TENIS

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Jameka

#8326 Re: TENIS

Post by Jameka »

red evil wrote:
Mervana igra protiv ne znam koga :lol: :lol: :lol:
Opa, to znaci da je sinoc prosla. :thumbup:
Nisam se tome nadala, pa nisam ni gledala rezultat.

Jugic-Salkic 2 7 6
Kudryavtseva 0 5 3

Najs, veri najs. :dance:
Veceras protiv Dubois.
shake69

#8327 Re: TENIS

Post by shake69 »

Ako cemo biti realni Mervana moze najvise set otkinuti Dubois veceras jer je na betonu vrlo cvrsta igracica a Damir, ponovi li izdanje protiv Juznoafrikanca dobit ce sigurno jer iz statistike prvog kola vidim da Marco nije pokazao neku impresivnu igru a servis je bio ispod 60%. Bilo bi sjajno vidjeti Dzumhura u trecem kolu a tada bi sve bilo moguce .
shake69

#8328 Re: TENIS

Post by shake69 »

Srbijanca po obicaju mazi zrijeb kao i od pocetka karijere. Kad je Roger No.1, zanimljivo, uvijek u semifinal izvlacio Murraya, a sada Novak na Ferrera u istom dijelu zavrsnice!? Svicarcu jako tezak zrijeb: Njikalaj, Raonic,Tsonga, Murray, pretesko da bi se borio za trofej, ako uopce dodje i u priliku za to jer nije ni igrao dok je Novak bar nastupao na Hopman Cup-u a Andy odigrao cijeli turnir (osvojio). Bit ce zanimljivo kako ce se igraci nositi s najavljenim ekstremno visokim temperaturama posebno u prvoj sedmici turnira.
Pitarrr82

#8329 Re: TENIS

Post by Pitarrr82 »

Dubois - Jugic Salkic 6:0, 6:4;

Dzumhur - Chiudinelli 6:3, 2:6, 1:6;
XI JINPING

#8330 Re: TENIS

Post by XI JINPING »

shake69 wrote:Srbijanca po obicaju mazi zrijeb kao i od pocetka karijere. Kad je Roger No.1, zanimljivo, uvijek u semifinal izvlacio Murraya, a sada Novak na Ferrera u istom dijelu zavrsnice!? Svicarcu jako tezak zrijeb: Njikalaj, Raonic,Tsonga, Murray, pretesko da bi se borio za trofej, ako uopce dodje i u priliku za to jer nije ni igrao dok je Novak bar nastupao na Hopman Cup-u a Andy odigrao cijeli turnir (osvojio). Bit ce zanimljivo kako ce se igraci nositi s najavljenim ekstremno visokim temperaturama posebno u prvoj sedmici turnira.
Odličan žrijeb
:D
Za Janka će ići malo teže
Viktor ,daj bože do drugog kola
Ko zna,možda bude i srpsko polufinale :D
Last edited by XI JINPING on 11/01/2013 10:51, edited 1 time in total.
red evil

#8331 Re: TENIS

Post by red evil »

Pitarrr82 wrote:Dubois - Jugic Salkic 6:0, 6:4;

Dzumhur - Chiudinelli 6:3, 2:6, 1:6;
Mervana vodila 4-1 u 2. setu i izgubila taj set 6-4, imala 2 breaka

Nije Damir mogao vise da uradi, dobra prilika je bila, vise srece drugi put
Leopold_IV

#8332 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

XI JINPING wrote:
shake69 wrote:Srbijanca po obicaju mazi zrijeb kao i od pocetka karijere. Kad je Roger No.1, zanimljivo, uvijek u semifinal izvlacio Murraya, a sada Novak na Ferrera u istom dijelu zavrsnice!? Svicarcu jako tezak zrijeb: Njikalaj, Raonic,Tsonga, Murray, pretesko da bi se borio za trofej, ako uopce dodje i u priliku za to jer nije ni igrao dok je Novak bar nastupao na Hopman Cup-u a Andy odigrao cijeli turnir (osvojio). Bit ce zanimljivo kako ce se igraci nositi s najavljenim ekstremno visokim temperaturama posebno u prvoj sedmici turnira.
Odličan žrijeb
A vjerovatno ne bude... :D
Zrijeb je pripazio Djokovica maknuvsi mu s puta najvece prijetnje (Murraya,Tsongu, Delpa)...

Jedva cekam ponedeljak ujutro ;-)
Leopold_IV

#8333 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

Bas šteta za Roger-a, premda mislim da mu neigranje pripremnih turnira moze biti samo bonus u vidu svjezine.

Kako to obicno biva na GS, top igraci se stignu uigrati do 3 kola premda su Rogeru vec u prva 2 kola naletila 2 respektabilna protivnika:
Nadolazeci Francuz - Baire -
i Davydenko kao potencijalni suparnik u drugom kolu koji je u Dohi pokazao tenis najvise klase.

Derbi prvog kola je Hewit - Tipsarevic i zivo me zanima ishod tog meca.
shake69

#8334 Re: TENIS

Post by shake69 »

Leopold_IV wrote:
Bas šteta za Roger-a, premda mislim da mu neigranje pripremnih turnira moze biti samo bonus u vidu svjezine.

Kako to obicno biva na GS, top igraci se stignu uigrati do 3 kola premda su Rogeru vec u prva 2 kola naletila 2 respektabilna protivnika:
i Davydenko kao potencijalni suparnik u drugom kolu koji je u Dohi pokazao tenis najvise klase.

Ne pamtim kad je Novaka zadeverao ovako nezgodan zrijeb. Mozda bi to bio da je Harrison nastavio napredak od prije dvije godine (ceka ga vjerovatno u drugom kolu) ovako mu je bas kao narucen!
XI JINPING

#8335 Re: TENIS

Post by XI JINPING »

Leopold_IV wrote:
XI JINPING wrote:
Odličan žrijeb
A vjerovatno ne bude... :D
Zrijeb je pripazio Djokovica maknuvsi mu s puta najvece prijetnje (Murraya,Tsongu, Delpa)...

Jedva cekam ponedeljak ujutro ;-)
Ma to koliko je dobro toliko i nije,zna da "opusti".Po meni,Conga igra najbolje mečeve baš u Australiji i biće mnogo opasniji nego li recimo Delpo
Jankela ako ne može dobiti onog đuturuma neka se odmah objesi
XI JINPING

#8336 Re: TENIS

Post by XI JINPING »

Leopold_IV wrote:

Ma kakav crni Baire i Njikalaj,što ga Rodžer seta izgubi u prva dva meča ja ću sebi qr.. odsjeći
Jedno su pripremni turniri,GS je nešto sasvim drugo ;-)
Leopold_IV

#8337 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

izdvajam 3 meca kao highlighte prvog kola AO:

1. Tipsarevic - Hewit - trenutno Hewit izgleda u jako dobroj formi, voli igrati pred svojim navijacima, napokon je fit nakon godina i godina ozljeda i cini mi se da ima onu prepoznatljivu želju za natjecanjem (uz to dobio Berdycha i Raonica na exo turniru). Što se tiče Tipsarevica, nikad nije briljirao na AO, vruće je i tu mi isto nekako bolje stoji Hewit mada mislim da ce njihov mec baciti na prime nocni termin. Nekako mi Tipsarevic ne ulijeva samopuzdanje i mislim da bi ga Hewit mogao izbaciti u 4 seta (ako prije toga Janko ne skonta da bi mogao predati).

2. Goffin - Verdasco - nadolazeća nada protiv iskusnog Verdaca. Publika ce najvjerovatnije biti na Verdascovoj strani i AO je jedan od njegovih najdrazih turnira (sjetimo se samo onog SF protiv Nadala) dok je ovo prvi nastup Goffina u glavnom zrijebu. Definitivno jedna od najvecih nada svjetskog tenisa i igrac koji se probio 2012 godine.
Ocekujem jako zanimljiv mec i pobjedu Verdasca u 5 setova, onako na iskustvo.

3. Dolgopolov - Monfils - što se tiče atraktivnosti meca i publike vjerovatno šlager jer je Dog nekonvencionalan i to ljude privlaci a Monfils je showman sam po sebi tako da atraktivnosti nece nedostajati.
Što se tiče samog rezultatskog dijela, Monfils se vratio nakon duze ozljede sa poprilicno kvalitetnim tenisom dok Dog oscilira od vrhunskog tenisa do ispadanja u prvim kolima i tako vec 2 godine. Unatoc renkingu ovdje vidim iznenadjenje i pobjedu Gaela Monfilsa u 4 izuzetno zanimljiva seta.
Pišite vaše prognoze, zanimljive meceve i sl....AO je pred nama :mrgreen: Neka igre počnu.
Mustang1

#8338 Re: TENIS

Post by Mustang1 »

Sta ovo Milos uradi od sebe .. Da ne pise ko igra ne bi ga nikad prepoznao :D
Leopold_IV

#8339 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

Bubalo1 wrote:Sta ovo Milos uradi od sebe .. Da ne pise ko igra ne bi ga nikad prepoznao :D
Pa sta uradi od sebe? Daj slikovito...
shake69

#8341 Re: TENIS

Post by shake69 »

Pogledajte ovaj highlights iz Sidneya jutros po nasem vremenu. Igra Andersona i Tomica je vrijedna Top 10 i vjerujem da cete uzivati. Tomic ce biti jako tezak test Federeru ako ponovi ovakvu igru i naredne sedmice na AO. Cestitke djecaku bosanskih korijena na prvoj tituli a evo i linka:http://www.atpworldtour.com/News/Tennis ... Title.aspx
necko_hz

#8342 Re: TENIS

Post by necko_hz »

Drago mi je zbog Tomika, kockice su lagano počele da se slažu i to je rezultiralo i prvom titulom u karijeri. Momak je ultra talentovan, ima predispozicije za velike stvari i ako nastavi da konstantno radi na sebi, možemo od njega u budućnosti očekivati titule na najvećim turnirima. Prostora za napredak itekako ima, mora popraviti kretanje i defanzivu, te naći adekvatan gameplan, od kojeg neće odstupati nijednu jedinu sekundu. FH mu je premoćan, fascinantna je snaga koja proizilazi iz tako malog pokreta zglobom. Osim toga hvat i zamah reketa čine taj udarac tako nepredvidljivim i moćnim, paralele su ubitačne i uz određene korekcije, taj bi udarac uskoro mogao postati jedan od najdominantnijih u muškom tenisu.

Ima li Tomik šanse u potencijalnom meču 3 runde protiv Rogera ?! - Teško, ako se ispostavi da je ova duga pauza pozitivno djelovala na Rogera i ako on bude na nivou, usudiću se reči da Tomik nema ni teoretske šanse da nešto više uradi. Zašto ?! - Zato što Tomik i dalje igra sirovim kvalitetom, on se oslanja na suhi potencijal kojeg istina ima na pretek, ali koji ipak ne garantuje velike stvari. Osim toga, samo su dvojica igrača mogli na taj način dobijati Federera, jedan od njih je završio karijeru, a drugi je na putu da to uradi. Mislim da svi znamo o kome je riječ. :)

Sve u svemu, zanimljive dvije sedmice tenisa, nadam se da je to samo uvertira za ono što nas očekuje na predstojećem GS-u.
ultima_palabra

#8343 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

Marat i David? :D

Mislim da je Tomikov talenat precijenjen, ili ga ne koristi kako treba.
shake69

#8344 Re: TENIS

Post by shake69 »

necko_hz wrote:Drago mi je zbog Tomika, kockice su lagano počele da se slažu i to je rezultiralo i prvom titulom u karijeri. Momak je ultra talentovan, ima predispozicije za velike stvari i ako nastavi da konstantno radi na sebi, možemo od njega u budućnosti očekivati titule na najvećim turnirima. Prostora za napredak itekako ima, mora popraviti kretanje i defanzivu, te naći adekvatan gameplan, od kojeg neće odstupati nijednu jedinu sekundu. FH mu je premoćan, fascinantna je snaga koja proizilazi iz tako malog pokreta zglobom. Osim toga hvat i zamah reketa čine taj udarac tako nepredvidljivim i moćnim, paralele su ubitačne i uz određene korekcije, taj bi udarac uskoro mogao postati jedan od najdominantnijih u muškom tenisu.

Ima li Tomik šanse u potencijalnom meču 3 runde protiv Rogera ?! - Teško, ako se ispostavi da je ova duga pauza pozitivno djelovala na Rogera i ako on bude na nivou, usudiću se reči da Tomik nema ni teoretske šanse da nešto više uradi. Zašto ?! - Zato što Tomik i dalje igra sirovim kvalitetom, on se oslanja na suhi potencijal kojeg istina ima na pretek, ali koji ipak ne garantuje velike stvari. Osim toga, samo su dvojica igrača mogli na taj način dobijati Federera, jedan od njih je završio karijeru, a drugi je na putu da to uradi. Mislim da svi znamo o kome je riječ. :)

Sve u svemu, zanimljive dvije sedmice tenisa, nadam se da je to samo uvertira za ono što nas očekuje na predstojećem GS-u.
Da. Ima FH dijagonalu strasnu u izmjenama kojom je razbio Novaka a tad ju je bas raskosno demonstrirao (prije desetak dana na Hopman Cup-u), udara s manjom snagom i brzim pokretom zgloba unutra. Probao sam to na rekreaciji i - nula bodova!:)
Nego ta dvojica koji su Rogera mogli dobiti, ko je prvi, drugog znam! :)
necko_hz

#8345 Re: TENIS

Post by necko_hz »

@Ultima

Da. 8-)

Mislim da nije precijenjen, ali da ga svakako ne koristi kako treba, bar ne još. Možda je napokon na putu da to i uradi, da počne raditi na sebi, poboljšati određene segmente svoje igre, još više poraditi na fizičkoj spremi i kretanju, intezitetu udaraca itd. Ono što je on radio na Wimbledonu 2011 kao 18-godišnji klinac je svakako nešto posebno i vrijedno divljenja, samo je šteta što taj 'bljesak' nije pretvorio u kontinuitet, jer je itekako falilo i fali više mladih igrača u svjetskom tenisu, naročito kada imamo najstariju TOP 10 postavu još od 1975 godine. :-)

Shake69, Ultima je odgovorio. :)
shake69

#8346 Re: TENIS

Post by shake69 »

necko_hz wrote:@Ultima

Da. 8-)

Mislim da nije precijenjen, ali da ga svakako ne koristi kako treba, bar ne još. Možda je napokon na putu da to i uradi, da počne raditi na sebi, poboljšati određene segmente svoje igre, još više poraditi na fizičkoj spremi i kretanju, intezitetu udaraca itd. Ono što je on radio na Wimbledonu 2011 kao 18-godišnji klinac je svakako nešto posebno i vrijedno divljenja, samo je šteta što taj 'bljesak' nije pretvorio u kontinuitet, jer je itekako falilo i fali više mladih igrača u svjetskom tenisu, naročito kada imamo najstariju TOP 10 postavu još od 1975 godine. :-)

Shake69, Ultima je odgovorio. :)
Ne znam mogu li se oko Marat sloziti jer je u 12 meceva samo dva puta dobio Rogera, istina jednom u onom maratonu u Melbourne.
necko_hz

#8347 Re: TENIS

Post by necko_hz »

H2H to ne pokazuje, ali njih dvojica su praktično jedini imali oružje da se 'kolju' sa Prime Rogerom otvorenog garda i da pritom dođu do pobiede. Problem kod Marata je što nikada nije imao kontinuitet, već je stalno igrao na bljeskove. Bljesak poput onog na USO-u 2000 ili Melbournu 2005. Tada je pobijedio 2 TOP 3 igrača Open ere, Federera i Samprasa, ovom drugom je oderao guzove, a zajedno sa prvim je pružio najbolji meč 21 vijeka i jedan od najboljih svih vremena.
Svi, uključujući Nadala, Novaka i Murraya su Rogera dobijali taktički i desktrukcijom igre, ova dvojica su jedini koji su mogli to raditi sirovim kvalitetom. Mečevi iz finala Shangaia 2005 i polufinala AO-a iste godine su savršenstvo ovog sporta.
Leopold_IV

#8348 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

Slazem se Necko s tobom vezano za šanse Tomica protiv Rogera u eventualnom susretu treceg kola.

I prosle godine je Tomic u AO usao poprilicno furiozno, naredavsi Verdasca, Querrija i Dolgopolova (3 poprilicno teska protivnika uzevsi u obzir njegov ranking) i opet je pocela prica kako bi u R16 mogao skinuti skalp Rogeru pa je nakon svega toga dobio jednu tenisku lekciju koju nece tako brzo zaboraviti, glatkih 3:0 u setovima pri cemu je skupljao osvojene gameove.

Fali njemu jos puno kretanja, gameplana, promjene ritma backhandom, forhand topspina da bi mogao raniti Rogera koji ipak zna sve tajne ovog zanata.

Puno vecu prijetnju predstavlja Davydenko u 2 kolu....
shake69

#8349 Re: TENIS

Post by shake69 »

Bez velikih iznenadjenja prvog dana AO. Janko je zaigrao kad je najpotrebnije i ostavio bez sansi Hewitta a drugi Srbijanac Trocki je pokazao stare slabosti. Nakon 2:0 dopustio je da ga Lepi Radek razbije u naredna tri seta. Vrlo solidan tenis pokazao je Baghdatis protiv sve ozbiljnijeg igraca iz Spanije -Alberto Ramos. Novak , po ocekivanju bez problema protiv Mathieu. Steta za Goffina. Belgijanac je pokazao puno, ali nedovoljno za Verdasca (2:3). Od nosilaca je izletio, ako sam dobro zapamtio samo Monaco. Hajde da je protiv nekog imena , ali Rus Kuznetsov da ga pobijedi!? :shock: Malo iznenadjenje je da 'Baby Roger' ni seta nije osvojio a dok su kod zena je prosle: Julia, Ana , Maria i ne znam da li je i jedna nositeljica pocela pakirati kofere.
lagano zagrijavanje za sutrasnji nesto uzbudljiviji dan.
Mustang1

#8350 Re: TENIS

Post by Mustang1 »

De nemojte sad opet razdvajati pricu o AO na dvije teme :D
Post Reply