
Logicno bi bilo da se sve mjere zabrana odmah ukinu i da se ljudima nalozi da moraju imati maske i bocicu sa nekom alkoholnom dezinfekcijom koju ce koristiti nakon diranja bilo cega u javnosti.
Po mom misljenju ovo su sasvim dovoljne mjere.
Zamolicu CPT da me ne citira. Ja ti nisam Dozer i nemam zivaca za ljude poput tebe. Hvala.
Logicno bi bilo da se sve mjere zabrana odmah ukinu i da se ljudima nalozi da moraju imati maske i bocicu sa nekom alkoholnom dezinfekcijom koju ce koristiti nakon diranja bilo cega u javnosti.
Zamolicu CPT da me ne citira. Ja ti nisam Dozer i nemam zivaca za ljude poput tebe. Hvala.
-
Dead Man Walking
#591 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
'58 godiste bio...
- CPT
#592 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
Cudno da se niko na nasoj planeti nije toga sjetio...TheCitizen wrote: ↑23/04/2020 20:47 Prateci svo statisticko stanje i sve sta pricaju mnogi eksperti izgleda da je dovoljno imati samo masku kada se nalazimo medju ljudima i ne dirati lice rukama ako nisu dezinficirane.
Znam da si to sve skontao ali u prosjecnoj vrticu/skoli/... ima 500 ljudi. Na dan je to bar par hiljada maski. Trenutna cijena maske je cca 1€. Sitnis! Alkoholno dezinfekcijsko sredstvo samo 2€. Cak da novac postoji (a ne postoji) takvih zaliha nema. Pogotovo u BiH. Samo jedno zarazeno dijete moze zaraziti ostale, a "ostali" zaraziti svoje roditelje/... Sto je najgore, vecina koja dobije od djece ni znati dok ne bude prekasno. A gdje su tu autobusi, avioni, trgovina, itd, itd, itd...
BiH ima po zadnjem Popisu stanovnistva 4mio stanovnika, sa 1maskom na stanovnika na dan to je 4mio maski. Na dan... Ne postoji drzava u EU sa takvim zalihama. I tu mislim na jeftninim kirurskim maskicama, situacija a pravim maskama je jos 5x gora.
Last edited by CPT on 23/04/2020 21:10, edited 1 time in total.
- TheCitizen
#593 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
Nije imao nista hronicno?
CPT zamolio sam da me ne citiras. Pogotovo s netacnim podacima. Ne citiram te ne citiraj me. Jednostavno je za shvatiti cak i nekome poput tebe.
CPT zamolio sam da me ne citiras. Pogotovo s netacnim podacima. Ne citiram te ne citiraj me. Jednostavno je za shvatiti cak i nekome poput tebe.
- CPT
#594 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
Nisi ti bas shvatio smisao foruma?
BiH ima 4mio stanovnika.
1 kirurska maska je cca 1KM (cca)
1 prava maska (ffp3) je 10KM
= to je skromnih 4mio KM dnevno ili 40mio KM dnevno samo za maske.
Znaci sa losim maskama 120mio KM na mjesec... Za prave maske samo 10x vise. Sitnis! Ne treba svaki stanovnik masku ali vecina ne moze sa jednom prezivjeti vise od 20minuta...
Kakve kolicine se mogu kupiti tj. kupuju (ako imas novac). Uopste ne sumnjam da BiH ima par miljardi KM u rezervi za maske.
U Hrvatskoj 418 zaraženih, deset na respiratoru. Beroš: "Sutra iz Kine stiže avion s milijun i 300 tisuća maski, 500.000 zaštitnih rukavica...".
Svaka od tih 4mio ljudi mora znati koristiti masku i masku koristiti stalno sto je skoro nemoguce u nekim sektorima. Bas me zanima kako u tom tvom planu neko radi na gradilistu 12 sati na dan, nosi masku i odrzava socialnu distancu. Ili kako bi do izveo u vrticu, skoli, fakultetu...
BiH ima 4mio stanovnika.
Znaci sa losim maskama 120mio KM na mjesec... Za prave maske samo 10x vise. Sitnis! Ne treba svaki stanovnik masku ali vecina ne moze sa jednom prezivjeti vise od 20minuta...
Kakve kolicine se mogu kupiti tj. kupuju (ako imas novac). Uopste ne sumnjam da BiH ima par miljardi KM u rezervi za maske.
U Hrvatskoj 418 zaraženih, deset na respiratoru. Beroš: "Sutra iz Kine stiže avion s milijun i 300 tisuća maski, 500.000 zaštitnih rukavica...".
Svaka od tih 4mio ljudi mora znati koristiti masku i masku koristiti stalno sto je skoro nemoguce u nekim sektorima. Bas me zanima kako u tom tvom planu neko radi na gradilistu 12 sati na dan, nosi masku i odrzava socialnu distancu. Ili kako bi do izveo u vrticu, skoli, fakultetu...
- TheCitizen
#595 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
Prijavljen za off topic, trolanje i provociranje. Treci put molim da me ne citiras i da mi se ne obracas.CPT wrote: ↑23/04/2020 21:27 Nisi ti bas shvatio smisao foruma?
BiH ima 4mio stanovnika.
Svaka od tih 4mio ljudi mora znati koristiti masku i masku koristiti stalno sto je skoro nemoguce u nekim sektorima. Bas me zanima kako u tom tvom planu neko radi na gradilistu 12 sati na dan, nosi masku i odrzava socialnu distancu. Ili kako bi do izveo u vrticu, skoli, fakultetu...![]()
- Bloo
- Globalna šefica
#596 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
@TheCitizen
Moj savjet ti je da ga stavis na ignore.
Moj savjet ti je da ga stavis na ignore.
- undefined007
#597 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
BiH nema više od 2,5 max 2,7 miliona stanovnika.
- Sara03
#598 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
A ja sam pingvin.TheCitizen wrote: ↑23/04/2020 20:28Ja nisam Dozer.Sara03 wrote: ↑23/04/2020 20:18Bome ćeš ti Dozeru opet u Banoviće.TheCitizen wrote: ↑23/04/2020 15:30 Diwan se slagao s Dozerom pa je sad sljedeci na tapeti ispiranja mozga.![]()
- Vela666
- GandalfSivi
#600 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
Da vidim jesam li ja to dobro skontao, barem ono sto sam pohvatao po internetu.
Dakle, WHO je u saradnji sa Kinom, Bill Gatesom i jos par ljudi iz sjene (uglavnom bankara, koji su usput i Jevreji), napravio virus koji zapravo i nije virus nego posljedica 5G mreze, zato da bi unistili svjetsku ekonomiju, a isto vrijeme se obogatili, te kroz vakcinu koju ce "napraviti" chipovali ljude tako da ih mogu pratiti cijelo vrijeme. Kao krucijalni dokazi za to se uzima to sto WHO kao saveznik Kine nije primio Tajvan u svoje clanstvo (btw, Tajvan nije primljen ni u UN ni u jednu vecu organizaciju, a i njihov najblizi saveznik Amerika je povukla priznanje istog jos tamo negdje '71). U isto vrijeme, Bill Gates ulaze ogromne pare u vakcine, ali to ne radi da bi spasio milione djece (procjena je u zadnjih 10 godina preko tri miliona djece, na sta je btw potrosio 36 milijardi dolara kroz fondaciju), nego da bi chipovao ljude kako bi mogao pratiti kako svaka seljanka svoje kokosi hrani. Za toliki protok mu normalno treba 5G mreza, sto je super uskocilo da se stvori "virus" Prica o bankarima, jevrejima, masonima, luminatima ne treba daljnje objasnjenje, oni gledaju na bilo koju priliku da ovladaju svijetom.
Ostale su nam samo pojedinacne vlade skoro sve i jedne drzave u svijetu, koje su pristale na tu zavjeru, samo da bi uzeli pinku od prodavanja maski.
Svaka vam cast, sve ste ih raskrinkali, ni Deretic vam nije ravan...
Mali edit: zaboravih dodati jednu divnu teoriju koju je svojerucno napisao direktor jednog od sarajevskih festivala, da je konacni cilj svega ovoga napraviti novi svjetski poredak gdje ce se u zatvor slati svi oni koji vjeruju u nacionalni ponos i rasnu cistocu (nisam mogao vjerovati da lik brani fasiste i rasiste, ali valjda nam je takav sistem)...
Dakle, WHO je u saradnji sa Kinom, Bill Gatesom i jos par ljudi iz sjene (uglavnom bankara, koji su usput i Jevreji), napravio virus koji zapravo i nije virus nego posljedica 5G mreze, zato da bi unistili svjetsku ekonomiju, a isto vrijeme se obogatili, te kroz vakcinu koju ce "napraviti" chipovali ljude tako da ih mogu pratiti cijelo vrijeme. Kao krucijalni dokazi za to se uzima to sto WHO kao saveznik Kine nije primio Tajvan u svoje clanstvo (btw, Tajvan nije primljen ni u UN ni u jednu vecu organizaciju, a i njihov najblizi saveznik Amerika je povukla priznanje istog jos tamo negdje '71). U isto vrijeme, Bill Gates ulaze ogromne pare u vakcine, ali to ne radi da bi spasio milione djece (procjena je u zadnjih 10 godina preko tri miliona djece, na sta je btw potrosio 36 milijardi dolara kroz fondaciju), nego da bi chipovao ljude kako bi mogao pratiti kako svaka seljanka svoje kokosi hrani. Za toliki protok mu normalno treba 5G mreza, sto je super uskocilo da se stvori "virus" Prica o bankarima, jevrejima, masonima, luminatima ne treba daljnje objasnjenje, oni gledaju na bilo koju priliku da ovladaju svijetom.
Ostale su nam samo pojedinacne vlade skoro sve i jedne drzave u svijetu, koje su pristale na tu zavjeru, samo da bi uzeli pinku od prodavanja maski.
Svaka vam cast, sve ste ih raskrinkali, ni Deretic vam nije ravan...
Mali edit: zaboravih dodati jednu divnu teoriju koju je svojerucno napisao direktor jednog od sarajevskih festivala, da je konacni cilj svega ovoga napraviti novi svjetski poredak gdje ce se u zatvor slati svi oni koji vjeruju u nacionalni ponos i rasnu cistocu (nisam mogao vjerovati da lik brani fasiste i rasiste, ali valjda nam je takav sistem)...