Voddaa wrote: ↑25/12/2025 21:21
teodati wrote: ↑25/12/2025 19:35
Ti si sada dokaz kako fizičari nelogično razmišljaju, foton je nešto fizičko, nešto što zbilja POSTOJI u prostoru, i sve fizičko ima veličinu, a to što ima i svojstvo vala, nema veze s time da je to zbilja nešto u prostoru, hvala što si to opet dokazao, kako fizičari nemaju kapaciteta da objasne do kraja nešto što postoji, jer previše toga krivo shvate.
Stavi tacku jednom u zivotu, ziv bio. Bodu oci ovi pasusi.
Kad sam ja rekao da foton nije u prostoru

? Rekao sam da nema velicinu, Teodore (citaj!). Je li temperatura u prostoru? Koja je prostorna velicina temperature?
i sve fizičko ima veličinu
Nebuloza, naravno. Sva fizicka polja su fizicki entiteti, ali nemaju prostornu velicinu. Koja je velicina EM ili gravitacionog polja? Foton nije objekat u prostoru, vec kvantni opis stanja EM polja; nije mali, neovisan objekat kako ga ti zamisljas.
Sve što postoji u našem prostoru IMA veličinu, nema duhova koji postoje u prostoru a ne zauzimaju taj prostor, pa to nije ni foton, eksperiment koji si dao to ne dokazuje, samo dokazuje krivi zaključak, zbilja sada kraj priče.
Ma nemoj. Da li dva (ili milion) fotona mogu zauzimati identican prostor?
A sta je to zakljucak? I zasto je kriv? Hajde, ziv bio, reci nesto smisleno. Po tebi, sta je zakljucak eksperimenta kako “fizicari” shvataju i zasto je kriv?
Zato kada se pita AI, što je najmanje u prostoru, se potpuno izgubi, jer fizičari to ne znaju, što je zaista najmanje, a najmanje i te kako postoji, moja "teorija svega" to će i dokazati, pa da vas onda vidim, hoćete li i dalje bajke o prostoru pričati, nema šanse, dapače.

Jah, jah… Znas li uopste zasto fizika ne tretira velicine ispod Planckov-e duzine? Ozbiljno pitam - hajde jednom me iznenadi sa smislenim i tacnim odgovorom. Pitaj i AI slobodno, nesto ces i nauciti.
Moras pokusati biti kreativniji i zabavniji. Ovo je stvarno lose, Teodore. Bas lose. Mozda cak losije i od onih 26 pravaca prostora i 1=2
Samo ti nastavi pisati, da se vidi kako fizičari nemaju blage veze sa logikom, a onda i sa stvarnim svijetom.
Foton je čestica, a temperatura nije čestica, udari glavom o zid, prije nego izjednačuješ nešto što nema veze jedno s drugim, i ako je foton u prostoru, onda nije neki duh nego ima veličinu, bila ona i najmanja ali je veličina, nemaš pojma o pojmu.
Fizička polja zauzimaju prostor:
AI pregled
Fizička polja su oblasti prostora (ili prostor-vremena) u kojima svaka tačka ima dodijeljenu fizičku veličinu (skalar, vektor, tenzor), koja opisuje kako sila djeluje na tijela i čestice; primjerima su gravitacijsko, električno i magnetsko polje, koja prenose sile i opisuju interakcije između materije, a mogu biti klasična (kao Njutnovo gravitacijsko polje) ili kvantna (opisana česticama polja, poput bozona).
Isto tako i gravitacijsko polje zauzima prostor, znači ima veličinu u prostoru na kojem djeluje:
AI pregled:
Da, gravitacijsko polje zauzima prostor jer je to područje oko tijela s masom u kojem djeluje gravitacijska sila, a može se zamisliti kao polje ili kao iskrivljenje prostor-vremena, koje se proteže do beskonačnosti.
Ne zauzimaju dva fotona isti prostor, nego to izgleda tako, jer mi do najmanje razine prostora ne možemo doći, dakle svaki foton ima svoje posebno mjesto u prostoru, neznalice.
Fizika nema pojma postoji li najmanji prostor ili ne, tako da nije relevantna za bilo što ispod Planckvoe duljine.
I nije moje pisanje loše, nego ti nemaš veze sa logikom i stvarnošću, zato samo nastavi pisati bajke i nebuloze ovdje, dobro će doći sve to u skoroj budućnosti, da se vidi u kakve je gluposti nauka vjerovala.
Tako da nemoj odustati, haha, svaki puta me zbilja nasmiješ svojim dječjim razmišljanjem, da ne bude nikome dosadno ovdje, e da.