Bautista, Lorenzi, Bolelli, do Donskoy i Kamketanecko_hz wrote:Fali više takvih likova tenisu. Onih koje boli neka stvar za kurtoaziju i slične ublehaške gluposti, koji će u svakom trenutku reči šta misle, bez ikakvog pretvaranja. A istina je da Gulbis nije rekao ništa pogrešno i to nije slučaj samo sa TOP 100, nego i sa TOP 10. Evo gledam ovog Janka i ibretim se kako je on završio ovdje ?!
TENIS
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- shake69
#8726 Re: TENIS
- Leopold_IV
#8727 Re: TENIS
Vec 2 godine tupim jedno te isto a to je da je Tipsarevic ZALUTAO u odabrano društvo top 10...onolike predaje, blamaza na WTC Finalu, uzastopna ispadanja u prvim kolima, nemogucnost da išta napravi protiv top 10 igraca su sve stvari koje potkrepljuju navedeno...necko_hz wrote:Fali više takvih likova tenisu. Onih koje boli neka stvar za kurtoaziju i slične ublehaške gluposti, koji će u svakom trenutku reči šta misle, bez ikakvog pretvaranja. A istina je da Gulbis nije rekao ništa pogrešno i to nije slučaj samo sa TOP 100, nego i sa TOP 10. Evo gledam ovog Janka i ibretim se kako je on završio ovdje ?!
Ali nece jos dugo menscini.
I jedan Troicki je stalni član top 30...buahaha
Nemojte misliti da je ovo usmjereno na srpske igrace, nego mi je prvo palo na pamet...ima tu jos mnogo "zalutalih".
Gulbis je gigant i jako mi je drag i kao igrac i kao lik. Pisali smo vec cini mi se o njegovom ponasanju npr. u Sarajevu kada je osvojio Sarajevo Open...
- Leopold_IV
#8728 Re: TENIS
Kamke je malo sirov ali nije toliko los igrac.shake69 wrote:Bautista, Lorenzi, Bolelli, do Donskoy i Kamketanecko_hz wrote:Fali više takvih likova tenisu. Onih koje boli neka stvar za kurtoaziju i slične ublehaške gluposti, koji će u svakom trenutku reči šta misle, bez ikakvog pretvaranja. A istina je da Gulbis nije rekao ništa pogrešno i to nije slučaj samo sa TOP 100, nego i sa TOP 10. Evo gledam ovog Janka i ibretim se kako je on završio ovdje ?!, covjek ne zna sta bi rekao sta ti ljudi rade u tom drustvu, ali je i odraz danasnjeg tenisa, nazalost!
Bolleli takodjer, solidan igrac tehnicki ali ima problema sa glavom.
ali se u potpunosti slazem s tobom. Uvijek je bilo taraba u top 100 koji se malo upetljaju pa ugase ali je tuzno kakvi igraci zalutaju u top 10 što je ipak teniska elita.
- Leopold_IV
#8729 Re: TENIS
Šalu na stranu, stvarno mi je žao jer sve ovo upucuje da je veliko pitanje hoce li se ikad vratiti na onaj isti nivo, a trenutno ATP Tour nije isti sa Nadalom i bez Nadala...leet wrote:derpeLeopold_IV wrote:Nadal najavio propuštanje IW i Miamija...nece igrati niti jedan HC turnir prije RnR...
- ultima_palabra
#8730 Re: TENIS
Bolelli ima odlične udarce, kao što Leopold reče problem je glava.
Tipsa je po meni strašan talenat i igrački nije sramota što je u top 10. Druga stvar je što voli predavati i što je šupak generalno
Puno gora sramota je Troicki na 12. mjestu 
Tipsa je po meni strašan talenat i igrački nije sramota što je u top 10. Druga stvar je što voli predavati i što je šupak generalno
- Leopold_IV
#8731 Re: TENIS
Ti strašni talenti sebi ni u kom slucaju ne bi smjeli dozvoliti ispadanje u prvom kolu na 3 uzastopna manja turnira...ultima_palabra wrote:Bolelli ima odlične udarce, kao što Leopold reče problem je glava.
Tipsa je po meni strašan talenat i igrački nije sramota što je u top 10. Druga stvar je što voli predavati i što je šupak generalnoPuno gora sramota je Troicki na 12. mjestu
Ne vidim nikoga u top 20 koji je toliko nestabilan...
A buduci da znam par igraca koji su igrali u mladjim danima protiv njega, slažem se da je izuzetan talent, što i oni tvrde.
- necko_hz
#8732 Re: TENIS
Tipsa ima solidne udarce, tehnički je potkovan, shotmaking je na nivou, međutim, njega nikada nisam vidio kao igrača koji bi mogao biti konkurentan najboljima. Novaka je u Madridu uzeo zbog podloge, od Rafe i Rogera redovno je gubio, a u vrijeme dok igra najbolji tenis u karijeri nije uspio napraviti ništa više, ništa vrijedno pomena. Da se razumijemo, ne očekujem ja od njega GS titule, jer smatram da nikada nije imao predispozicije za takvo nešto, ali poneko Masters finale ili titula za jednog takvog talenta kakvim Tipsu večina smatra svakako nije puno.
Uzmimo za primjer Kolju i Nalbandiana. Nijedan od njih nije iskoristio ono što je objektivno posjedovao, ali su itekako imali predispozicije za velike stvari. Kolja je znao 'ownati' i Nadala i Novaka na istom turniru (Shangai 2009), pa onda pošamarati konkurenciju na završnom mastersu. Pali su i Federer i Nadal i Soderling i Delpo. Zatim je na AO-u bukvalno demolirao Rogera u prvom setu, a onda je samo jedan gejm u potpunosti preokrenuo meč i od tada slijedi njegov pad.
O Davidu je suvišno i pričati. Čovjek dođe na završni masters sa sunčanja i kupanja i osvoji ga. Redovno skidao skalpove i Rogeru i Nadalu, tenis koji je prikazao u Parizu i Madridu 2007 je možda i najveći nivo tenisa koji sam vidio od nekog igrača, a osim toga igrao je i finale Slama.
Ono što želim reči je da vanserijski talenat prije ili kasnije mora bljesnuti i pokazati svoj 'raskoš'. Od Tipse to nikada nisam vidio, njegov ulazak u TOP 10 više pripisujem nekim drugim stvarima, nego njegovom stvarnom kvalitetu. Istina je da se on i Viktor tehnički ne mogu porediti, ali kada je potonji mogao do #12, onda vala nije ni neki uspjeh doći do #8.
Uzmimo za primjer Kolju i Nalbandiana. Nijedan od njih nije iskoristio ono što je objektivno posjedovao, ali su itekako imali predispozicije za velike stvari. Kolja je znao 'ownati' i Nadala i Novaka na istom turniru (Shangai 2009), pa onda pošamarati konkurenciju na završnom mastersu. Pali su i Federer i Nadal i Soderling i Delpo. Zatim je na AO-u bukvalno demolirao Rogera u prvom setu, a onda je samo jedan gejm u potpunosti preokrenuo meč i od tada slijedi njegov pad.
O Davidu je suvišno i pričati. Čovjek dođe na završni masters sa sunčanja i kupanja i osvoji ga. Redovno skidao skalpove i Rogeru i Nadalu, tenis koji je prikazao u Parizu i Madridu 2007 je možda i najveći nivo tenisa koji sam vidio od nekog igrača, a osim toga igrao je i finale Slama.
Ono što želim reči je da vanserijski talenat prije ili kasnije mora bljesnuti i pokazati svoj 'raskoš'. Od Tipse to nikada nisam vidio, njegov ulazak u TOP 10 više pripisujem nekim drugim stvarima, nego njegovom stvarnom kvalitetu. Istina je da se on i Viktor tehnički ne mogu porediti, ali kada je potonji mogao do #12, onda vala nije ni neki uspjeh doći do #8.
- ultima_palabra
#8733 Re: TENIS
Dobro, toliki talenat nije
Nalby i Kolja mogu žaliti što nisu osvojili pokoji GS, Janko baš i ne. Fali njemu dosta finesa u igri, iako osnovne udarce ima.
Samo mislim da je bilo i lošijih top 10 igrača od njega, tipa Monaco, Melzer, Fish itd.
Samo mislim da je bilo i lošijih top 10 igrača od njega, tipa Monaco, Melzer, Fish itd.
- red evil
#8734 Re: TENIS
Gledao sam neke meceve Stakhovskog. Protiv Novaka prosle godine i Federera cnimi se 2011 da su igrali. Kako sto kaze shake69 ima sve udarce, po meni njegovo najbolje oruzje, izuzev servisa, je drop shoot. Dobro izvodi ovaj udarac. Za igraca koji je 193 cm se dobro krece. Ali ipak ja (mi) cemo navijati za Dzumija i nadati se da moze napraviti iznenadjenjeshake69 wrote:Ne vidim da moze Ukraincu otkinuti i set jer ima snazan servis, dobro kretanje, prakticno sve udarce a i return mu je vrlo pristojan. Damir moze samo uciti danas a ne vidim , osim nekih zdravstvenih tegoba protivnika, gdje bi mogao profitirati. Stakhovsky je ne malo bio u Top 50, dobacio do 31 mjesta na ATP listi tako da ne znam cemu se nadati od pristojnijeg otpora naseg igraca.abondanzieri wrote:Danas Dzumhur igra protiv Stakhovskog ,sta mislite kakve su mu sanse?
- necko_hz
#8735 Re: TENIS
Za Monaca se slažem, Melzer i Fish su diskutabilni, Austrijanca su tamo 2000 smatrali jednim od najvećih talenata svoje generacije, mnogi su mu predviđali veliku karijeru, a za Fisha slobodno mogu reči da je do prije godinu i po bio jedan od najraznovrsnijih igrača na touru. Vrhunski servis i sasvim solidni bazični udarci (pogotovo bekend), maestralna igra na mreži. Istina je da je uvijek bio prgav i onako na svoju ruku, ali je bio jako dobar igrač. Šteta zbog problema sa zdravljem, i za njegovu karijeru, kao i za Robinovu, mislim da je gotova.ultima_palabra wrote:Dobro, toliki talenat nijeNalby i Kolja mogu žaliti što nisu osvojili pokoji GS, Janko baš i ne. Fali njemu dosta finesa u igri, iako osnovne udarce ima.
-
JasminHurić
#8736 Re: TENIS
Ja stvarno ne vidim problem što je Janko TOP 10, pa nije preko noći tamo upao. Gubi od TOP 5, mlati lošije od sebe. Na Grand Slamu dođe do 4. kola/ četvrtfinala baš kao što bi i trebao prema rankingu.
Kako je to samo glupa priča, čuj neko nije zaslužio TOP 10/TOP 100. Pa nisam ga ja tamo postavio, nego je on to sam zaradio. Pogotovo što je ovaj način bodovanja mnogo, mnogo bolji od prošlog
Kako je to samo glupa priča, čuj neko nije zaslužio TOP 10/TOP 100. Pa nisam ga ja tamo postavio, nego je on to sam zaradio. Pogotovo što je ovaj način bodovanja mnogo, mnogo bolji od prošlog
- shake69
#8737 Re: TENIS
@Arma, govoris kao da je rijec o nekom beli kontinuitetu a taj Janko je do ove godine na AO plafon imao trece kolo, na RG do prosle godine (4 kolo) jos losije od AO, Wimbledon posljednje 4 godine maksimum 3 kolo a jedini je kontinuitet 1/4 finala USO i to samo posljednje dvije godine sto ga drzi u Top 10 uz par solidnih rezultatata na turnirima iz masters serije. Zalutao, nego sta!JasminHurić wrote:Ja stvarno ne vidim problem što je Janko TOP 10, pa nije preko noći tamo upao. Gubi od TOP 5, mlati lošije od sebe. Na Grand Slamu dođe do 4. kola/ četvrtfinala baš kao što bi i trebao prema rankingu.
-
Mustang1
#8738 Re: TENIS
Jel moguce da je ova mreza u Dubaiu previse podignuta ili previse zategnuta ?
Nekako mi cudno ovo izgleda kad lopta udari u vrh i precesto udaraju u sami vrh
- shake69
#8739 Re: TENIS
Velika je to steta oko Nadala. Povlacenjem s tako dva velika turnira gdje brani preko 700 bodova, koliko se sjecam, Nadal bi mogao izgubiti jos dvije pozicije na ATP listi pa da ga Berdych i Delpo preskoce ako naprave neki bolji rezultat i IW i MI.Leopold_IV wrote:Šalu na stranu, stvarno mi je žao jer sve ovo upucuje da je veliko pitanje hoce li se ikad vratiti na onaj isti nivo, a trenutno ATP Tour nije isti sa Nadalom i bez Nadala...leet wrote:derpeLeopold_IV wrote:Nadal najavio propuštanje IW i Miamija...nece igrati niti jedan HC turnir prije RnR...
-
radostan dan
#8740 Re: TENIS
Čitam nedjeljni komentar koji jasno kaže
ko ne misli ovako taj kleveće i laže
ljudi bez kalibra i bez ideje
ufuravaju nam istine crno bijele.
ili u prevodu -
šo je ševi kleveta i laži
ktorvi nam je miliji i draži,
i do neba trole hvala tebi,
da te nema, ni sunčice bilo ne bi.

ko ne misli ovako taj kleveće i laže
ljudi bez kalibra i bez ideje
ufuravaju nam istine crno bijele.
ili u prevodu -
šo je ševi kleveta i laži
ktorvi nam je miliji i draži,
i do neba trole hvala tebi,
da te nema, ni sunčice bilo ne bi.

-
JasminHurić
#8741 Re: TENIS
Nije on zalutao nego boljeg izvan TOP 10 nema. Ako su Gasquet, Čilić, Simon, Monaco, Seppi, Isner alternative onda...shake69 wrote:@Arma, govoris kao da je rijec o nekom beli kontinuitetu a taj Janko je do ove godine na AO plafon imao trece kolo, na RG do prosle godine (4 kolo) jos losije od AO, Wimbledon posljednje 4 godine maksimum 3 kolo a jedini je kontinuitet 1/4 finala USO i to samo posljednje dvije godine sto ga drzi u Top 10 uz par solidnih rezultatata na turnirima iz masters serije. Zalutao, nego sta!JasminHurić wrote:Ja stvarno ne vidim problem što je Janko TOP 10, pa nije preko noći tamo upao. Gubi od TOP 5, mlati lošije od sebe. Na Grand Slamu dođe do 4. kola/ četvrtfinala baš kao što bi i trebao prema rankingu.
- BHF_Manijak
#8742 Re: TENIS
E moj Rafa, kako sad samo placas danak onim nevjerovatnim stizanjima loptica, koje ni fizicari nisu mogli objasniti. Steta za njega, rekoh to prije mjesec-dva, mislim da bi slicno moglo i Novaka snaci ukoliko nastavi igrati kao sto to sad radi.
-
radostan dan
#8743 Re: TENIS
griješiš za novaka. valjda će se javiti neki difovac koji bi to bolje objasnio nego ja.
- ultima_palabra
#8744 Re: TENIS
Novak je prelagan da bi imao neke velike probleme sa koljenima... to su oni žilavi tipovi sa nevjerovatnom snagom i izdržljivošću. Prije mislim da bi mogao imati problema sa gornjim dijelom tijela, ramena, zglobovi, leđa.
Što se tiče Rafe, mislim da je ovo razuman potez... sve podrediti Roland Garrosu, a ako to prođe dobro onda ganjati ostalo koliko se može. Razumijem i prihvatam da vjerovatno više neće biti broj 1, ali sa pametnim planiranjem može čvaknuti još par GS.
Što se tiče Rafe, mislim da je ovo razuman potez... sve podrediti Roland Garrosu, a ako to prođe dobro onda ganjati ostalo koliko se može. Razumijem i prihvatam da vjerovatno više neće biti broj 1, ali sa pametnim planiranjem može čvaknuti još par GS.
- Leopold_IV
#8745 Re: TENIS
@Jasmin
Gasquet je svakako bolji i kompletniji igrac od Tipsatevica.
Zatim Raonic, Monfils, Wawrinka, Verdasco, Haas...
- Leopold_IV
#8746 Re: TENIS
Premlad je on da bi pazljivim planiranjem igrao sezone. Sad poslije ozljede je to OK, ali u buducnosti bi mu to mogao biti problem. Trenutno je veliki problem sto je izvan top 4 i na velikim turnirima i GS vec u QF mora pobjedjivati najbolje igrace...ultima_palabra wrote:Novak je prelagan da bi imao neke velike probleme sa koljenima... to su oni žilavi tipovi sa nevjerovatnom snagom i izdržljivošću. Prije mislim da bi mogao imati problema sa gornjim dijelom tijela, ramena, zglobovi, leđa.
- shake69
#8747 Re: TENIS
Upravo sam to htio odgovoriti nasem Armi!Leopold_IV wrote:@Jasmin
Helem, Delpo umalo ponovo izletio u ranoj fazi jednog turnira (Dubai)!Danas spasio tri match points protiv hrvatskog zeta Baghdatisa a prosle sedmice nije stigao ni do 1/4 finala Mareseille gdje je branio titulu!? Valjda je prolazna faza jer njega vidim kao novog No.4 do RG.
-
radostan dan
#8748 Re: TENIS
to, to...ultima_palabra wrote:Novak je prelagan da bi imao neke velike probleme sa koljenima... to su oni žilavi tipovi sa nevjerovatnom snagom i izdržljivošću. Prije mislim da bi mogao imati problema sa gornjim dijelom tijela, ramena, zglobovi, leđa.
ali vjerujem da on to tempira svoj stil i trening, jer eto imao je prilike da gleda i uči od njih dvoje -rafe i rodžera- šta i kako, kao i da sve ima svoju cijenu.
negdje 2009 ili osme sam čitao da mu ne pada na pamet da igra i trenira kao rafa, što zbog konstitucije, što zbog karijere. tad mi je to bilo -
a sjećam se da sam i sa tobom komentarisao armenulićevu izjavu o nadalu, ima tome dvije, sad će tri godine čini mi se...
Last edited by radostan dan on 26/02/2013 17:39, edited 1 time in total.
- Leopold_IV
#8749 Re: TENIS
Mislim i da je Nishikori kvalitetniji top 10 kadar od Tipsarevica ali je imao nesrecu sa ozljedama.shake69 wrote:Upravo sam to htio odgovoriti nasem Armi!Leopold_IV wrote:@Jasmin
Helem, Delpo umalo ponovo izletio u ranoj fazi jednog turnira (Dubai)!Danas spasio tri match points protiv hrvatskog zeta Baghdatisa a prosle sedmice nije stigao ni do 1/4 finala Mareseille gdje je branio titulu!? Valjda je prolazna faza jer njega vidim kao novog No.4 do RG.
Delpo na momente izgleda potroseno ali treba uzeti u obzir da je igrao protiv uvijek nezgodnog Baghdatisa.
Mislim da nece imati problema protiv Devarmana u narednom kolu.
Tesko da ce biti top 4 do RnR, naprosto ne vidim kako...jedino moze preskociti Nadala...
- ultima_palabra
#8750 Re: TENIS
Godine su relativne u njegovom slučaju... Rafa je u vrhu svjetskog tenisa od 18-te godine i od tada podnosi sve napore Toura i ulazi u završnice turnira.Leopold_IV wrote:Premlad je on da bi pazljivim planiranjem igrao sezone. Sad poslije ozljede je to OK, ali u buducnosti bi mu to mogao biti problem. Trenutno je veliki problem sto je izvan top 4 i na velikim turnirima i GS vec u QF mora pobjedjivati najbolje igrace...ultima_palabra wrote:Novak je prelagan da bi imao neke velike probleme sa koljenima... to su oni žilavi tipovi sa nevjerovatnom snagom i izdržljivošću. Prije mislim da bi mogao imati problema sa gornjim dijelom tijela, ramena, zglobovi, leđa.
Godinu dana je stariji od Novaka i Andyja, ali teniski gledano ta razlika je bliža 3 ili čak 4 godine u odnosu na Murraya.