Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tsonga dobio Berdycha u Marseju i osvojio jubilarnu 10. titulu u karijeri.
U Buenos Airesu Ferrer je uspio pobijediti Wawrinku, koji je još jednom pokazao kakav je mental midget. Napravljeni brejk kojim je započeo treći set bio mu je i jedini osvojeni gejm u tom setu, jer je izgubio sa 6-1. Davidova 20.titula u karijeri. Veoma dobro.
Nishikori je upravo završio posao sa Lopezom, dobivši ga sa 6-2, 6-3. Odlična igra Japanca, titula ide u prave ruke.
U međuvremenu, kasnije nego obično, izašao je žrijeb za Acapulco.
Fedex se cuva ali ovakvim propustanjem 2 mastersa u nizu, nema nikakve sanse da skine Djokovica sa br.1.
Male bi mu bile šanse i da igra sve turnire ali ovako su nikakve.
Pocinje Acapulco i Dubai...krasnog tenisa ce biti. Arena Sport 2 prenosi Delray Beach (taj program imam pa zato i pisem).
Gledao sam cijeli mec Wawrinke i Ferrera...i Stan kada dobro igra taj nivo je iznad Ferrera ali on taj nivo ne moze igrati u kontinuitetu a najveca snaga Davida Ferrera je kad nanjusi krv, onda ne staje i kad pocne lomiti protivnika (najcesce u 3 setu) onda je nezaustavljiv za bilo koga van velike cetvroke (slicno je slomio i Nalbandiana).
Leopold_IV wrote:Fedex se cuva ali ovakvim propustanjem 2 mastersa u nizu, nema nikakve sanse da skine Djokovica sa br.1.
Pocinje Acapulco i Dubai...krasnog tenisa ce biti. Arena Sport 2 prenosi Delray Beach (taj program imam pa zato i pisem).
Gledao sam cijeli mec Wawrinke i Ferrera...i Stan kada dobro igra taj nivo je iznad Ferrera ali on taj nivo ne moze igrati u kontinuitetu a najveca snaga Davida Ferrera je kad nanjusi krv, onda ne staje i kad pocne lomiti protivnika (najcesce u 3 setu) onda je nezaustavljiv za bilo koga van velike cetvroke (slicno je slomio i Nalbandiana).
Sve mislim da je Rogera malo uplasio los nastup u Rotterdamu i da ce jos biti oprezniji s izborom turnira da bi sto vise produzio karijeru jer strasti za igrom ne nedostaje, kako i sam kaze. O lovu na No.1 nema vise govora, po meni premda to nije decidno kazao. Mislim da jeste bio postavio cilj da skine famozinih 300 sedmica sto je sjajnim izborom turnira i tempiranjem forme prosle godine i uspio. Vise motiva na tom planu sa sve tezom konkurencijom nerealno bi bilo imati. Djoku ce tesko ko stici u narednih 15-16 mjeseci, osim ako se ne povrijedi pa Roger i Andy, ni krivi ni duzni zasjednu na tron!
Leopold_IV wrote:Fedex se cuva ali ovakvim propustanjem 2 mastersa u nizu, nema nikakve sanse da skine Djokovica sa br.1.
ovako i ja razmišljam kakve su mi šanse da kresnem milku forcan...
Radosni, znam da ti je neobicno drago za ovu vijest, ali treba biti objektivan i reci da Roger propusta prakticno samo jedan trunir (Miami) gdje bi branio tek 45 bodova a MC nije ni igrao last year. Dakle, do Madrida zeli odmoriti a kakav se vracao poslije duzih stanki-znamo!
Neka, neka, ali Maleku se 'otvorio' ATP pa gdje god kod brace Arapa nastupi, u nedostatku 'domacih' Arapa dobije WC i na ATP nivou, bas kao u Dubiu. Dobio ga nas Delic prosle godine i umije odigrati solidno, ali tesko moze opstati u Top 100. Jaziri dodje kao neka slaba kopija El-Aynaoui, svojevremno, koji je dobacio i do Top 20, uzeo dobre pare (preko 4 miliona dolara), ali Tunizanin nema njegov talenat pa koristi maksimalno sto je Arapin u zemljama zaljeva na ATP Tour-u, kako rekoh! Idemo, Malek!
Čujem da je bio baš dobar meč, a ja taj dan nisam mogao gledati. Tsonga je valjda spasio i meč loptu u tiebreaku.
Tomik još može napredovati, meni je stvarno fascinantna ta snaga koju može generisati iz udaraca, naročito kad poklopi forhend.
necko_hz wrote:Čujem da je bio baš dobar meč, a ja taj dan nisam mogao gledati. Tsonga je valjda spasio i meč loptu u tiebreaku.
Tomik još može napredovati, meni je stvarno fascinantna ta snaga koju može generisati iz udaraca, naročito kad poklopi forhend.
Ja sam gledao samo kraj trećeg seta, bilo je stvarno odlično. Tsonga je spasio 4 MP, od čega dvije na Bernijev servis.
Šteta, dobro je da nisam gledao, samo bih se nervirao bezveze.
Nego, šta ovo izjavi Gulbis. Kralj.
"I was really getting pissed to see who's in the top 100. There are some guys who I don't know who they are. Some guys, I'm sorry, with respect — they can't play tennis. I don't know how they got into the top 100. It's tough, but I think I'm much better than them and I just want to prove to myself by the rankings.
abondanzieri wrote:Danas Dzumhur igra protiv Stakhovskog ,sta mislite kakve su mu sanse?
Ne vidim da moze Ukraincu otkinuti i set jer ima snazan servis, dobro kretanje, prakticno sve udarce a i return mu je vrlo pristojan. Damir moze samo uciti danas a ne vidim , osim nekih zdravstvenih tegoba protivnika, gdje bi mogao profitirati. Stakhovsky je ne malo bio u Top 50, dobacio do 31 mjesta na ATP listi tako da ne znam cemu se nadati od pristojnijeg otpora naseg igraca.
abondanzieri wrote:Danas Dzumhur igra protiv Stakhovskog ,sta mislite kakve su mu sanse?
Ne vidim da moze Ukraincu otkinuti i set jer ima snazan servis, dobro kretanje, prakticno sve udarce a i return mu je vrlo pristojan. Damir moze samo uciti danas a ne vidim , osim nekih zdravstvenih tegoba protivnika, gdje bi mogao profitirati. Stakhovsky je ne malo bio u Top 50, dobacio do 31 mjesta na ATP listi tako da ne znam cemu se nadati od pristojnijeg otpora naseg igraca.
Hvala na odgovoru,slicno razmisljamo po ovom pitanju
necko_hz wrote:Šteta, dobro je da nisam gledao, samo bih se nervirao bezveze.
Nego, šta ovo izjavi Gulbis. Kralj.
"I was really getting pissed to see who's in the top 100. There are some guys who I don't know who they are. Some guys, I'm sorry, with respect — they can't play tennis. I don't know how they got into the top 100. It's tough, but I think I'm much better than them and I just want to prove to myself by the rankings.
A najbolje u svemu tome je sto je Gulbis duboko u pravu i istinu govori. Svakojakih ubleha ima u top 100...
Fali više takvih likova tenisu. Onih koje boli neka stvar za kurtoaziju i slične ublehaške gluposti, koji će u svakom trenutku reči šta misle, bez ikakvog pretvaranja. A istina je da Gulbis nije rekao ništa pogrešno i to nije slučaj samo sa TOP 100, nego i sa TOP 10. Evo gledam ovog Janka i ibretim se kako je on završio ovdje ?!