TENIS
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
sa2101
#901 Re: TENIS
provukose se sinoc i federer i del potro. federer, koliko sam ja shvatila, prvi u grupi. da je federer dobio samo jedan gem vise u trecem setu, murray bi prosao dalje.
-
sa2101
#902 Re: TENIS
polufinalni parovi: federer vs. davydenko
soderling vs. del potro
soderling vs. del potro
-
cevapcinica
#903 Re: TENIS
Moja zelja u potpunosti ispunjena, sada neka pobijedi najbolji.sa2101 wrote:polufinalni parovi: federer vs. davydenko
soderling vs. del potro
- Meho Kodro
#904 Re: TENIS
U finalu Del Potro i Davidenko
Steta za Djokovica, uz malo srece mogao je opet do kraja...
-
sa2101
#905 Re: TENIS
davydenko pobjednik turnira u londonu. izvanzemaljski tenis, odusevio me.
-
POLICE
#906 Re: TENIS
Mora sutra u BL,humanitarna akcijaMeho Kodro wrote:U finalu Del Potro i Davidenko
- ultima_palabra
#907 Re: TENIS
zasluženo 100%, bio je daleko najbolji igrač na turniru. 3 odlučujuća meča je igrao protiv igrača koji mu ne odgovaraju, i opet je uspio. Svaka čast, Kolya!sa2101 wrote:davydenko pobjednik turnira u londonu. izvanzemaljski tenis, odusevio me.
btw, je li ikoga davydenko podsjetio na agassija igrom ove sedmice?
-
POLICE
-
redstar87
#909 Re: TENIS
atmosfera u boriku je bila odlicna...
- ultima_palabra
#910 Re: TENIS
Finale Davis Cupa počinje danas ,uz prijenos na Sportklubu
World Group, 2009
Final
Palau Sant Jordi
Stadium Capacity: 16,000
04 December - 06 December 2009
Day 1: 1600 hrs (1500 hrs GMT)
Day 2: 1600 hrs (1500 hrs GMT)
Day 3: 1200 hrs (1100 hrs GMT)
Surface: Clay (Red Clay) - Indoors
Ball Type: Head ATP
Spain Czech Republic
R1 - R.NADAL (ESP) v. T.BERDYCH (CZE)
R2 - D.FERRER (ESP) v. R.STEPANEK (CZE)
R3 - F.LOPEZ / F.VERDASCO (ESP) v. L.DLOUHY / J.HAJEK (CZE)
R4 - R.NADAL (ESP) v. R.STEPANEK (CZE)
R5 - D.FERRER (ESP) v. T.BERDYCH (CZE)
Vamos!
World Group, 2009
Final
Palau Sant Jordi
Stadium Capacity: 16,000
04 December - 06 December 2009
Day 1: 1600 hrs (1500 hrs GMT)
Day 2: 1600 hrs (1500 hrs GMT)
Day 3: 1200 hrs (1100 hrs GMT)
Surface: Clay (Red Clay) - Indoors
Ball Type: Head ATP
Spain Czech Republic
R1 - R.NADAL (ESP) v. T.BERDYCH (CZE)
R2 - D.FERRER (ESP) v. R.STEPANEK (CZE)
R3 - F.LOPEZ / F.VERDASCO (ESP) v. L.DLOUHY / J.HAJEK (CZE)
R4 - R.NADAL (ESP) v. R.STEPANEK (CZE)
R5 - D.FERRER (ESP) v. T.BERDYCH (CZE)
Vamos!
- ultima_palabra
#911 Re: TENIS
Rubber 1
Rafael NADAL (ESP) 7 6 6
Tomas BERDYCH (CZE) 5 0 2
Rubber 2
David FERRER (ESP) 1 2 6 6 8
Radek STEPANEK (CZE) 6 6 4 4 6
rafa je bio onaj stari u 2. i 3.setu
drugi meč je bio briljantan, dva velika borca i na kraju veliki povratak ferrera.
un punto mas
Rafael NADAL (ESP) 7 6 6
Tomas BERDYCH (CZE) 5 0 2
Rubber 2
David FERRER (ESP) 1 2 6 6 8
Radek STEPANEK (CZE) 6 6 4 4 6
rafa je bio onaj stari u 2. i 3.setu
drugi meč je bio briljantan, dva velika borca i na kraju veliki povratak ferrera.
un punto mas
-
hipisizik
#914 Re: TENIS
Zamolio bih ako neko zna da mi kaze (savjet ili konkretna uputa na nekog) kako kupiti reket (po mogucnosti u Sarajevu), a da te neko ne zezne i ne 'uvali' ti smece:D. Radi se o tome da sam kao pocetnik poceo igrati s nekim amaterskim reketom, ali sada bih trebao nastaviti s necim boljim. Polovan ili nov? Kako,gdje? Na sto obratiti paznju? Hvala lijepo:)
- burek_in_space
#915 Re: TENIS
Ja ti mogu preporuchiti tenis akademiju HEAD u Hotonju, koji imaju istoimene rekete, i znam da ne prodaju fush robu.hipisizik wrote:Zamolio bih ako neko zna da mi kaze (savjet ili konkretna uputa na nekog) kako kupiti reket (po mogucnosti u Sarajevu), a da te neko ne zezne i ne 'uvali' ti smece:D. Radi se o tome da sam kao pocetnik poceo igrati s nekim amaterskim reketom, ali sada bih trebao nastaviti s necim boljim. Polovan ili nov? Kako,gdje? Na sto obratiti paznju? Hvala lijepo:)
Ne ochekuj da cesh proci sa , ako zhelish dobar reket, ispod 150 KM, a i to je upitno hocesh li naci.
-
hipisizik
#916 Re: TENIS
Hvala ti, raspitacu se malo o njima. Btw jasno mi je da se kvalitet placa i na to racunam, al' jbg nekad zbog neznanja platis i fush robu.burek_in_space wrote:Ja ti mogu preporuchiti tenis akademiju HEAD u Hotonju, koji imaju istoimene rekete, i znam da ne prodaju fush robu.hipisizik wrote:Zamolio bih ako neko zna da mi kaze (savjet ili konkretna uputa na nekog) kako kupiti reket (po mogucnosti u Sarajevu), a da te neko ne zezne i ne 'uvali' ti smece:D. Radi se o tome da sam kao pocetnik poceo igrati s nekim amaterskim reketom, ali sada bih trebao nastaviti s necim boljim. Polovan ili nov? Kako,gdje? Na sto obratiti paznju? Hvala lijepo:)
Ne ochekuj da cesh proci sa , ako zhelish dobar reket, ispod 150 KM, a i to je upitno hocesh li naci.
-
DJ Babo
#917 Re: TENIS
Vjerovatno ce ti biti problem odabrati pravi reket jer kod nas ne mozes probati reket prije nego sto ga kupis.hipisizik wrote:Zamolio bih ako neko zna da mi kaze (savjet ili konkretna uputa na nekog) kako kupiti reket (po mogucnosti u Sarajevu), a da te neko ne zezne i ne 'uvali' ti smece:D. Radi se o tome da sam kao pocetnik poceo igrati s nekim amaterskim reketom, ali sada bih trebao nastaviti s necim boljim. Polovan ili nov? Kako,gdje? Na sto obratiti paznju? Hvala lijepo:)
Evo ti stranice gdje imas opisane osnovne karakteristike svih reketa koji se danas mogu kupiti i za kakve igrace su namijenjeni (npr. za igrace koji igraju top spin udarce, za one koji cesto idu na mrezu i sl.).
http://www.tenniswarehouse.com/
ako nisi vrlo dobar igrac, mozda nije pametno da kupujes prave profesionalne rekete jer to cak moze biti kontraproduktivno, a uz to je i skupo.
neko opste pravilo kod kupovine, svaki reket koji se prodaje nenaspanovan (bez mrezice) je solidan reket. oni fabricki naspanovani su amaterski reketi. amaterski reketi vecinom imaju siroko tijelo i laksi su od profesionalnih. isto tako imaju vecu glavu od profesionalnih, mada danas rijetko koji profesionalac igra sa skroz malom glavom reketa (npr. federer).
neko ti rece da odes do Head akademije. covjek koji vodi tu akademiju ima prodavnicu kod (bivseg) Bossa iza Holiday Inna. tamo te mogu i posavjetovati. neces se zeznuti ni ako kupis u intersportu u merkatoru, tamo imaju cak i novi "youtek" novaka djokovica.
sa srecom u kupovini i da te posluzi...
-
hipisizik
#918 Re: TENIS
Hvala ti na preporukama. Inace, je li ta prodavnica kod Holiday Inn-a prodavnica sportske opreme,ili obicna prodavnica koju drzi taj covjek, tj mogu li se nadati da cu vidjeti nesto od ponude reketa?
-
DJ Babo
#919 Re: TENIS
u toj prodavnici mozes kupiti reket i naspanovati ga, a imaju i nesto skijaske opreme i sl. vecinom su Headovi proizvodi. imas opciju i preko interneta da narucis reket (ja sam kupio jednog heada preko tenniswarehouse.com) i sa carinom te dodje skoro ista cijena kao da ovdje kupujes. vrhunski reketi kostaju preko 400 KM.
- crna14
#920 Re: TENIS
jel ova sezona zavrsena vec il jos nije??
-
POLICE
#921 Re: TENIS
jeste,završena je(bar za ove najjače,ova refuzi i dalje igra "š" turnire)crna14 wrote:
jel ova sezona zavrsena vec il jos nije??
-
hipisizik
#922 Re: TENIS
Hvala za informaciju. U toj prodavnici sam kupio reket Head Flexpoint Radical Tour. Bio je na 40% snizenja, jer je izasla neka novija serija( inače je 375km!) i prosto nisam mogao da se suzdrzim, a da to ne iskoristim:) Nadam se da me nece potrefiti ona tvoja napomena da kupovina skupog reketa moze biti i kontraproduktivna za lose igrace. Uostalom, kad sam odlucio da ga kupim racunao sam na to da ce me posluziti dugo vremena (godinama) i da imam dovoljno vremena da sebe ustimam prema reketu, a ne obratnoDJ Babo wrote:u toj prodavnici mozes kupiti reket i naspanovati ga, a imaju i nesto skijaske opreme i sl. vecinom su Headovi proizvodi. imas opciju i preko interneta da narucis reket (ja sam kupio jednog heada preko tenniswarehouse.com) i sa carinom te dodje skoro ista cijena kao da ovdje kupujes. vrhunski reketi kostaju preko 400 KM.
Pozdrav
-
Dacha od Bosne
#923 Re: TENIS
Ako ima zainteresovanih...prodajem Princov O3 red reket, grip size 3, kupljen ove godine u februaru, našpanovan extra kvalitetnom Kirschbaum žicom...takođe prodajem juniorski Babolat reket, kao i Babolat crno bijelu torbu...ako ima zainteresovanih neka se jave.
- ultima_palabra
#924 Re: TENIS
Federer izbjegao Nadala u Davis Cupu
Švicarska teniska reprezentacija bez prvog tenisera svijeta Rogera Federera stići će na gostovanje dvostrukim uzastopnim prvacima Špancima u prvom kolu Davis Cupa 2010. godine.
Foto: APSelektoru Severinu Lüthiju Federer je otkazao sudjelovanje u srijedu, i to šesti put zaredom kad su u pitanju mečevi prvog kola Svjetske skupine.
Kao razlog otkaza naveo je činjenicu da mu ne odgovara igra na zemljanoj podlozi u terminu prvog kola takmičenja (od 5. do 7. marta iduće godine), jer već 8. marta kreće turnir serije ATP Masters 1000 u Indian Wellsu, koji se igra na tvrdom i na kojem Federer, kao i na turniru iste kategorije u Key Biscayneu koji mu slijedi, namjerava nastupiti. Najbolji je svjetski teniser tako izbjegao dvoboj protiv najvećeg rivala Rafaela Nadala koji će predvoditi Špance.
Obojica tenisera inače od sutra (31. decembra) do 2. januara iduće godine nastupaju na egzibicijskom turniru u Abu Dhabiju. Na turniru se mogu sresti samo u finalu, s obzirom da jedan i drugi u polufinalu čekaju suparnike iz lažnih četvrtfinala. Dva para za polufinale čine Šveđanin Robin Söderling i Švicarac Stanislas Wawrinka odnosno Francuz Jo-Wilfried Tsonga i Rus Nikolaj Davidenko.
Nadal je španskim novinarima po dolasku u Emirat izjavio da je vrlo zadovoljan odrađenim pripremama u decembru, iako je imao vrlo malo vremena za odmor nakon finala Davis Cupa, u kojem su Španci početkom decembra deklasirali Češku 5-0.
Švicarska teniska reprezentacija bez prvog tenisera svijeta Rogera Federera stići će na gostovanje dvostrukim uzastopnim prvacima Špancima u prvom kolu Davis Cupa 2010. godine.
Foto: APSelektoru Severinu Lüthiju Federer je otkazao sudjelovanje u srijedu, i to šesti put zaredom kad su u pitanju mečevi prvog kola Svjetske skupine.
Kao razlog otkaza naveo je činjenicu da mu ne odgovara igra na zemljanoj podlozi u terminu prvog kola takmičenja (od 5. do 7. marta iduće godine), jer već 8. marta kreće turnir serije ATP Masters 1000 u Indian Wellsu, koji se igra na tvrdom i na kojem Federer, kao i na turniru iste kategorije u Key Biscayneu koji mu slijedi, namjerava nastupiti. Najbolji je svjetski teniser tako izbjegao dvoboj protiv najvećeg rivala Rafaela Nadala koji će predvoditi Špance.
Obojica tenisera inače od sutra (31. decembra) do 2. januara iduće godine nastupaju na egzibicijskom turniru u Abu Dhabiju. Na turniru se mogu sresti samo u finalu, s obzirom da jedan i drugi u polufinalu čekaju suparnike iz lažnih četvrtfinala. Dva para za polufinale čine Šveđanin Robin Söderling i Švicarac Stanislas Wawrinka odnosno Francuz Jo-Wilfried Tsonga i Rus Nikolaj Davidenko.
Nadal je španskim novinarima po dolasku u Emirat izjavio da je vrlo zadovoljan odrađenim pripremama u decembru, iako je imao vrlo malo vremena za odmor nakon finala Davis Cupa, u kojem su Španci početkom decembra deklasirali Češku 5-0.
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#925 Re: TENIS
Uze Soderling Fedexa prvi put u karijeri